Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, SlowRide כתב:

בכל אופן, חצי שנה זה לא הרבה. בהינתן ובעוד חצי שנה לא נחיה ב radioactive wasteland ונישאר במצב דומה של חטופים בעזה אזעקות מתימן ו200 ימי מילואים בשנה, הבגידה הנוספת הזאת במשרתים זה עוד מסמר בארון של הממשלה הזאת.

אתה עולה חדש? נולדת אתמול?

עוד חצי שנה ימשכו זמן לעוד חצי שנה.

הממשלה הזו לא תיפול על ידי מישהו מהקואליציה. בשום תרחיש.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז לא חצי שנה, אוקטובר 2026. אלא אם אתה מאמין שגם את זה הם יצליחו לבטל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

באיראן

מי שרוצה לתקוף, תוקף ופחות מדבר ומתדרך עיתונות. זה לכל היותר (וגם פה אני מפרגן) חלק מהמו"מ בין ארה"ב לאיראן. 

כמובן שעם טראמפ הכל יכול להיות.

בנוגע ל"הסכמות" עם החרדים, זו היתה פארסה אחת גדולה, זה היה ברור ששני הצדדים יתפשרו (אין אינטרס ללכת לבחירות). הפוליטיקאים החרדים סינדלו את הרבנים, אז לפחות הם יכולים to save face מול הקהל שלהם, בין אם הם בעד או נגד היקפי גיוס כלשהם.

אם מסמך העקרונות יתורגם לחוק אמיתי, עם שיניים והסנקציות (כולל המוסדיות והאישיות) יאוכפו (אשרי המאמין), זה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שיקרה. אבל הדרך עוד ארוכה..

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, asix כתב:

גנץ נהנה מזה שעדיין מתייחסים אליו כמפלגה משמעותית.

אחרי הבחירות יהיו כאלה שכבר לא יהיו רלוונטים ( גנץ אולי....לפיד אולי..  )

לפי כל הסקרים יש לכל אחד מהם בסביבות 10 מנדטים. לא רלוונטי???

פורסם
לפני 59 דקות, Gosser1860 כתב:

עם שיניים והסנקציות (כולל המוסדיות והאישיות) יאוכפו

גם אתה עולה חדש?

כל ה״סנקציות״ המיידיות, הן לא באמת סנקציות אלא לגמרי הרצון של הרבנים (למנוע מתלמידי ישיבה לעשות משהו חוץ מלהיות בישיבה) והן מתקיימות ממילא. זה כמו שאני אגיד לך שאתה חייב לשלוח את הילדים לבית הספר וללכת לעבודה.

כל מה שהוא לא מיידי נכתב על הקרח. בבוא הזמן או שיאריכו את המועדים, או שיקחו כמה כיפות סרוגות שמתגייסים ממילא ויספרו אותם כחרדים.

image.thumb.png.4973f8da0a6ec6850e57dda6de454f62.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

לא באמת

רישיון נהיגה, הנחות במעונות, תחבורה ציבורית, ביטוח לאומי, מחיר למשתכן, צהרונים וכו' זה לא אמיתי? נכון, הם כולם עם דיליי, ותקפים רק על חלק מהזמן אבל זה אינסוף יותר ממה שיש עכשיו (אפס עגול).

שכחת לציין גם את הסנקציות על תקציב הישיבות.

עכשיו, שלא תבין, אני לא חושב שזה מושלם או אפילו מספיק. וכנראה אם ביבי היה רוצה, אפשר היה להשיג הרבה יותר (במחיר פירוק הממשלה). אבל זה המצב, ועדיף היה שזה היה מתחיל ב23' (או הרבה לפני) ולא 25', אבל גם זו התחלה להתמודדות עם מגזר שבחלקו בדלני.

יותר מהכל זה תקדימי, כמובן שבקונטקסט הכללי זה מגוחך שזה המצב, אבל בהסתכלות פרגמטית בהחלט יש כאן התקדמות לכיוון הנכון, גם אם לא מספיק.

כמובן, זה הכל באוויר והרבה יהיה תלוי ביכולת לאכוף וביכולת של החרדים להיות חלק מהתהליך אחרת זה לא יצליח. 

אבל אני לא סתם יותר מידי אופטימי :lol:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Gosser1860 כתב:

זה לא אמיתי?

מה הסנקציות המיידיות?

רשיון נהיגה - ראשי ישיבות אוסרים על התלמידים להחזיק ברשיון ומקיימים מעקבים אחרי זה. עכשיו אתה מקל עליהם.

יציאה מהארץ - מעולה. גם זה תואם את האינטרס של הרבנים.

ביטול העדפה מתקנת בשירות הציבורי, סבסוד לימודים אקדמיים - עוד יותר טוב ועוד יותר טוב

שלילת נק זיכוי במס - לא משפיע על תלמידי ישיבה שלא עובדים ממילא, השאר גם ככה עובדים בשחור

עד כאן הסנקציות המיידיות. בדיוק אפס השפעה.

סנקציות עתידיות? אם אתה חושב שאי אפשר לקנות שוב תוספת זמן בעוד חצי שנה, כאמור פנה אלי בפרטי, יש לי עסק של 70 אלף פסיבי למכור לך.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, Gosser1860 כתב:

כמובן שעם טראמפ הכל יכול להיות

טראמפ זה בן אדם של שואו וצריך להביא הישג גדול לתקשורת כי בינתיים כל מהלך שלו מדשדש. בתימן לא ממש הצליח לו, באוקראינה עם פוטין לא ממש הצליח לו, בעזה לא ממש מצליח לו (חוץ מהעסקה האחרונה שבה לפחות חלק מהחטופים ניצלו). בנוסף יש לו התפרעויות בגלל ההגירה עכשיו בבית.

לכפכף את איראן ולהתקדם עם הסכמי אברהם נראה כיוון לא רע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

המיידיות

איפה כתבתי מיידיות? התייחסתי לכל מכלול הסנקציות. וכן, כמו שכתבת, אם יחליטו שוב למרוח ולדחות אז המצב ימשיך כמות שהוא. אותו המצב אם יחוקקו חוקים ולא יאכפו או שיאכפו בכאילו. 

אתה כותב סנקציות עתידיות, אבל הן חלק מהחוק, כלומר נכנסות לתוקף מרגע החקיקה ונאכפות בתום חצי שנה מאז. כן, חצי שנה זה הרבה זמן, אבל גם כאן יש הגיון כלשהו. קצת יוצא לי פרקליט השטן, מצד שני דעתי על העניין נכתבה כבר יותר מפעם או פעמיים 🙃 

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

אני חרדי כידוע וחייב לתת את הזוית מהרחוב החרדי.

ה-ל-ם!

הפרשן ישי כהן הסביר על כך בהרחבה, ההסכמות כרגע גם אם לא יצא מהן שום חוק יהיו הבסיס למו"מ על החוק הבא, ובסיס כזה הוא רע ומר לציבור החרדי. 

ואני אסביר למה.

כמו שכתבו כאן בשרשור כבר האידיאולוגיה החרדית הישראלית היא היבדלות מוחלטת מהיראליות הכללית. המטרה ככל שהיא נשמעת מוגזמת היא שלא יהיה מכנה משותף בין צעיר יוצא צבא חילוני לצעיר יוצא ישיבה חרדי.

לא בחוויות

לא בתרבות

לא בסגנון הלבוש

לא בסלנג

בקיצור בכלום.

ולכן הרבנים מתעקשים שגם מי שלא לא לומד שלא יתגייס- איך אמרתם יפתח את העיניים ונגיע לאחוזי הנשירה כמו בציבור הדתי לאומי.

מה שהחכי"ם החרדים הסכימו כעת בגלגול הא יגרום לאלפי חרדים "חלשים" להתגייס המחסום החברתי ישבר... וכל בסיס החרדיות ב70 שנה אחרונות ישתנה דרמטית.

לחילופין יהיהי ציפוף שורות משמעותי ואז החומות החרדיות יקבלו חיזוק ממקור בלתי צפוי.... ראשי ישיבות נלחמים עד חרמה במחזיקי רישיון נהגיה והנה ברגע הגיעה הישועה:)

במקרה הזה הנזק למשק יהיה אדיר אבל זה תרחיש שלא יקרה לדעתי..

לו אני הייתי במקלי ההחלטות החרדים הייתי מפיל את הממשלה ונכנס למלחת חרמה מוחלטת בצבא ברמה שהמיינסטרים יפגים כל יום כל היום על על עצור ברמה שהמדינה לא תתפקד- אין באמת שום דרך להכריח מליון איש מתוך 7 מליון יהודים לעשות משהו בכח.

או פשוט מורה לכל בחורי הישיבות להעצר אקטיבית :) בהצלחה עם מימון 100000 אסירים בכלא (הישיבה הגדולה בעולם)

פורסם
לפני 10 דקות, yd b-4 כתב:

או פשוט מורה לכל בחורי הישיבות להעצר אקטיבית :) בהצלחה עם מימון 100000 אסירים בכלא (הישיבה הגדולה בעולם

לא צריך לעצור אפילו בחור אחד. לבטל את כל התקציבים, ההטבות, הכספים היחודיים, הסובסידיות וכל המתנות שהם מקבלים על חשבוננו. ואז נדבר.

כמובן אפס היתכנות שזה יקרה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

או פשוט מורה לכל בחורי הישיבות להעצר אקטיבית :) בהצלחה עם מימון 100000 אסירים בכלא (הישיבה הגדולה בעולם)

תפגינו חופשי.
יקח חודשיים עד שייגמר הכסף ותהיו רעבים אבל יקח שבועיים עד שהציבור החילוני יכריז מלחמת נגד בשכונות שלכם.

אתה אומר שאי אפשר להכריח מיליון לעשות מה שהם לא רוצים לעשות אבל 6 מיליון מכריעים בקלות מיליון.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

לו אני הייתי במקלי ההחלטות החרדים הייתי מפיל את הממשלה ונכנס למלחת חרמה מוחלטת בצבא ברמה שהמיינסטרים יפגים כל יום כל היום על על עצור ברמה שהמדינה לא תתפקד- אין באמת שום דרך להכריח מליון איש מתוך 7 מליון יהודים לעשות משהו בכח.

הלוואי.

מהפה שלך לאלוהים.

פורסם
לפני 5 שעות, Gosser1860 כתב:

מי שרוצה לתקוף, תוקף ופחות מדבר ומתדרך עיתונות. זה לכל היותר (וגם פה אני מפרגן) חלק מהמו"מ בין ארה"ב לאיראן. 

כמובן שעם טראמפ הכל יכול להיות.

בנוגע ל"הסכמות" עם החרדים, זו היתה פארסה אחת גדולה, זה היה ברור ששני הצדדים יתפשרו (אין אינטרס ללכת לבחירות). הפוליטיקאים החרדים סינדלו את הרבנים, אז לפחות הם יכולים to save face מול הקהל שלהם, בין אם הם בעד או נגד היקפי גיוס כלשהם.

אם מסמך העקרונות יתורגם לחוק אמיתי, עם שיניים והסנקציות (כולל המוסדיות והאישיות) יאוכפו (אשרי המאמין), זה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שיקרה. אבל הדרך עוד ארוכה..

הסנקציה שקיימת מאז מעולם בחוק שיפוט צבאי, 3 שנות מאסר על השתמטות, לא נאכפת. גם לא שבוע מאסר.
כן היתה נאכפת בשנות ה-80, כשהתגייסתי (עד כמה שאני זוכר, לא ל-3 השנים המלאות, אבל חצי שנה כן, ואחריה עדיין היו מגייסים את המשתמט).
לא צריך שום חוק חדש בשביל זה.

לפני שעה, פינדר כתב:

לא צריך לעצור אפילו בחור אחד. לבטל את כל התקציבים, ההטבות, הכספים היחודיים, הסובסידיות וכל המתנות שהם מקבלים על חשבוננו. ואז נדבר.

כמובן אפס היתכנות שזה יקרה.

זה היה נכון עד לפני כ- 50 שנה, אם היו מטפלים בבעיה כמו שצריך. היום, אחרי שיש 2 דורות שהתחנכו על זה שלא מתגייסים נקודה -- כבר לא מספיק. צריך מקלות הרבה יותר חדים, וגם גזרים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

יפתח את העיניים ונגיע לאחוזי הנשירה כמו בציבור הדתי לאומי.

למה שיהיו אחוזי נשירה?

למה זה נקרא "לפתוח עיניים"?

הרי עיניכם פתוחות לרווחה, לא? אתם נאורים יותר מלכתחילה, לא? מבינים את העולם טוב יותר, לא?

אז למה, חלילה, שבחור שיוצא מהבועה ההזויה שלכם ירצה משהו אחר? למה חלילה שירצה ללכת בדרכם של הכופרים שדרכם לגיהנום סלולה?

מי שמאמין לא מפחד, לא? אז ממה אתם מפחדים אם אתם כ"כ צודקים בדרככם?

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...