Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון מים מזייף או נזילה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות!

לפני כארבעה חודשים עברתי דירה לבית מגורים משותף (6 דיירים). הבית עצמו בן כשבע שנים.

בפעם הראשונה שקיבלנו חשבון מים תקופת החשבון היתה חלקית (כחודש וחצי) והצריכה היתה 25 קוב.

אמנם זה היה נראה לי גבוה יחסית לעובדה שאנחנו רק 2 אנשים בבית שמתקלחים מקלחות קצרות של כחמש דקות פעמיים ביום (כל אחד).

השבוע קיבלנו את החשבון המלא הראשון לתקופה של חודשיים והצריכה הפרטית היתה 36 קוב (פה חשדתי!)

אתמול שאלתי את השכן מה היתה הצריכה שלהם וקיבלתי תשובה שהצריכה שלהם היתה 25 קוב (כאשר כל אחד מבני המשפחה מתקלח פעם ביום).

ירדנו לשעון מים של הדירה שלי וראינו כי הוא מסתובב לו לאיטו למרות שאין כל צרכן מים פתוח בבית.

עלינו לגג לבדוק שאין נזילה מהדוד או מהקולטים ואכן אין.

כמו כן, בדקתי שאין נזילה קטנה בשירותים מהניאגרה או משהו בסגנון וגם אין.

השכנים מלמטה לא התלוננו על איזושהי רטיבות ובבית שלי אין לי כל רטיבות על הקירות (צבענו את הקירות כשנכנסנו לדירה וגם אז לא היתה רטיבות).

לפני שהלכתי לישון בלילה, בדקתי מה הצריכה בשעון שהראה על 811.4 בבוקר כשהתעוררתי הצריכה היתה 811.6 כלומר 0.2 קוב נצרכו בלילה מבלי שבאמת היתה צריכה בפועל (למעט 3 פעמים הורדת מים בשירותים).

איך אפשר לדעת האם מדובר בנזילה או בשעון מים שמזייף?

תודה לעוזרים מראש.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין ספק ש 36 קוב ל-2 אנשים זה יותר מכפול ממה שאתם אמורים לשלם, גם אם יש לכם מדיח כלים ואתם מפעילים מכונת כביסה כל יום-יומיים.

לדעתי, שווה להתקין שסתום חד כיווני לפני המונה בשביל לשלול מצב של ירידת לחץ במערכת ו"חזרה" של מים מהבית למערכת המים המשותפת (וחוזר חלילה). היה על זה תחקיר (בעבר הרחוק) בכלבוטק. אומנם מדובר בבתים ישנים משמעותית, אבל גם בבתים יותר חדשים עם שינויי לחצים תדירים באספקת המים, יכולים לקרות גם דברים כאלה.

עצה: נסה לסגור את הברז לפני המונה בלילה, ובדוק בבוקר האם היתה תזוזה. נסה לבצע את אותו המהלך גם ביום (כשאתה יוצא לעבודה וחוזר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן יש גם מדיח כלים שעובד פעם ביומיים ומכונת כביסה גם כן בממוצע פעם ביומיים.

איציק, לא ברור לי כיצד העובדה שאני אסגור את הברז הראשי בלילה תעזור לי.

הרי אם אסגור את הברז הראשי בכל מקרה אם יש נזילה היא תפסיק וגם אם השעון מזייף, הוא לא יזייף כאשר הברז סגור, לא?

מה סדר גודל העלויות של התקנת שסתום חד כיווני?

פורסם

שסתום חד כיווני עולה כמה עשרות שקלים וההתקנה גם לא צריכה להיות יקרה.

אם כשכל הצרכנים בבית סגורים עדיין השעון זז אז יש לך נזילה איפה שהוא בצנרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טוב, שוחחתי עם תאגיד המים.

הפקידה טוענת שאין סיכוי שהשעון מזייף ושיש לי נזילה איפשהו והמליצה לי להזמין אינסטלטור.

כמו כן, היא אמרה שלדיירים לפני היתה צריכה ממוצעת של 25 קוב לחודשיים כאשר הם היו 4 נפשות.

לא יודע מה כדאי לעשות.

פורסם

הפקידה טוענת שאין סיכוי שהשעון מזייף

איפה הפקידה עברה השתלמות של טכנאית? בטכני של חיל האוויר? אם כן, היו מלמדים אותה שם לא להגיד שטויות כאלה.

זו פקידה, שרוצה להתנער מאחריות ולא לעבוד. ברז שמזייף זה בשבילה כאב ראש, היא אשכרה תצטרך לטפל בזה! זה לא בסדר מצידך להפיל עליה את הבעיות שלך...

שסתום חד כיווני עולה סביב 50 ש"ח אאל"ט. תתחיל מזה.

לפי מה שתיארת, יש לך נזילה יחסית רצינית (או הפרש רציני בין המדוד לנצרך). טיפטוף לא היה גורם לשעון להסתובב בכלל, וקשה לי להאמין שיש נזילה גדולה מספיק שכן גורמת לשעון להסתובב ולא ראית תוצאות שלה מבחינת קיר רטוב וכדומה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם אתה רואה זחילה של השעון כאשר הכל סגור- תמיד, אני מהמר על זה שיש נזילה אצלך. כדאי גם לזכור שאם מדובר בנזילה ברמת טפטוף השעון כלל לא היה זז. אם הוא זז בזחילה משמע שיש נזילה שהיא יותר מטפטוף וזה בהחלט מתאים לצריכה המופרזת שאתה רואה.

התקנת אל-חוזר היא פעולה רצויה, אם כי לדעתי לא תפתור את הבעיה הנוכחית. אגב אני ממליץ אם כבר להתקין אותו אחרי השעון. עושה את אותה הפעולה (מבחינת מניעה של זרימה הפוכה) וגם מרוויח מניעת התרוקנות הקו (ולעיתים גם הדוד) במקרה של פירוק השעון או פירוק הצנרת המרכזית.

פורסם

שוחחתי בנושא עם הסוכן ביטוח שלי.

יש אפשרות להזמין אינסטלטור של הביטוח שיחפש את הנזילה. העלות היא כ-200 שקלים לבדיקה.

במידה והוא מוצא נזילה, הביטוח יכסה את התיקון בעלות של 450 ש"ח השתתפות עצמית ואז הבדיקה היא בחינם.

נראה לי שאני אתחיל מבדיקת כל הקירות בדירה לחיפוש רטיבות (שלא נראה לי שיש) ואשאל את השכנים מלמטה אם יש להם רטיבות בתקרה.

משם בלילה אעבור לסגירת הברז הראשי ובדיקה אם השעון התקדם בלילה. במידה והתקדם הרי שיש בעיה בשעון ויש להתקין שסתום חד כיווני והבעיה תיפטר (אם ירצה השם).

אם לא, השלב הבא הוא אינסטלטור שיחפש נזילה או יבדוק נפילת לחץ מים ואז נדע מה הגורם.

בכל מקרה, זול זה לא הולך להיות. :?

פורסם

כדאי לשים לב לדקות בין שני הדברים- התקדמות השעון לאורך זמן (ללא שיש צריכת מים יזומה) יכול לנבוע מזרימה חוזרת, מנזילה או משניהם.

זחילה איטית ותמידית של הפרפר בכיוון הנכון משמעותה נזילה.

כדאי לבדוק את שני הדברים.

פורסם

אין זחילה איטית ותמידית.

יש זחילה איטית לכעשר שניות ואז הפסקה לכחצי דקה וחוזר חלילה.

כשאני אחזור הביתה אני אעשה תצפית מעמיקה על השעון למשך כמה דקות ארוכות.

אני לא יודע למה הכוונה לכיוון הנכון... הוא מסתובב נגד כיוון השעון, אם אינני טועה.

פורסם

אם הצנרת מהשעון עד לדירה עוברת באיזה פיר תבדוק גם בו שאין רטיבות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לי זה נשמע כמו נזילה.

לבדוק היטב רטיבויות.

לסגור את ברז ההזנה לניאגרות של השירותים ואת ברז ההזנה לבוילר ולבדוק אם השעון ממשיך להסתובב.

אם אין ברז סגירה להזנת המים לבוילר אז לבדוק היטב אולי הנזילה ממנו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

צריכת המים שלך מתאימה למשפחה עם 3 ילדים, לא לזוג.

אני משוכנע שיש לך נזילה. יכולה להיות טפטוף זעיר בניאגרה או באחד הברזים, כולל ברזי הניל שמתחת לכיורים. מקום נסתר, לדוגמא, החיבור בין הצינור למזלף של ברז המטבח.

אם תזמין אינסטלטור הוא יוכל לבצע בדיקת נפילת לחץ ולאתר את הצינור הבעייתי, בהמשך יצטרך לאתר את מקום הנזילה, לא תמיד פשוט ולעתים מצריך בדיקה עם מצלמה תרמית שהיא בדיקה די יקרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...