Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשקה נפשי בגנרטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לרכוש לעצמי גנרטור כדי שאקח אותו לטיולים עם לינה בשטח ופיקניקים ליליים בפארק.

רק שאין לי מושג מה לקנות. לאחד החברה יש גנרטור של יונדאי. הוא קנה אותו שאלפיה בזמנו.

הסיבה שהוא קנה את זה כי הוא 4 פעימות. אין לי מושג עד כמה זה חשוב. 2 פעימות. 4 פעימות.

מושטק, פושטאק, מיוצב, מיוחס. אין לי מושג והמוח כבר מתפוצץ לי.

עם חיישן שמן בלי חיישן שמן. לשימושים של 4-5 פעמים בשנה, להאיר טיפה, לשמוע מוזיקה ולהטעין טלפון אני לו צריך יותר מ700-800 וואט.

אשמח לקבל המלצות על מה לשים לב.

מה אתם אומרים על זה וזה?

תודה

פורסם

לא מבין יותר מדי בגנרטורים, אבל מביניהם הייתי הולך על הימאהה בלי להסס.

1. יהיה הרבה יותר קל לקבל שירות וחלפים בשבילו.

2. ההספק המוצהר שלו כנראה אמיתי, בניגוד לסיני העלום, שלך תסמוך עליו.

שים לב שאלו גנרטורים לא מיוצבים, כך שתצטרך לתת על כך את הדעת כשאתה מחבר אליהם ציוד רגיש ולהגן עליו בהתאם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פשוט מאוד ידידי. הייתי הולך על 4 פעימות ואני גם אגיד לך למה. לפני שאני אכנס להסבר יותר מפורט אומר לך בקצרה. 4 פעימות יהיה חסכוני ביותר בדלק ובשמן חד וחלק.

הנה על קצה המזלג ההבדלים בין 4 פעימות ל 2 פעימות.

מנוע 2 פעימות נותן כמעט פי 2 הספק מאשר מנוע 4 פעימות באותו נפח. כלומר, קח מנוע 100 סמ"ק 2 פעימות ומנוע 100 סמ"ק 4 פעימות אז הראשון ייתן כמעט פי 2 הספק.

מנוע 2 פעימות הוא פשוט ובלי יותר מדיי חלקים מיותרים. במנוע 2 פעימות אין שסתומים, אין גלי זיזים,אין משאבת שמן, אין שרשרת טיימינג וכיוצא בזה. לפיכך, הוא זול לאחזקה, זול לתיקון ופחות חלפים להחליף לעומת מנוע 4 פעימות ששם הכל להיפך.

למנוע 2 פעימות אין משאבת שמן כאמור, הצילנדר מקבל את השימון דרך הדלק. כלומר, מערבבים שמן למנוע 2 פעימות בדלק ביחס מסויים. דרך אגב, הנה אזהרה כללית. לעולם ואני חוזר לעולם אין לשים שמן של מנועי 4 פעימות בתוך הדלק של מנוע 2 פעימות. שמן של מנוע 2 פעימות מעתרבב ואפשר לומר מתמוסס בדלק והופך לאחד ממנו כאשר שמן של מנוע 4 פעימות לא עושה כך. לכן במידה ושמים שמן של מנוע 4 פעימות בדלק למנוע 2 פעימות המנוע עלול להיתפס.

כאמור, מנוע 2 פעימות מקבל את השמן בדלק והדלק והשמן נשרפים בתא הבעירה. דבר זה גורם לפיוח בקצב מוגבר יותר מאשר מנוע 4 פעימות ששורף תערובת של אויר דלק בלבד.

מנוע 2 פעימות שורף שמן ביחד עם הדלק לפיכך תצורכת השמן שלו היא גבוהה מאוד ביחס למנוע 4 פעימות שכביכול "ממחזר" את השמן שלו בכך שהשמן חוזר לעוקת השמן. מצד שני, שמן בדלק מבטיח כל הזמן שהמנוע מקבל שמן טרי.

תצרוכת דלק, מיכוון שבמנוע 2 פעימות אין שסתומים שמווסתים את כניסת הדלק ופליטת התערובת אלא זה נעשה על ידי הבוכנה יש מצבים שתערובת חדשה ונקייה נפלטת עם התערובת השרופה. לפיכך ישנה עלייה בצריכת דלק. מנוע 2 פעימות שותה דלק לעומת מנוע 4 פעימות.

אז בגדול. מנוע 4 פעימות= אמינות, חסיכון בתצרוכת דלק ושמן

מנוע 2 פעימות, פי 2 הספק ממנוע 4 פעימות באותו נפח, מעט מאוד חלקים לכן זול לתיקון ולקנייה. בגלל שמנוע כזה מוציא פי 2 הספק גם התחזוקה שלו גבוהה ודורשת טיפולים קרובים יותר מאשר מנועי 4 פעימות.

וזה על רגל אחת היו ההבדלים בין מנועי 4 ל 2 פעימות.

מה שכן, הייתי מאוד ממליץ לך לבדוק כמה הספק נותן הגנרטור ומה הן הדרישות שלך בשטח. גנרטור קטן בדרך כלל מספיק לתת כוח לכמה נורות. אם אתה בונה על טלוויזיה, מנורות, מחשב וכיוצא בזה ביחד אז תשכח מזה. אתה צריך גנרטור חזק בשביל זאת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אז אני מבין שצריך ללכת על 4 פעימות בגלל אמינות? או שיותר פשוט לתקן לבד 2 פעימות במקרה של כשל בשטח?

אני זוכר פעם בתחנות דלק היו מוכרים דלק למנועים 2 פעימות, שהיה צריך לערבב.

אבל זה נעלם יחד עם הווספות ההן.

לשימושים שלי יספיקו גם 500 וואט.

4 מנורות חסכוניות של 20 וואט, טרנזיסטור פלוס שני מטענים של טלפון.

לכן 700 נראה לי מכסה את הצרכים שלי בגדול.

פורסם

לשימושים האלו למה לא לקנות אינברטר של 500W או פחות ולחבר לחשמל של הרכב (תנינים שמתחברים למצבר)?

להפעלות קצרות של שעה שעתיים (בעומס נמוך - 100W נניח) אתה לא חייב אפילו להשאיר רכב מונע.

להפעלה של לילה שלם תשאיר את הרכב מונע או לחלופין תניע לשעה כל 3 שעות או משהו דומה.

לחלופין תוותר לגמרי על ה 230V ותקנה ציוד 12V מלכתחילה (מטענים, תאורת LED וכו').

או שאתה מתכוון לשימוש במקום מרוחק מחניית הרכב?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

Cerebral Cortex, אם אין צורך להחליף שמן למנוע 2 פעימות, אילו טיפולים צריך לעשות לו? מסנן אויר יש לו כמו למנוע 4 פעימות ומסנן שמן אין לו. מה פיספסתי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לשימושים האלו למה לא לקנות אינברטר של 500W או פחות ולחבר לחשמל של הרכב (תנינים שמתחברים למצבר)?

להפעלות קצרות של שעה שעתיים (בעומס נמוך - 100W נניח) אתה לא חייב אפילו להשאיר רכב מונע.

להפעלה של לילה שלם תשאיר את הרכב מונע או לחלופין תניע לשעה כל 3 שעות או משהו דומה.

לא נשמע לי הגיוני להשאיר מנוע של מכונית בנפח 1300 סמ"ק ומעלה דולק כל הלילה בשביל לספק חשמל. תצרוכת דלק גבוהה מדיי בעבור מה שהוא צריך ושלא נדבר על הבלאי של המנוע. עדיף לקנות גנרטור קטן ולתת לו לעשות את העבודה. כמובן זה בהנחה שאנחנו מדברים על קמפינג לעיתים קרובות ולא באופן חד פעמי.

אז אני מבין שצריך ללכת על 4 פעימות בגלל אמינות? או שיותר פשוט לתקן לבד 2 פעימות במקרה של כשל בשטח?

אני זוכר פעם בתחנות דלק היו מוכרים דלק למנועים 2 פעימות, שהיה צריך לערבב.

אבל זה נעלם יחד עם הווספות ההן.

לשימושים שלי יספיקו גם 500 וואט.

4 מנורות חסכוניות של 20 וואט, טרנזיסטור פלוס שני מטענים של טלפון.

לכן 700 נראה לי מכסה את הצרכים שלי בגדול.

עקרונית יש לך שני צדדים למטבע. הסיבה שמנועי 2 פעימות עדיין לא נעלמו מן העולם ועדיין קיימים (אני מתייחס לעניין מבחינת אופנועים) כי יש להם גם יתרונות. מצד אחד מנוע 2 פעימות נותן לך כמעט פי 2 הספק, הוא קל משקל, קל לתחזוקה וטיפולים יחסית זולים כי אין הרבה חלקים להחליף או כי המבנה שלו פשוט לכן אין יותר מדיי סיבוכים ומורכבות כאשר מבצעים טיפול או תיקון. מצד שני זה בא על חשבון צריכת דלק גבוהה, אמינות (עדיין מדובר במנוע שנותן פי 2 הספק לנפח שלו ממנוע 4 פעימות). תחזוקה לעיתים קרובות כי הראש, הפלג ופתח הפליטה סובלים מפיח לעיתים קרובות. כמו כן, מנוע 2 פעימות עובד בסל"ד גבוה יותר. רינגים של מנוע 2 פעימות זקוקים להחלפה תכופה יותר מאשר רינגים של מנוע 4 פעימות.

נכון, פעם היו בתחנות הדלק מוכרים את הדלק המעורבב. אחר כך זה התמעט כי הכלים הגיעו עם "מיקסר" שזו הייתה מערכת שבעצם מערבבת את השמן והדלק בעצמה. אתה ממלא את השמן במיכל מתחת לכסא והוא מוזרם לתוך מערכת הדלק.

היום, עקב כך שישראל התאימה את עצמה לתקנות דרגות הרישיון של האירופאים שוק ה 50 סמ"ק הוא שוק מת. אם בשנות ה 80 היו את מנועי ה 50 סמ"ק שתי הפעימות כמו הדרבים, הפנטיקים, הג'ילרות וכיוצא בזה היום אין ממש מנועי שני פעימות בנפחים קטנים כאלה בארץ כי אין להם ממש דרישה. לכן, נדיר או בלתי אפשרי לראות את המשאבות הללו של התערובת בתחנת הדלק.

Cerebral Cortex, אם אין צורך להחליף שמן למנוע 2 פעימות, אילו טיפולים צריך לעשות לו? מסנן אויר יש לו כמו למנוע 4 פעימות ומסנן שמן אין לו. מה פיספסתי?

במנוע 2 פעימות, הבוכנה, הרינגים, מיסבי גל הארכובה, פין בוכנה והטלטל עצמו מקבלים את השימון שלהם מהשמן שמעורבב בדלק. לגבי טיפולים, זה בעיקר פירוק הראש לניקוי מפיח, החלפת פלאג, החלפת בוכנה ורינגים. כל זאת לפי הוראות היצרן כמובן. באופנועים למשל מחליפים גם שמן גיר. זה היתרון של מנוע 2 פעימות. אין שסתומים, אין שרשרת טיימינג, אין משאבת שמן, אין קמשאפט לכן הטיפולים הם מינמליים וזולים. אך לעומת זאת, אותם טיפולים מגיעים לעיתים קרובות. זוהי הסיבה שמנועי 2 פעימות עדיין קיימים באופנועים אבל עדיין בנפחים קטנים. אחרי הכל מדובר במנועים שמזהמים את האויר יותר ממנועי 4 פעימות כי הם שורפים דלק ושמן ביחד. בשנות ה 60 שוק האופנועים עם מנועי 2 פרח, לקראת אמצע שנות ה 70 עקב משבר הדלק בעולם עקב החרם הערבי וגם בגלל רמות זיהום גבוהות מנועי ה 2 פעימות הלכו ודעכו. היום החברות הגדולות מייצרות אופנועי שטח עם מנועי שתי פעימות בנפחים קטנים בלבד. רק כדרך אגב, במנועי 2 פעימות אין שום קשר בין שמן הגיר לבין שמן המנוע. בניגוד למנועי 4 פעימות באופנועים ששם המנוע והגיר חולקים את אותו השמן, במנוע 2 פעימות, חלל בית הארכובה הוא יחידה סגורה שלא באה במגע עם שמן הגיר.

הנה הדגמה להבדל בין המנועים.

http://www.youtube.com/watch?v=hV3LImCslpo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני וחבריי רכשנו לפני כ-3-4 שנים גנרטור קטן של יונדאי (לא זוכר הספק), מיוצב.

הוא משרת אותנו פעם-פעמיים בשנה, כל פעם במשך יומיים, עובד ללא דופי.

אנחנו משתמשים בו לחיבור 2 מנורות, רמקולים לנגן מוזיקה, מחשב נייד ומקרן+פלייסטשן (כן, בזמן שהפוייקה מתבשל והבשר נצלה במנגל אנחנו משחקים פרו אבולושן על גדת הירדן. חיים את החלום או לא? :wink: )

הגנרטור שרכשנו ככתוב עובד מצויין, תאורה יציבה ולא מהבהבת וכל המכשירים שציינתי מתפקדים איתו מצויין.

אפרופו יונדאי, אני ממליץ לך בחום להגיע עד לחנות היבואן, אנחנו קיבלנו שם מחיר הרבה יותר אטרקטיבי מהמחיר הזול ביותר שזאפ מצא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשהיתה לי וספה הורדתי לה את ראש המנוע לצורך ניקוי. עשיתי את זה לגמרי בעצמי, עם זוג הידיים השמאליות שלי, ועשיתי את זה בהצלחה.

מדובר במלאכה פשוטה מאין כמוה, ובעצם זאת התחזוקה השוטפת הכמעט יחידה שנדרשת עבור מנוע שתי פעימות.

מסיבה זו אני חושב שלמרות כל החסרונות שמנית, מנוע שתי פעימות עדיף, בזכות אמינותו, עמידותו ופשטותו.

אגב: בתחנת דלק סונול כפר יונה (מבוא שומרון) עדיין יש משאבה עגולה ויפה של פעם עם תערובת למנועי שתי פעימות. הלוואי שהיתה לי האפשרות למקם את המשאבה הזאת בחצר שלי בתור פריט עיצובי ולתדלק באמצעותה את האוטוביאנקי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

האמת שזה רעיון לא רע בכלל. לדעתי הבעיה עם גנרטורים זה הרעש, ולצערי הגנרטורים הקטנים והזולים רחוקים מלהיות שקטים ברמה נסבלת לאורך זמן (ואז גם צריך למקם אותם רחוק בגלל הרעש, מה שלעיתים יכול להיות מטרד גם לסובבים אותנו שבאים להנות בדיוק כמונו).

אם כבר הולכים לכיוון אינברטר טוב, לדעתי האישית חובה לפנק את הרכב במצבר פריקה עמוקה (אחרת זה עלול לקצר את חייו של המצבר ברכב בצורה משמעותית - שכן מצבר ברכב לא מיועד כלל לפריקה עמוקה אלא אמור להיות טעון במלואו כל הזמן).

היתרונות של אינברטר טוב ומצבר פריקה עמוקה הם פשוטים מאוד:

שקט + קומפקטיות +אין צורך בטיפולים כלל.

המצבר כבר ברכב, הממיר מתח עצמו קטן מאוד (בניגוד לגנרטור).

העלויות לא אסטרונומיות - בין 600 ל 900 שח עבור אינברטר בין 600W ל 1000W (כמו זה: http://www.newline-el.co.il/topics.php?id=5&productId=151&topicId=29)

ב EBAY אפשר להשיג ממיר ענקיים גם ב 50$ (כמו זה למשל http://www.ebay.com/itm/1200W-Car-Battery-Power-Inverter-Auto-DC-12V-To-AC-220V-Adapter-Voltage-Watt-/200867685112?pt=UK_Home_Garden_PowerTools_SM&hash=item2ec4a5a2f8 )

ויש גם את זה שנראה לא רע http://www.ebay.com/itm/1000W-Car-Truck-USB-DC-12V-to-AC-220V-Power-Inverter-Charg-er-Converter-Adapter-/221039306709?pt=US_Power_Inverters_&hash=item3376f827d5

מצבר פריקה עמוקה - עד 1000 שח כמו זה למשל: http://wwwafik2coil.yalla.co.il/?view=products&id=226533

(לא חייבים אופטימה ב 2000 שח).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תחזוקה לעיתים קרובות כי הראש, הפלג ופתח הפליטה סובלים מפיח לעיתים קרובות.

נכון, פעם היו בתחנות הדלק מוכרים את הדלק המעורבב.

במנוע 2 פעימות, לגבי טיפולים, זה בעיקר פירוק הראש לניקוי מפיח, החלפת פלאג, החלפת בוכנה ורינגים.

hV3LImCslpo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אתה מתייחס לשמני 2 פעימות זולים. בשימוש רציף בשמן 2 פעימות סינטטי כמעט ולא נוצר פיח, לא בראש המנוע, לא בפלג ולא באגזוז. לא מתייחס לבלאי רינגים, רק להצטברות פיח.

לכן גם ההערה של אלעד לגבי ראש מנוע בווספה לא רלוונטית.

אחת התכונות העיקריות בשמני 2 פעימות היא כמות הפיח הדלה שהם מייצרים בשריפה.

גם כשניתן היה להשיג דלק 2 פעימות מעורבב מראש בתחנות דלק אסור היה לסמוך על כך, לא ביחס למינון (4% בשמנים מינרליים) ולא ביחס לסוג השמן בתערובת.

הדרך המומלצת היא לערבב לבד אם אין משאבת מינון מובנית.

משום מה לא ראיתי התייחסות לנושא הצחנה מגזי הפליטה. גם שמני מנוע 2 פעימות סינטטיים משובחים מייצרים ניחוח לא סימפטי. מבחינה זו עדיף גנרטור 4 פעימות.

יוסי

פורסם

האוטו רחוק מאוד כך שהאינוורטר לא בא בחשבון.

אני אלך לכיוון 4 פעימות. גם ההוא של החבר שלי הוא יונדאי 4 פעימות והוא בסדר גמור.

עידן. אשמח לקבל כוון לגבי מי זה היבואן ואיפה החנות שלו. תודה

פורסם

אני הייתי מחפש את הגנרטור שלא מצריך אותך להתעסק עם השמן והדלק.

שפשוט למלות דלק. ולהניע! וזהו! בלי להוסיף שמן לדלק וכו.

ולגבי אמינות. במידה ואתה לא צריך יותר מ800W רק הימהה. המחיר בדיחה. והתחזוקה תהיה זולה. וזה גנרטור להרבה הרבה שנים!.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...