Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי מבדיקת רכב בקומפיוטסט בצ'קפוסט. הרכב הוא I30CW מסוף 2009 (ליסינג מהחברה).

כמה דקות אחרי תחילת הבדיקה הבוחן קרא לנו, הראה שאין שמן מנוע בכלל וסירב להמשיך בבדיקה עד שנמלא.

נסענו למוסך שם הוסיפו 2.5 ליטר שמן, ואז המשכנו בבדיקה.

תוצאות הבדיקה:

בלוק מנוע: רעש אביזרי מנוע / רצועה / מותחנים וגלגלות.

ראש מנוע: צריכת שמן מובילי שסתומים

מערכת שמן: חוסר שמן מנוע

מיתלה אחורי: בדוק/תקן זויות מתלה

תקוני מרכב משמעות נמוכה: סימני פגיעה, כנף קדמית ימנית הוחלפה, תקוני מרכב וצבע, מעיכות - שריטות בצבע + פגמים. נזק לפגושים.

פתיחת מכסה מנוע לקויה.

הרכב בעל 81K ק"מ, טיפול אחרון היה 60K לפני שנה. הליסינג יעבירו אותו טיפול 80K.

השאלה העיקרית שלי לגבי חוסר השמן - הכמות שחסרה היא גדולה, אבל הבוחן אמר שאין עדויות לבעיות נוכחיות במנוע (גזים/צלצולים). עבר די הרבה זמן / ק"מ מהמילוי האחרון כנראה, ובכל זאת 2.5 ליטר זה הרבה, ולא ברור לי אם יש פה בעייתיות.

תודה

פורסם

לא נראה לי שמדובר בהזנחה חריגה במיוחד. מדובר ברכב ליסינג שהנהג שלו לא בודק שמן מנוע, כמו רבים מנהגי הליסינג. השונה במקרה הזה שחברת הליסינג פספסה ולא מלאה לפני הבדיקה וכך קרה שזה התגלה בבדיקה.

השאלה שלי היא יותר ספציפית - האם לוותר על הרכב מחשש ל-

1. נזקים למנוע בגלל הנסיעה ללא שמן (בוצה? דברים אחרים?)

2. מנוע בעייתי שגורם לאכילת שמן משמעותית.

פורסם

מסכים עם avir306 - המון נהגי ליסניג לא בודקים שמן, חברות הליסינג צריכות לבדוק זאת בבדיקות תקופתיות.

אגב, לרכב חדש בכלל לא צריכה להיות בעית שמן בשנים הראשונות.

אני לא אומר לוותר על הרכב, אבל כן להוריד עוד במחיר.

פורסם
חזרתי מבדיקת רכב בקומפיוטסט בצ'קפוסט. הרכב הוא I30CW מסוף 2009 (ליסינג מהחברה).

כמה דקות אחרי תחילת הבדיקה הבוחן קרא לנו, הראה שאין שמן מנוע בכלל וסירב להמשיך בבדיקה עד שנמלא.

נסענו למוסך שם הוסיפו 2.5 ליטר שמן, ואז המשכנו בבדיקה.

תוצאות הבדיקה:

בלוק מנוע: רעש אביזרי מנוע / רצועה / מותחנים וגלגלות.

ראש מנוע: צריכת שמן מובילי שסתומים

מערכת שמן: חוסר שמן מנוע

מיתלה אחורי: בדוק/תקן זויות מתלה

תקוני מרכב משמעות נמוכה: סימני פגיעה, כנף קדמית ימנית הוחלפה, תקוני מרכב וצבע, מעיכות - שריטות בצבע + פגמים. נזק לפגושים.

פתיחת מכסה מנוע לקויה.

הרכב בעל 81K ק"מ, טיפול אחרון היה 60K לפני שנה. הליסינג יעבירו אותו טיפול 80K.

השאלה העיקרית שלי לגבי חוסר השמן - הכמות שחסרה היא גדולה, אבל הבוחן אמר שאין עדויות לבעיות נוכחיות במנוע (גזים/צלצולים). עבר די הרבה זמן / ק"מ מהמילוי האחרון כנראה, ובכל זאת 2.5 ליטר זה הרבה, ולא ברור לי אם יש פה בעייתיות.

תודה

נראה לי לא סביר שרכב עם רק 80 אלף קילומטר יסבול מליקויים כאלה. נראה לי שכדאי להמשיך הלאה, יש עוד הרבה רכבים כאלה מסביב.

פורסם

יוסיראן - רכב לא מאבד 2.5 ליטר שמן סתם.

הטענה "שפשוט שכחו לעשות טיפול ולמלא שמן" לא מתקבל על הדעת.

רכב משנת ייצור שכזה עם 80 אלף ק"מ אינו אמור לשרוף שמן (כמעט) בכלל.

ולכן גם אם הרכב לא עבר טיפולים בזמן לא צריך להיות חסרים כמות כזה של שמן ללא בעיה/תקלה/נזילה כלשהי במנוע.

שמן תפקידו לשמן את כל המרכיבים שבתוך המנוע ולהפחית את השחיקה. חוסר שמן תגרום לבלאי ושחיקה של המכלולים השונים במנוע - נזק רציני ויקר מאוד.

פורסם

נכון שזה מעייף לבדוק הרבה רכבים, אבל יש כל כך הרבה רכבים כולל I30CW מליסינג בתנאים טובים, שחבל להתעקש על רכב שמעלה סימני שאלה על צורת הטיפול בו או על איכותו.

היו ברשותי לא מעט רכבים עם מאות אלפי ק"מ, כולם זכו לטיפול לפי הספר ומעולם לא היה לי חוסר כזה של שמן בין טיפול לטיפול וזה כמובן צריך להדליק לך נורה אדומה לגבי הרכב הנדון, כפי שכתבו כאן החברים. 2.5 ליטר למנוע בנזין אטמוספרי עם 80,000 ק"מ זה המון! וזה מראה שכניראה מישהו לא החליף ברכב הזה שמן בטיפול הקודם (או אפילו זה שלפניו) וככל שהשמן ישן יותר הוא נשרף יותר ולכן כניראה נוצר כזה חוסר. יתכן גם כי מדובר בשמן מאיכות נמוכה במיוחד. בקיצור, דלג לרכב הבא.

• תוכן חדש...