Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שדאג לחוק של השקיות אני מקווה שימצא את מותו בחניקה ע"י שקית

בשקיות אני משתמש לזבל, אתם יודעים כמה שקיות נייר\רב פעמי זרקתי לפח בלי שום שימוש? אין לי מה לעשות עם החרא הזה

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני כשעה, farkash7 כתב:

השיטה לא עבדה על שקיות ניילון בגלל הלובי החרדי.
רצו לחייב את הסופרים לגבות סכום גבוה פי כמה על שקיות ניילון, אבל החרדים לא הסכימו, אז סגרו על 10 אגורות. בדיחה.
החוק דווקא עבד לא רע דרך אגב, אבל יכל לעבוד טוב יותר, והנתונים גם מראים שכשהופחת ה"קנס" חזרו לצרוך שקיות.
למי שהזכיר משקאות ממותקים גם שם רוצים להטיל מיסים כבדים וטוב שעה אחת קודם. כמובן שהתוכנית הזו הרבה זמן על השולחן והחרדים התנגדו אליה. העיקר שיש טיפולי שיניים חינם לילדים אז מה קרה שישתו קצת קולה וm3 ישלם לרופא השיניים על הסתימות.

אבל הלובי הזה עדיין קיים.

אני שואל למה חושבים שזה יהיה שונה? אז ייסגר בסוף על תוספת שקל לחבילה של צלחות חד"פ.

מזה יבוא ההבדל? אני לא מאמין.

לפני 48 דקות, David32 כתב:

רגע רגע, אני מחלק את זה לשני חלקים:

1. מפסיקים למכור עכשיו בהתנחלויות.

2. לכאורה בן אנד ג'ריז לא יחדשו חוזה. 

2 - עד אז אלוהים גדול, "כשנגיע לגשר נחצה אותו". לא מתייחס לזה ברצינות.

לגבי 1... בסדר יאללה. נשחק אותה כאילו אי יהיה אפשר לקנות... שוב - ממליץ לעבור להאגן דאז :)

1. לא נכון. מכיוון שהחוזה תקף לעוד שנה וחצי, הזכיין בארץ עובד לפי החוק וימשיך למכור מעבר לקו הירוק בזמן שנותר לו לחוזה. וגם ימשיך לייצר באותו מפעל.

1.1. כמובן שאת הבנפיט של התעלול PR הם פודים עכשיו, לא בעוד שנה וחצי כשמשהו באמת ישתנה.

2. הם הודיעו שלא יחדשו חוזה, אולי משהו ישתנה בשנה וחצי הקרובים.

אישית אני לא אוכל גלידה כמעט. אז פחות אכפת לי.

אבל אם ארצה אזכור את ההמלצה שלך.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 11 דקות, עדי-אל כתב:

אתם יודעים כמה שקיות נייר\רב פעמי זרקתי לפח בלי שום שימוש? אין לי מה לעשות עם החרא הזה

שקיות נייר זורקים לפח של הנייר והעיתונים וממחזרים.

למה יש לך הרבה שקיות רב פעמיות? איך אתה מגיע למצב הזה?

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

1. לא נכון.

אז בכלל על הזין...

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

1.1. כמובן שאת הבנפיט של התעלול PR הם פודים עכשיו, לא בעוד שנה וחצי כשמשהו באמת ישתנה.

2. הם הודיעו שלא יחדשו חוזה, אולי משהו ישתנה בשנה וחצי הקרובים.

כמו עוד הרבה הכרזות:

ההכרזה הראשונית תופסת כותרת ראשית ענקית.

כשאתה מבטל את ההחלטה אחרי שנה וחצי, זה 3 שורות ליד מודעות האבל, ואף אחד לא מודע לזה בכלל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

יש כל מיני חנויות ומקומות שבקנייה נותנים לך שקית רב פעמית.

האחרונה אצלי הייתה חנות של דברים ליצירה (Hobbix)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, David32 כתב:

כמו עוד הרבה הכרזות:

כשאתה מבטל את ההחלטה אחרי שנה וחצי, זה 3 שורות ליד מודעות האבל, ואף אחד לא מודע לזה בכלל

זה בערך כמו זה. מנצלים את הקונפליקט כדי להוציא עוד כסף מכל מיני טיפוסי woke שיושבים כל היום מול הנטפליקס וטוחנים גלידה מול סדרות על צדק חברתי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

אז בכלל על הזין...

צריך להסתכל על זה בקונטקסט הנכון - זו מכה מבחינה תפיסתית והסברתית, פחות מעשית.

שם זה לא בדיוק על הזין, מעשית (לי לפחות) זה לגמרי על הזין.

החשש הוא כמובן מכדור שלג שיתגלגל לחברות אחרות.

לפני 10 דקות, David32 כתב:

כמו עוד הרבה הכרזות:

כשאתה מבטל את ההחלטה אחרי שנה וחצי, זה 3 שורות ליד מודעות האבל, ואף אחד לא מודע לזה בכלל.

זה לגמרי יכול לקרות.

ככה או ככה כדאי בשנה וחצי הקרובות להמשיך לקנות B&J מייצור מקומי, אם ההחלטה תתהפך עוד שנה וחצי גם אז לקנות מייצור מקומי.

ופשוט לא לקנות B&J מיובא.

ככה בצורה כלכלית מחזקים מאוד את הזכיין המקומי, ומחלישים את היצרן בחו"ל (במסגרת היחסים ביניהם).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יש כל מיני חנויות ומקומות שבקנייה נותנים לך שקית רב פעמית.

האחרונה אצלי הייתה חנות של דברים ליצירה (Hobbix)

ב 99% מהמקרים אני מגיע עם שקית מהבית / תיק  #סמיילי_נבוך

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

החשש הוא כמובן מכדור שלג שיתגלגל לחברות אחרות.

בוודאי. התעוררו, חברים. אתם לא חיים במעצמה. עם כל החיבה לסרטוני ה״תראו איך הטכנולוגיה הישראלית מצילה את העולם!״ כדור השלג הזה יכול לפגוע בכולנו, בראש ובראשונה בהייטקיסטים אבל כמובן בשאר. וזו עוד סיבה בפני עצמה להבין לאן מובילה אותנו אידיאולוגיה שהיא בראש ובראשונה לא פגרמטית.

לגבי הכלים החד פעמים - אין שרשור קמצנים בדיוק בשביל זה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 דקות, David32 כתב:

ב 99% מהמקרים אני מגיע עם שקית מהבית / תיק  #סמיילי_נבוך

כאן התפיסה היא שהשקית היא גם סוג של פרסום.

חנות תבלינים / פיצוחים וכו' נתן לי שקית רב פעמית מבד, ואמר לי שגם אם אני אשתמש בה עוד כמה פעמים, זה עושה לו פרסום כי רואים "פיצוחי X" על שקית יפה ומעוצבת.

עכשיו לא אכפת לו שבתוך השקית יהיו המצעים של הילדה מהגן כן? אבל הורים אחרים יגיעו לגן ויראו שקית של "פיצוחי X" וידעו שיש חנות כזו.

את זה לא משיגים אם אתה מגיע עם שקית בד מהבית

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

בוודאי. התעוררו, חברים. אתם לא חיים במעצמה. עם כל החיבה לסרטוני ה״תראו איך הטכנולוגיה הישראלית מצילה את העולם!״ כדור השלג הזה יכול לפגוע בכולנו, בראש ובראשונה בהייטקיסטים אבל כמובן בשאר. וזו עוד סיבה בפני עצמה להבין לאן מובילה אותנו אידיאולוגיה שהיא בראש ובראשונה לא פגרמטית.

לגבי הכלים החד פעמים - אין שרשור קמצנים בדיוק בשביל זה?

זה לא חשש כלכלי, כאמור אפילו B&J לא רוצים לוותר על ישראל כשוק (וחוטפים על זה בטוויטר שלהם), הם רק מחפשים קונסטלציה אחרת למכור בישראל, בלי למכור ביישובים יהודיים ביו"ש.

זה חשש הסברתי במהותו, ולתפיסתי (ומסתבר גם לתפיסת יאיר לפיד) התשובה היא להכות אותם בחזרה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה מונע מאדם לקנות מהמפיץ בת"א סחורה ולמכור אותה ב"שטחים הכבושים"?

איך בדיוק הם יכולים לממש את ההחלטה הזאת?

פורסם

אולי כדאי להראות כאן מה ההצהרה שלהם:

ציטוט

We believe it is inconsistent with our values for Ben & Jerry’s ice cream to be sold in the Occupied Palestinian Territory (OPT). We also hear and recognize the concerns shared with us by our fans and trusted partners. 

We have a longstanding partnership with our licensee, who manufactures Ben & Jerry’s ice cream in Israel and distributes it in the region. We have been working to change this, and so we have informed our licensee that we will not renew the license agreement when it expires at the end of next year.

Although Ben & Jerry’s will no longer be sold in the OPT, we will stay in Israel through a different arrangement. We will share an update on this as soon as we’re ready.

בתרגום חופשי:

ציטוט

אנחנו מאמינים שמכירה של גלידות B&J בשטחים הפלשתינים הכבושים לא עולה בקנה אחד עם הערכים שלנו. אנחנו גם שומעים ומבינים את הדאגות של המעריצים והשותפים הנאמנים שלנו.

יש לנו שותפות ארוכה עם הזכיין שלנו, שמייצר גלידת B&J בישראל, ומפיץ אותה באיזור. עבדנו כדי לשנות זאת, והודענו לזכיין שאנחנו לא נחדש את הזכיינות כשהיא תפוג בסוף השנה הבאה.

למרות ש-B&J לא תימכר יותר בשטחים הפלשתינים הכבושים, אנחנו נישאר בישראל דרך הסדר אחר. אנחנו נשתף עדכון בנושא ברגע שנהיה מוכנים.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

מה מונע מאדם לקנות מהמפיץ בת"א סחורה ולמכור אותה ב"שטחים הכבושים"?

איך בדיוק הם יכולים לממש את ההחלטה הזאת?

אולי שהמפיץ יסרב למכור. אבל זה לדעתי נוגד את החוק בישראל.

הם יכולים אולי לנסות למכור סחורה ישירות לחנויות דרך מפיץ שיושב מחוץ לישראל (ולכן לא יהיה כפוף לחוק הישראלי), המוצר עצמו יכול נניח לשבת במחסן שנמצא בישראל, אבל הרכישה תתבצע ממפיץ בחו"ל.

הם יכולים אולי לנסות להחזיק בעצמם מחסן בישראל לאספקה, אבל למכור ישירות לחנויות, כלומר שהקנייה תתבצע מול Ben & Jerry's Homemade Holdings Inc. ואז אותה חברה תספק את הסחורה ממחסן שיושב בישראל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

זה חשש הסברתי במהותו, ולתפיסתי (ומסתבר גם לתפיסת יאיר לפיד) התשובה היא להכות אותם בחזרה.

הכלכלי בסוף נובע מההסברתי.

לגבי יאיר לפיד וההסברה בכלל - זה שיש ישראלים שחושבים שאפשר לפתור את כל מה שקורה כאן ב"הסברה" זה מקסים בנאיביות שלו כמעט כמו האמונה בזה שאנחנו מעצמת על מהחלל.

וכן, גם יאיר סובל מזה. ואצלו זה הכי גרוע, כי בניגוד לרוב שמדברים על "הסברה" כמשהו כמעט אבסטרקטי או מצפים שהמדינה תעשה - הוא לוקח את זה על עצמו, על כל חוסר ההבנה שלו שלפעמים מה שנדרש זה לא נאום תוכחה הוליוודי שבמהלכו כולם בוכים ואחריו כולם מרגישים אנשים טובים יותר. אבל מצד שני ראיתי שעכשיו הוא מתכוון לפנות למדינות שונות בארה"ב ולדרוש מהן לפעול נגד בן אנד ג'ריז, אז אולי הוא מתבגר בכל זאת

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא תמיד, ולא בהכרח.

יכולה להיות בעיה הסברתית שלא מתגלגלת לבעיה כלכלית (כמו למשל השנים האחרונות עם יו"ש).

יכולה להיות בעיה כלכלית שלא נובעת מבעיה הסברתית (החרם הערבי דוגמה לזה).

אני גם לא חושב שאפשר לפתור את זה בהסברה, הפוך, אני טוען שצריך להכות אותם בחזרה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

השיטה לא עבדה על שקיות ניילון בגלל הלובי החרדי.
רצו לחייב את הסופרים לגבות סכום גבוה פי כמה על שקיות ניילון, אבל החרדים לא הסכימו, אז סגרו על 10 אגורות. בדיחה.
החוק דווקא עבד לא רע דרך אגב, אבל יכל לעבוד טוב יותר, והנתונים גם מראים שכשהופחת ה"קנס" חזרו לצרוך שקיות.
למי שהזכיר משקאות ממותקים גם שם רוצים להטיל מיסים כבדים וטוב שעה אחת קודם. כמובן שהתוכנית הזו הרבה זמן על השולחן והחרדים התנגדו אליה. העיקר שיש טיפולי שיניים חינם לילדים אז מה קרה שישתו קצת קולה וm3 ישלם לרופא השיניים על הסתימות.

תתבונן במראה ותראה מה זו צביעות.

החרדים מציקים לך כל כך שהם צורכים ח"פ "מעצלנות" פששש פתאום שימוש בכסף בעבור נוחות בסיסית אפילו לא פרימיום- זו עצלנות. זה מעניין! 

אז מה הפתרון של ידידי מיסים "כבדים" בכדי להקשות את החיים עבור אלה שזקוקים לכלים חד פעמיים. וכן מה לעשות במשפחות גדולות זה נצרך.

(אגב המים והחופים המלוכלכים לא ממש קשורים לחרדים תראה בעצמך מה אחוז החופים הנפרדים וגודלם. גם במקורות מים חופשיים, חרדים נמנעים מאוד ללכת מבעיותצ צניעות. כנראה שהחילוני יותר מזהם מקבילו החרדי במקורות המים המטונפים שלנו. אבל זה לא מונע ממך להכות בחרדים המזהמים ללא רחם)

אז ידידי הירוק מה דעתך שננחית מיסים כבדים אבל מאוד על שימוש ברכב פרטי?

המס הנוכחי לא ממש עוזר. ומשפחה חילונית מחזיקה פי2 ואפילו פי3 מכוניות ממשפחה ל חרדית.

היי מכוניות זה מזהם...

יש תחב"צ (וחרדים דווקא נוסעים בו לא מעט) אל תהיה "עצלן"

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גם אם אתה זורק הכל לפח ולא מלכלך בחופים ושמורות טבע, הפסולת הזו בעייתית כי לא ניתן/לא משתלם למחזר אותה והטמנה שלה מזהמת את הקרקע.

זה לא קשור לחרדים ולעצלנים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...