Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לצערי הציבור החרדי התרגל לפריבילגיה הזאת והוא לא מסוגל (כציבור) לצאת מהפוזיציה הזאת ולהסתכל על המצב בצורה אובייקטיבית.

ההנהגה החרדית ממאיסה את עצמה על ה"שמאל" וגם על ה"ימין" עם דרישות לתקציבים, הטבות למובטלים ופטור מגיוס במציאות שבה אנשים מה"שמאל" ומה"ימין" משרתים מאות ימים במילואים וכל כמה ימים חייל נופל בהגנה על המדינה. אולי עד לא מזמן זה היה נח לפוליטיקאים להכיל את הבטלה וההשתמטות החרדית כדי להישאר בשלטון, אבל במציאות הנוכחית שהצבא מרים דגל אדום בנושא שחיקת כח האדם ושהציבור למד על בשרו מה קורה כשאין מספיק חיילים על הגבולות זה מתחיל להיות מאוד פופולרי להעניש משתמטים ולדרוש מהחרדים למלא את חובותיהם האזרחיות, גם ב"שמאל" וגם ב"ימין". 

לדעתי הסיבה העיקרית להכלה של האלימות של החרדים היא פוליטית. זה לא עניין של יכולת. ראינו בעבר שאם המדינה רוצה, היא תמצא פתרון לכליאה וענישה של כולם. אולי זה לא יהיה הכי קל אבל זה יקרה. פשוט כרגע אין לשלטון הנוכחי דרייב לעשות את זה, והוא מסתפק במעצרים בכאילו למראית עין.

לגבי ה"איום" של הרבנים לעזוב את המדינה, צריך להבין שאם יום אחד ימאס לחרדים והם יחליטו שהם מהגרים מכאן לארה"ב או לא יודע לאן, זה יוריד פה את יוקר המחיה, יוריד את מחירי הדיור, יאפשר למגזרים אחרים לחיות ברווחה גדולה יותר ולהקים משפחות גדולות יותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

האיומים שלהם ריקים מתוכן.
״מרד מיסים״
״אי שיתוף פעולה עם המשטרה״
ממש, עד עכשיו שילמתם מיסים ושיתפתם פעולה עם המשטרה... 
״נעזוב את הארץ״
אחחח  כולי תקווה שנגיע לרגע הזה שבו הקהילה החרדית תנחת בגולה, בעולם האמיתי, ותגלה בדרך הקשה באיזו בועה היא חיה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 40 דקות, yd b-4 כתב:

חוקים נקבעים בכנסת על פי בחירת רוב הנציגים שמשקפים את הרוב בעם (סוג של איזון בין יחסי הכוחות בעם-ולערכים שלו לא לכל חוק יש באמת רוב בעם זה מרווח הפעולה של הפוליטיקה)

לחוק כזה היה היסטורית רוב וקיים עדיין רוב, בגץ החליט שלעת החדשה זה לא מתאים לו, באה היעומשית וקשרה אינספור תחומים שאין בינהם קשר כאקט של ענישה, בו בזמן שיש רוב בממשלה להעברת פטור....

זה פשוט לא נכון.

לא היה אף פעם חוק שפוטר חרדים מגיוס מהסיבה הפשוטה שאף פעם לא היה רוב להעביר חוק כזה.

מה שהממשלה עשתה זה פשוט לתת הוראה לא חוקית לא לאכוף את החוק על מגזר מסויים.

כל זמן שלא עתרו נגד זה הכל התנהל בהעלמת עין אבל כשמישהו עותר חייבים לברר את העתירה ולשפוט לפי החוק שאומר שכולם כולל כולם צריכים להתגייס.

הממשלה ביקשה ארכה להסדיר את הנושא בחקיקה וקיבלה ארכות של שנים עד שלבית המשפט נמאז ואמר לא העברתם, יש חוק אז אתם מחוייבים לאכוף אותו. בנוסף אתם לא יכולים לתת לעבריינים הטבות כי עבריין לא זכאי להן לפי חוק.

זו כל ההיסטוריה. אין פה אקט של ענישה כי אף אחד לא לוקח ממכם זכות שקיימת לציבור אחר אלא אומרים לכם שכל זמן שאתם פושעים אתם לא מקבלים הטבות שהתרגלתם לקבל.

ולגבי קוים אדומים, אתם מוזמנים גם להפסיק להתנדב להתפלל עבורנו.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 37 דקות, yd b-4 כתב:

גם לפני בגין חרדים לא היו מתגייסים

זה לא נכון. הם התגייסו ושירתו. אם הם לא היו משרתים, לא היה צורך בהגדרת 400 תלמידי ישיבה, אלא אם אתה מאמין שהיו 400 חרדים בכל התקופה מהקמת המדינה עד שבגין עלה לשלטון.

פורסם
לפני 40 דקות, yd b-4 כתב:

גם לפני בגין חרדים לא היו מתגייסים.

התגייסו כמו גדולים, גם אחרי בגין.

אני התגייסתי בינואר 87' ללוחמה והיו איתי בטירונות גם חרדים. גם בשירות המילואים שלי שירתו איתי חרדים מבטן ומלידה ולא מעט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 42 דקות, yd b-4 כתב:

אתה נמצא בעולם האמיתי לא במשחק מחשב, שבו אתה מכתיב את הדעות והחוקים.

מה שמדהים בך (אתה לא לבד כמובן, כסטראוטיפ מייצג לכל מה שדפוק בקואליציה המשיחית ששולטת היום בישראל), זה הקלילות שב אתה מדלג בין תובנות על העולם האמיתי ושימוש בכל מיני מושגים גדולים מהחיים, לבין הבוז שאתה מפגין מול אלו כשהם דורשים ממך משהו, וכמובן גם ההסתמכות המוחלטת על אבא שבשמיים שפשוט יתקן הכל.

האמת, אני לא יודע למה אני מגיב לך. אני לא בטוח למה אחרים מגיבים לך. אתה דוגמא מהלכת של מגבלה של כל ניסיון לנהל דיון כשאין שפה משותפת, ולמילים אין משמעות, או לפחות אין אותה המשמעות. אין, הרי, שום דרך בעולם שאתה ודומיך תכירו בזה שאתם פרזיטים, ואני חושד שאתה אפילו לא מבין וגם לא יכול להבין שהסכמה על גבולות גזרה - שאתם לא שותפים לה - היא תנאי בסיסי לקיום שלטון דמוקרטי מתפקד. ולראיה, אין יותר מדי דמוקרטיות סבירות בהן מגזרים ענקיים פשוט מחליטים לעצמם מה כן ומה לא.

שוב, אפשר רק לחזור על האובייסט. היום שבו הילדים שלך או הילדים שלהם יגססו מרעב אמיתי (לא כזה שאריה דרעי ממציא כדי לגנוב ממני עוד ועוד ועוד) לא רחוק. אני מבטיח לך שהאלוהים שלך לא יעזור לא לך ולא להם אז - לא משנה כמה תורה תלמדו. בהצלחה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, farkash7 כתב:

כולי תקווה שנגיע לרגע הזה שבו הקהילה החרדית תנחת בגולה, בעולם האמיתי, ותגלה בדרך הקשה באיזו בועה היא חיה

מצידי שיגלו שם מארח אחר ועשיר יותר להיטפל אליו ויחיו באושר ועושר, העיקר שאנחנו פה נחייה טוב יותר ונקבל בחזרה יותר מהמיסים שאנחנו משלמים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכנות, אהבתי את האיום של "מרד משכנתאות".

התגובה לאי תשלום ממוסד צריכה להיות פשוטה-עיקול על הנכס ע"י הבנק והוצאתו למכירה. זה הכל. אולי להוסיף הערה שיש לסרב למשכנתה נוספת לאותו סרבן תשלום, כי הוא מסרב לשלם כש"בא לו".

זה ישחרר נדל"ן לשאר האוכלוסיה ויאפשר רידוד של האוכלוסיה החרדית ע"י חילונים וערבים במרכזים שהיו נטו חרדיים, ויוריד את מחירי הנדל"ן מהר מאד בגלל שחרור כמות כל כך גדולה של דירות לציבור הרחב.

גם את האיום על אי תשלום ארנונה די אהבתי, האמת. 

אין תשלום ארנונה בשכונות שלמות? מצויין, אין פינוי אשפה כי אין תקציב. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

האמת, אני לא יודע למה אני מגיב לך. אני לא בטוח למה אחרים מגיבים לך.

הוא נשמע אדם אינטליגנטי ואני בטוח שהוא יכול ללמד אותי המון דברים. אני מניח שהוא, כמו חרדים אחרים, נתקל בדיסוננס בין מה שנוח לו אל מול המציאות ולכן המציאות זוכה לעיוות מסוים כדי שהדברים יסתדרו.

הם גם לא האשמים הבלעדיים בנושא, יש כאן ״תרומה״ אדירה של פוליטיקאים מכל הגוונים לאורך השנים.

זה לא שאני אשכנע אותו או אחרים, אבל אני מרגיש שצריך לומר משהו, אנחנו די דוהרים לתהום

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, ברווז כתב:

גם את האיום על אי תשלום ארנונה די אהבתי, האמת. 

אין תשלום ארנונה בשכונות שלמות? מצויין, אין פינוי אשפה כי אין תקציב. 

ה״איום״ הזה אינו איום אמיתי. ברוב היישובים החרדיים פטורים נרחבים מתשלום ארנונה, והם מקבלים ״מענקי איזון״ על חשבון המיסים שאתה ואני משלמים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

הוא, כמו חרדים אחרים, נתקל בדיסוננס בין מה שנוח לו אל מול המציאות ולכן המציאות זוכה לעיוות מסוים כדי שהדברים יסתדרו.

הוא פשוט נמצא עמוק בתוך פוזיציה מסויימת עקב היותו חרדי. זה הכל. 

בגדול, ממה שהצלחתי להבין, החרדים לא מצליחים להבין את האמת הפשוטה והם מקשיבים רק לעיוותים שיוצאים מהרבנים שלהם, שהם נגועים עמוק בתוך פוזיציות של כספים והטבות ומה לא. 

האמת הפשוטה בבסיסה היא זו- לאף! אחד לא אכפת אם הם ילמדו או לא. אף אחד לא מנסה למנוע מהם ללמוד תורה. תתגייסו, תצאו לשוק העבודה, ותלמדו מה איך וכמה שבא לכם כמו כל סטודנט אחר במדינה. 

אני לא צריך לממן מחייה לאנשים שמסוגלים להתפרנס בכבוד אך מסרבים לעשות את זה. 

לפני 29 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

זה לא שאני אשכנע אותו או אחרים, אבל אני מרגיש שצריך לומר משהו, אנחנו די דוהרים לתהום

הזמן "לומר משהו" היה ועבר

אנחנו צריכים להבין שעכשיו אנחנו כבר לצערי במלחמה על זכות קיומנו כחילונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

הזמן "לומר משהו" היה ועבר

אנחנו צריכים להבין שעכשיו אנחנו כבר לצערי במלחמה על זכות קיומנו כחילונים. 

כאשר מחרימים מפלגה שלמה בידיעה ברורה שאנחנו מוסרים את המדינה לניהול דה פקטו של חרדים זו התוצאה.

צריך לפרק את הליכוד , אני מאמין שהיום יש לא מעט חכים מהליכוד אשר מבינים שאת האפס ביבי צריך להעביר מתפקיד ראש הממשלה, במקום להיות יפי נפש להיכנס לבוץ הפוליטי ולשחק מלוכלך כדי לשלוח את ביב הביתה.

פורסם
לפני 32 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

הוא נשמע אדם אינטליגנטי ואני בטוח שהוא יכול ללמד אותי המון דברים. אני מניח שהוא, כמו חרדים אחרים, נתקל בדיסוננס בין מה שנוח לו אל מול המציאות ולכן המציאות זוכה לעיוות מסוים כדי שהדברים יסתדרו.

הם גם לא האשמים הבלעדיים בנושא, יש כאן ״תרומה״ אדירה של פוליטיקאים מכל הגוונים לאורך השנים.

אין לי שום דבר נגדו. אני פשוט חושב שהוא מייצג את אותו הבאג שאנחנו רואים בהרבה מקומות שונים במערב בשנים האחרונות - קבוצות שונות של בני אדם, שמסבירים לתומכי דמוקרטיות ליברליות מערביות פחות או יותר, עד כמה הם חייבים לאותן הקבוצות כי <הכנס כאן איזה הסבר מתחום הפילוסופיה או מדע המדינה על נורמות ואיך דמוקרטיה ליברלית מערבית אמורה לעבוד>, בזמן שהשייכים לאותן הקבוצות מפגינים בוז קיצוני ומוחלט לאותן הנורמות, בכל ניסיון להחיל אותן עליהן. פעם זה פוסט קולוניאליסטים מוסלמים. פעם זה חרדים ישראל. מדי פעם בעולמנו זה גם נציגי הציונות הדתית, שחלקם גם 100% בגישה הזו.

אפשר לנסות לדבר עד מחר. הוא שוב יגיד לך מה שהוא אומר פעם אחר פעם: אתה חייב לו, ברמה שהוא גם יצדיק דרישה שתעביר לו את חשבון הבנק שלך ונדלן אם יש לך. והוא לא חייב לך כלום. וזהו. ולדעתי הדבר היחידי שיוצא מנסיונות לתקשר איתו, זה בעיקר אולי הבנה עד כמה הפער עצום. שזה האמת אולי כן חיובי. כי ככל שזה יהיה ברור ליותר אנשים, כך יגדל הסיכוי שהפרזיטים יוציאו את היד מהארנק שלנו, יקימו להם את ממלכת יהודה בנפרד מאיתנו, ויתפרסנו שם ביחד ממה שהם מצטיינים בו.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

כמו כל סטודנט אחר במדינה. 

אבל הם לא רוצים ללמוד כמו כל סטודנט אחר.

סטודנט אחר לומד לתעודה, לתואר ראשון, לתואר שני, המתמידים גם לתואר שלישי. אבל אז הם יוצאים לשוק העבודה (בדרך כלל כבר במהלך לימודי התואר השני), ומתחילים לתרום את חלקם לכלכלה. וכמובן משרתים בכוחות הביטחון או בשירות לאומי.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

על זכות קיומנו כחילונים

אני לא נלחם על מקומי במדינה, אני חושש שבדרך הנוכחית לא תהיה כאן מדינה.  אני כבר לא צעיר, אבל מקווה שבזכות ההשכלה שלי אסתדר בחו״ל כמהנדס. מה יעשה אברך שלא למד אנגלית או חשבון בסיסי, לא עבד יום בחייו ופתאום יש לו הכרח לממן את שבעת ילדיו?

הרי ברור להם שבחו״ל יאלצו לעבוד והרוב המוחלט לא יוכל לשבת ורק ללמוד, אז בתור אנשים ש*חרדים*, הם אמורים להתכונן לזה או לנסות למנוע את התרחיש הזה. זה מה שאני מנסה להבין כאן - מה הם חושבים שיקרה *איתם* אם ההסדר הקיים יקרוס, בין אם בהחלטה של העם שנמאס, או שהמדינה תתמוטט.

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

שר לנסות לדבר עד מחר. הוא שוב יגיד לך מה שהוא אומר פעם אחר פעם: אתה חייב לו, ברמה שהוא גם יצדיק דרישה שתעביר לו את חשבון הבנק שלך ונדלן אם יש לך. והוא לא חייב לך כלום

כל זה טוב ויפה, אבל גם אם יקח את כל הכסף שיש במדינה, בשלב מסוים הכסף יגמר. אם הם לוקחים יותר כסף ממה שהם מחזירים וחלקם באוכלוסיה הולך וגדל, בשלב כלשהו ייגמר הכסף, כי ההוצאות גדולות מההכנסות.

הם הרי לא באמת מאמינים שזה יסתדר מידי שמיים. כאשר חרדי צריך להגיע מבני ברק לירושלים הוא לוקח אוטובוס, לא ממתין בביתו שמלאך ישא אותו לשם. כאשר לאותו נציג מכובד בפורום יש בעיה רפואית הוא נוסע לים המלח, לא נושא תפילה ועוצר שם. אז למה מבחינתו פרנסה וביטחון הם שונים?

• תוכן חדש...