Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמובן שהתגובה הראשונה שם משבחת את המערכת: "הארציגן יישר כח פאר די לייק אפציע בכלל, און פאר די אלע וואס האבן מיר געהאלפן באקומען דעם לייק קנעפל בפרט (פאר די רעקארד: איך האב עס נישט געהאט אנהייב, ביזן דעליטן די קיכעלעך פונעם סייט)."

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו כתבת תסכול מסוג של "תחזיקו אותי חזק", כמו "האיום" של הרב עובדיה יוסף שהציבור שלו ירד מהארץ (קדימה, נראה אתכם).

האמת הפשוטה והידועה לכל (ובעיקר לחרדים) היא שהחרדים צריכים את הציבור החילוני והדתי-לאומי הרבה הרבה יותר מאשר הציבור החילוני והדת"ל צריך את החרדים.

זו למעשה הביקורת העיקרית שלי על הציבור החרדי, אשר סיגל לעצמו סגנון חיים שאינו יכול להתקיים עצמאית אלא מחייב "שואבי מים וחוטבי עצים" (בצורה של חילוניים ודת"ל) שיתמכו ויממנו אותו. רק תארו לעצמכם מה היה קורה אילו כולם היו הופכים לחרדים... אסון לאומי.

הבעיה עם החרדים היא לא עם השוליים שעושים על האש ביום השואה. זו הסטה של הדיון מהעניין העיקרי שהוא ההתבדלות ואי ההשתלבות של הציבור החרדי בעשיה ובחברה הישראלית, דבר שאינו יכול להמשיך עוד הרבה זמן.

פורסם
אז מי מר שאין חרדים בפורום?

גילוי נאות אני גם, אבל לא "גמור". :?

כבר חשבתי שאני היחיד

אתה יודע, בכל זאת המילה "חרדים" משתרבבת פה לכל אשכול עם גוון שלילי:evil:

פורסם
אתה יודע, בכל זאת המילה "חרדים" משתרבבת פה לכל אשכול עם גוון שלילי:evil:

באמת שלא חסר חילונים שליליים. יש יותר מדיי מהם, אם כבר.

ודעתי? אם הם רוצים מדינה, בבקשה, אני לא רואה למה לא לתת להם. שיסתדרו לבד. אם יש להם את הבי3ים להקים מדינה משלהם, שיקימו אותה עד הסוף- כולל (כן, כולל וגם "כולל") חינוך משלהם, צבא משלהם, ממשלה משלהם, כלכלה משלהם וכולי.

כי בינתיים המצב הוא, שהחינוך בישראל הוא משלהם, הצבא הוא הכל חוץ משלהם (כמובן עם כמה יוצאי דופן רציניים, כמו למשל הנח"ל החרדי ועוד הרבה דוגמאות טובות), הממשלה שלהם, וגם חלק מהכלכלה שלהם.

אתם רואים את האבסורד?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מישהו כבר אמר את זה פה:

זה ממש לא הדעה של הציבור, זאת הדעה של עורכי/כתבי/אנא עראף העיתון ההוא.

זה לא משקף את הדעה של כל הציבור!!!

פורסם

הציבור החילוני יתקשה גם הוא להתקיים ללא עזרה מסוימת שהוא מקבל היום מהציבור החרדי

כגון אירגוני ההצלה, שירותי דת, קבורה, זיהוי חללים, ועוד ועוד

סלח לי על הזלזול שעלול להשתמע ממה שאני אומר, אבל זה בובע מייסעס שכמה חרדים מספרים לעצמם כדי להרגיש שהציבור שלהם תורם כמו החילוני.

אירגוני הצלה - יש כבר מגן דוד אדום, מכבי אש וצבא למקרים קיצוניים

שירותי דת - רובם נכפים על הציבור החילוני, וגם אלו

שמעוניינים בהם יכולים לקבל אותם ואפילו באיכות שירות גבוהה בהרבה מהדתיים הלאומיים

קבורה - כנ"ל, ואפשר ולפעמים עדיף קבורה חילונית

זיהוי חללים - יש מערכות חילוניות מתפקדות לחלוטין לעניין. הסיבה שחרדים עוסקים בזה היא בגלל המונופול שלהם על שירותי קבורה. ברגע שהוא לא יתקיים, אין צורך בזיהוי חללים דתי.

אחרי שהוצאנו את כל אלו מהמשוואה, נותרנו עם הרב פירר שעוזר גם היום לתושבים זרים אז יעזור לתושבי מדינת ישראל ממקום מושבו באוטונומיה החרדית, ומאפיית ויזניץ' שיכולה להפוך למפעל הייצוא מספר אחת של חרדילנד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אופס, עניתי בשבת :-) נחכה יום לתגובות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לדעתי בכמות הכסף שתחסך אם יפסיקו לשלם לחרדים את כל הקצבאות שמשולמות להם יהיה אפשר להקים כאן מערכת של אירגוני הצלה, שירותי דת, זיהוי חללים וקבורה ברמה גבוהה יותר מכל משרדי הממשלה שפועלים כיום.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אירגוני הצלה - יש כבר מגן דוד אדום,

רק תזכיר לי כמה אתה משלם על הזמנת אמבולנס במד"א?

באירגונים החרדיים: איחוד אצלה, הצלה גוש דן/ כרמל (תלוי לפי האזור) אתה מקבל את כל השירותים האלו בחינם, ובזמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פיתרון מטומטם שרק אולי כמה ליצנים שהשתכרו בשישי בלילה אחרי כמה בקבוקים של יין קידוש יכלו לחשוב עליו, זה הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התכוונתי לרעיון הכללי למדינה לחרדים בלבד, לא לאמבולנס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סלח לי על הזלזול שעלול להשתמע ממה שאני אומר, אבל זה בובע מייסעס שכמה חרדים מספרים לעצמם כדי להרגיש שהציבור שלהם תורם כמו החילוני. מעולם לא השוותי לציבור החילוני

אירגוני הצלה - יש כבר מגן דוד אדום, מכבי אש וצבא למקרים קיצונייםטוב, אתה לא באמת משווה בין מד"א שמגיעים אחרי הרבה מאוד זמן וגובים מאות שקלים לפינוי, לביו אירגוני ההצלה שתמיד אבל תמיד יהיו שם לפני מד"א וגם לא יקחו שקל, אתה לא רוצה להיעזר בהם, אבל תשאל את כל מי שפעם עבר את זה.

שירותי דת - רובם נכפים על הציבור החילוני,אני נוטה להאמין (אם כי אני לא יכול לבסס טענה זאת)שגם אם שירותי הדת במדינה היו ניתנים מבחירה כגון נישואין "איך שבא לך" עדיין רוב החילונים היו משתמשים בשירותי הרבנות וגם אלו

שמעוניינים בהם יכולים לקבל אותם ואפילו באיכות שירות גבוהה בהרבה מהדתיים הלאומיים

קבורה - כנ"ל, כמה דתלי"ם אתה מכיר שעובדים בחברה קדישא?ואפשר ולפעמים עדיף קבורה חילונית

זיהוי חללים - יש מערכות חילוניות מתפקדות לחלוטין לעניין. הסיבה שחרדים עוסקים בזה היא בגלל המונופול שלהם על שירותי קבורה. ברגע שהוא לא יתקיים, אין צורך בזיהוי חללים דתי. על זק"א שמעת?

אחרי שהוצאנו את כל אלו מהמשוואה, נותרנו עם הרב פירר שעוזר גם היום לתושבים זרים אז יעזור לתושבי מדינת ישראל ממקום מושבו באוטונומיה החרדית, ומאפיית ויזניץ' שיכולה להפוך למפעל הייצוא מספר אחת של חרדילנד.לא יודע אם מספר אחת , אבל בהחלט בשורה הראשונה ביחד עם "הדר גאולה" ו"מעדני זהבה":-)

שבת יצאה אני יכול לענות

תשובות באדום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...