Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מנוע של חיפושית 1300

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם ניתן להגדיל את נפח המנוע של חיפושית ללא חריטה של הבית בוכנות וללא פרוק של הבלוק,אלה רק בהחלפת הבוכנות של רכב מסוג ווריאנט 1600.

ברצוני לרכוש חיפושית ובעל הרכב עשה שיפוץ/שיפור ושם בוכנות וסט רינגים של ווריאנט 1600.

האם יכול להיות דבר כזה?

תודה רבה

פורסם

כן אתה צריך סט צילינדרים בוכנות וראשי מנוע 1600, כל השאר ניתן להשאיר 1300 ולהנות מביצועים וצריכת דלק נורמלית.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

חיביים להחליף סליבים גודל הבוכנה ב 1600 עם אני לא טועה 85 ממ

בנוסף צריך לחרוט את הראשים

עם אתה רוצה יש לי זוג קרבורטורים של ווריאנט למכירה

אין עוד מלבדו חבר צוות פיברקאלב יעוץ בשיקום רכב אספנות

יצור צינורות ברקס ממתכת במחיר לכול כיס ניקוי חול עד גודל גנט

פורסם

דעה אישית, יש הרבה שעשו את ההגדלה הזו ונהגתי על כמה וכמה חיפושיות

כאלה במצבים שונים כמו גם על מנועי ה-1300 המקוריים אחרי אוברהול.

לדעתי האישית, במידה ולא תשדרג את כל הרכב ורק תגדיל את המנוע תמצא

כי הפסדת.

מנוע 1300 תקין ובריא ייתן תמורה טובה יותר מאוזנת יותר והרבה מעבר למה שנדרש

לרכב בגיל כזה מאשר מנוע 1600.

הגדלת המנוע היא אופנה שהגיע מארה"ב, והייתה נפוצה בגלל ריבוי החלקים מכיוון השוק

האמריקני. על שילדה רופסת ומתלים ,עייפים, התוצאה פשוט לא טובה.

במידה ואתה משדרג את כל הרכב כולל בלמים בולמים קלאצ' חזק יותר ציריות ועוד ועוד

ועושה את העבודה אצל מומחה בעלות גבוהה יחסית. תהייה לך חיפושית 1600 עם קצת

יותר פילפל, ואתה תמשיך לחלום פורשה 911... רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, הבולמים והציריות זהים בשני הדגמים, הבלמים תלוי את מי שואלים, אבל בכל מקרה גם התוף מספיקים, המהירות הסופית כמעט זהה.

הקלאץ אכן כדאי להחליף ל200 ממ אחרת הוא ישחק מהר.

מעבר לזה אין שום בעיה, התוספת לכוח היא של גג 10 כ"ס, זה נחמד אבל לא משמעותי כמו שאתה מציג את זה.

יש אין ספור חיפושיות שנוסעות על מנוע 1600 והגיעו על 1200/1300 עם אישור חוקי מעמדה מספר 1 כדת ודין.

לאף אחד אין בעיה לעצור או לנסוע.

תהנה מזה שהחליפו לך וסע לשלום.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
רן, הבולמים והציריות זהים בשני הדגמים, הבלמים תלוי את מי שואלים, אבל בכל מקרה גם התוף מספיקים, המהירות הסופית כמעט זהה. ברור אבל הטעות היא לשדרג על ציריות שחוקות זוכר לא?

הקלאץ אכן כדאי להחליף ל200 ממ אחרת הוא ישחק מהר.

מעבר לזה אין שום בעיה, התוספת לכוח היא של גג 10 כ"ס, זה נחמד אבל לא משמעותי כמו שאתה מציג את זה. בדיוק הבעיה

ההבדל לא מורגש בדינמיות אבל מורגש הייטב בכיס!

יש אין ספור חיפושיות שנוסעות על מנוע 1600 והגיעו על 1200/1300 עם אישור חוקי מעמדה מספר 1 כדת ודין.

לאף אחד אין בעיה לעצור או לנסוע. אמת, אבל לדעתך, מעבר לאופנה, ההבדל בין 1300 בריא ל-1600 שווה את המאמץ?

תהנה מזה שהחליפו לך וסע לשלום.

לא תמיד גדול זה טוב...רן

פורסם

אין ציריות בחיפושית גרמניה , אני בניתי לאחרונה מנוע 1600 , כרגע נוסע על 1200 אני בטוח שיהיה שיפור משמעותי מאוד בחווית הנסיעה.

אני מסכים איתך רק לגבי הקלאץ , למרות שבשביל ההרצה אני עדיין לא שם קלאץ 200ממ ,גם ככה צריך להוריד מנוע אחרי 500 קמ לחיזוק ראשים וכיוון שסתומים.

חיפושיות 73-74

פורסם

רן, אני לא מכיר חיפושית גרמניה שהלכו לה הגלי הינע (שי צודק זה לא ציריה), ולא משנה איזה מנוע דחפו שם.

ההבדל הוא מספיק בשביל לעלות לירושלים בשלישי/רביעי ולא בשני, והוא מספקי כדי להנות יותר מהאוטו, הוא לא מספיק משמעותי כדי שהברקסים המקוריים לא יספקו את הסחורה.

שווה את המאמץ? תלוי מה אתה רוצה מהאוטו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

דרך אגב אם מגדילים 1300-1600 על אותם רכיבים , מקבלים ביצועים גבוהים יותר וצריכת דלק 1-11.

מנוע 1200 עושה 1-14 בינעירוני , משולב 1-12 בפקקים 1-10

אז 1600 לא יהווה חריגה עוד טיפה משלמים על דלק אבל נהנים יותר!

חיפושיות 73-74

פורסם
רן, אני לא מכיר חיפושית גרמניה שהלכו לה הגלי הינע (שי צודק זה לא ציריה), ולא משנה איזה מנוע דחפו שם.

ההבדל הוא מספיק בשביל לעלות לירושלים בשלישי/רביעי ולא בשני, והוא מספקי כדי להנות יותר מהאוטו, הוא לא מספיק משמעותי כדי שהברקסים המקוריים לא יספקו את הסחורה.

שווה את המאמץ? תלוי מה אתה רוצה מהאוטו.

עם החיפושית שלי לשעבר, 1300 הייתי עולה את הקסטל בשלישי או ברביעי (תלוי כמה בא לי להתגרזן)

ולא הייתי מבקש שיחכו לי...אבל כנראה זה באמת בעיה פסיכולוגית. - רן

פורסם

רן, נסעת על 1600?

יש הבדל, אתה יכול להתכחש עד מחרתיים, כמו שכתבתי זה לא הופך להיות פורש, אבל היא כן חזקה יותר.

אתה רוצה לנסוע בניחותה ? תהנה, אבל לטעון שזה שינוי שלא נותן כלום זה פשוט לא נכון.

אגב אם תתחיל את הקסטל ברביעי מהיר תסיים בשלישי, אם בסיבוב מוצא הרכב לפנייך יחליט לרדת ל50, אתה תשאר על חמישים כמעט עד סחרוב.

פורסם
רן, נסעת על 1600?

יש הבדל, אתה יכול להתכחש עד מחרתיים, כמו שכתבתי זה לא הופך להיות פורש, אבל היא כן חזקה יותר.

אתה רוצה לנסוע בניחותה ? תהנה, אבל לטעון שזה שינוי שלא נותן כלום זה פשוט לא נכון.

אגב אם תתחיל את הקסטל ברביעי מהיר תסיים בשלישי, אם בסיבוב מוצא הרכב לפנייך יחליט לרדת ל50, אתה תשאר על חמישים כמעט עד סחרוב.

אני מריח התערבות? - רן

פורסם

כן, אני אביא 1600 סטוק אתה תביא 1300 סטוק, נתחיל הסיבוב שלפני הקסטל וניפגש בסחרוב, הראשון שמגיע בלי לעבור את המהירות המותרת,מקבל מהשני את הדו"ג שלו.אם נשיג שניים עם מד סל"ד נוכל גם לקבוע סל"ד מקס' לנסיעה .

פורסם
כן, אני אביא 1600 סטוק אתה תביא 1300 סטוק, נתחיל הסיבוב שלפני הקסטל וניפגש בסחרוב, הראשון שמגיע בלי לעבור את המהירות המותרת,מקבל מהשני את הדו"ג שלו.אם נשיג שניים עם מד סל"ד נוכל גם לקבוע סל"ד מקס' לנסיעה .

1. מה זה מהירות מותרת?

2. אתה זוכר שזה המגרש הביתי שלי?

3. תזכורת גם בדבר רישיון מרוצים בין לאומי שיש לי.

4. החוקים היחידים שאני מכיר זה שאין חוקים!

5. תיזהר במה שאתה מבקש לזכות, אתה עלול לקבל את זה...

(ששש אבל יש לי עדים שיעידו בשבועה על כמה וכמה "התערבויות" כאלה שהסתיימו טוב...בעיקר אצלי...) - (אין חתימה)

פורסם
1. מה זה מהירות מותרת? לפי חוקי מדינת ישראל בקטע הנ"ל בכפוף לתמרור, ולפי הפרשנות המקלה ביותר, זאת אומרת שאם יש תמרור 80 ואחריו של "האט" 80 זו עדיין מהירות מותרת.

2. אתה זוכר שזה המגרש הביתי שלי?כן

3. תזכורת גם בדבר רישיון מרוצים בין לאומי שיש לי.זה לא מרוץ אנו נוהגים לפי החוק.

4. החוקים היחידים שאני מכיר זה שאין חוקים!ואתה זה שאמור להגן עליהם...

5. תיזהר במה שאתה מבקש לזכות, אתה עלול לקבל את זה... למען הסר ספק, לי יש ג'וי רייד 200 ולך BMW 1100, כל כלי דו"ג אחר לא נחשב בהתערבות.

(ששש אבל יש לי עדים שיעידו בשבועה על כמה וכמה "התערבויות" כאלה שהסתיימו טוב...בעיקר אצלי...) - (אין חתימה)

ולצורך הדיון, אתה באמת חושב שעם נהגים ברמה זהה 1300 יגיע קודם? אולי אתה נוהג טוב יותר ממני, ואתה בטוח מכיר את העליה טוב יותר ממני, אבל נניח שאתה תיתן את הכל על 1300 או 1600, אתה לא חושב ש1600 יגיע קודם?

• תוכן חדש...