Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקטגורית הג'יפונים כרגע יש 2 דגמים שלדעתי הכי מוצלחים וזה הסובארו XV והמאזדה CX-5. (למרות שאני אישית לא אוהב את הקטגוריה הזאת כלל).

שתיהן איכותיות, מרווחות יחסית, די חסכוניות בדלק, נעימות לנהיגה ולנסיעה (גם ארוכה) מעוצבות כמו שג'יפונים עירוניים אמורים להיות מעוצבים, מספקות ישיבה גבוהה ושולטת משאר המשפחתומטיות על הכביש.

הסובארו מציעה יכולת שטח טובה למדי ונוחות נסיעה טובה והמאזדה מציעה התנהגות כביש מצוינת ביחס לקטגוריה עם כניסה מרשימה לפניות והיגוי חד ומדוייק למרות היותו חשמלי ולא הכי מתקשר.

יונדאי IX-35 וקיה ספורטאג' ללא ספק מוחצנות יותר ונותנות רושם "קרבי" מעט לעומת הרושם ה"גמלוני אך ספורטיבי" שמציעות הסובארו והמאזדה. אך מבחינת איכות חומרים, בידוד רעשים, צריכת דלק, היגוי, עבודת מתלים, אחיזה והתנהגות הן נופלות מצמד היפניות.

מיצובישי אאוטלנדר הוא רכב נוח, רך, מרווח ואיכותי, וגם לפי מבחנים הוא מניב צריכת דלק מרשימה למדי ביחס לקטגוריה. אבל העיצוב לא מעורר השראה בלשון המעטה, יחידת ההנעה לא ממש מרשימה, זוויות גלגול גדולות, הגה קל, בעל שטח מת גדול וחסר תקשורת, ביצועים חלשים יחסית ושלדה שמכוונת לתת היגוי בכל הגזמה קטנה.

הקשקאי הוא רכב טוב מאוד, אבל כיום הוא כבר מרגיש מזדקן ומיושן ולא מתחרה כל כך במה שיש למתחרות הצעירות יותר להציע.

פיג'ו 3008 היא מכונית טובה גם היא. אבל היא לא מספקת את הפוזה הדרושה מהרכבים האלה. בנוסף מי שקונה את הרכבים האלה מחפש ישיבה גבוהה והישיבה בפיג'ו היא נמוכה יחסית (בדומה לסקודה יטי). מבחינת התנהגות כביש (מה שכמה אנשים כאן הזכירו ושיבחו) היא תעשה כמעט כל מה שהנהג רוצה, אבל באדישות. היא כן מהירה בפניות ומרגישה יציבה מאוד אבל אין כאן שום רגש או משהו מיוחד שמייחד אותה. ה-TURN IN לא מרגיש כזה חד כמו שתיארו אותו וההגה גם הוא לא באמת חד ומהנה, אבל הוא כן בעל משקל טוב מאוד . מה שכן, אם לא אכפת לך הישיבה היחסית נמוכה והעיצוב ה"לא ג'יפוני" הפיג'ו תהיה אופציה ראויה בהחלט.

פורסם
ממש לא!

הרכב הנ"ל מסתמן כחביב הקהל בקרב לקוחות הליסינג (וגם לא מעט פרטיים).

שים לב מה קרה למחירון של פורד מונדאו/ מאזדה 6 בנות 3-4, הנפילה פשוט מטאורית.

עכשיו תשווה אותו למחירון של סיטרואן C5 (רכב צרפתי, אוי ויי זמיר) שנת 2009 ותהיה מופתע.

ככל שהרכב יותר נפוץ בליסינג, כך אובדן הערך שלו יהיה גבוה יותר.

ובעניין השרשור,

אני ממליץ לבחון טוב את האאוטלנדר החדש, אישית היה לי הדור הקודם והוא היה מוצלח מאוד.

אם הם לא הצליחו להרוס אותו אז לדעתי הוא עדיף על ה-CX5.

אגב CX5, לדעתי האישית (והלא מקצועית, ואף מנוגדת לדעת כתבי הרכב המהוללים) הרכב לא מרשים כלל וכלל.

הנוחות לקויה, שילוב מנוע/גיר גרוע עם פעולה לא עקבית, היגוי מוזר ולא טבעי (אפשר להגדיר אותו מגעיל), עיצוב פנים פושר במקרה הטוב, צפוף (לפחות במושב הנהג) ולא ממש חסכוני כמו שמציגים אותו (הרכב שאני נסעתי עליו הניב תוצאות של 9-9.5 ק"מ לליטר בממוצע, נסיעות בתוך חיפה עם גיחות לת"א).

רכב מעניין נוסף הוא ה-3008 שלדעתי עדיף על פני שאר הג'יפונים, אלא אם כן יש כוונה לרדת לשטח ואז האאוטלנדר עדיף (אך עם הנעה 4X4 שיקרה לך מידי).

הבנתי שהדור החדש של האאוטלנדר מוצלח בהרבה מקודמו. הוא נמצא עכשיו במבחן ארוך טווח בוואלה ככה שאפשר לקרוא שם שהוא שודרג כמעט בכל אספקט. בעיקר הגיר הרציף שהיתה הרבה ביקורת על חלקות הפעולה שלו זוכה למחמאות בדור החדש.

פורסם

מוצלח מקודמו או לא, הוא מפסיד בסופו של יום ל CX-5.

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-222555f1c7e6c31006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153

ואחרי נסיעה שלי על רוב הג'יפונים האלה, ה CX-5 הוא ללא ספק הבחירה שלי. מסכים עם הבוחנים, הקרוסאובר הטוב ביותר בקטגוריה.

ולמי שהמליץ על 3008, אתם רציניים? המיניוואן הזה פשוט גרוע. בכלל לא בליגה של CX-5 והשאר.

פורסם

מציע להתרשם גם מהמיצובישי אאוטלנדר החדש.

אתה מקבל 7 מושבים באותו מחיר של המתחרות.

כמו כן, כאשר שני המושבים האחרים מקופלים יש מרחב גדול מאוד ליושבים מאחור+תא מטען ענק.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

באאוטלנדר מדובר במתיחת פנים בלבד,הרכב מיושן ונחות לעומת מתחרות מודרניות.

אתה טועה ומטעה, מדובר בדגם חדש לגמרי+מנוע חדש.

במה הוא מיושן ונחות?

בצריכת הדלק הטובה ביותר בקטגוריה?

בציון הירוק הטוב ביותר?

במערכת עצור וסע היחידה בקטגוריה?

באבזור שלא נופל ואף עולה על רוב מתחריו?

מי שלא צריך 7 מקומות יכול לחסוך ולקבל ב- 165K דגם עם 5 מושבים ו"בסוד" אספר לכם שיש דגם ידני עם פחות אבזור ב- 145K ש"ח.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני חושב שעקב היותך עובד כלמוביל (יבואנית מיצובישי למי שלא יודע) גרם לך להתבלבל קצת עם העובדות.

כי אם רק נשווה אותו למוביל הקטגוריה, CX5, נראה שהאאוטלנדר פחות מאובזר, פחות חסכוני, ולא יותר ירוק, הוא בעל ציון זהה.

אני בטוח שאם אבדוק עוד דגמים כמו הXV של סובארו, אגלה שגם לו יש יותר מה להציע מהאאוטלנדר.

אני בטוח שעצם עובדת היותי עובד כלמוביל (אגב לידיעתך בקרוב כבר לא) לא משנה את העובדות היבשות שלא מדובר במתיחת פנים של הדגם הקודם אלא בדגם חדש לגמרי. אתה גם מוזמן לבדוק בעצמך (אני בדקתי) ולא לקרוא רק מפרוספקטים ואז תיווכח שבחיי היום יום הטיפוסיים לרכב כזה (ולא בתנאי מבחן של עיתונאי רכב עם רגל ימין כבדה) האאוטלנדר יהיה החסכוני ביותר.

המזדה CX5 מהווה גם לדעתי חבילה מעניינת מאוד והעיצוב מאוד מאוד לטעמי (במיוחד ברמת הגימור עם החישוקים הגדולים), מנסיעה של 100 ק"מ עליו קצת פחות התרשמתי מהביצועים, צריכת דלק ומבידוד רעשי הרוח. כן התרשמתי מההתנהגות הספורטיבית אבל זה אולי מרשים אותי כחובב ספורטיביות, אבל האמן לי שאת קהל היעד שרוכש את הרכבים האלו זה לא ממש מענייין.

XV? מצטער, לא מכניס אותו למשוואה. עושה רושם של רכב נחמד (לא נהגתי), אבל מתחרה לקשקאי הקטן וליטי. הכוונה היא בעיקר מבחינת מרחב פנים ותא מטען.

אני חושב שמול המתחרים בסגמנט (ix35, ספורטאז', קשקאי, CX5, קפטיבה ספורט וכו') האאוטלנדר מהווה עבור קהל היעד העיקרי של הסגמנט (בעלי משפחות בני 35-60 עם למעלה משני ילדים) חבילה טובה יותר ממתחריו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...