Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

יש הרבה אנשים שהיו במעצר של שב"כ/משטרה עד תום ההליכים וקיבלו כתב אישום של ריגול כי מישהו הבטיח להם כסף בטלגרם על גרפיטי. אז גם שם הגזימו? לא ראיתי אף שופט שחשב ככה.
קצת לא ברור לי איך הטענות של כבוד השופט מתיישבות עם המציאות.
הנימוקים שלו היום למה לשחרר את מר זיני למעצר בית הם כבר הזיה אחרת... הוא טוען שמדובר באתרוג קדוש של הציונות הדתית ולכן אין סכנה לשחרר אותו, אבל אותו אתרוג קדוש עשה עבירות עבור בצע כסף, אז כבוד השופט, המציאות במקרה הזה מוכיחה אחרת מהדמיונות שלך.
אולי נשחרר גם את כל הנאשמים ששמים כיפה אחרי המעצר?

הפוליטיקה נכנסה לבית המשפט, בדיוק כמו במקרה של השופט מזרחי.

אבישי גרינציג בטלגרם מציג פרשנות מעט שקולה יותר , ואין שום קשר לאתרוג , זה הדעה שלך אשר נגזרת מהדעות הפוליטיות שלך.

בן אדם שגר בעפרה, משרת במילואים ביחידה שנלחמת בחמאס, מחנך את ילדיו לערכים מאוד ברורים, אח שלו ראש השב״כ - גם אם חטא ונפל בהברחת סחורות ממניע של בצע כסף, מה הסיכוי שהוא יחליט עכשיו לבצע עבירה ביטחונית? במילואים הוא כבר לא ישרת. אז מה החשש? יפר את מעצר הבית (שגם הוא מיותר בעיניי) כדי לרגל עבור איראן? כדי להעביר נשק לחמאס שיסכן את חייו וחיי משפחתו?

רגע, אבל השופט אמר תוך כדי ״גדל על ערכי הציונות הדתית״ - ובכן,

גם אם הניסוח של השופט גביזון לא מוצלח,

‏בעיניי זה לקחת כמה מילים ולהוציא אותן מההקשר. לאף אחד לא אכפת איזה חינוך אדם קיבל לפני 40 או 30 שנה. 

‏כשאתה בוחן חלופת מעצר, אתה אמור לבחון מה הסיכוי שהוא יחזור לבצע את העבירות. וברור שאתה בוחן את ההווי והסביבה של הבן אדם כדי להכריע מה ההיתכנות לחזרה על העבירות.

‏זה בדיוק מה שעושה שירות המבחן מדי יום. 

‏המחשבה כאילו אלון גביזון (שאיננו חובש כיפה) יפלה לטובה דווקא אנשים שחובשים כיפה היא טרלול. ולכן אני מציע פרשנות שפויה, שגם מסתדרת עם העובדה שהוא שחרר למעצר בית גם את יתר הנאשמים.

‏בתי משפט משחררים מדי יום ״בני טובים״, בנימוק שיש להם ״סביבה תומכת״, ״משפחה מציבה גבולות״ שתרתיע אותם מלחזור על הפשע.

‏גם אם הניסוח של השופט גביזון היה לא מוצלח, לכולם ברור מה הייתה הכוונה.

וכאמור - הראיה לכך שהוא שחרר גם את אביאל בן דוד, יורי יעקבובוב או מאיר לוי למרות שנראה לי שאף אחד מהם לא דתי.

‏לכן זו סערה בכוס שוקו. אבל מי שממש רוצה לחשוב ששופט לא דתי יתעדף דווקא נאשמים דתיים - לבריאות.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

בולשיט.
בין המרגלים לטובת איראן היו חיילי סדיר ומילואים. גם הם עשו זאת כדי להרוויח כמה גרושים ולא מתוך עוינות כלפי המדינה. מה הסיכוי שהיו ממשיכים לרגל לאחר שכבר נתפסו והואשמו? המעצר משמש גם כאמצעי לחץ לצורכי החקירה ולמניעת שיבוש הליכים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אתה לא בכיוון.

הכוונה שלי היא כזאת, אותו אדם, שופטים שונים, עונש זהה.

אני לא אומר שתכניס את מי שגנב לחם לילדים לכלא, אבל אם שופט א' משחרר אותו גם שופט ב' צריך לשחרר אותו.

ולחילופין, אם שופט א' יכניס את מי שקנה פרארי לכלא אז גם שופט ב' צריך להכניס אותו.

אחרת אתה עלול להגיע למצב שבו שופט א' מכניס את מי שגנב לחם לילדים לכלא ואילו שופט ב' משחרר את מי שקנה פרארי.

אם לא הבנת אין לי איך להסביר את זה עוד

זה היה מעולה בעולם אוטופי אבל שופטים הם בני אדם ולכן יש הבדלים. לא ברמה שאחד יכניס את זה שהאכיל את הילדים לכלא וישחרר את הפרארי אבל יהיו הבדלים בענישה.

יש לשופט שיקול דעת וטוב שכך אבל שיקול דעת אומר הבדלים בפסיקות.

לפני שעתיים, 3n כתב:

אבישי גרינציג בטלגרם מציג פרשנות מעט שקולה יותר , ואין שום קשר לאתרוג , זה הדעה שלך אשר נגזרת מהדעות הפוליטיות שלך.

בן אדם שגר בעפרה, משרת במילואים ביחידה שנלחמת בחמאס, מחנך את ילדיו לערכים מאוד ברורים, אח שלו ראש השב״כ - גם אם חטא ונפל בהברחת סחורות ממניע של בצע כסף, מה הסיכוי שהוא יחליט עכשיו לבצע עבירה ביטחונית? במילואים הוא כבר לא ישרת. אז מה החשש? יפר את מעצר הבית (שגם הוא מיותר בעיניי) כדי לרגל עבור איראן? כדי להעביר נשק לחמאס שיסכן את חייו וחיי משפחתו?

רגע, אבל השופט אמר תוך כדי ״גדל על ערכי הציונות הדתית״ - ובכן,

גם אם הניסוח של השופט גביזון לא מוצלח,

‏בעיניי זה לקחת כמה מילים ולהוציא אותן מההקשר. לאף אחד לא אכפת איזה חינוך אדם קיבל לפני 40 או 30 שנה. 

‏כשאתה בוחן חלופת מעצר, אתה אמור לבחון מה הסיכוי שהוא יחזור לבצע את העבירות. וברור שאתה בוחן את ההווי והסביבה של הבן אדם כדי להכריע מה ההיתכנות לחזרה על העבירות.

‏זה בדיוק מה שעושה שירות המבחן מדי יום. 

‏המחשבה כאילו אלון גביזון (שאיננו חובש כיפה) יפלה לטובה דווקא אנשים שחובשים כיפה היא טרלול. ולכן אני מציע פרשנות שפויה, שגם מסתדרת עם העובדה שהוא שחרר למעצר בית גם את יתר הנאשמים.

‏בתי משפט משחררים מדי יום ״בני טובים״, בנימוק שיש להם ״סביבה תומכת״, ״משפחה מציבה גבולות״ שתרתיע אותם מלחזור על הפשע.

‏גם אם הניסוח של השופט גביזון היה לא מוצלח, לכולם ברור מה הייתה הכוונה.

וכאמור - הראיה לכך שהוא שחרר גם את אביאל בן דוד, יורי יעקבובוב או מאיר לוי למרות שנראה לי שאף אחד מהם לא דתי.

‏לכן זו סערה בכוס שוקו. אבל מי שממש רוצה לחשוב ששופט לא דתי יתעדף דווקא נאשמים דתיים - לבריאות.

דווקא מאדם שגר בעפרה, משרת ביחידה שנלחמת בחמאס  ואח של ראש השבכ אני מצפה לדעת טוב מאוד מה המשמעות של הברחת סחורה שנאסרה לכניסה לשטח במצור בזמן מלחמה.

אני לא מתייחס בכלל אם כן מעצר או לא מעצר כי אני לא יודע מה הסיבה שביקשו הארכה. מעצר הוא לא עונד אלא נועד רק למניעת שיבוש, מניעת בריחה או הגנה על הסביבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

הכוונה שלי היא כזאת, אותו אדם, שופטים שונים, עונש זהה.

זה פחות או יותר קיים שנים רבות ובשביל זה צריך עורך דין לא יותר מסביר שבטיעונים לעונש יציג לשופט פסיקות ממקרים דומים בהם נקבע עונש כזה או אחר. 

פורסם
לפני 8 שעות, יובל .מ. כתב:

אזרח א' ואזרח ב' שתו אלכוהול ועלו על ההגה, נעצרו על ידי שוטר.

אזרח א' נשפט מול ברווז וקיבל שלילה לחודש, אזרח ב' נשפט על ידי אלכס שהבת שלו נהרגה בתאונת דרכים ומקבל 5 שנים שלילה.

זורם לך?

אל תלך עכשיו לסיפורים של אמא שגנבה מטרנה זה לא העניין פה.

גם אני נזכרתי בבדיחה ישנה:

שני סגני אלופים מחיל האוויר נתפסו ע"י המשטרה הצבאית (כל אחד בנפרד) נוסעים 120 קמ"ש במקום בו מותר 80. הם יושבים בצריפין ומחכים לשיפוט מהיר אבל אין במקום קצין מספיק בכיר לשפוט אותם. אחרי שעה הם בודקים בחוק השיפוט הצבאי ומגיעים למסקנה שהם יכולים לשפוט זה את זה. משכנעים את המשטרה הצבאית ומתחילים.
הראשון מואשם, השני שהוא השופט שואל אותו מה יש לו להגיד להגנתו והראשון אומר שמיהר להגיע לדיון דחוף בקריה. השני גוזר עליו התראה.

כעת מתחלפים. הראשון הוא השופט והוא שואל את השני מה יש לו להגיד להגנתו והשני אומר שגם הוא מיהר לדיון דחוף בקריה. הראשון גוזר עליו קנס של 2000 ש"ח ושלילה על תנאי לחודשיים.
השני מאוד מתרגז ואומר שזה לא הוגן אז הראשון אומר לו: "אני חייב להחמיר כי יש הרבה מקרים כאלה לאחרונה. אתה כבר המקרה השני היום!"

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

שני שופטים יוצאים להפסקת צהריים. הם הולכים ברחוב פתאום מולם בן אדם מועד ונופל. הם ניגשים לעזור לו, אבל הוא פונה לאחד מהם ואומר לו, בגללך נפלתי ושברתי את המשקפיים היקרות שלי. אתה חייב לי 3000 שקל. השופט אמר לו, בא נתפשר. קח 500 שקל ותחתום שאתה מוותר על תביעה. הסכים. לקח את הכסף והלך.

אומר לו השופט השני, הרי לא הפלת אותו וגם לא היו לו בכלל משקפיים, אז למה שילמת לו?

ענה: מה אני צריך עכשיו תביעה? בית משפט.. אתה יודע איך אתה נכנס אבל לא יודע איך אתה יוצא.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

אם ידע שזה מגיע לחמאס - שיישב גם 50 שנה בכלא מבחינתי.

אם לא ידע שזה מגיע לחמאס, שיישפט כמו כל אזרח שביצע הברחה לעזה, כמו למשל החיילים מהגדסר הבדואי.

בוא נהיה רציניים שנייה, לא נראה לי שיימצאו טופס הזמנה עם השם של סינוואר עליו, אז בוא נניח שהוא לא ידע מי הקונה בצד השני.

נראה לך שלהבריח סיגריות או להבריח קמח או להבריח כוונות טלסקופיות זה אותו הדבר?

מעניין אם בחקירה שאלו אותו אם הוא בטוח במאה אחוז שמה שהוא הבריח לא יגיע לחמאס כי אם התשובה היא לא אז במינימום היה צריך להתייעץ עם אחיו, לשאול אותו מה השימושים בעזה של נוקיות ישנות.

לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

ברגע שזורמים עם זה ששופט שופט לפי תפיסת עולמו, אנחנו מקבלים נשיא בית משפט עליון שמתאם דיונים לפי איזה שופט בחופש.

לדעתך זה תקין שעבור אותה עבירה אזרח א' יקבל 5 שנים בכלא ואזרח ב' מאסר על תנאי של חצי שנה?

לדעתי לא, לדעתכם כן.

׳לדעתכם כן׳ זו דעתך, אני לא אמרתי דבר כזה.

תגיד, כשאתה מקבל חשבון במסעדה של 342 שקל, אתה מעגל למעלה את התשלום לאלפיה?

אני כתבתי שהשופט הרשה למשהו מהשקפת העולם שלו לחלחל לדיון, אתה כבר קפצת לזה שהוא נתן פסק דין ושהוא שופט לפי מה שבראש שלו בלי להתייחס לכלום. כתבתי מפורשות שהוא לא כופף את החוק, הוא בערך תהה בקול רם אם באמת מייחסים לזיני האח כוונה לפגוע במדינת ישראל. תהייה לגיטימית אם אתה שואל אותי. מצד שני, אני לא משפטן ואני לא יודע מה הרף שצריך לעמוד בו בשביל להוכיח את העבירה הזו.

אגב, בתור רל״ביסט, חשבתי שתתרשם יותר מזה שאני מגן על שופט שפוסק נגד האג׳נדה שלי - שמור את זה כדוגמה לפעם הבאה שתטען שכולם, כל הזמן, ללא יוצא מן הכלל, מדברים מפוזיציה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

קצת יותר מחצי שנה אחרי הנצחון המוחלט הקודם, אנחנו שוב בסבב מול איראן. אף אחד פה לא באמת יודע להעריך מה הנזק שאנחנו גורמים, מה נגרם בפעם הקודמת, מה יהיה בעתיד. הקונצנזוס, חוצה מחנות כמעט, הוא שצריך להלחם באיראן והם זה האויב הגדול. שיח על הדרך, המוכנות, האפשרויות, התוצאות - התערבותה של חיזבאללה, כדוגמא - כמעט ולא מתקיים. ולא רק זה, המעט ממנו שיש זוכה לביקורת אובססיבית מצד הימין.

יותר ויותר אני נתקל ב"מה אתה רוצה?" מעגליים, כמו בשרשור פה וליד, או ב"אף אחד לא חייב לך דין וחשבון" שהופך למנטרה קבועה  כבר אצל תומכי נתניהו. בזמן שטראמפ, שר הבטחון שלו, נציגי הבית הלבן, נציגי הצבא בארה"ב - כולם מקיימים מסיבות עיתונאים ונותנים מקום לשאול שאלות - בארץ, אחרי שלוש שנים במהלכן דניאל הגרי היה פחות או יותר היחידי שייצג את המדינה והתרגלנו לזה, אין אפילו את זה. אחרי 15 שנים של נצחונות מוחצים והרתעה מול החמאס, שהתפוצצו ב7.10, נראה שאנחנו על דרך המלך לנרמל את זה גם מול איראן. וכל ניסיון לשאול שאלות או להציג ביקורת נתפס כ"אינפנטילי", כפי שתיארה את זה אחת מההוגות בימין. יותר מזה, התפקיד הרשמי שלנו הוא בכלל לשמוח, להודות למלך וסביבתו על תקופת הנס שאנחנו חיים בה בזכותו, לא להתבכיין על זה שהולכים לממדים כמו פרימדונות.

ביקורת היא חלק אינהנרטי אקוטי בכל מערכת קבלת החלטות בריאה. בישראל היא הופכת לטאבו. חבל.

Screenshot 2026-03-11 105341.png

• אהבתי 8
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נחמד תמיד לדבר על הצד השני , 5 דקות מול ערוצי 11 /12 /13 כדי לקבל תמונת מראה של הצד שממול.

אותם פרשנים, אותם דעות , למרות שהוכח עשרות פעמים שהתחזיות שלהם לא קרובות למציאות.

פשיזים רגשי ?

מישהו סותם למישהו אחר את הפה ?

ככל הנראה אתה לא שומע את רשת ב \ גלי צה"ל מהבוקר  , השתקה זה הדבר האחרון שקורה שם.

פורסם
לפני 5 דקות, 3n כתב:

נחמד תמיד לדבר על הצד השני , 5 דקות מול ערוצי 11 /12 /13 כדי לקבל תמונת מראה של הצד שממול.

אתה צופה בזה? כי כשאני צופה מדי פעם, בכל ערוץ מאלו שהזכרת יושב לפחות שופר אחד של השלטון. לפעמים, כמו במקרה של איילה חסון, גם המנחה וגם המרואיינים יכולים בקלות להשתלב בערוץ 14.

את יורם יובל שמוזכר בקטע שהביא יבגני, אירחו באברי ושרקי בערוץ 12.

ה״כתבים הצבאיים״ שיושבים בכל האולפנים, כמו ניר דבורי או אלמוג בוקר, מתפקדים כשלוחה של דובר צה״ל. מדקלמים כל מסר שנותנים להם, בלי לשאול שאלה.

באולפנים, כולם כולל כולם מסכימים שזו מלחמה מוצדקת ואין ברירה וחייבים להיות חזקים ואנחנו מכים באירנים שוק על ירך וכל הכבוד לצהל. בלי שאלות ובלי פקפוק.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 20 דקות, 3n כתב:

היחידי שמעניין אותי מה הוא אומר כפרשן זה אהוד יערי.

מעניינים גם עיתונאים שמדבררים את הצבא/דרג מדיני, כדי לשמוע מה יש לצבא לאמר, גם אם לא צריך לקחת הכל כעובדות מלאות (מטעמים מובנים. לפעמים כי משקרים בכוונה לאוייב, לפעמים מוטים וכו').

אבל אני מסכים שיש פרשנים שהם תבוסתנים מקצועיים. הם לא עושים כלום מלבד לחזור על כותרות שיכולתי לקרוא לבד בטמקא. זה למעשה הרב.

טראמפ, למשל, אומר דבר והיפוכו כל הזמן. זו השיטה שלו.

הם לוקחים כל משפט, בונים עלייו תיאוריה שלמה, ואחרי זה עושים אותו הדבר למשפט ההפוך הבא.

מיותרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 22 דקות, 3n כתב:

אותם פרשנים, אותם דעות , למרות שהוכח עשרות פעמים שהתחזיות שלהם לא קרובות למציאות.

סגל ושמחי זה אותן דעות כמו אבמוביץ ופלג?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אתה צופה בזה? כי כשאני צופה מדי פעם, בכל ערוץ מאלו שהזכרת יושב לפחות שופר אחד של השלטון. לפעמים, כמו במקרה של איילה חסון, גם המנחה וגם המרואיינים יכולים בקלות להשתלב בערוץ 14.

את יורם יובל שמוזכר בקטע שהביא יבגני, אירחו באברי ושרקי בערוץ 12.

ה״כתבים הצבאיים״ שיושבים בכל האולפנים, כמו ניר דבורי או אלמוג בוקר, מתפקדים כשלוחה של דובר צה״ל. מדקלמים כל מסר שנותנים להם, בלי לשאול שאלה.

באולפנים, כולם כולל כולם מסכימים שזו מלחמה מוצדקת ואין ברירה וחייבים להיות חזקים ואנחנו מכים באירנים שוק על ירך וכל הכבוד לצהל. בלי שאלות ובלי פקפוק.

לא צופה בערוצים הללו למעט I24 וגם זה בצורה מוגבלת מאוד .

אתה גם מאוד סלקטיבי בביקורת שלך על איילה חסון ,אין שום ביקורת חלילה על דרוקר ואו קרא...

שופר שלטון זה ככל הנראה מישהו שאינו בדעתך, חלילה מלאפשר למישהו שחושב אחרת ממקהלת 12 להביע דעה , נשמע את פלג ואברמוביץ מלהגים "דברי טעם" וחלילה להביא מישהו שחושב מעט אחרת מהם, פלורליזים אבל לא אצלנו...

הכתבים הצבאים למעט יוסי יהושע היו מקהלת המעודדות של צה"ל, חלילה להעביר ביקורת , ואם עשית זאת לא צורפת "לנסיעת העבודה" למפעלי יצרניות הציוד הביטחוני של צה"ל.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

סגל ושמחי זה אותן דעות כמו אבמוביץ ופלג?

סגל זה הקונטרה של אברמוביץ.

פלג זאת חלאה , על הסירטון הערוך שפירסם מגיע לו רק רע.

ומה ההבדל בין שמחי למאור הגולה ישראל זיו ואו לעילוי ראש אמן לשעבר ידלין אשר השתחל לטיסת חילוץ יחד עם המזכירה שלו כי הוא מורם מעם ?

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, 3n כתב:

פשיזים רגשי ?

מישהו סותם למישהו אחר את הפה ?

ככל הנראה אתה לא שומע את רשת ב \ גלי צה"ל מהבוקר  , השתקה זה הדבר האחרון שקורה שם.

לא, אני לא שומע רשת ב או גלי צהל. כששופרות השלטון מדברים ברמה של "אוי אוי אוי ירו עליכם קצת טילים" והמחנה השולט נמנע בכלל מהשאלה לא אפילו האם צריך מלחמה, אלא האם היא מנוהלת נכון - הבעיה היא שם. 

אבל עזוב, אין לי את האמצעים להסביר לאנשים בוגרים ומבוגרים שהתפקיד שלהם בעולם הוא לא להיות חיילים של המדינה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 12 דקות, falou כתב:

היחידי שמעניין אותי מה הוא אומר כפרשן זה אהוד יערי.

טראמפ, למשל, אומר דבר והיפוכו כל הזמן. זו השיטה שלו.

הם לוקחים כל משפט, בונים עלייו תיאוריה שלמה, ואחרי זה עושים אותו הדבר למשפט ההפוך הבא.

מיותרים.

אהוד יערי וצביקה יחזקאלי הם אולי היחידים אשר יודעים לפרשן את המזרח התיכון .

אכן משעשע לראות את כל המבינים אשר מפרשים את טראמפ , הגדיל לעשות ברק סרי , עוד ליצן חצר אשר קבע שטראמפ הפנה עורף לביבי, אדיוט מוחלט.

• תוכן חדש...