Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חבר מכונאי אמר לי היום ששילוב להילוך ראשון כאשר הרכב בתנועה (איטית) גורם נזק. ושלפני שמשלבים לראשון הרכב חייב להיות בעצירה מוחלטת אחרת זה הורס את הגיר.

נשמע לי מאוד מוזר .

אני נוהג הרבה פעמים לשלב לראשון תוך כדי גלישה / נסיעה איטית, למשל בפקק תנועה או כשאני מתקרב לאט לרמזור אדום שנהפך לירוק כשאני במהירות נמוכה מידי להאצה בהילוך שני.

זה גם נראה לי חוסך בדלק ביחס ללעצור את הוולוו לגמרי ואז להתחיל לזוז מאפס, ובטח גם יציק לנהגים אחרים.

מה דעתכם?

האם אני מפספס משהו?

(אגב, וולוו 244, ידני)

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

טענה הרלוונטית לרכבים בהם הילוך ראשון לא סנכרוני (כמו רוורס) או סנכרוני למחיצה. ככל הנראה ששלך נמנה על סוג הרכבים הזה, ומכאן הטענה.

פורסם

שילוב להילוך ראשון תוך כדי נסיעה - אסור?

תלוי במהירות בה הנך נוסע...

100 קמ"ש - NO

20 קמ"ש - YAS.

מה שבטוח אסור בשום פנים ואופן זה תו"כ נסיעה להכניס להילוך אחורי (רוורס) - NO, NO, NO.

פורסם
שים לב שיש לבחור וולוו 244.

יש לו וולבו 244, לא פורד מודל T.

חיפוש זריז מלמד שתיבות הילוכים מסדרת M40 היו מסונכרנות בכל ההילוכים. מה שצפוי במכונית משנות ה-70, אפילו אם היא מגיעה מהחברה השבדית השמרנית.

לפחות אתה יכול לבחור אם לשלב לראשון או לא.

התיבה הרובוטית שלי משלבת לבד להילוך ראשון במהירות זחילה/גלישה. זה מאוד מעצבן, מאוד-מאוד מעצבן, אבל לא אמור לפגוע במנוע או בתיבה.

מה שאי אפשר לעשות זה לשלב רוורס בלי לעצור לחלוטין. ניסיונות לקצר תהליכים מזכים את הנהג בצפצוף טורדני ובהודעה "PLEASE DEPRESS BRAKE". אתה לוחץ על הבלם וצריך להוציא את הידית מ-R ולהכניס מחדש. אתה לחוץ כבר להחנות וטור של מכוניות מאחוריך, מחליק את הידית שוב להילוך ראשון אבל בגלל שהרכב במישור ולא זז, אתה שוכח ללחוץ על הבלם. צפצוף ושוב פעם "PLEASE DEPRESS BRAKE". אתה שוב פעם לוחץ על הבלם, מוציא את הידית מהילוך קדמי ומחזיר מחדש. וחוזר חלילה עד שאתה חוטף דפרסיה.

פורסם
מה שבטוח אסור בשום פנים ואופן זה תו"כ נסיעה להכניס להילוך אחורי (רוורס) - NO, NO, NO.

תאורטית, אתה גולש לכדי עצירה במהירות של 1~5 קמש, הרכב עוד לא עצר סופית.

מכניס קלאץ, מוציא מראשון, מכניס לרוורס.

הרכב עדיין זוחל קדימה - אתה עדיין עם קלאץ לחוץ, לא משחרר.

והגיר מתנגד לשילוב של רוורס.

יש נזק או אין?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני לא יודע אם זה אסור או מותר אבל אצלי בסוויפט החדשה, אני לא יכול לשלב לראשון במהירות שהיא מעל 5 קמ"ש, הידית הילוכים פשוט לא נכנסת להילוך, אני חייב לעשות דאבל קלאץ וגם זה במהירות של 10-15 מקסימום

• תוכן חדש...