Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה של הימין, שהוא יודע שביבי זה בלוף ולא יודעים לשים לו מחליף כדי שיפנה את הזירה.

אם הימין היה מראה לביבי את הדרך החוצה הכל היה נראה טוב יותר, אבל מתלוננים שיקר פה, מתלוננים שביבי לחיץ, מתלוננים שביבי שוחק את הצבא, רואים שביבי מהמר על הבטחון שלנו ( כל פעם פרשה חדשה ותמיד זה מתפוצץ לנו בפנים) אבל לא יודעים לשים מולו מועמד ראוי.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 10 דקות, עדי-אל כתב:

זה מראה כמה הסקרים הם בלוף

משנת 2012 שהוא התמודד הוא מקבל סדר גודל של 20 מנדטים אבל יום אחרי הבחירות הוא מגיע למספר חד ספרתי של מנדטים 

והמפלגות החרדיות זה פשוט הכוח שלהם. לא צריך להיות סוקר בשביל לדעת 

בטוח. אבל כל הדבילים מכל המפלגות, כל אלה שבונים קמפיינים לא רק משתמשים בהם אלא גם משלמים עבורם. אני גם בטוח שאם ביבי היה מוביל בסקרים הבחירות היו כבר אתמול.

לפני 5 דקות, asix כתב:

הבעיה של הימין, שהוא יודע שביבי זה בלוף ולא יודעים לשים לו מחליף כדי שיפנה את הזירה.

אם הימין היה מראה לביבי את הדרך החוצה הכל היה נראה טוב יותר, אבל מתלוננים שיקר פה, מתלוננים שביבי לחיץ, מתלוננים שביבי שוחק את הצבא, רואים שביבי מהמר על הבטחון שלנו ( כל פעם פרשה חדשה ותמיד זה מתפוצץ לנו בפנים) אבל לא יודעים לשים מולו מועמד ראוי.

איזה ימין? לברמן פי 100 ימין מהליכוד של היום. גם בנט. גם לפיד וגנץ. השמאל היחידי היום זה גולן.

• מעניין 1
פורסם
לפני 42 דקות, עדי-אל כתב:

זה מראה כמה הסקרים הם בלוף

משנת 2012 שהוא התמודד הוא מקבל סדר גודל של 20 מנדטים אבל יום אחרי הבחירות הוא מגיע למספר חד ספרתי של מנדטים 

והמפלגות החרדיות זה פשוט הכוח שלהם. לא צריך להיות סוקר בשביל לדעת 

מה שמעניין פה זה החלוקה כשבנט לא מתמודד. רוב המנדטים ״שלו״ חונים אצל ליברמן, לפיד וגנץ. לא אצל הליכוד. וזאת הנקודה. גם אם בנט יכנס וגם אם לא, המנדטים האלה לא בגוש של נתניהו כבר היום (רובם, לפחות)

פורסם

כנראה שלגולן הרבה תכונות חיוביות שגורמות לו לא להתאים לפוליטיקה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, garicho כתב:

מה שמעניין פה זה החלוקה כשבנט לא מתמודד. רוב המנדטים ״שלו״ חונים אצל ליברמן, לפיד וגנץ. לא אצל הליכוד. וזאת הנקודה. גם אם בנט יכנס וגם אם לא, המנדטים האלה לא בגוש של נתניהו כבר היום (רובם, לפחות)

אכן, זו הנקודה הרלוונטית. אני אישית מתעלם בינתיים מהסקרים שכוללים את בנט, כי אין לאף אחד מושג איזו מפלגה זו תהיה: מה העקרונות, מה המצע ומי יהיו אנשי המפתח.
ידועים על המפלגה רק 3 דברים:
1) בנט יהיה דיקטטור בה עד 2034 (יו״ר המפלגה שיקבע את כל המועמדים ברשימה וכל השרים, ללא כל בחירות פנימיות משום סוג);
https://www.mako.co.il/news-politics/2025_q2/Article-a106fdbaaefc691027.htm
2) מבין 10 החתימות שצריך לרשום מפלגה (אפילו שם עוד אין, אז בינתיים אצל רשם המפלגות זה ״בנט 2026״), אין שם אף שם מוכר חוץ ממנו ואישתו (שאין לה שום רקע של עשייה פוליטית או ציבורית)
3) זו מפלגה שכל דבר בה יישק ע״פ סקרים בלבד -- היא תמשוך טיפוסים אופורטוניסטים כמו שיקלי וסילמן ותתפרק מהר מאד.
https://www.mako.co.il/news-politics/2025_q2/Article-b5a2b189f921791027.htm
זה הדבר הכי אנטי-דמוקרטי שיכול להיות ופשוט בזוי.

בנט לא ראוי להיות בכנסת -- ואני אומר את זה בתור מי שדווקא העריך את התיפקוד שלו בממשלת השינוי.

פורסם (נערך)

אני חושב שהדולפין מציין שבנט לא מקים מפלגה אלא מייצר פלטפורמה לריצה לראשות הממשלה.

הסיכון בפלטפורמה כזו כתוצאה מהכניסה של סוסים טרויאנים שיפרקו אותה וימליכו עלינו את ביבי שוב (ע"ע שיקלי וסילמן) אדיר.

בנוסף מבחינה פוליטית דמוקרטית פלטפורמה כזו, כשהיא כן מתפקדת כפי שמתוכנן, מכיוון שהיא לא מכילה פרלמנטרים היא לא חלק מהרשות המחוקקת אלא גוש דיקטטורי שמייצג את ראש המפלגה ותו לא.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

למה?

בוא נראה קודם את מי הוא יביא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 41 דקות, MiniMiz3r כתב:

מה אנטי דמוקרטי בדיוק?

הרעיון הבסיסי של דמוקרטיה הוא שיש רשימת מועמדים או מפלגות לרשות המחוקקת/מבצעת/(לפעעמים גם שופטת), שהבוחרים מחליטים במי להצביע מתוכם ע״ס הדעות שלהם והנסיון שלהם. מועמד לא אמור לקבוע את דעתו האישית, או את עמדתו הרשמית בהתאם לסקרים, כדי להשיג את מספר הקולות המירבי. זה יוצר טיפוסים הפכפכים חסרי עמוד שידרה.
אם אין לו דעה משלו, שהוא דבק בה לא משנה כמה היא פופולארית, אין לו מה לעשות בפוליטיקה.

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בנט בעיקר מנסה לדאוג לזה שלא יפתיעו אותו שוב, והוא לא יכניס לכנסת חברים שיפילו את הממשלה שלו כי "חמץ בפסח" או משהו מפגר אחר.

בלי קשר, די מוזר לראות מצביעי לפיד או גולן פוטנציאלים שוקלים להצביע לבנט. אני לא מאמין שאידיאולוגיה זה הדבר הכי חשוב בעולם בהכרח. ואני מבין שרבים וטובים, כולל אותי ברמה מסויימת, בעיקר רוצים שפיות ושיעזבו אותנו בשקט. ובכל זאת. יש סיכוי לא מבוטל שבנט 2026 יהיה הרבה, הרבה, הרבה, יותר ימני מבנט 2021. וגם בתור מי ששייך ברמה העקרונית לקהילת ה"רק לא ביבי", זה די עצוב.

...

בנושא אחר: יש ויכוח סוער בימים האחרונים אצל הרלבים אם להפגין בחתונה של אברהם או לא. לא הצלחתי למצוא הסבר קוהרנטי משכנע סביר אחד למה כן. זה גם די עצוב עד כמה חלק מהחבר'ה האלו פשוט התאהבו ברעיון של מחאה והפגנות, וזהו. למרות שבנקודה הזו אמור להיות ברור להם שהתוצאה היא איפשהו בין חוסר השפעה לשיפור במצבו של ביבי, ששוב יוכל להתבכיין ששונאים אותו ואת המחנה שלו, ואולי יצליח לסחוט עוד איזה חצי מנדט. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Just now, PinkDolphin כתב:

מועמד לא אמור לקבוע את דעתו האישית, או את עמדתו הרשמית בהתאם לסקרים, כדי להשיג את מספר הקולות המירבי.

... מה.. ? 

א) דעתו האישית של מועמד היא - כשמה כן היא - אישית, וזכותו לקבוע אותה איך שהוא רוצה, לפי סקרים או לפי קריאה בקפה או לפי מפת כוכבים. ב-99% מהמקרים אין שום קשר בין דעתו האישית של מועמד לבין המצע של המפלגה שהוא רץ ברשימה שלה או עומד בראשה.

ב) כל אדם שאי פעם עמד בראש רשימה לכנסת בבחירות כלשהן בהיסטוריה של מדינת ישראל, גיבש את מצע המפלגה בהתאם לסקרים על מנת למקסם את מספר הקולות שיקבל. אני לא מכיר מקרה בהיסטוריה של מדינת ישראל שבו מפלגה קבעה מצע *בניגוד* לסקרים של הבוחרים הפוטנציאליים שלה, אבל אתה מוזמן להיות הראשון ולעדכן אם זה הצליח לך.

ג) אין פה שום קשר לדמוקרטיה או אנטי דמוקרטיה. לא מתאים לך, אל תצביע לו / אל תצטרף לרשימה שלו.

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

למה?

בוא נראה קודם את מי הוא יביא.

אני פוסל מראש כל אדם שמגיע עם גישה כזו.
כי כתוצאה, אין לי מושג מה העמדות של בנט בשום נושא -- הוא לא התבטא שנתיים וחצי בשום נושא ציבורי:
לא ההפיכה המשטרית/פורמה משפטית, לא היקף הכספים הקואליציונים והביזבוז במשרדי הממשלה, לא בעניין הפשע הגואה, לא בכמות תאונות הדרכםי הזוועתיות, לא לגבי הכלכלה, לא לגבי אחריות קולקטיבית ל-7/10, לא לגבי ועדת חקירה, לא לגבי מטרות רצויות למלחמה, לא לגבי פתרונות ארוכי-טווח לעזה. נאדה. כלום.
רק בנושט אחד, גיוס יותר שוויוני -- וגם זה רק בשלושה חודשים האחרים.
מהכתבה שקישרתי למעלה אפשר להוציא בדלים דקיקים של מדיניות מראיונות בחו״ל בלבד. למה? איך זה רציני?
למה הוא לא מתבטא ואין אפילו שם למפלגה? כי הוא פוחד לאבד אפילו בוחר אחד.

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

בנושא אחר: יש ויכוח סוער בימים האחרונים אצל הרלבים אם להפגין בחתונה של אברהם או לא. לא הצלחתי למצוא הסבר קוהרנטי משכנע סביר אחד למה כן.

כי אין כזה, אלה שבעד הם אנשים הזויים שעושים נזק לכל השאר. הייתי מצפה שלפיד וגולן יבינו את זה ויוציאו הודעה חד משמעית שהם מתנגדים להפגנה ההזויה הזאת - מצד שני גם הם לא העוף הכי קפוא בסופר.

• רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...