Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סתם אנקדוטה - אם חוק הרבנים עובר, זה אומר שיהיה רב חדש נוסף למועצה אזורית אשכול לפני שבכלל היו בחירות למועצה, שיהיו בתאריך 19.11.24

אנקדוטה נוספת - מטולה קיבלה דרישת תשלום ממשרד לשירותי דת.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

רת כביש זה לא תפילה במקום ציבורי. בשביל לסגור כביש חייבים אישור מהרשות כי זה פגיעה בחופש בתנועה. לעמוד באיזה גינה ולהתפלל לא פוגע בזכויות של אף אחד

גם לנסוע בשכונה חרדית או לעשות על האש שם בשבת 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם אין שילוט שאסור סע כמה שאתה רוצה. 

לעשות על האש, לא נראה לי שיש כבר גינות ציבוריות שמותר להדליק בהם אש.

לפני 54 דקות, פינדר כתב:

שכתבת שם על רצון התושבים וכו'. אין לי כח לחזור על עצמי

לפי מה אתה חושב שברשות מחליטים לסגור כבישים בשבת?

לפני 54 דקות, פינדר כתב:

אני גר בגבול הצפון מזרחי של רחובות, לא רחוק מרמלה. אם התושבים הערבים של רמלה מתפללים בפארק ליד הבית שלהם, שיהיה להם לבריאות. אם הם יחליטו לערוך תפילה בפארק השכונתי שלי, אני אצפה שהמשטרה תפזר את האירוע. אם צריך, גם בכח

עוד השוואה נהדרת.

השכונה שלך נקייה מערבים כמו ש(אתה חושב ש) תל אביב נקייה מדתיים. שלא יבואו להתפלל לידי חס וחלילה.

לפני 51 דקות, יבגניפ כתב:

לא שמעתי אף מנהיג דתי אחד מגנה את הרב ההומופוב שעלה לכותרות סביב כל הברדק הזה

לא כל אמירה מטומטמת מצריכה התייחסות. חלק מהבעיות בארץ זה שכל פליטת פה מפגרת מתפרסמת והופכת לאידיאולוגיה. מי שמגן על זה מטומטם, זה חדש שיש מטומטמים? לא כולם מטומטמים. חסרים רבנים שאמרו שטויות מפגרות על ה7.10? 

כל אחד כזה עושים ממנו מנהיג של הציבור הדתי, כשרוב האנשים בכלל לא ידעו מי זה לפני שהדברים התפרסמו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, פינדר כתב:

כן, הם שוכרים ואני ואתה מממנים את זה. ככה זה כשמתייחסים לתל אביב כיעד לכיבוש והתנחלות.

זו סתם דוגמא אחת:

https://keren-kehilot.co.il/communities/tel-aviv-shikamim/

ובהרחבה:

https://timeout.co.il/גרעינים-תורניים-תל-אביב-טור/

אהבתי את זה שאחת המופרעות שהפגינה נגדם צרחה תחזרו להתנחלויות שלכם. אחרי 40 שנה של פנטזיות על פינוי ההתנחלויות כל מה שהמתנחלים היו צריכים לעשות בשביל קצת תמיכה זו תפילה בת״א

לפני 8 שעות, mikyl כתב:

קבוצה קטנה? רק חרדים יותר מ-1200000. אשר מצליחים לתחוב לגרון של ציבור חילוני את הנורמות שלהם.

אז מה הקטע?

אתה - "איך היינו מכנים קבוצה של יהודים שלא מקבלת "נישואי תערובת", על אחת כמה וכמה כשמדובר באחת מבנותיה?"

אני - "חרדים, חלק גדול מהדתיים, ולא רק הם"

אתה - "מה שאתה כותב הוא לא לא נכון"

מצד אחד לפי טענתך אין לחרדים/דתיים בעיה עם "נישואי תערובת", מצד שני בגלל החוקים שלהם היית צריך לרוץ עד לקפריסין?

אין שום בעיה עם חוק השבות כי לא מדובר באזרחי המדינה.

בת"א לא חסר בתי כנסת, ישנם בכל חור. כל אחד שרצה להתפלל היה יכול לעשות את זה בלי שום הפרעה. אבל באת להתגרות? לתקוע אצבע בעין? לחנך את התל אביבים? תקבל בחזרה ב-2 עיניים!

אתה יודע בכלל איפה נמצא גן צ'רלס קלור? מה יש שם מסביב? מי גר שם? נראה לך שהם היו מקבלים אישר לארגן אותה תפילה בכיכר דיזנגוף? לידיעתך במרכז ת"א 0מולנית/ליברלית/פרוגרסיבית וכל שאר מילות גני שאתה מכיר ישנו חוף רחצה נורדאו בשביל חרדים/דתיים שהוא בימים א', ג', ה' לנשים בלבד, ובימים ב', ד', ו' לגברים בלבד.

נראה לי שלא הצלחתי בהעברת המסר. אין לי שום רצון להגן על החברה החרדית, ואם אני חלוק עליך בכמה סוגיות זה לא אומר שאיני מסכים איתך באחרות. 

כפי שיש צורך באיזון בין חירויות הפרט לאופי קהילות בישובים קטנים, כך יש צורך להבין את מגבלות השיטה הפרלמנטרית שלנו בחברה כל כך סקטוריאלית. האם הייתי מעדיף לחסוך את הטיסה לקפריסין ולהינשא בנישואין אזרחיים כאן? כמובן. אני מניח שדתיים היו מעדיפים שהמדינה תושבת יומיים בשבוע. האיזון מעצבן את כולםת ואני בצד שלך שמנסה למשוך לכיוונו את ה״סטטוס קוו״. לדעתי, מצבנו היום טוב לאין שיעור בהשוואה לשנים עליהם אוהבים להתרפק כאן ״טרם פרוץ הליכוד״.

אגב, חוק השבות מאד חשוב ומאד מפלה. אם קרוב שלך רוצה לעלות לארץ באותו זמן כמו קרוב של שכנך הערבי, רק לאחד מכם צפוי מפח נפש. 

למרות כל ההסכמות בינינו, אני מודה שקצת קשה לי עם חוסר עקביות. אם תפילה בתל אביב מכונה כאן אצבע בעין, איך היית מכנה את מצעד הגאווה בירושלים? או שבירושלים המצעד צריך להיעשות בחדרי הבית הפתוח?

פורסם
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

ם אין שילוט שאסור סע כמה שאתה רוצה. 

לעשות על האש, לא נראה לי שיש כבר גינות ציבוריות שמותר להדליק בהם אש.

למה שיהיה שילוט? הרי זה כמו תפילה בהפרדה בכיכר דיזנגוף, לא פוגע באף אחד.

ולעשן סיגריה ברחוב או שהבת שלי תלך עם מיני וגופיייה. מה הבעיה עם זה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

למה שיהיה שילוט? הרי זה כמו תפילה בהפרדה בכיכר דיזנגוף, לא פוגע באף אחד.

ולעשן סיגריה ברחוב או שהבת שלי תלך עם מיני וגופיייה. מה הבעיה עם זה?

אם העירייה סגרה את הכביש בשבת יהיה שילוט.

ולמה שלא תעשן ותתלבש איך שאתה רוצה?

פורסם

נראה אותך עושה את זה בשבת בשכונה חרדית.

אתה תהיה בבית חולים ובחדשות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וזה אומר שאתה צריך לשלוח לבית חולים כל מי שנכנס לשכונה החילונית ועושה משהו דתי?

פורסם
לפני 22 דקות, GaT כתב:

הזיה

Screenshot_20240618_212146_Chrome.jpg

מה הבעיה? הממשלה דואגת לג'ובים לחברים שלה ומחרבנת על כל מי שתורם למדינה. שר האוצר מודיע שהוא יטפל בכלכלה אחרי שתגמר המלחמה, אבל להעביר חוק מחורבן לטובת מקורבים - זה לא סובל דיחוי. מה שלא ברור זה שיש אנשים שעדיין תומכים בממשלה הזוועתית הזו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשסתומים כמו גוטליב יוצאת נגד הממשלה שהיא חלק ממנה זה כבר סימן שהמצב בקאנטים.

פורסם
לפני 45 דקות, SlowRide כתב:

וזה אומר שאתה צריך לשלוח לבית חולים כל מי שנכנס לשכונה החילונית ועושה משהו דתי?

ממש לא.

זה אומר שמכבדים אורך חיים ל מי שאתה נכנס אליו ולא פועלים בניגוד לחוק כי ככה באנלי ומה זה מפריע לו.

כדי שהאחרים יכבדו אותך אתה צריך גם לכבד אותם.

• תוכן חדש...