Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פינה אותי אמבולנס פעם אחת ולא אני שילמתי אלא הביטוח.

אגב, כל מי שאני מכיר - כולם ללא יוצא מן הכלל - היו בוחרים בכל אופציה אחרת חוץ מהרבנות המחורבנת. עדיף לא להכניס את המוסד המבחיל הזה, שכל קשר בינו לבין אמונה באל מקרי בהחלט, לדיון זה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אחד ששומר כשרות ואדם מאמין, אני בעד הרעיון הזה בכל הכח, אבל מדינה, לא אוטונומיה, כדי שלא יהנו מהצבא.

100% בעד הפרדת דת ממדינה.

סלמת.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
פינה אותי אמבולנס פעם אחת ולא אני שילמתי אלא הביטוח.

אגב, כל מי שאני מכיר - כולם ללא יוצא מן הכלל - היו בוחרים בכל אופציה אחרת חוץ מהרבנות המחורבנת. עדיף לא להכניס את המוסד המבחיל הזה, שכל קשר בינו לבין אמונה באל מקרי בהחלט, לדיון זה.

גם הקשר בין היהדות לחרדים כיום חסר כל קשר למציאות ד"א.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

בשמחה! יש פה ביהודה ושומרון הרבה שטחים פנויים, יש גם את הנגב.

לעשות הסעה מרוכזת לכולם, להוציא אותם שם באמצע הנגב וזהו. תסתדרו איך שבא לכם, רציתם מדינה? תתחילו לבנות אחת.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

זה יהיה יותר גטו או פחות גטו ממאה שערים או השכונה החרדית בית שמש?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אותו דבר, בגלל שכל החרדים בארץ קיצוניים סגורים וחשוכים. בואו נמשיך בסגנון הזה ואולי נצליח להגיע לרמה של התגובות בYNET.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תאכלס, ברור לכולם שזה לא אפשרי, כי לצערי מי שמאפשר נכון להיום את חייהם של החרדים, הוא החילונים

והדתיים הלאומיים. זה רק מראה כמה מגוחכים אנשים יכולים להיות לפעמים, ושהם לא חושבים אפילו לשניה

לפני שהם משחררים שטויות כגון אלה לאוויר.

פורסם

מדברים הרבה על עניין המיסים. חשוב לי להבהיר דבר אחד:

החרדים משלמים מיסים, והרבה:

א. ישנם רבים רבים שעובדים כמו כולכם ומשלמים בלי שום הבדל.

ב. אותם "אברכים" שאין להם משכורות, ולכן כביכול אינם משלמים מיסים, למעשה תורמים למשק הישראלי לא פחות ממקבלי משכורות מנופחות שכן משלמים.

כיצד?

המדינה מממנת אברך, נכון להיום ב820 ש"ח לחודש. בפועל, ה"כולל" משלם לאותו אברך מילגה גבוהה בהרבה - לפחות 2000 ש"ח, ובמקרים לא מעטים קרוב ל4000 ש"ח.

מאיפה הכסף? ראשי הכוללים אוספים אותו בחו"ל. במילים אחרות: מטבע חוץ שנכנס למדינה רק למען אותם אנשים, ויוצא כולו כאן בארץ. על לחם וחלב בעיקר, וממש לא על נסיעות לחו"ל.

זאת אומרת שאלה שעובדים עובדים ומשלמים כרגיל, ואלה שלא ,מכניסים המון כסף למדינה.

ג. מיסים עקיפים. מע"מ, כולם משלמים? אגרות רישוי [למי שיש רכב. מישלא, משלם לתח"צ המון], בקיצור כל מס אפשרי הם משלמים ללא יוצא מן הכלל. הפטור היחיד שניתן, ןגם זה צומצם משמעותית זה הנחה בארנונה, שלא נוגעת להיותם חרדים, אלא להכנסה נמוכה. גם חילוני יקבל את אותה הנחה בדיוק.

ד. זה הדבר הכי משמעותי לדעתי:

יש לכם מושג כמה "מבני ציבור" [בתי כנסת, בתי מדרש, ישיבות, פנימיות] בונים החרדים מדי שנה?

מדובר במיליארדים!

ברוב המקרים המדינה לא משתתפת כלל, מדי פעם עסק כזה או אחר מצליח "להשיג" 40,000 ש"ח השתתפות ממפעל הפיס.

כל הכסף הזה מגיע מחו"ל, בדולרים, ויוצא לקבלנים כאן בארץ. [רק בשביל לסבר את האוזן, המוסד החרדי שקשור אלי, לצורך הענין הקהילה שלי, בנו לאחרונה קמפוס בן 4 מבנים, בעלות של כ7 מליון דולר. לא היה מימון ממשלתי בשקל לעניין הזה. הכל נדיבים מחו"ל, ו"מעשרות" של בני הקהילה.

ונקודה אחרונה למחשבה.

זה מצחיק לומר "החרדים". יש כ"כ הרבה גוונים.

ישנו מיעוט קיצוני, מאנשי נטורי קרתא וכד', שאכן "לא מכיר במדינה" וכל השטויות האלה. הכי מצחיק זה הכתבים שמדברים על "העדה החרדית" כאילו כולנו תימנים או מרוקאים. העדה החרדית היא לא "עדה". וממש לא כוללת בתוכה את כל החרדים.

מדובר בפרומיל אחוז. רובנו נורמטיביים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בנו לאחרונה קמפוס בן 4 מבנים, בעלות של כ7 מליון דולר. לא היה מימון ממשלתי בשקל לעניין הזה. הכל נדיבים מחו"ל, ו"מעשרות" של בני הקהילה.

ה"נדיבים" בחו"ל ובני הקהילה בחו"ל שתרמו 7,000,000 דולר, מאיפה הכסף הזה?

אני מניח שהתורמים הנדיבים מחו"ל הם לא ברוני סמים אלא אנשים ישרים ומאמינים שעבדו בעבודות חוקיות לפרנסתם.

עכשיו יש לי שאלה, אולי אידיוטית. אולי לא. אתה תחליט.

למה הם יכולים לעבוד ולפרנס גם את עצמם ואת משפחתם בכבוד (וכידוע בארה"ב, משם מגיעות רוב התרומות, אין מי יודע מה קצבאות ממשלתיות) ויש להם עוד 7,000,000$ ספייר לתרום לארץ,

אבל רוב החרדים בארץ לא מסוגלים לעבוד ולפרנס את עצמם ואת משפחתם ללא קצבאות רווחה?

החרדים בחו"ל פחות מאמינים? לכן הם יכולים להקדיש חלק מזמנם גם לעבודה?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אותו דבר, בגלל שכל החרדים בארץ קיצוניים סגורים וחשוכים. בואו נמשיך בסגנון הזה ואולי נצליח להגיע לרמה של התגובות בYNET.

אז לשיטתך מאה שערים היא שכונה פרוגרסיבית, ובבית שמש לא בוצע ירי תלול מסלול של מוחטות על ילדה שראו לה את הקרסול :lol:

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אף אחד לא אמר שאסור לעבוד.

רק שאנחנו מאוד מייקרים ומוקירים את חבורת ה"לומדים". זה לא הזמן והמקום להסביר את עקרי הדת, אבל ממש על רגל אחת: "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי". אנו מאמינים שאם העולם יהיה רגע אחד בלי לימוד תורה, אז הוא יחרב.

נשמע פנאטי או פטאתי?

אתה מוזמן לכוס קפה לברר כמה ענינים.

וממש לא בגלל זה לומדים תורה. נתתי פסוק זה רק להבהיר את החשיבות.

לומדי התורה (וזה ממש לא קשור לחרדים) הם הנעלים ביותר, הם עוסקים באגרת של המלך, ומנסים בכל כחם לחתור לחקר האמת ולהבין מה ה' אלוקיך שואל מעימך.

זה אומר שאסור לעבוד?

ממש לא.

זה רק אומר שמי שמעוניין ללמוד צריכים לתת לו את כל התנאים לכך.

גם בין החרדים, לא כולם זוכים ללמוד. זה קשה. מאוד. אבל מי שמצליח לעשות זאת ברצינות ועם התנאים הנדרשים (קדושה, צניעות, הסתפקות במועט ועוד), זוכה לאושר ותחושת סיפוק, על שזכה להיות מלגיונו של מלך, גם אם בדרך הוא גר בדירה טחובה בת 3 חדרים בשיפולי ב"ב המסריחה (והיא מסריחה).

יש פה שרשור מקביל על "כמה צריך להרוויח כדי לחיות פה". הסכומים נעים באיזור ה15 אלף לזוג. אני רוצה לומר לכם שאני ואשתי מרויחים יחד 8, כי אני מקדיש שעות רבות ללימוד תורה, למרות שבזמן הזה אני יכול לעבוד ולשפר את איכות חיי.

עדיף לי ללמוד עוד 5 שעות ולהקדיש את זכות הלימוד לשמירה על חיילי צהל, מאשר לעבוד בהיי טק ולעשות לביתי.

נ.ב. כל שורה כאן היא בעצם ראשי פרקים בלבד. על כל נושא אפשר לכתוב שעות, אז גם אם בא לכם לצטט חלק מדברי ולתקוף אותו, קחו בחשבון שהכל כתוב ממש ברמזים. מדובר בליבת החיים שלנו שעליה נכתבו מאות אלפי ספרים, ולא בעוד איזו תיאוריה בחצי שקל.

כתבתי מנהמת לבי למרות שאין זו דרכי להשתתף בכאלה דיונים כי לטעמי זה אבוד מראש.

ובכלל כתבתי מנוקיה ‏C2‏ עם חיבור קלוש ומקשים בגודל גרעיני אבטיח. תגלו הבנה (פה אמור לבוא סמיילי, אבל אין בנוקיה).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אז לשיטתך מאה שערים היא שכונה פרוגרסיבית, ובבית שמש לא בוצע ירי תלול מסלול של מוחטות על ילדה שראו לה את הקרסול :lol:

לא, לשיטתי שמעתי רק על בבון אחד שירק מוחטה על ילדה בבית שמש. אני גם משוכנע שבמאה שערים גרים גם אנשים נורמליים שלא הולכים לזרוק אבנים בשבת. ההכללות האלה כ"כ מעצבנות ומטומטמות, זה לרדת לרמה של ערס בן 14 שבשבילו כל הערבים מחבלים, כל האשכנזים מלשינים, כל הרוסיות זונות וכו'.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...