Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המאזדה תהיה החדישה ביותר-התחילה להיות משווקת ב2012

הקשקאי פה מאז 2008 עברה מתיחה ב2010.

מציע לך לבדוק את הפורסטר החדשה/XV.

הכי חדשות בשוק

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

נכון שהרכב מעט מיושן אך האם ניסית לבדוק את הסוזוקי SX-4 ?

הרכב הזה הוא סוג של ג'יפון די חסכוני בדלק לעומת מתחריו,עלויות ביטוח,טסט ואחזק שפויות יותר וגם מחיר הקנייה נמוך הרבה יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

סביב המחיר שציינת יש את המאזדה cx5 ומיצובישי אאוטלנדר, שניהם דגמים חדשים לגמרי. יש דגמים נוספים במחיר זה אבל מיושנים יותר כגון יונדאי ix35 וקיה ספורטאז.

מבין כל הנ״ל הייתי אומר לך שבשורה התחתונה זה הרבה ענין של העדפה אישית ולא הייתי בהכרח בוחר את מה שעיתונאי הרכב בחרו בכתבות שונות. בדגמי הבסיס המאזדה הוא המאובזר ביותר והיונדאי והקיה מופשטים מאבזור. המיצובישי באמצע מבחינה זאת.

היונדאי והקיה בזבזניות יותר בדלק. למיצובישי אופציה ייחודית ל- 7 מקומות ישיבה.

הניסן קשקאי כבר ממש מיושן ולא בר תחרות והסובארו xv הוא רכב האצ׳בק מוגבה ולא גיפון.

שאר המתחרים החדשים יקרים מדיי.

מלבד המאזדה כל היצרנים מציעים הנחות ו/או אבזור חינם ו/או טרייד אין במחיר מחירון בימי מכירות מיוחדים, דבר שיכול להשפיע מאד על הבחירה.

מצד שני למאזדה ככל הנראה תהיה שמירת ערך טובה יותר. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מצד שני למאזדה ככל הנראה תהיה שמירת ערך טובה יותר.

ממש לא!

הרכב הנ"ל מסתמן כחביב הקהל בקרב לקוחות הליסינג (וגם לא מעט פרטיים).

שים לב מה קרה למחירון של פורד מונדאו/ מאזדה 6 בנות 3-4, הנפילה פשוט מטאורית.

עכשיו תשווה אותו למחירון של סיטרואן C5 (רכב צרפתי, אוי ויי זמיר) שנת 2009 ותהיה מופתע.

ככל שהרכב יותר נפוץ בליסינג, כך אובדן הערך שלו יהיה גבוה יותר.

ובעניין השרשור,

אני ממליץ לבחון טוב את האאוטלנדר החדש, אישית היה לי הדור הקודם והוא היה מוצלח מאוד.

אם הם לא הצליחו להרוס אותו אז לדעתי הוא עדיף על ה-CX5.

אגב CX5, לדעתי האישית (והלא מקצועית, ואף מנוגדת לדעת כתבי הרכב המהוללים) הרכב לא מרשים כלל וכלל.

הנוחות לקויה, שילוב מנוע/גיר גרוע עם פעולה לא עקבית, היגוי מוזר ולא טבעי (אפשר להגדיר אותו מגעיל), עיצוב פנים פושר במקרה הטוב, צפוף (לפחות במושב הנהג) ולא ממש חסכוני כמו שמציגים אותו (הרכב שאני נסעתי עליו הניב תוצאות של 9-9.5 ק"מ לליטר בממוצע, נסיעות בתוך חיפה עם גיחות לת"א).

רכב מעניין נוסף הוא ה-3008 שלדעתי עדיף על פני שאר הג'יפונים, אלא אם כן יש כוונה לרדת לשטח ואז האאוטלנדר עדיף (אך עם הנעה 4X4 שיקרה לך מידי).

פורסם
לא כתבת על מדרכות של איזו עיר את רוצה לטפס עימו, וזה משתנה מעיר לעיר.

לא צריך להיות ציני ובטח שלא צריך לזלזל בבחירתם של אחרים.

לידיעתך, תנוחת הנהיגה ברכב גבוה נוחה יותר מאשר ברכב נמוך.

כמו כן, לאנשים מסויימים, בעלי בעיות בריאות (גב, ברכיים..) היציאה מרכב גבוה קלה הרבה יותר מאשר מרכב נמוך.

בנוסף,

מבחינה פרקטית כל הג'יפונים למיניהם מאוד קרובים למיניואנים, אך בעלי עיצוב עדיף ונוחות עדיפה (עקב הישיבה הגבוהה יותר).

אגב, על מדרכות ניתן לטפס גם עם גולף GTI, לא צריך ג'יפון..

פורסם

האאוטלנדר כרגע משווק בגירסה עם 7 מושבים שיקרה ב-10000 ש"ח יותר משאר המתחרים בקבוצה.

הקשקאי אמנם קרוב לסוף הקדנציה שלו, אך בשל העובדה הנ"ל הוא נמכר בהנחות יפות מאוד, והמחיר שלו הוא בסביבות 145K.

ולגבי ה-CX5. דווקא ערכתי בו נסיעת מבחן לפני כשבוע, ולפחות לעניין הנוחות אני חולק עליך. (לגבי צריכת הדלק אין לי נתונים כי נסיעת המבחן לא אפשרה בדיקה של הנתון הזה)

קשה לדעת לגבי שמירת הערך ולא הייתי נוקט בעמדה נחרצת לשום כיוון לגבי אף דגם. נראה לי ש"שמירת ערך" זה משוג שהולך ונעלם בשוק המשומשות הישראלי.

כן למרות מה שכתבתי לעיל - גם אני מצטרף לדעתם של אלה האומרים ששמירת הערך של ה-CX5 תהיה טובה יחסית למתחרים למרות העובדה שהיא תהיה יותר נפוצה - זה עדיין לא תהיה ההצפה שאנו חווים בדגמים המשפחתיים. צריך לזכות שאיבוד הערך של מכוניות המנהלים נובע גם בתזוזת השוק לפלח של רכבי הפנאי.

אופציה נוספת ששווה בדיקה (וגם זולה יותר) היא היטי 1.2TSI.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני ממליץ על היטי 1.2TSI, לדעתי אין פה השוואה בכלל. בגרסתה הבכירה שנכנסת בתקציב ותשאיר עודף של כ10K היא הכי משתלמת(גם אנחנו היינו בהתלבטות אמנם בתקציב של עד כ180K ומצאנו את היטי כרכב הכי טוב לפחות לדעתינו).

הרכב הכי זריז מבין כל הג'יפונים, מנוע חסכוני(כאשר לא לוחצים) ומתקדם. בעיר אין צורך לאמץ אותו בכלל היות והרכב מאיץ מהר (ביחס לעיר) בלי להתאמץ. אבזור בשפע, איכות חומרים טובה ויכולת שבילים שלא תיפול מהמתחרות(רק אלו בעלות ה4X4 יתעלו עליה אבל אני מאמין שאתה לא מחפש שבילים רציניים).

פורסם

מציע לך לראות את הפיגו 3008,אני נהגתי בו וגם בCX5,הפיגו חזקה יותר,נוחה יותר,ואיכותית יותר.

אם אתה רוצה גיפונציק,שווה לראות את היטי.

באאוטלנדר מדובר במתיחת פנים בלבד,הרכב מיושן ונחות לעומת מתחרות מודרניות.

פורסם
ולגבי ה-CX5. דווקא ערכתי בו נסיעת מבחן לפני כשבוע, ולפחות לעניין הנוחות אני חולק עליך. (לגבי צריכת הדלק אין לי נתונים כי נסיעת המבחן לא אפשרה בדיקה של הנתון הזה)

קשה לדעת לגבי שמירת הערך ולא הייתי נוקט בעמדה נחרצת לשום כיוון לגבי אף דגם. נראה לי ש"שמירת ערך" זה משוג שהולך ונעלם בשוק המשומשות הישראלי.

1.2TSI.

למסקנותי הגעתי לאחר נסיעה של מאות ק"מ ובמספר מפגשים.

הרכב משרת אותנו בעבודה כך שמדי פעם יותא לי לנסוע עליו.

בפעם הראשונה גם אני חשבתי שהוא נוח (בעיקר בגלל זהוא רך יחסית), אך ככל שהק"מ נצברים הגעתי למסקנה שהוא תזזיתי ומקפץ כל הזמן ובאוםן כללי לא נינוח (את אותה הדיעה יש לי על ה-3, בערך אותה ההרגשה).

לעומת זאת ה-3008 הרבה יותר קשיח ממנו, אך משכך מהמורות טוב ובעיקר לא מקפץ, מדלג ורוכן ללא סוף, מה שהופך אותו להרבה יותר נינוח.

בנהיגה ספורטיבית הוא בליגה אחרת, זוויות גלגול אפסיות (ביחס לג'יפון, כן..) אחיזה גבוהה מאוד, היגוי מצויין עם תגובה מהירה להפניה, בלמים טובים, בקיצור טוב יותר!

על השלוב של מנוע/גיר לעומת זה שב-CX5 אין מה להוסיף, פשוט טוב יותר (ואגב, מהבדיקה הפרטית שלי גם קצת חסכוני יותר).

גם איכות החומרים גבוהה יותר.

בקיצור, לא מבין מה מתלהבים מהמאזדה בארץ.

אני מניח שאם היו מבצעים מבחן השוואתי בין שני הרכבים התוצאות היו מעניינות.

פורסם

ככל שהרכב יותר נפוץ בליסינג, כך אובדן הערך שלו יהיה גבוה יותר.

לקוחות שלנו רכשו מזדה3 יוצאת ליסינג, בת 3, עם 45K ק"מ, שימו לב - ב- 60K ש"ח מחולקים ל- 60 תשלומים. ההצפה שם עד כדי כך גבוהה, שהם מסכימים לתשלומים של 1000 ש"ח לחודש, העיקר שיוכלו לרשום במאזן שמכרו את הרכב. מדהים.

אגב, על מדרכות ניתן לטפס גם עם גולף GTI, לא צריך ג'יפון..

ממש לא. רואים שלא ניסית ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...