Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאר מסווה - מי עדיפה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תקציב 60-80K. יש לי שריטה קלה :

אני מחפש רכב בקטגורייה מאוד לא פופולרית .אני מעוניין במכונית סאלון-פאר מרווחת וחזקה , אבל שלא תנקר עיניים, שלא תהייה גניבה ומבוקשת, שלא תעורר תשומת לב. (לרוע למזלי פקיד השומה שלי גר 3 בתים ממני...)

בעצם מדובר ברכב שיהיה מעין "זאב בעור כבש".

מכאן ברור שאינני מעוניין במרצדס, BMW, יגואר וכו'.(גם אודי די בעייתית).

ביצעתי "מחקר" מסויים ומצאתי שתי אופציות.

1. סאאב 9-5 מודל 2006 (צורה חדשה לאחר מתיחת פנים) עם 100K ק"מ. שמורה כחדשה עם בעלים פדנט. הרכב משודרג

למעל 270 כ"ס ע"י סדנא שבדית מתמחה. מחיר מבוקש 80K.

2. פולקסווגן פייטון 3.2 עם 240 כ"ס מודל 2004 עם 125,000 ק"מ יד ראשונה שמורה מצויין. מחיר 85K.

ברור לי ששתי הבחירות שלי גרועות בהיבטים הבאים : סחירות, שמירת ערך,זמינות ועלות אחזקה,צריכת דלק, תדמית.

מה לא ברור לי?

האם צפוייה אמינות בעייתית במיוחד ? האם יהיה סיוט למצוא חלקי חילוף ומוסכים בעלות סבירה? שניהן מתומחרות מעל המחירון באופן די משמעותי, והבעלים לא ממהרים להתפשר.

האם זו טעות איומה לשלם מעל המחירון לרכב שהוא חסר כל ביקוש? מצד שני אובייקטיבית הרכבים נותנים תמורה גבוהה בפאר

ובביצועים והמראה ה"פשוט" והמותג הלא נחשק דווקא רצויים לי.

מצורפות תמונות להמחשה...

saab1.jpg

saab2.jpg

vw1.jpg

vw2.jpg

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הייתי מוציא על הרכבים האלה שקל מעל המחירון. תחשוב כמה אתה מוכן לשלם, ובעוד חודש/ים המחירון יהיה שם, והרכב עדיין יהיה אצל המוכר אם הוא יתעקש... מזכיר לי בעלי בתים שלא מוכנים להוריד את מחיר השכירות בכמה אחוזים, אבל מוכנים להפסיד חודשיים שכירות...

מבין השתיים בעיני הסאאב מיוחדת יותר, אבל תהיה קשה יותר לטיפול. ואגב, למה שלא תרכוש לעצמך פאסאט 2.0T? קצת יותר קטנה, אמנם לא סאלון, אבל מפתיעה בזריזותה (מנוע של GTI). עוד אופציה מוזרה היא C6, שאינני יודע מה מחירה, אבל היא הרבה יותר מיוחדת משתי הבחירות שהצעת.

בהצלחה ותעדכן מה אתה רוכש (אלא אם זו הפייטון, שהיא פחות מעניינית ;-) ).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בהתחשב בתקציב שלך,

ובהתחשב בצורך להשאיר מזומן בצד לבלת"מים (וכנראה הולכים להיות לך לא מעט, המכוניות האלו לא בהכרח אמינות יותר, מאחר והיצרן לקח בחשבון שלקהל היעד המקורי שלהן הרושם קודם לאמינות ואין לקהל זה בעיה לממן אמינות ממוצעת)

ובהתחשב בכך שהחשיבה במוסכים בישראל היא, שאם יש לך רכב כזה, אז יש לך כסף ולכן על כל צ'ופצ'יק רגיל וסטנדרטי שנמצא גם בכל רכב אחר אפשר לגבות ממך עליו מחיר כפול ומשולש,

ובהתחשב בכך שרכבים בשנים האחרונות הפכו להיות גדולים ומרווחים יותר (סאלון היום זה כמו פאר של פעם),

אני מציע לך לבדוק את הרכבים הבאים (לפי הABC):

(אל תיבהל)

1) אופל אומגה (הגרסה האחרונה, נדמה לי 2004, חלפים של ג'נרל מוטורס)

2) אלפא 166, לפני מתיחת הפנים (בשחור מבריק היא נראית מקדימה כמו פרארי. טוב, סוג של).

3) ביואיק לה-סייבר (אני לוקח בחשבון שאין הרבה מה לעשות מול שיטות אכיפת המהירות הנוכחיות בישראל ועל כן אין צורך ברכב יותר מידי חזק, אלא כזה שמספיק לבצע עקיפות בטוחות בעליה).

4) ג'יפ גרנד צ'ירוקי (רב שימושי, גם פאר, גם שטח).

5) הונדה לג'נד (הגרסה הקודמת)

6) וולוו S80 הקודמת, לא חייב גרסת T6 (אגב, אל תסתכל במכוניות על כ"ס, אלא על קג"מ מול סל"ד + 0 ל-100 בהתאמה לסוג הגיר (ידני/אוטומטי) + מהירות סופית וזה פחות או יותר יסכם לך את הביצועים הצפויים מהרכב, אבל לא את ההתנהגות כביש שלו).

7) יתכן איזו לקסוס LS400 מתחילת שנות ה-2000, אבל אני לא בטוח. (הן נראות די כמו הלג'נד).

שמונה) היונדאי סונטה 3.5 ליטר (אמורה להיות מרווחת מספיק כמו פאר של שנות ה-90).

(עריכה: אני חושב שהדגם הזה הוא מעל התקציב שלך)

9) ריינג'-רובר 1998-99 אולי אפילו יותר מאוחר, צריך להיות פחות מ-50 אלף.

10) לנצ'יה קאפה (לא נראה לי שהיא סופר מרווחת, אבל אם אתה לא גוליבר אז זה לא אמור להפריע לך).

11) מאזדה קסדוס 9.

12) ניסאן מקסימה 2004 (או סביבות 2004).

13) סאניונג מוסו (ג'יפ).

14) יתכן שסובארו B4 מנוע 3.0 ליטר.

15) יש גם סובארו אאוטבק, אבל בתקציב שלך אני די בטוח שרק הישנות מאוד (הן לא פחות גרועות, אבל מצד שני, אני לא יודע עד כמה אתה מפונק).

16) סיטרואן C5 מנוע 3 ליטר, אם תצליח למצוא (אני יודע שיש מהדגם הראשון, לא ראיתי מהמתיחת פנים, והחדשה לא רלוונטית). הרכב אגב סופר מרווח וסופר אוחז, אפילו בגרסת ה 1800 סמ"ק. הבנתי שיש פחות הרבה פחות תקלות במע' ההידראולית אבל חשמל זה כרגיל אצל הצרפתים. ה-C6 שהציעו לך תהיה מאוד בולטת, היא נראית כמו חללית.

17) אם אתה מכיר איש רכב גאון, אז אתה יכול לקחת סיטרואן XM. אותו גאון, אם תמצא אחד בארץ, יוכל לשדרג לה את המערכת ההידראולית לכזו שלא דולפת יותר לעולם (החלפת כל הצינורות לצינורות מסוג שונה), לחווט לה מחדש את החשמל כך שלא יתקלקל ואתה מקבל רכב מעולה (אם זה הV6, או הטורבו). אגב, עבודה כזו עדיין תהיה חצי מהתקציב שלך (כי הרכב עולה איזה 15 אלף גג).

18) אם אתה מוכן לקחת הלוואה קטנה, אז אתה יכול ללכת על הסופרב (2008-9)

19) אני לא בטוח לגבי המחירון, אבל באמת יתכן פאסאט TSI.

20) המונדיאו טיטניום היא ענקית וסבירה מבחינת כוח ואבזור.

(עריכה: יתכן שהדגם הזה הוא מעל התקציב שלך)

21) פיג'ו 607 מנוע 3 ליטר (אם תמצא)

22) פיג'ו 605 זה די אותו סיפור כמו הXM... היא גם מרווחת מאוד, אבל תצטרך לעבוד על האבזור והפינוק.

23) קאדילק STS (הדגם שנדמה לי יוצר עד 2005). אפשר גם את זו שלפניה (SLS קראו לה?)

24) קרייזלר ויז'ן או M300 (אל תתבלבל עם הC300).

25) רובר 75 (יש גם דגמי MG).

26) ראיתי רנו ספראן אחת בארץ, ב-2002 (היא הייתה אז חדשה, זו עם המנורות המלבניות מאחורה), צבע שחור, נראית כמו פרארי. אני זוכר מספר צהוב, אז היא כנראה עדיין בארץ.

27) שברולט מאליבו LTZ (אבל נדמה לי שתצטרך הלוואה קטנה).

28) שברולט טריילבלייזר (אני די בטוח שיש כמה בתקציב שלך).

29) אמממ. זהו. מספיק לא?

פורסם

למה זה עשה לי סמיילי לחלק מהמספור?

אגב, פייטון, אם אתה מוצא אחת לבנה, עם חישוקי מראה, היא יפייפיה.

פורסם

סיטרו, מרבית הרכבים שאתה מציע לא מתאימים.

חלק מכוניות עתיקות שדורשות גבורה ומוסך מדהים כדי לנסוע עליהן, כמןבן גם כיס עמוק לתיקונים.

S80 במיוחד זו עם שני שבלולים מכה מבחינת אמינות.

סופרב לדעתי מתאימה ברוב הפרמטרים.

בתקציב הזה אפשר לקנות מרצדס מונית יחסית טרייה. משהו כמו 2008. היא אמינה מאוד וזולה יחסית לאחזקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבן אדם מחפש איזשהו איזון בין פאר,מרווח בתקציב רכישה נמוך ומשהו שאיננו בולט לעין או מצביע על היותו סמל סטטוס.

משמע - ג'יפים להוריד מהרשימה שלך.

אמריקאיות גם כן עושות הרבה בלינג למרות שהן לא יקרות במיוחד כמשומשות,מהצרפתיות הוא יאכל קש(הן בין כה וכה לא היו אמינות אז ,המצב של אותם אקזמפלרים כנראה לא השתפר במהלך הזמן).

יונדאי סונטה בגרסאות המאובזרות יכולה להוות פשרה טובה עבור המתלבט,גם קאמרי מהדור הקודם והמקסימה של ניסאן שמציגה אמינות מופתית ועיצוביים אנמיים.

הוקטרה\אומגה גם נשמעות כאופציות לא רעות ,אבל דרוש מישהו שיודע לטפל בהן..

פורסם

bar72 כותב :

לא הייתי מוציא על הרכבים האלה שקל מעל המחירון.

אכן גם אני מעדיף , אבל הבעייה שבעלים של רכבים נדירים ושמורים עקשניים וקשה להורידם משמעותית(אולי הם יודעים מה יש להם ביד ושהמחירון הנמוך יחסית לא משקף את התמורה והחוויה). נתקלתי כבר בכאלו שוויתרו על מכירה לאחר זמן רב שלא מצאו מכסה לסיר שלהם, אבל לא התפשרו...

אני מתנחם שגם אם אשלם מעל למחירון לרכב "פאר מסווה לא מבוקש" שהוא סופר שמור ומתוחזק ,הרי הוא עדיין זול למול רכב משומש מוחצן (מרצדס,BMW) משנתון זהה , הגם שכחדשות הן עלו דומה.

לגבי ההצעות לאלטרנטיבות האחרות :

קודם כל תודה. הרשימה של CITRO מרשימה בהיקף,בידע ובהשקעה.

חלק מהמועמדות אני פוסל בשיקול לא בהכרח רציונלי אלא פשוט שרגשית הן לא "עושות לי את זה". למשל , לסגנון אמריקאי אני פשוט לא מתחבר.(ושהיתי בארה"ב שנים מספר - נהגתי בלא מעט..). גם SUV (ג'יפ) אינו מעניין אותי.

חלק מהמועמדות אינן ראויות בעיני מפאת חוסר בביצועים ו/או אלמנט הפאר הפנימי והפינוקים : למשל - ניסאן מקסימה, סאנגיאנג מוסו.

יפאניות סאלוניות (לקסוס,לג'נד) ראויות , אבל בעדיפות נמוכה . אבל אני מעדיף אופי,סגנון ועידון אירופאי.

חלק ממה שהוצע מכוניות שמאוד מיוחדות אולם רובן כבר עייפות ושחוטות משנתונים ישנים , כגון לנצ'יה קאפה, פיז'ו 605, XM,

רובר 75.

חלק מהמועמדות אכן תשקלנה - אלפא 166 אהובה עלי מאוד , צרפתיות מגודלות V-6 כגון C5 או 607 מעניינות פוטנציאלית.

ההתלבטות ממשיכה...

פורסם

אם כבר, אני חושב שהסאאב מנקרת עיניים הרבה פחות מהפייטון (שתמשוך הרבה תשומת לב). נקודת התורפה היא באחזקה שיכולה להיות יקרה עד יקרה מאוד, ובמציאת בעלי מקצוע מתמחים (ובנישה הזו של רכבים מיוחדים, לא כ"א יכול לטפל ברכב מהסיגמנט הזה, אבל בכל מקרה - אני מניח שתוכל להתגבר גם על זה). גם אני איני מוצא סיבה לשלם על רכב כזה יותר ממחיר מחירון (אולי רק במקרה מיוחד ביותר, של רכב במצב חדש, עם ניירות וקבלות על כל טיפול / שיפור שבוצע בו).

רוצה לחזק גם את מי שהעלה את האלפא 166 בתור אופציה, ובנוסף גם אציע לך לראות גם את ה-156 (אני יודע שאני קצת משוחד, אבל נסיעה על רכב כזה יכולה לגרום לך להפגע קשות...). יש גרסאות אוטומטיות וגם ידניות (קצת נדיר יותר) אפילו רובוטיות (תלוי בדגם), וכן גם ישנם בעלי מקצוע מצויינים, האחזקה החלקים וצריכת הדלק יקרים / גבוהה, כפי שרצית... :wink: . מאידך - כל נסיעה תהייה לך חוויה אמיתית.

כ"כ, אני ממליץ לך לשקול ולהשאיר להשאיר חלק מהסכום ליישור קו (אלא אם כן לקחת זאת בחשבון, והסכום הינו לקניית הרכב נטו).

בכל מקרה - שיהייה לך בהצלחה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אי אפשר להשוות פאטון עם סאאב. פאטון רכב הרבה יותר גדול ומרווח, סאלון עור ועץ ברמה של S קלאס, A8 וסדרה 7.

אני בטוח שגם מבחינת נוחות אין שום מקביליות בין סאאב קטנה וצפופה יחסית לפאטון, כמו שאי אפשר להשוות מזדה 6 עם פיקנטו - אי אפשר להשוות פאטון עם סאאב (אפילו בתמונות רואים הבדל תהומי בין סאלון).

לאומת סאאב - רכב מסגמנט D כמו אופל וקטרה: רכב מנהלים/משפחתית גדולה.

אני מראש ממליץ להוריד מרשימה כל מיני רוברים וגרוטאות מתחילה עד אמצע שנות ה90 - מרכבים האלו לא נשאר הרבה כי הם זולים ורובם לא מתוחזקים בצורה ראוייה.

תקציב של עד 80K הוא מכובד לקניית רכב משפחתי או משפחתי גדול ("מנהלים"), אבל העובדה שרכבי יוקרה נעשים זולים לקנייה זה לא הופך אותם להיות זולים לאחזקה, מדובר על רכבים שהם שיא הטכנולוגיה ומאוד מורכבים, לכן תקלות יכולות לצוץ בהתאם.

אני חושב שלפותח שרשור עדיף להתמקד ברכבים כמו אלפא 156/159, מאליבו, פורד מונדאו, מזדה 6, אונסיס, פסאט וסופרב. כאשר הדגש הוא לארבע הרכבים הראשונים ברשימה.

אגב, אופל אומגה רכב עם הרבה בעיות אמינות יקרות מאוד, לא פלא שהוא נכחד על כבישי ארצינו. מנוע בנזין בעייתי מאוד.

מצד השני יש לי רעיון מעולה! יש קרייזלר 300C - בתקציב כזה בערך 2006. מנוע 3.5, רכב מרווח מאוד ויפה, מבוסס על מרצדס E קלאס עוד מימי שיתוף הפעולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אלה היו הצרכים שלי, הייתי הולך על איזה S-class / A8 / סדרה 7 שנת 95/6/7 במחיר של 15-20 אש"ח ואת השאר משקיע ביישור קו ובלט"מים. ואני לא הייתי דואג לגבי ניקור עיניים, אין שום פוזה ברכב יוקרה בן 15+.

.Your average Notepad

פורסם

רכב יוקרה ב15K? חצי מרכב לא יעבוד לך, כולל מזגן. כל שנה אתה תשקיע 30K כדי להחזיק אותו על הכביש.

פורסם

2) אלפא 166, לפני מתיחת הפנים (בשחור מבריק היא נראית מקדימה כמו פרארי. טוב, סוג של).

26) ראיתי רנו ספראן אחת בארץ, ב-2002 (היא הייתה אז חדשה, זו עם המנורות המלבניות מאחורה), צבע שחור, נראית כמו פרארי. אני זוכר מספר צהוב, אז היא כנראה עדיין בארץ.

?

תגיד אתה יודע איך נראית פרארי?

גילגלתי את 2 המכוניות האלו והם לא מזכירות אפילו את הטוסיק של הסוס הצוהל.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

בדיוק פרארי! לא רואה הבדל, גם לגרוטאות שבדוגמא יש 4 גלגלים, הגה ווינקרים, למה לא דומה?

רכב פאר ב 15.000 - 20.000 גם מאוד מצחיק! מה שעוד יותר הצחיק אותי זה ההצעה ליישור קוו, אנשים ממש מומחים פה!

כמה שאני אוהב את הגישה הישראלית הזאת!

ואז מתחילים את האישור קוו ומבינים שאולי היה עדיף לקנות במחיר הזה ALTO (גם יותר יקר) אבל לפחות נוסעה

לממליץ אין מוסג כמה עולה לתחזק רכב כזה ועוד שהוא נרכש ב15.000

זאת בדיוק הסיבה למה רוב הרכבים בארץ נראים איך שהם נראים

פורסם

יש הבדל בין לראות תמונה במחשב לבין לראות בעיניים.

ברור שזה לא אחד לאחד (דהההההה), אבל בסופו של דבר מדובר בעיצוב, ושתיהן יוצרות את אותו רושם של עוצמה וספורטיביות.

(אגב עיצוב, רוב העיצובים של פרארי, עד שנות ה-90, היו בסגנון FASTBACK, שאפשר לראות אותו גם בסאפרן למשל).

בקשר לעלויות, אני לא חושב שיש מה לחשוש יותר מידי ממכוניות ישנות.

אם אנשים בישראל מצליחים לתחזק מכוניות בנות 70 שנה, אז אין סיבה שלא יצליחו לתחזק הונדה (!!) לג'נד משנת 2001.

ניתן להזמין חלקים דרך המוסך (שהוא בעצם מתווך בתחום הזה) ולשלם יקר, או להזמין לבד או דרך מישהו שכבר עשה זאת ויש לו ניסיון (ואני בטוח שיש מלא), ולחסוך.

ניתן לתקן במוסך מורשה או מוסך קל"ב "שמבין", אך למעשה מחפף או מעמיד פנים שהוא מבין ברכב, או לתקן אצל מישהו בעל ניסיון, שהומלץ ע"י בעלי ניסיון, אפילו אם מדובר ב"מוסך מדרכה", כל עוד הוא עושה לך תיקון שעובד ומחזיק ובפחות כסף.

בקשר למונית מרצדס, נשמע לי רעיון טוב, אילולא הבחור היה חושש משכנו, פקיד השומה.

אולי במקום להשקיע ברכב מיוחד בגלל פקיד שומה, עדיף לבחור להשקיע ברואה חשבון ועו"ד כשיגיע היום בו שכנו פקיד השומה ינסה לעשות עליו סיבוב (תרתי משמע). אנחנו (פחות או יותר) מדינת חוק. היות השכן פקיד שומה לא הופכת אותו למוכתאר של הכפר.

פורסם
אי אפשר להשוות פאטון עם סאאב.

צודק 100%.

משאר הקשקושים בהודעה שלו אפשר להתעלם.

מונית לשעבר בתור פאר מסווה? זה יותר בכיוון של "תראו אותי, אני מנסה לעבוד על מישהו שיחשוב שיש לי כסף למרצדס".

C300? באמת?!

כאמור הפייטון, כשלון חרוץ.

עדיף לך לקנות פאסאט מאובזרת, באמת.

ה-9-5 - רכב מדהים. אבל לא הייתי משלם עבורו את הסכום הנדרש.

תנסה לחפש 9-5 סטנדרטית יותר, אתה לא תתחרט. ותיתן לאנשים אחרים לנסוע במוניות לשעבר.

• תוכן חדש...