Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

והסתומים האלה בעצם פסלו אותו בכך שהצביעו בצורה הזאת.

פסלו? מצוין, "היועמ"שית ובג"צ לא נותנים למשול! צריך הפיכה משפטית!".

לא יפסלו? מצוין, "זכינו במבקר איכותי והתקפי, הנחיתי לו להתחיל בחקר האמת לגבי השביעי כהכנה לוועדת חקירה מורחבת שתוקם בהסכמות של כולם".

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני שעה, ברווז כתב:

ענית לגבי האם הם ידרשו את התיק. לא ענית לגבי איך היית מרגיש עם זה במידה והיו מקבלים אותו- סבבה לך או שיוצא להפגין?

לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון גם עכשיו כשכתבת שאתה מסכים שזה לא סביר בעליל. שמה לא סביר? שידרשו? שיקבלו? או איך אתה תהיה עם זה? 

העלית את הנושא של הגזענות כלפי המפלגות- זה מאד קשור לזה. זה חלק לא מבוטל מזה. 

מה לא ברור? כתבתי שאני מסכים שזה לא סביר לתת את אחד התיקים האלה למפלגה ערבית. 

תראה, ענו לך כבר לא מעט פה למעלה אז אני לא יודע כמה יש לי להוסיף. אבל באמת שאין שום טעם לדון בשאלה שלא מייצגת שום תרחיש שקרוב להיות סביר במציאות.

למה אין טעם? כי זה לוקח אותנו ממקום של חשיבה והחלטה רציונלית למחוזות הרגש והאמוציות. זה בדיוק מה שמכונות התעמולה מצטיינות בו. במקום לדון בשאלה קונקרטית ומציאותית (ותכף נגיע לזה - מה בדיוק השאלה) אתה הולך למקומות דמיוניים שאין להם קשר למציאות. זה לא שונה מכל השאלות בסגנון "איפה היית מעדיף שהבת שלך תתקע באמצע הלילה" שעלו פה כבר בשרשור. מדובר (ואני מראש מתנצל, ברור לי שלא לזה התכוונת) ברטוריקה דמגוגית שהמטרה שלה היא לייצר תשובה שלילית אמוציונלית על איזושהי שאלה שקשורה ליעד (במקרה הזה, ערבים/מפלגות ערביות). ומשם הדרך לשלילה, גם בהקשר של שאלות רציונליות וקונקרטיות, קצרה מאוד.

לענייננו - השאלה האמיתית שעומדת פה על הפרק היא: האם לגיטימי ועדיף לשבת בקואליציה עם מפלגה ערבית - ספציפית, רע"מ - מאשר עם המפלגות החרדיות. שים לב, אתה אומר שהעליתי את הנושא של גזענות כלפי רע"מ. ממש לא. תחזור אחורה, מעולם לא העליתי את הנושא. אני טוען דבר אחד פשוט: אין שום נזק (ויש אולי אפילו, גוועלד, תועלת) בלשבת בקואליציה עם רע"מ. לעומת הנזק העצום (עובדתית) של חרדים בקואליציה. אני מביא כהוכחה את השנה שבה רע"מ ישבו דה פקטו בקואליציה ושואל: איזה נזק נגרם בשנה הזאת? עדיין לא קיבלתי על כך תשובה מאף אחד, למרות שהיו פה אי אלו מגיבים שטענו שזה הקו אדום שלהם ושהם לא מוכנים שזה יקרה שוב.

אז כן. אף אחד לא טוען שאין שום בעיה עם רע"מ. אני מן הסתם לא הייתי מצביע להם ואני לא מזדהה איתם בשום צורה. אני לא קהל היעד שלהם. אבל אני חושב (א) שישיבה שלהם בקואליציה תזיק הרבה, הרבה פחות מישיבה של החרדים, ו-(ב) שלמרות הכל, נראה לי לגיטימי שמישהו ייצג את ערביי ישראל בקואליציה, ושרע"מ בעיניי היא בחירה סבירה מהבחינה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, malcishua כתב:

שים לב, אתה אומר שהעליתי את הנושא של גזענות כלפי רע"מ. ממש לא. תחזור אחורה, מעולם לא העליתי את הנושא.

סליחה. 

הלכתי קצת לאיבוד כבר :lol:

לפני 29 דקות, malcishua כתב:

אני טוען דבר אחד פשוט: אין שום נזק (ויש אולי אפילו, גוועלד, תועלת) בלשבת בקואליציה עם רע"מ.

נכון - וזה בדוק, עם ממשלת השינוי. 

אבל לפופוליסטים קל מאד לנופף במפלגות הערביות כמו גזר מול כל החמורים :lol: אפילו שדקה לפני כן הם חיזרו אחריהם במרץ.

Donkey Carrot Stock Illustrations – 136 Donkey Carrot Stock Illustrations,  Vectors & Clipart - Dreamstime

אבל עזוב, כבר שינינו נושא ל"מבקר המדינה ומי מבקר אותו".

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

דיכוטומיה מזוייפת. העולם מורכב הרבה יותר מזה. יש עוד 1001 אפשרויות שיכולות להיות. כל מה שצריך זה מישהו שיוכל לארגן אותן (לפחות אחת מהן). זה אין לנו כי "החמאס הוא נכס".

אתה מבוזבז כאן אם יש לך 1001 פתרונות לבעיה בגילה של מדינת ישראל....

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

אגיד לגבי בנט משהו אחד. בשני חלקים.

כמי שרץ בעבר עם שקד, וכחלק מתעמולת הבחירות שלו היה המשפט "מי שרוצה זכויות להט"ב שלא יצביע לנו", היו לי ציפיות מסויימות ממנו (במובן של התנהלות צפוייה, לא מה שאני מצפה לו במובן של רוצה) כשהפך לראש הממשלה (בקמפיין אחר, כשרץ לבדו, בדרך מעניינת). 

כשנכנס לתפקיד רה"מ, הוא עשה הרבה למען הקהילה הלהט"בית- באופן ששמט לי את הלסת כי לא ציפיתי לזה ממנו. 

האיש, חובש הכיפה, עשה למען קהילה שהוא לא יכול מתוך אמונתו לתמוך בה, הרבה דברים טובים וחשובים. 

הופתעתי לחלוטין לטובה.

זה השלב שבו הבנתי שהאיש עושה מה שהוא אמור, מה שמצופה ממנו, לטובת המדינה- ולא רק עבור עצמו בניגוד מובהק למה שיש לנו עכשיו. 

אין הרבה אנשים שיפעלו בצורה שכזו, שהיא נטו חיצונית לטווח האמונות הפנימיות שלהם, כי זה הדבר הנכון לעשות. הוא אשכרה עשה את זה. 

אז בוא. אל תלכלך עליו ככה בבקשה. זה לא מי שמהווה תעודת עניות למצב המדינה. 

בנט הוא פוליטקאי שלא רואה בעיניים מזכיר מאוווד את מר ביבי נתניהו.

זה הסיפור, לא אישיות נעלה ולא נעליים.

בלי קשר אהבתי מאוד:) 

ככה נראה ראש עקום!

תגיד בגלל החרדים שלא מתגייסים אנחנו צריכים לגייס נשים בכדי למלא את השורות, ובכך פוגעים ברמה הנדרשת - סבבה.

מסלול זהה א-ב-ל שונה אני מניח גם שהאויב מתחשב בסרגל המאמצים הייעודי או שיהיה לוחם נוסף שיצטרך להתאמץ יותר.

ופקודת השירות המשותף על כל חלקיה כל זה בשביל לוחמת אחת!!!

ספריאל זוכר שאמרתי לך שצה"ל הוא גוף חינוכי? הנה ראיה אחת. הרי ברור כשמש שתועלת צבאית אין מהשקעה פסיכית בשביל לוחמת אחת שגם בשבילה היו צריכים להוריד את הרף.

image.thumb.png.9542b96b8d30a253035c054267324072.png

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • משעמם 1
פורסם (נערך)

כמה שאתה מנותק מהמציאות.

@פינדר - בבקשה, ספר על המפקדת של בנך ב-7 באוקטובר.

ועד אז, משהו מתרומתן של נשים - בשריון ובחיל הרגלים. אנשים כמוך צריכים להשתחוות להן.

אגב, סרגל מאמצים זו תוכנית בניית היכולת. בעבר לוחמים בהכשרה היו נפצעים כתוצאה מתוכנית אימונים לא סבירה ונופלים ממסללולם. כבר הרבה שנים ההכשרה נעשית בצורה יותר הדרגתית, מה שמאפשר לחיילים לבנות יכולות עם הרבה פחות פציעות. הסרגל אינו מוותר לאף אחד על הישגים סופיים, אלא מאפשר ליותר חיילים להשיג אותם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, yd b-4 כתב:

בנט הוא פוליטקאי שלא רואה בעיניים מזכיר מאוווד את מר ביבי נתניהו.

זה הסיפור, לא אישיות נעלה ולא נעליים

גם מר ביבי נתניהו עשה כמה דברים טובים למען המדינה עד שהתמכר לכיסא והחליט שהוא לא זז ממנו בכל מחיר.

לפני 25 דקות, yd b-4 כתב:

השקעה פסיכית בשביל לוחמת אחת שגם בשבילה היו צריכים להוריד את הרף

ההשקעה הפסיכית הזאת כנראה משתלמת, אחרת לא היו עושים את זה.

אתה קורא שהתאימו לה את סרגל המאמצים וחושב שכל הבנים צעדו עם 90 קילו על הגב היא טיילה עם תיק יד? 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 31 דקות, yd b-4 כתב:

תועלת צבאית אין מהשקעה פסיכית בשביל לוחמת אחת

מצחיק אותי שאנשים כל כך מודאגים מהשקעה בשילוב לוחמות, שזה משהו שאשכרה חסר היום מאוד, בזמן שנראה להם טבעי לגמרי שהצבא מבזבז מיליונים על מערך הרבנות והכשרות בצבא.

אלו בדרך כלל אותם האנשים.

לפני 34 דקות, yd b-4 כתב:

מסלול זהה א-ב-ל שונה אני מניח גם שהאויב מתחשב בסרגל המאמצים הייעודי או שיהיה לוחם נוסף שיצטרך להתאמץ יותר.

אני לא מכיר את מה שהיה בפיילוט הזה ומה היעוד של הלוחמות. אבל היה דיון כזה לא מזמן על לוחמות יהלום. הם בפירוש עושות מסלול קצת שונה וגם מיועדות למשימות שונות, בשדה הקרב. זה שהן ממלאות את התפקיד שלהן, מפנה לוחמים גברים ליחידות אחרות. 

לפני 41 דקות, yd b-4 כתב:

כל זה בשביל לוחמת אחת!

זו ההגדרה של פיילוט. כן?

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@yd b-4 אם אתה וחבריך כל כך דואגים לבנות וליכולתן למה אתם מסרבים להתגייס? כל אחת מהבנות האלה תורמת לעם ישראל פי 1,000 מכל בחור של ״נמות ולא נתגייס״. וגם אלה שאינן לוחמות חוד הן בעלות תרומה כפולה - גם מבצעות משימות חיוניות וגם משחררות בנים למשימות נוספות.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 58 דקות, yd b-4 כתב:

תגיד בגלל החרדים שלא מתגייסים אנחנו צריכים לגייס נשים בכדי למלא את השורות, ובכך פוגעים ברמה הנדרשת - סבבה.

ספריאל זוכר שאמרתי לך שצה"ל הוא גוף חינוכי? הנה ראיה אחת. הרי ברור כשמש שתועלת צבאית אין מהשקעה פסיכית בשביל לוחמת אחת שגם בשבילה היו צריכים להוריד את הרף.

image.thumb.png.9542b96b8d30a253035c054267324072.png

כשתשרת ותבין בכלל מה המושגים האלה אומרים תבוא ותסביר אותם.

לא מעט נשים עומדות ברף פיזי שלא פחות גברים לא עמדו בו.

• רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

לא מעט נשים עומדות ברף פיזי שלא פחות גברים לא עמדו בו.

בממוצע, וככלל אצבע, פחות.

אבל כלל האצבע הזה לא תקף ליחידות מיוחדות 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 דקות, David32 כתב:

בממוצע, וככלל אצבע, פחות.

אבל כלל האצבע הזה לא תקף ליחידות מיוחדות 

יש כל מיני תפקידים בלוחמה.

אישה יכולה להיות לא פחות טובה מגבר כמעט בכל תפקיד בתותחנים למשל חוץ מסחיבת פגזים (וניווט כמובן 😉).

לוחמה זה לא רק לרוץ על גבעות עם 40 קילו עליך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

אמרתי ריאלי? אמרתי תיאורטי. 

כולם פה התחילו לקפוץ על "אין לי בעייה עם המפלגות הערביות בממשלה". 

סבבה. 

אבל זה מסתבר די תלוי באיזה תפקיד.

אז כן יש בעייה עם המפלגות הערביות בממשלה, כל עוד הן לא מקבלות תיק עם חשיבות הכל טוב אבל תיק רציני הן לעולם לא יקבלו. זה מה שאני מצליח להבין מהתשובות. 

אנחנו גם לא רוצים אנשים כמו בן גביר כשר לביטחון לאומי ולא את סמוטריץ' כשר ביטחון ואנחנו כבר רואים כמה נזק הוא גורם כשר במשרד הביטחון ואפשר להמשיך עוד ועוד ועוד. 

לפני שעה, yd b-4 כתב:

שהאויב מתחשב בסרגל המאמצים הייעודי או שיהיה לוחם נוסף שיצטרך להתאמץ יותר.

אתה יודע מה זה סרגל מאמצים בצבא? התפקיד שלו הוא אחד, למנוע פציעות מיותרות, כמו שברי מאמץ, בזמן האימונים. אם מסע סיום הוא 100 ק"מ את זה היא גם תעשה, אבל בדרך לשם היא תתאמן קצת אחרת מבחינת עומס ומשקלים כדי למנוע פציעות עד שתתחזק בהתאם. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

אתה מייצג פה מגזר שכל המהות שלו היא פריווילגיה ותנאים מיוחדים (בצה"ל ובכל מקום אחר), אבל בקלות בלתי נסבלת, שלא לומר בורות, מזלזל בהישג המטורף (אובייקטיבית) של מישהי שמייצג בדיוק את ההיפך - התנדבות והקרבה.

אני ממש ממש מנסה להיות מופתע כאן, אבל...

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@yd b-4 אם אתה וחבריך כל כך דואגים לבנות וליכולתן למה אתם מסרבים להתגייס? כל אחת מהבנות האלה תורמת לעם ישראל פי 1,000 מכל בחור של ״נמות ולא נתגייס״. וגם אלה שאינן לוחמות חוד הן בעלות תרומה כפולה - גם מבצעות משימות חיוניות וגם משחררות בנים למשימות נוספות.

הייתי מספיק הוגן לכתוב שאם היו כותבים שהסיבה בגלל אי גיוס חרדים זה סבבה לגמרי.

בכל אופן תועלת "קטלנית" כנראה לא היו השיקולים בתפיחת המסלולים האלו והפיילוט בשריון נכשל כישלון חרוץ.

זה לא בשביל למצוא עוד לוחמים...

פורסם
לפני 15 דקות, yd b-4 כתב:

והפיילוט בשריון נכשל כישלון חרוץ

הוא לא.

והטנקיסטיות של קרקל חיסלו עשרות מחבלים ב7.10.

לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

זה לא בשביל למצוא עוד לוחמים

באמת לא ברור מה אתה רוצה. אני מבין שמבחינתך אישה שחולקת איתך מרחב ציבורי, זו אג׳נדה פרוגרסיבית. אבל אתה מוזמן להסביר מאיפה אמורים להביא עוד לוחמים אחרי שלוש שנות לחימה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...