Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

... מה.. ? 

א) דעתו האישית של מועמד היא - כשמה כן היא - אישית, וזכותו לקבוע אותה איך שהוא רוצה, לפי סקרים או לפי קריאה בקפה או לפי מפת כוכבים. ב-99% מהמקרים אין שום קשר בין דעתו האישית של מועמד לבין המצע של המפלגה שהוא רץ ברשימה שלה או עומד בראשה.

ב) כל אדם שאי פעם עמד בראש רשימה לכנסת בבחירות כלשהן בהיסטוריה של מדינת ישראל, גיבש את מצע המפלגה בהתאם לסקרים על מנת למקסם את מספר הקולות שיקבל. אני לא מכיר מקרה בהיסטוריה של מדינת ישראל שבו מפלגה קבעה מצע *בניגוד* לסקרים של הבוחרים הפוטנציאליים שלה, אבל אתה מוזמן להיות הראשון ולעדכן אם זה הצליח לך.

ג) אין פה שום קשר לדמוקרטיה או אנטי דמוקרטיה. לא מתאים לך, אל תצביע לו / אל תצטרף לרשימה שלו.

כל מה שכתבת הוא שטות מוחלטת, ומראה שלא למדת אזרחות והיסטוריה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 9 דקות, PinkDolphin כתב:

כל מה שכתבת הוא שטות מוחלטת, ומראה שלא למדת אזרחות והיסטוריה.

לשלוח לך צילום של תעודת הבגרות שלי?

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, MiniMiz3r כתב:

הייתי מצפה שלפיד וגולן יבינו את זה ויוציאו הודעה חד משמעית שהם מתנגדים להפגנה ההזויה הזאת - מצד שני גם הם לא העוף הכי קפוא בסופר.

למה, מה הם קשורים לכל העסק? זה הדבר הכי חשוב היום? להתעסק בשטויות האלה?

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, mikyl כתב:

למה, מה הם קשורים לכל העסק? זה הדבר הכי חשוב היום? להתעסק בשטויות האלה?

טוב מאד שהם לא מתייחסים לזה, כי זה יראה שהם קשורים לאנשים ההזויים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 46 דקות, PinkDolphin כתב:

מה לעשות

דמוקרטיה =! פוליטיקה. 

עכשיו, אני מסכים איתך לגבי עניין הפלטפורמה לעומת מפלגה, אבל הוא למד את זה מהכי טוב בתחום הלוא הוא ביבי.

כאנקדוטה (שמופיעה גם בכתבה) אפשר להסתכל על מיעוט הראיונות שלו לכלי תקשורת ישראליים, ומיעוט הבעת עמדות על נושאים שונים. 

לדעתי הוא עושה פוליטיקה, הרבה לפני כל דבר אחר, זו גם היתה החולשה שלו בממשלה הקודמת. אם זה יעבוד לו - ברכה, זה כלל הנראה עדיף על פני המצב הקיים היום. 

האם זה טוב לטווח ארוך? כנראה שלא. 

אבל אנחנו בישראל, והדמוקרטיה פה גם ככה חצי קלאץ', ורואים בעיקר לטווח הקצר - אני די זורם.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

הרעיון הבסיסי של דמוקרטיה הוא שיש רשימת מועמדים או מפלגות לרשות המחוקקת/מבצעת/(לפעעמים גם שופטת), שהבוחרים מחליטים במי להצביע מתוכם ע״ס הדעות שלהם והנסיון שלהם. מועמד לא אמור לקבוע את דעתו האישית, או את עמדתו הרשמית בהתאם לסקרים, כדי להשיג את מספר הקולות המירבי. זה יוצר טיפוסים הפכפכים חסרי עמוד שידרה.
אם אין לו דעה משלו, שהוא דבק בה לא משנה כמה היא פופולארית, אין לו מה לעשות בפוליטיקה.

מה אכפת לי איך בנה את הרשימה?

אני בוחר רשימה על סמך החברים בה ועל סמך היכולת שלהם לתפקד גדוף עם מדיניות ברורה.

אולי תעשה בחירות בעבודה לתפקידים השונים ואחר כך תגיד שהמנהל לא טוב?

תבנה את המוצר איך שאתה רוצה ואני אחליט אם לקנות או לא. הדמוקרטיה היא בחופש לבחור את מה שמתאים לי ולא באיך בנית את המוצר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 דקות, Gosser1860 כתב:

לדעתי הוא עושה פוליטיקה, הרבה לפני כל דבר אחר, זו גם היתה החולשה שלו בממשלה הקודמת.

להפך: זה בדיוק מה שלא עשה בממשלה הקודמת. עסק בניהול המדינה (וגם בשטויות כמו ניסיון התיווך בין פוטין לזלנסקי) והזניח את הפוליטיקה, בזמן שנתניהו לא הפסיק לבחוש.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנת שהוא מסכים איתך. החולשה שלו בממשלה הקודמת הייתה שלא עשה פוליטיקה כמעט. או יותר נכון, עשה מעט ובחובבנות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

טוב מאד שהם לא מתייחסים לזה, כי זה יראה שהם קשורים לאנשים ההזויים האלה.

הם נתפסים כקשורים לאנשים ההזויים האלה בין אם ירצו ובין אם לאו. הם יכולים לקבל נקודות זכות אם יפגינו קצת הגיון בריא ויגנו אותם. 

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

וגם בשטויות כמו ניסיון התיווך בין פוטין לזלנסקי

אם זה היה ביבי במקומו הביביסטים היו אומרים שבגלל שהוא לא המשיך להיות ראש ממשלה ולא יכול היה להמשיך בתיווך המלחמה באוראינה נמשכת.

• מצחיק 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, PinkDolphin כתב:

למה הוא לא מתבטא ואין אפילו שם למפלגה? כי הוא פוחד לאבד אפילו בוחר אחד

מניח שזה כדי לא לעורר תשומת לב ממכונת הרעל. הוא דווקא מתעסק די הרבה בכל מה שקשור להסברה בתקשורת חו"ל. נותן קונטרה לכל אלה שמראיינים את אולמרט ושות' על פשעי מלחמה.

האמת שלאחרונה יש לא מעט פוסטים מטעמו נגד העליה בפשיעה ובפרוטקשן, דברים בסגנון אנחנו נתקן.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

מניח שזה כדי לא לעורר תשומת לב ממכונת הרעל. הוא דווקא מתעסק די הרבה בכל מה שקשור להסברה בתקשורת חו"ל. נותן קונטרה לכל אלה שמראיינים את אולמרט ושות' על פשעי מלחמה.

האמת שלאחרונה יש לא מעט פוסטים מטעמו נגד העליה בפשיעה ובפרוטקשן, דברים בסגנון אנחנו נתקן.

תהיינה כאן בחירות (כנראה לא חופשיות, אבל תהיינה) מתישהו בין אוקטובר הקרוב (אם החרדים יפעלו את הממשלה) לעוד שנה וחצי (אם יתקיימו במועד ה 4-שנתי הרגיל).
שני וחצי זה ממש לא הרבה זמן להרים מפלגה, כולל אנשים מהשורה, פעילים וסניפים מקומיים, חוגי בית, הסברה וכו׳ -- ואתה לא יכול להתחיל את התהליך לפני שאנשים בכלל יודעים מה אתה רוצה לעשות (אפילו אם לכולם ברור שבקואליציה תהיינה פשרות), מה הקוים האדומים שלך, מה דעתך על כל הסוגיות המרכזיות (ויש המון כאלה).

עכשיו, אחרי שהכריז על הקמת מפלגה שתתמודד בבחירות הקרובות, הסברה בחו״ל צריכה להיות העדיפות ה-100 של בנט. לא להשקיע בזה דקה. כל העבודה שלו צריכה להיות מקומית.

לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

מה אכפת לי איך בנה את הרשימה?

אני בוחר רשימה על סמך החברים בה ועל סמך היכולת שלהם לתפקד גדוף עם מדיניות ברורה.

הטענה שלי היא שעצם בניית הרשימה בצורה כזו, באמצעות דיקטטור וסקרים בלבד, תייצר רשימה חלשה ונוטה להתפרק, כי שיתוף עמדות ודעות לא יהיה דבר מרכזי בה.
וזה תחום שהיתה לו בו חולשה מאד ברורה בעבר (בחירת מועמדים גרועים). הוא עבד היטב עם איילת שקד, אבל גם הם התפצלו בסוף.

ציטוט

אולי תעשה בחירות בעבודה לתפקידים השונים ואחר כך תגיד שהמנהל לא טוב?

ככה זה עובד בקואופרטיב, ובקיבוץ, ויש כאלה מאד מצליחים.

לפני 7 שעות, Gosser1860 כתב:

האם זה טוב לטווח ארוך? כנראה שלא. 

אבל אנחנו בישראל, והדמוקרטיה פה גם ככה חצי קלאץ', ורואים בעיקר לטווח הקצר - אני די זורם.

אני אומר שזה לא טוב גם לטווח קצר של בחירות קרובות.
(ואיזה חצי קלאץ׳ -- יש כאן מנוע של מכונית מאצ׳בוקס 😃)

פורסם
לפני 8 שעות, PinkDolphin כתב:

ככה זה עובד בקואופרטיב, ובקיבוץ, ויש כאלה מאד מצליחים

זה עובד רק בקואופרטיב שהוא מונופול.

והקיבוצים המצליחים זה למרות הבחירות. הרוב המכריע זה או אלה שעברו הפרטה או שיש להם מנכל חיצוני למפעלים שלהם.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

זה עובד רק בקואופרטיב שהוא מונופול.

אני מניח שחשבת על אגד או דן בתחב״צ. אבל אני לא מדבר רק על ישראל. יש קואופרטיבים גדולים ומצליחים ללא שום מונופול:
https://en.wikipedia.org/wiki/Land_O'Lakes -- קואופרטיב למוצרי חלב, עם הכנסות של 15 מיליארד דולר בשנה.
רשת אייס לחומרה (כן, אותה Ace שיש בארץ, רק שבארץ מופעלת ע״י זכיין) בארה״ב היא גם קואופרטיב.   https://en.wikipedia.org/wiki/Ace_Hardware
שיטת הניהול דומה למושב.
יש אפילו חברת חשמל קואופרטיבית.
ויש הרבה דוגמאות נוספות:
https://ncbaclusa.coop/blog/newly-released-ncb-co-op-100-report-reveals-top-producing-cooperatives-with-revenue-totaling-325-billion/

ולא רק בארה״ב. 3 מחמשת הבנקים הגדולים בצרפת, סה״כ 330000 עובדים, הם קואופרטיבים. גם סוכנות הנדל״ן הגדולה בצרפת.

גם בגרמניה -- יש קואופרטיבים גדולים בחקלאות, בנקאות, קמעונאות מזון (REWE) ושיכון (הקואופרטיב בונה דיור לחבריו).

ציטוט

והקיבוצים המצליחים זה למרות הבחירות. הרוב המכריע זה או אלה שעברו הפרטה או שיש להם מנכל חיצוני למפעלים שלהם.

יש מגוון סיבות למה קיבוצים מצליחים או לא. אבל גם באלה שעברו הפרטה, אסיפת החברים מחליטה על בעלי התפקידים בענפים מהם מתפרנס הקיבוץ.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...