Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סאאב 900 טורבו ידנית.

משום מה ברישיון הרכב תחת המשבצת "אוט' " רשום "כן" - כלומר הרכב כאילו רשום כאוטומט.

זאת לא פעם ראשונה שאני רואה טעויות ברישום הרכב כמו דגם הרכב למשל, וממה שידוע לי הרכב תמיד היה ידני...

הרכב עבר טסט ל-2013 למרות הרישום השגוי והוחלף בו מנוע ב-2009 כך שלא אמורה להיות בעיה בנוגע לרישום עצמו

מה כדאי לעשות בעניין? אני חושש שאם אני יעורר את העניין יעשו לי בעיות עד כדי הורדת הרכב מהכביש..

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
פנה ליבואן, בקש הצהרה על היות הרכב ידני במקור וגש עם הצהרה זו למשרד הרישוי.

אני בספק אם UMI יתייחסו אליי...הם מתעלמים בצורה די מופגנת מבעלי סאאבים...

מה גם שהרכב עבר טסטים ללא בעיה! סביר להניח שזו בעיה של משרד הרישוי עצמו

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

ממליץ לא לבזבז זמן ולא לעשות עם זה כלום, כל עוד לא מעירים על זה בטסט.

פורסם
ממליץ לא לבזבז זמן ולא לעשות עם זה כלום, כל עוד לא מעירים על זה בטסט.

ומה יקרה בביקורת משטרתית רנדומלית לדעתך? לך תסביר להם אחר כך..

פורסם

מה יש להסביר?

מגייסים את כל יכולת המשחק שלך ואם השוטר יפנה אותך לזה, תראה הכי מופתע שאתה יכול כיאילו זה הפעם הראשונה שראית את זה. אשמתך שמישהו עשה טעות ברישיון?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

יוחאי היקר ,

כבעל סאאב 900 בעבר הרשה לי לעדכן אותך בנתון שכנראה לא ידוע לך.

ככל הנראה משרד הרישוי אינו טועה כלל. גם UMI לא יוכלו להושיעך , גם אם ירצו בכך. ומדוע ?

בשלב מסויים UMI ייבאה ארצה דגמי 900 טורבו בגרסת ה"סנסוניק".

מדובר בגיר חצי-אוטומטי נטול מצמד , שהוגדר בארץ כאוטומטי. ניסו לשלב בו את הטוב שבין שתי העולמות - החלפת הילוכים ידנית

רגילה , ללא ה"עול" של תפעול מצמד.

יש לי במגזין "אוטו" ישן כתבת מבחן על 900 כזו שנעשתה בישראל על אחת מ 6 או 7 יחידות שיובאו.

ראה ציטוט והסבר מויקיפדיה :

Sensonic

The 'Sensonic' clutch variant, (available on Turbo models only) provided a manual gear lever as in a standard manual transmission car, but omitted the clutch pedal in favor of electronics which could control the clutch faster than an average driver.

When a driver started to move the gear shift knob/gear selector lever, a computer-controlled actuator operated the clutch. With the car in gear but stationary, the clutch was released only when throttle was applied. If neither brake nor gas pedal was depressed, a warning tone sounded and a message flashed on the on-board display, and if no action was taken after 7 seconds, the engine was shut off.

A "Hill Start" function for Sensonic-equipped cars (as described in the owner's manual) was intended to assist in getting underway on hills, by engaging the car's clutch to prevent rolling backward. However, this feature was not actually implemented on the car.[citation needed]

Sensonic was discontinued after a short time, as it proved unpopular.

מה שלא מצויין כאן זו העובדה המצערת שהמנגנון היה אמין אך מסובך תחזוקתית , ומכונאי היבואן UMI שהיו ברמה ירודה של

מקצועיות לא ידעו לטפל בה כראוי. כשהבעלים התלוננו על רעידות לאחר זמן המכונאים ניסו להתעסק , אך במקום לתקן קילקלו.

הוצע לבעלים החלפה בעלות אסטרונומית בלתי משתלמת בעליל.

תוך זמן לא רב הבעלים הספורים המתוסכלים פנו לפתרון הרע במיעוטו - הסבה (לא חוקית) לידני.

אני בטוח שאם תבדוק את מספר השילדה תראה שאני צודק .

בדוק כאן :

http://saabvin.com/

אני יודע שאתה גם פעיל בקומונת סאאב בתפוז בניהול אורן קיפניס. תבדוק איתו - הוא מכיר כמעט כל סאאב 900 טורבו. הוא גם בטח יודע מי הוסבה לידני , מתי ועל ידי מי.

בקיצור, מה לעשות - כנראה מה שיעצו לך קודם...

פורסם

תוך זמן לא רב הבעלים הספורים המתוסכלים פנו לפתרון הרע במיעוטו - הסבה (לא חוקית) לידני.

רוב הסיכויים שאתה צודק, אני רק לא מבין מדוע כתבת שזה לא חוקי.

שינוי דומה עברו בארץ עשרות רכבי רנו טווינג איזי שהגיעו עם מערכת דומה ועם השנים הוסבו כמעט כולן לידני. גם מוסכים מורשים של רנו היו עושים את ההסבה הנ"ל.

מה לא חוקי בזה?

פורסם

BUKI שלום ,

כוונתי הייתה שהסבה מאוטומט לידני מהווה שינוי מבני ברכב ולכן מחייבת אישור משרד התחבורה (עמדה מס' 1). אם היה נעשה כחוק מן הסתם הרישיון היה מעודכן. כנראה יש כאלו שהסבו מאוטומט לידני ללא קבלת אישור .

לסוגייה אם צריך אישור ראה את מה שאתה כתבת בנידון.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2353050#post2353050

פורסם

האמת, שנושא זה די מעורפל. סביר להניח שזה באמת נחשב שינוי מבנה, אבל לא שמעתי על אף אחד שעבר בעמדה מס'1 וביצע עידכון ברישיון הרכב לאחר החלפת גיר.

• תוכן חדש...