Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאמר לי מכמה אנשים מהתחום, שין אחריות על חלקים כמו רמקולים או סאב וופר. רציתי לדעת אם הדבר נכון.

מאידך, ראיתי אתרים ישראלים שנותנים אחריות. אז איך מתבטאת האחריות?

אגב, רק לשם דוגמה, רכשתי השבוע מאהובי שי סאב של DLS וגם הא אמר שאין שום אחריות. הסאב מחכה בינתיים

להרכבה, אבל האם הדבר הגיוני שאנשים ירכשו במאות ואלפי שקלים חלקים שאין עליהם שום אחריות?

אגב, מבחינה חוקית כנראה שלא: לפי חוק הגנת הצרכן, חובה לתת על חלקים אלקטרונים שסכומם מעל 150 ש"ח לפחות שנת אחריות.

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

כן זה מאוד הגיוני, אפשר לשרוף סליל של רמקול מטעויות שימוש - ווליום גבוהה מידי, כיוונים לקויים, שירים באיכות לא טובה, מערכת חשמל לא בריאה. לא חסרים דברים שיכולים לגרום לזה. לכן אין סיבה שהיצרן ישלם על הטעויות שלך.

פורסם

בעיניין הזה דיוויד צודק, רמקולים (החל מטוייטרים ועד סאב וופרים), הם רכיבים רגישים, וכיוון לא נכון ושימוש מעבר למה שהאלמנט מסוגל יגרום להם להשרף, חברות מסוימות בקרוסים שלהם למשל בונים מן מעגל שאם מגיע קליפינג לטוויטר למשל אז הקרוס אוטמטית "מנחית" את הטוויטר.

ובנימה יותר נעימה, תתחדש, אני באופן אישי אוהב את הסאב שקנית.8) (לפחות אם קנית את הKW10)

פורסם

למגיב הראשון: אני לא טענתי בשום מקום שהיצרן או היבואן צריך לשלם על פאשלות שנעשו על ידי המשתמש. העניין שאין אחריות כלל. אולי חלק מסויים יצא דפוק? גם בחלקים עם אחריות מוגבלת כתוב במפורש ששימוש לא נכון יגרור הסרת אחריות. אני לא דיברתי על זה

בתוגבה לטריפ: ברור שאתה מחבב את הסאב, הוא המלצה שלך :-) תודה אגב, על הכל.

פורסם

על תקלות יצור יש אחריות, ואם תקנה ממפיץ מורשה אתה גם תקבל אחריות. בדרך כלל זה בין 3-12 חודשים, כי עד אז אם היה משהו לא טוב במוצר היית עולה על זה כבר.

פורסם

לשדעתי אף מץקין לא יתן אחריות על רמקול שהוא לא התקין או כיוון את המערכת, אם המתקין חיבר וכיוון אז אין ספק שאם תוך יומיים עד שלושה חודשים יהיה כשל במוצר זה לא אשמת הלקוח, אבל אם הלקוח רק קנה את החלק והלקוח הרכיב וכיוון לפי מה שנראה לו וכתוצאה מכך הרכיס עבר שימוש לא נכון, אין סיבהנשהמוכר ייקח אחריות.

לגביי הסאב, אכן נזכרתי שאי שם המלצתי לך עליו, אני מקווה שאתה עובד איתו נכון ושתהנה ממנו..E

פורסם

לפי דעתי זה לא נשמע תקין!

לפי חוק יש שנה אחריות-זה שבארץ זה שוק פרוץ זה כבר בעייה אחרת.

בשביל זה יש בית משפט.

רק בארץ זה עובד כך!

בחול בכלל לא עושים בעיות בנושא.

לדוגמא החוק שאפשר להחזיר מוצרים -ולקבל החזר כספי.

בארץ זה לא עובד ממש -אבל באמריקה זה עובד מעולה . [גם באירופה ]

מצורף PDF

http://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/ACBBA373-242C-4E66-9C1E-54DE1E03E051/0/midaletakanot.pdf

פורסם

דעתך לא משנה,כי בנושא הזה אין דעות,יש חוקים.

דרך אגב בPDF שהבאת כתוב ואני מצטט:

סייגים לחיובי יצרן

יבואן רשאי לדרוש תמורה בעד תיקון או בעד הובלה או החלפה

אם הוכיח שהקלקול נגרם מאחד מאלה:

כוח עליון שהתרחש במועד מאוחר ממועד מסירת הטובין

זדון או רשלנות של הצרכן

נעשה תיקון במוצר על ידי מי שלא הורשה לכך מטעם היצרן

שרפת אלמנט? רשלנות של הצרכן,אז קודם כל לפחות תקרא את מה שאתה מצטט לטובתך.

לא הגיוני שיבואן ישלם על טימטום של לקוח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

חובת ההוכחה על נותן השירות, לשימוש לא תקין!

ורק שתדע שבנושא הזה החוק לטובת הלקוח.

וראיתי הרבה פסקי דין +הרבה שופטים, שפוסקים לטובת הלקוח.

יש הבדל בין לדעת את החוק לבן להבין ממש.

ואני יכול להגיד לך מהנסיון שלי

לפני כמה שנים קנתי כרטיס מסך ב3500

איך שקבלתי את הכרטיס רציתי להרכיב בלוק לקירור מים ,בקיצור זה לא הלך

הכרטיס נדפק חברתי הכול,והכרטיס הוחלף לחדש

חברה שמכבדת את עצמה ואת השם שלה לא תעשה בעיות .

בנוסף 2009 רכשתי ציוד סאונד לרכב והמגבר נדפק לאחר חצי שנה, אז לפי מה שאת אומר אז אין אחריות.

אבל עובדה שהחברה תקנה בחינם .

בארץ לצערי יודעים רק למכור, אבל לתת שירות זה כבר דבר אחר.

פורסם

+1 אריק.

אני מסכים עם כל מילה שלך.

עובדה מספר 1: לא היה לי בעיה עם שוב רכיב שקניתי, כי ווידאתי שהכל היה מכוון היטב ושהתשתית חשמל שלי בריאה.

פעם אחת נכנס לי המונו למצב הגנה. הסיבה - הרמתי את הגיין קצת יותר מידי בידיעה שאני מעוות אות. אבל זה היה לצורך ניסוי בלבד.

אגב סהר,

סליל שרוף של רמקול ותקלה במגבר זה שתי מצבים שונים לגמריי. מספיק שיום מאוד חם בקיץ ואתה שומע מוזיקה ויכול להישרף לך רכיב במגבר. במקרה כזה זה לא אשמת המשתמש, זה כח עליון.

פורסם
לפי דעתי זה לא נשמע תקין!

לפי חוק יש שנה אחריות-זה שבארץ זה שוק פרוץ זה כבר בעייה אחרת.

בשביל זה יש בית משפט.

רק בארץ זה עובד כך!

בחול בכלל לא עושים בעיות בנושא.

לדוגמא החוק שאפשר להחזיר מוצרים -ולקבל החזר כספי.

בארץ זה לא עובד ממש -אבל באמריקה זה עובד מעולה . [גם באירופה ]

מצורף PDF

http://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/ACBBA373-242C-4E66-9C1E-54DE1E03E051/0/midaletakanot.pdf

חבר, מנסיון אישי וכואב, גם בארה"ב אין אחריות על רכיב שרוף נ-ק-ו-ד-ה.

פורסם
חובת ההוכחה על נותן השירות, לשימוש לא תקין!

ורק שתדע שבנושא הזה החוק לטובת הלקוח.

וראיתי הרבה פסקי דין +הרבה שופטים, שפוסקים לטובת הלקוח.

יש הבדל בין לדעת את החוק לבן להבין ממש.

ואני יכול להגיד לך מהנסיון שלי

לפני כמה שנים קנתי כרטיס מסך ב3500

איך שקבלתי את הכרטיס רציתי להרכיב בלוק לקירור מים ,בקיצור זה לא הלך

הכרטיס נדפק חברתי הכול,והכרטיס הוחלף לחדש

חברה שמכבדת את עצמה ואת השם שלה לא תעשה בעיות .

בנוסף 2009 רכשתי ציוד סאונד לרכב והמגבר נדפק לאחר חצי שנה, אז לפי מה שאת אומר אז אין אחריות.

אבל עובדה שהחברה תקנה בחינם .

בארץ לצערי יודעים רק למכור, אבל לתת שירות זה כבר דבר אחר.

מצד אחד אתה אומר שבארץ לא נותנים אחריות, ומצד שני נתת שני מקרים שהחליפו לך רכיבים בלי לדבר איתך בכלל.

ובמקרה אחד הרסת במו ידך כרטיס מסך, דרך אגב החלפת קירור מבטלת אחריות יצרן זה שהחליפו לך אותו זה מזל נטו.

יש הבדל משמעותי בין רכיב אלקטרוני כמו מגבר שיכול להתקלקל סתם ככה, לבין רמקול שהוא לא רכיב אלקטרוני ונדיר שיתקלקל ואם כן 99% אשמת צרכן, נדירים האלמנטים שיוצאים דפוקים מהמפעל ואם כן עוד שומעים את זה בזמן ההתקנה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

צר לי חברים, אתם סוטים מהעניין - אף אחד לא מבקש שיחליפו לו רמקול לחדש אחרי שהוא שרף אותו בשימוש לא נכון.

אין אחריות על שום מכשיר אלקטרוני שהמשתמש עשה בו שימוש לא נכון. אם אני אפיל את הטלוויזיה שלי אז לא יחליפו לי

אותה. מאידך, מדובר בכל זאת בחלקים שיכולים להגיע לסכומים מ-א-ו-ד גבוהים, ועצם העובדה שאני, למשל, חוץ מקבלה,

לא קיבלתי שום אחריות, גם לא מוגבלת (נגיד שמלכתחילה המוצר היה אולי פגום?), כך שהמוכר פטור מבחינתו, זה לא סביר.

תיאורטית אני יכוול לחבר את הסאב, לגלות שהוא לא תקין, והמוכר יטען שאני הייתי אחראי לתקלה, ולך תתחיל להתווכח.

כשיש אחריות, בדרך כלל יש ללקוח כוח הרבה יותר גדול ביד (לא שזה מונע צרות או ויכוחים, אבל בטח עדיף מאשר להגיע

כשאין לך ביד שום אחריות).

אגב, הנושא עניין אותי אז פניתי למועצה להגנת הצרכן, ואני ממתין לתגובה שלהם. כאמור, אין לי שום תלונה על המכשיר עצמו,

עדיין לא חיברתי אותו אפילו כי רק ביום ראשון צפוי שירכיבו לי את המערכת (אגב, אני מאמין שאין פה מי שיטען שישראל הוא

חובבן בתחום, כך שאני לא שם את יהבי בידי מי שאינני סומך עליו).

פורסם

ברשותכם אתעלק על הנושא:

לסאב שלי נשרף הסליל והוא נשלח לתיקון.

אם המתקין מכר לי סאב בהתנגדות של 2 אום והוא לא ידע את זה, הוא היה בטוח שזה 4 אום, וחיבר את זה בגישור, לכאורה זה אשמתו נכון? רשלנות שלו, נכון?

אבא שלי עורך דין, איך אני יכול להשתמש בזה לטובתי? כי זה נשמע לי דפוק שהוא טוען שאין אחריות על מוצרים אבל הוא בעצמו חיבר לי את הסאב בתצורה לא נכונה וטען שזה בסדר לחבר ככה ושהבעיה הייתה שהמגבר הוציא DC (הוא בכלל לא בדק, פשוט הכריז שהמגבר שלי זבל ושזה אשמתו).

ז"א שהוא גם סיכן לי את המגבר, וגם מכר לי משהו שונה ממה שהוא טען שקניתי. "שיקר", "לא ידע", או פשוט אידיוט.

יש לו זכות בכלל לבקש כסף על התיקון? כל סכום שהוא? הרי הסאב עבד בגישור, קיבל 100 רמס יותר מהמוצהר (כן בנינו זה לא משנה אבל מבחינת האחריות זה משנה!) .

נחתך ב80 הרץ דרך הרדיו דיסק והמגבר. (אולי הגיינים היו מעט גבוהים, אבל ללא ספק נמוכים יותר ממה שהוא כיוון לי בעת ההתקנה, אז כשבאתי אליו טענתי שלא נגעתי בכיוונים).

אם אצליח להקליט את המוכר שמצהיר שהסאב 4 אום, שהוא מודה שהוא אשם בזה שמכר וחיבר לי מוצר בצורה לא נכונה, איך אוכל להשתמש בזה כדי לא לשלם על התיקון (לא יקר, אבל מבחינה עקרונית, למה שאני ישלם על רשלנות של המתקין??).

להזכירכם אבי עורך דין.

אגב- לפי הקבלה של השליחה לתיקון הובטח לי המוצר תוך 21 יום, עבר מאז קרוב לחודש וחצי (21/02/2013, הסאב אכן חזר אבל עם חורים בסראונד, נראה כמו סכין יפני שברחה) דרשתי שיתקנו את זה כי אני הבאתי אותו בלי חורים בסראונד, הוא אמר לי לך תוכיח שזה לא היה.

אז שוב: עם כל המידע שנתתי למעלה, מצד אחד יצאתי אהבל שלא דאגתי לצלם להקליט וכו', אבל מצד שני יש לי אפשרות לשחק על עוגמת נפש? שהבטיחו לי את המוצר מתוקן תוך 21 יום, וגם אם היו החורים, אני שלחתי לתיקון אז לכאורה היו צריכים לתקן גם את זה, לא ככה?!?! שאני כבר 3 שבועות מחכה שיחזירו את הסאב לתיקון השני של הסראונד?

JL Audio

• תוכן חדש...