Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(ייעוץ לגבי) יונדאי אקסנט 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום, קראתי בו הרבה עד עכשיו ויש לי תחושה שאולי תוכלו לייעץ לי במעט.

אני קונה רכב יד שנייה לראשונה בחיי, המטרה היא רכב שאסע איתו ירושלים-אשקלון-ירושלים 2-3 פעמים בשבוע, ומעבר לזה נסיעות עירוניות בירושלים. החלטנו (אני ובת זוגי) על תקציב של 20-25 אלף והתחלנו בחיפוש במחשבה על יפניות , קמ סביר ובעלים נחמדים.

ראיתי עד כה מאזדה לאנטיס שנת 2000 עם 126000 קמ שנראית יחסית שמורה, ההגה מעט קשה

וראיתי גם יונדאי אקסנט 2005 עם 106000, יד ראשונה הייתה ליסיניג תפעולי ועכשיו בבעלות פרטית.

אחרי קצת התלבטות לקחתי את היונדאי לבדיקה וקיבלתי דוח שהלכתי בו לאיבוד..

שאלתי אליכם:

1 - האם יונדאי אקסנט 2005, מנוע 1.5, עם 106K קמ, הוא רכב טוב למטרתי? האם המנוע חלש ולכן יזלול דלק רב?

2 - לאיזה מההערות הללו שהגיעו בבדיקה עלי להתייחס ברצינות :

מנוע: רעשים ונקישות פנימות, רעש פנימי ממיסבים, נזילות שמן + שמן כהה

סרן: סטיות הגה, רעידות בגלגלים, חופש משולשים במתלה, למרכז גלגל הגה

בלמים: חריקות בבלימה נקישות בבלימה (אבל בדף אחר הרכב עבר מבחן בלימה)

העברת כוח: גומיות מגן לצריות פגומות , שמן כהה שחיקה בדיסקיות הילכוים , החלקה בתאוצה

ויש גם נורית של כרית אוויר שדולקת

מבחינת הספק מנוע ברישיון רכב רשום 90כ"ס ובבדיקה כעת 80.

אם יש אי שם מישהו שמבין קצת בשפה וברכבים - אשמח מאוד לעצתכם, זו פעם ראשונה שאני רוכש רכב ואני חש קצת אובד בים מושגים חדש.

תודה רבה!!!

פורסם

האקסנט רכב ממוצע,מנוע סביר כך שלא צריכה להיות בעיה עם עליות.

לא צוין שום דבר לגבי תאונות? הנורה יכולה להידלק עקב חיבור לא טוב,הוא נמצא מתחת למושב הנהג.

או בעיה במערכת,שאז זאת הוצאה לא קטנה.בכול מראה זה חייב בדיקה.

אין משהו חריג לרכב בן 8,הייתי לוקח אותו למוסך לבדיקת הנזילה,זאת יכולה להיות גם הזעה קלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני בספק אם באקסנט משנת 2005 יש כריות במושבים, כלומר 4 כריות אוויר.

עד כמה שזכור לי יש 2 כריות אוויר.

צריך לבדוק מה הסיבה שזה דלוק, לפעמים זו סתם תקלה שנתקעה במחשב, אבל זה גם יכול לנבוע מתקלה במערכת כריות האוויר או בעובדה שהמערכת הופעלה, והרכב עבר תאונה ולא תוקנה התקלה (מקרה די קיצוני כמובן, אבל אני מאמין שזה אפשרי)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...