Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשקה נפשי בגנרטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנה אזהרה כללית. לעולם ואני חוזר לעולם אין לשים שמן של מנועי 4 פעימות בתוך הדלק של מנוע 2 פעימות. שמן של מנוע 2 פעימות מעתרבב ואפשר לומר מתמוסס בדלק והופך לאחד ממנו כאשר שמן של מנוע 4 פעימות לא עושה כך. לכן במידה ושמים שמן של מנוע 4 פעימות בדלק למנוע 2 פעימות המנוע עלול להיתפס.

בשנות ה 90 עבדתי כמתדלק.

אז עוד היו יחסית הרבה ווספות וכלים נוספים עם מנוע 2 פעימות ללא מיקסר אוטומטי.

והיה לנו כמובן בתחנה את המתקן הזה שאלעד הזכיר.

אתה יודע מה היו ממלאים שם, כשהוא היה מתרוקן?

100 ליטר בנזין 91 + שני בקבוקי שמן מנוע הכי רגיל שיש, חד דרגתי בצמיגות 40. ומערבבים עם מוט שהיה במיכל. לפני שהיו מתדלקים ממנו, גם היה נהוג לערבב קצת עם המוט.

את אותו שמן בדיוק היו ממלאים למנועי מכוניות.

ככה היו עושים שנים על גבי שנים.

אני לא אומר שההסבר שלך לא נכון.

מצד שני, לא זכור לי שבאו לקוחות להתלונן על מנוע שנתפס.

פורסם

מה אתם אומרים על זה וזה?

לראשון יש מיכל דלק גדול ולכן יכול לפעול הרבה שעות ברציפות. השני קטן יותר. מעבר לזה - מה אכפת לך, שתי פעימות, שבע פעימות. שניהם עובדים, שניהם זולים, שניהם לא בדיוק רולס רויס.

וגם אני חושב שלשימושים שהזכרת, מצבר+ממיר יעשו את העבודה בפחות כסף ובלי שום רעש, וגם שאפשר להסתדר בלי ממיר: טעינת פלאפונים - כל מתאם לרכב עובד ממתח של 12V, כך שאין בעיה. תאורת לד - כנ"ל. מוזיקה - גם כן אפשר להסתדר.

דני

פורסם

שימוש במצבר של רכב לא אופציה בכלל.

חוץ מזה מהקופסה סביר להניח שכולם יעבדו. השאלה מה יהיה אחרי 3-4 שימושים.

פורסם

שימוש במצבר של רכב לא אופציה בכלל.

למה לא?

חוץ מזה מהקופסה סביר להניח שכולם יעבדו. השאלה מה יהיה אחרי 3-4 שימושים.

במחירים האלה, אי אפשר לדעת. אם תקנה מוצר רציני של הונדה, מיצובישי וכדומה, אז יעבוד גם הרבה שנים - אבל המחיר יהיה אחר.

דני

פורסם
למה לא?

דני

כי לא קראת את האשכול. האוטו רחוק מאוד ולא תמיד נמצא בכלל.

אחד מהם ימהה. אבל 2 פעימות פשוט ביותר.

אני לא חושב שאני צריך יותר מזה. אני לא מחבר אליו רתכת וציוד הגברה. כולו מנורות ומטענים.

פורסם

כי לא קראת את האשכול. האוטו רחוק מאוד ולא תמיד נמצא בכלל.

קראתי. אם אפשר לסחוב גנרטור, למה אי אפשר לסחוב מצבר? לא חייב להיות המצבר של הרכב - אפשר מצבר אחר.

אני לא חושב שאני צריך יותר מזה. אני לא מחבר אליו רתכת וציוד הגברה. כולו מנורות ומטענים.

אז מה הבעיה במצבר? אין התעסקות (חוץ מהטענה אח"כ, פשוט ביותר), אין דלק, אין רעש, אין עשן.

דני

פורסם

דרך אגב, אינברטרים לרכב מוציאים גל AC שאינו זהה לגל AC (סינוס) "טהור" ולכן כל האינברטרים הזולים לא יפעילו באופן תקין ציוד אלקטרוני (למשל: מדפסות לייזר). חלק מהיצרנים מזהירים שקיימת גם בעיה עם מטענים לסוללות, מנועים וכד'.

ישנם אינברטרים שמוציאים גל סינוס טהור (עם הפרש זניח של 3% ביחס לגל סינוס שיש ברשת החשמל) אבל הם עולים הון (מאות דולים ב EBAY, במקרה הטוב...).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כשהיתה לי וספה הורדתי לה את ראש המנוע לצורך ניקוי. עשיתי את זה לגמרי בעצמי, עם זוג הידיים השמאליות שלי, ועשיתי את זה בהצלחה.

מדובר במלאכה פשוטה מאין כמוה, ובעצם זאת התחזוקה השוטפת הכמעט יחידה שנדרשת עבור מנוע שתי פעימות.

מסיבה זו אני חושב שלמרות כל החסרונות שמנית, מנוע שתי פעימות עדיף, בזכות אמינותו, עמידותו ופשטותו.

אגב: בתחנת דלק סונול כפר יונה (מבוא שומרון) עדיין יש משאבה עגולה ויפה של פעם עם תערובת למנועי שתי פעימות. הלוואי שהיתה לי האפשרות למקם את המשאבה הזאת בחצר שלי בתור פריט עיצובי ולתדלק באמצעותה את האוטוביאנקי.

לא הייתי אומר אמינות כי בכל מקרה, הבלאי של מנוע שני פעימות הוא גבוה (עקב ההספק האדיר מכל נפח) וגם יש סכנות שהרינגים ייתפסו בפתחי היניקה והפליטה של הצילנדר. אבל כמו שאמרתי אכן יש לו יתרונות וזה פשטות, פחות חלקים נעים וזול יותר לתחזוקה ולטיפולים. בזמנו ה AMA (אירגון האופנועים האמריקאי) דחף מאוד את השימוש באופנועי מוטוקרוס 4 פעימות בתחרויות. בשלב מסוים (אם כי כבר מאוחר מדיי) הם הבינו שהם עשו טעות. אכן, מנועי ה 4 פעימות יותר חסכוניים בדלק, לא מזהמים כמו מנועי 2 פעימות אבל הם יקרים להחריד גם במחיר הקנייה שלהם וגם במחיר התחזוקה והתיקונים. זוהי הסיבה שהיום בארה"ב עדיין ניתן להתחרות עם מנועי שני פעימות בנפחים 65, 85, 100(אם יש עדיין) ו 144 סמ"ק במנועי שני פעימות. על מנת לאפשר לחברה המתחילים לארגן את קריירת המירוצים שלהם בלי לשבור את הכיס.

כאמור, היום שוק ה 50 סמ"ק בישראל הוא מצומצם מאוד. הכלים המעטים שקיימים משמשים בעיקר לשליחויות.

אז נכון, מצד אחד הוא פשוט, תיקונים זולים כי אין הרבה חלקים להחליף אבל מצד שני הוא גם זולל דלק ושמן. אז אלה שני שיקולים שצריך לקחת בחשבון.

אתה מתייחס לשמני 2 פעימות זולים. בשימוש רציף בשמן 2 פעימות סינטטי כמעט ולא נוצר פיח, לא בראש המנוע, לא בפלג ולא באגזוז. לא מתייחס לבלאי רינגים, רק להצטברות פיח.

לכן גם ההערה של אלעד לגבי ראש מנוע בווספה לא רלוונטית.

אחת התכונות העיקריות בשמני 2 פעימות היא כמות הפיח הדלה שהם מייצרים בשריפה.

גם כשניתן היה להשיג דלק 2 פעימות מעורבב מראש בתחנות דלק אסור היה לסמוך על כך, לא ביחס למינון (4% בשמנים מינרליים) ולא ביחס לסוג השמן בתערובת.

הדרך המומלצת היא לערבב לבד אם אין משאבת מינון מובנית.

משום מה לא ראיתי התייחסות לנושא הצחנה מגזי הפליטה. גם שמני מנוע 2 פעימות סינטטיים משובחים מייצרים ניחוח לא סימפטי. מבחינה זו עדיף גנרטור 4 פעימות.

יוסי

ידידי, מנוע 2 פעימות הוא מזהם רציני. נכון להיום בארה"ב אסור להשתמש בים וביבשה במנועים כאלה זולת נפחים קטנים מאוד כמו 50, 65,85,100 ו 144 סמ"ק. ארה"ב ועוד מדינות חתומים על הסכם קיוטו שבו הם מתחייבים לצמצם את פליטת הגזים המזהמים. נכון להיום אף אחד מהחברות היפניות לא מוכרות אופנועים עם מנועי שני פעימות גדולים מ 144 סמ"ק. שוב פעם, כמו שרשמתי למעלה, ה AMA הבין שהוא עשה טעות גדולה. מצד אחד האירגון דחף חזק את המעבר ל 4 פעימות מצד שני הם גילו שהמחירים של אופנועי 4 פעימות יקרים להחריד וגם התחזוקה שלהם. לכן, בתחום המתחילים הם עדיין מאשרים שימוש במנועי שתי פעימות. אם אינני טועה מנועי ה 144 סמ"ק 2 פעימות נועדו למתחילים בתחרויות נגד מנועי ה 250 4 פעימות אבל רק בתחרויות האמטור (חובבנים). לא תראה אף חברה עם מנוע 144 סמ"ק שני פעימות נגד מנוע 250 4 פעימות בקטגורית ה AMA LITES. גם אם מנוע 2 פעימות לא מייצר עשן הוא בהחלט צורך יותר שמן מאשר מנוע 4 פעימות שמשתמש באותו שמן לאורח זמן. מנוע 4 פעימות גם אוכל פחות דלק וגם השמן לא נשרף בדלק. למרות שאצלי משתמשים בשמן 100 אחוז סינטטי למנועים 2 פעימות מדברייך נשמע כאילו הצילנדר והראש ניקיים מפיח במציאות זה לא ממש ככה.

אבל הימהה הוא 2 פעימות. ימהה 4 פעימות כבר עולה מחיר שהוא לא בדיחה.

נכון מאוד, זהו אחד החסרונות של מנוע 4 לעומת 2 פעימות. המחיר שלו. אבל בדרך כלל ההפרש חוזר בחזרה לכיס בצורת חיסכון בדלק, שמן ואמינות.

בשנות ה 90 עבדתי כמתדלק.

אז עוד היו יחסית הרבה ווספות וכלים נוספים עם מנוע 2 פעימות ללא מיקסר אוטומטי.

והיה לנו כמובן בתחנה את המתקן הזה שאלעד הזכיר.

אתה יודע מה היו ממלאים שם, כשהוא היה מתרוקן?

100 ליטר בנזין 91 + שני בקבוקי שמן מנוע הכי רגיל שיש, חד דרגתי בצמיגות 40. ומערבבים עם מוט שהיה במיכל. לפני שהיו מתדלקים ממנו, גם היה נהוג לערבב קצת עם המוט.

את אותו שמן בדיוק היו ממלאים למנועי מכוניות.

ככה היו עושים שנים על גבי שנים.

אני לא אומר שההסבר שלך לא נכון.

מצד שני, לא זכור לי שבאו לקוחות להתלונן על מנוע שנתפס.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מצבר יחזיק 3 ימים בשטח?

עם צריכת החשמל שאתה מדבר עליה - כמה מטענים וכמה מנורות לד - בודאי. אתה יכול פשוט לחשב את ההספק שאתה צריך, להוסיף מקדם בטחון של 30% בערך, ולדעת כמה שעות תוכל להוציא ממצבר עם 60 AH.

אם תכתוב מה בדיוק אתה רוצה להפעיל, אוכל לחשב עבורך אם אתה רוצה.

דני

פורסם

עם הצריכה הזאת, מצבר יספיק לשעתיים בלבד.

אבל למה כל כך הרבה?

במקרה כזה באמת רק גנרטור יעזור - אבל כל גנרטור פשוט יספיק.

דני

• תוכן חדש...