Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

זה המצב עכשיו. כלומר, אין חוק כנסת שמסדיר גיוס, אבל יש החלטת בג״ץ שמאז סוף יוני 2023 בטל לחלוטין כל הסדר ״תורתו אומנותו״ וצריך לגייס (כלומר צו ראשון) את כל החרדים עם דחיית גיוס או פטור בגילאים הרלוונטים (עד גיל 26). יש 136000 כאלה.
מאותו תאריך, הממשלה כולה, שר הבטחון, הרמטכ״ל והמטכ״ל כולם עבריינים שלא מקיימים צו בית משפט

אחר כך יגידו מה פתאום בגץ שולט? בגץ לא קובע כלום ואין לו שום יכולת לקבל החלטות 

• רעיון גרוע 3
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 11 דקות, עדי-אל כתב:

לא בגץ קבע את חוק הגיוס אלא הכנסת ובחוק הגיוס החרדים לא פטורים. 

בגץ אוכף את החלטות הכנסת וחוקיה.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו שאתה רואה, הוא לא אוכף שום דבר.

בג״צ מוציא דפי נייר.

אם הממשלה מצפצפת עליו, הכח היחידי שיש לו זה העצבים של האזרחים שיש להם אינטרס שיהיה פה שלטון חוק.

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

בית המשפט העליון מפרש (יחד עם ערכאות נמוכות יותר) מה החוק אומר. בהגדרה. הוא בהחלט הסמכות המחליטה מה החוקים אומרים. לא הממשלה.
במקרה הזה, בג״ץ נתן לממשלה 11 שנים ושבע אורכות לקבוע חוק מפורש שיגדיר את מחוייבות הגיוס, ולא להסתמך על תקנה עמומה.

לפני 11 שעות, mikyl כתב:

ש"ס בינתיים שותקים, או יותר נכון לא מאימים.

לא שותקים. הודיעו שיתנו לאגודת ישראל לנהל את הארוע, ושתומכים בהם.

לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

למומחי האזרחות, מפלגה מהקואליציה יכולה להעלות הצעת אי אמון?

נגיד האופוזיציה מעלה והחרדים עושים טריק מצביעים נגד, האופוזיציה נדפקה לחצי שנה?

כן. וזה מה שיקרה, כי העסקנים החרדים לא באמת מתכוונים לפרוש -- רק לסחוט יותר כסף.
אגב, גם החרדים עצמם יכולים להעלות הצעה לפיזור הכנסת -- ולמשוך אותה בדקה ה-90.

לפני שעה, farkash7 כתב:

מה שהכי מצחיק זה שהוא משקר גם לרבי, אין לו שום כוונה להעביר חוק השתמטות, בהלך הרוח הנוכחי זה יקבור את הליכוד ואותו סופית.
גם אם יעביר אחד כזה בג"צ יפסול אותו כי אין שום דרך לגרום לחוק השתמטות להיות שוויוני ונדמה לי שיש קונצזוס בבג"צ כולל אצל השופטים הכי שמרנים שהחרדים כבר מזמן היו צריכים להיות בצבא או בכלא.

חוק השתמטות לא צריך להיות שויוני. כשבג״ץ פסל את חוק טל, הוא אמר את זה מפורשות. הוא רק צריך להיות מפורש -- אבל הקואליציה לא הצליחה להעביר את זה מ-2012. שים לב שאילו היה חייב להיות שויוני, היה צריך לגייס גם את כ להאזרחים הערבים ואת כל הנשים (כולל דתיות וחרדיות וערביות) ללא פטור.
אגב, בעיני זה צריך להיות המצב. גיוס ל-100% מהאוכלוסיה פרט לפטור על רקע רפואי או פרנסת משפחה. מי שפטור רפואית -- יחוייב בשירות לאומי.
הייתי גם מבטל את המסלולים המיוחדים בהם משרתים פחות (נח״ל וישיבות הסדר).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

קראתי את זה ופיהקתי. כאילו אם אתה לא ביביסט לא כבר הבנת שמדובר באפס חדל אישים ובוגדני? מה ההפתעה?

אישית ייחסתי לו בעיקר את זה שהוא וואנאבי דיקטטור עד לפני פרק זמן מסוים, אבל מסתבר שהוא חלאה ופסולת אנושית ברמה של דרעי אם לא יותר. בהחלט שייכים ביחד (בפח האשפה של ההיסטוריה)

קפץ לי לראש ניסוי המחשבה עם הכפתור שאם לוחצים עליו מישהו במקום מסוים בעולם מת אבל בתמורה [אפקט חיובי כלשהו]

במקרה הנוכחי האפקט ה "חיובי" הוא היאחזות במושב ראש הממשלה, והמישהו הזה לא רנדומלי במקום מסוים בעולם אלא בני המשפחה של כולנו שתקועים בבוץ בעזה.

והחלאה לוחץ על הכפתור הזה בחדווה רבה שוב ושוב עם התחת שלו, זה לא מעניין מספיק בשביל לפנות לזה יד.

פורסם
לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

לא בגץ קבע את חוק הגיוס אלא הכנסת ובחוק הגיוס החרדים לא פטורים. 

בגץ אוכף את החלטות הכנסת וחוקיה.

אבל הכנסת חוקקה מספר פעמים חוק גיוס

לפני 7 שעות, PinkDolphin כתב:

בית המשפט העליון מפרש (יחד עם ערכאות נמוכות יותר) מה החוק אומר

אני באמת לא מבין מה זה מפרש.

אם הכנסת מחוקקת חוק שמי שבגיל צבא ולומד בישיבה לא צריך להתגייס בגץ מפרש שהמילה "לא" זה בעצם כן?

(חייבים לשים בצד את זה שלא אוהבים את החוק וציבורית זה נראה לא טוב)

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

אם הכנסת מחוקקת חוק שמי שבגיל צבא ולומד בישיבה לא צריך להתגייס בגץ מפרש שהמילה "לא" זה בעצם כן?

אין היום חוק כזה. פג תוקף.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

אבל הכנסת חוקקה מספר פעמים חוק גיוס

קודם כל אף פעם החרדים לא היו פטורים מגיוס. היה הסדר שאישפר להם לדחו גיוס כל זמן שהם בישיבה והם היו דוחים עד שהיו מגיעים לגיל הפטור.

אחר כך בא שר הביטחון והוריד את גיל הפטור רק לחרדים ופה עתרו לבגץ שפסל את ההסדר בעילת פגיעה בעיקרון השוויון. מכאן התחילו עם ארכות עד שביולי 2023 פקעו כל הארכות ומאז כל החרדים שלא מתגייסים עבריינים.

בקיצור, אף פעם לא חוקקו חוק שפוטר אותם. היה הסדר מתחת לשולחן ונגמר.

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

אני באמת לא מבין מה זה מפרש.

מפרש זה אומר שאם יש חוק יסוד שקובע ״אין פוגעים בקניינו של אדם״ ואז מחוקקים חוק שמאפשר להפקיע מגרש עם פיצוי של שקל למ״ר, בית המשפט יכול להגיד שהחוק הזה סותר את חוק היסוד או בעברית להצביע על זה שהכנסת לא עשתה את העבודה שלה כמו שצריך.

בהקשר של החרדים - הנה נייר עבודה שהוזמן ע״י הכנסת והוגש לועדת חוקה, חוק ומשפט על עיקרון השיוויון. לא בג״צ כתב אותו.

https://m.knesset.gov.il/Activity/Constitution/Documents/H01-08-2005_13-26-45_shivionm.pdf

בית המשפט קבע שכל קומבינות הפטור שתפרו בשבילם פוגעות בעיקרון הזה.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 שעות, Pika007 כתב:

אני לא מאמין שבאמת יהיו בחירות- אני מאמין שזה הולך לעלות למשלם המיסים הישראלי עוד כופר של מיליארדים.

העקרונות של החרדים בממשלה מתחילים להתכופף כאשר מספיק כסף מעורב, וביבי מתייחס לכספי משלם המיסים כאילו הם הארנק הפרטי שלו.

אני חושב להפך. אם הולכים לבחירות בגלל החרדים, ביבי יצא בכל הכח נגד החרדים עם הבטחה לחוק גיוס, כזאת שיש לה פוטנציאל להחזיר מצביעים ברמת טימטום בינונית, כאלה שמספיק מטומטמים לקנות את השקרים שלו שוב אבל לא מספיק מטומטמים להצביע לו רק כי זה הוא.

חצי מדינה קופצת למקלט כל יומיים בגלל טילים מתימן כך שלקשקש הבטחות על ביטחון לא באמת ישכנעו מישהו, אבל גיוס? זה אחלה הזדמנות להפוך לציוני נלהב, לחזור להיות "ביבי של פעם" שביטל לחרדים קצבאות וכל זה.

לצאת על אמירות לא מוצלחות של יאיר גולן זה טוב לבייס אבל לצאת על החרדים המשתמטים מהצבא ומפילים ממשלת ימין באמצע מלחמה? זהב טהור.

"Oft evil will shall evil mar"

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מסכים. גם היום אין לביבי ממשלה בלי חרדים ואני לא מאמין שמצבו ישתפר. מי שמאמין  להבטחות מצידו לחוק גיוס שלא לפי דרישות החרדים הוא לא "מצביעים ברמת טמטום בינונית". זאת רמה מתחת לבלטות, גן ביביזם בתוך DNA. אנשים כאלה לא משנה מה נמצאים בכיס שלו. גם לצאת על יאיר גולן זה לא קהל יעד שלו. הסקרים האחרונים מאשרים את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לצאת על יאיר גולן זה חיזוק שורות. לסמן מי ימין חזק ומי אויב האנושות והעם היהודי כך שגם אם לא חשבת להצביע לגולן, אתה תחשוב פעמיים לפני שתצביע למי שמוכן לשבת איתו.

לצאת על החרדים זה יכול למשוך מטומטמים שהתלבטו אם להצביע בנט למרות שהוא "בגד בבוחרים שלו" עפ"י מכונת הרעל.

לא כל מי שהצביע לליכוד בבחירות הקודמות הוא ביביסט אבוד והסקרים מוכיחים את זה. נראה שיש לו בסיס של אידיוטים חסרי תקנה שהוא בערך 20 מנדטים לכל היותר, אבל יש גם הרבה מטומטמים חופשיים.

כרגע חשוב לביבי להביא כמה שיותר מנדטים. זה שהוא יוצא בקמפיין שלו נגד החרדים לא אומר שהוא לא ירכיב איתם ממשלה אם זה מה שיחזיר אותו לשלטון. בדיוק כמו שהוא היה במגעים עם מחמוד עבאס לפני ה"בגידה" של בנט.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מה אומרים על ה״חשיפה״ של ליברמן, על כך שנתניהו מעביר נשק למשפחות פשע ברצועה? אני אומר חשיפה בגרשיים, כי זה היה ידוע והוא פשוט הופך את זה לכמעט רשמי.

אני אישית שותף לחשש של ליברמן מהעברה של נשק למיליציות משפחתיות. מצד שני ליברמן כנראה יתנגד לכל הכנסה של נשק מתישהו לידי עזתים ואני חושב שהפתרון של אחרי המלחמה, צריך להיות משהו שדומה לרשות בגדה, כולל נשק קל.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אחרי שתשחרר את עזה משלטון החמאס תעביר את השלטון בצורה מסודרת לגוף מסודר שתוכל לחמש. לחמש ארגוני פשע זה למנוע כל אפשרות לשלטון נורמטיבי.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

לחמש ארגוני פשע זה למנוע כל אפשרות לשלטון נורמטיבי.

כן. זו בדיוק המטרה של הממשלה הנוכחית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...