Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, כל כך מיליטריסטית עד שכשנשיא ארה״ב מגיע אחרי הצהריים הם צריכים לבקש מטס ליווי מצרפת, כי הטייסים שלהם עוזבים את הסטיק בשעה 4.

אגב, יש בויקיפדיה טבלה של בעלות על נשק פרטי במדינות השונות - שווייץ במקום ה-20 (מדינות שלוות כמו פינלנד ונורווגיה הרבה מעליה, מן הסתם הגנה עצמית נגד גובים), ישראל במקום ה-109. אבל שתי הערות: זו ישראל שלפני הן גביר, ומדובר בנשק פרטי, לא מדינתי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

הצבא מטרתו להגן, לא להגות בפילוסופיה של המוסר האנושי.

שמירה על מוסר ומידה של אנושיות גם בזמן מלחמה היא עבורך, לא עבור הצד שכנגד. אנחנו בישראל בשלב של התדרדרות מוסרית ולכן אפס כמו מרדכי דוד מוזמן לישיבות בכנסת. אתה רוצה חיילים שחותכים אוזניים לאויב? למה לא לאפשר עריפת ראשים בסגנון דאע"ש? אתה רוצה שחיילים כאלו יחזרו מהקרב ויסתובבו לידך? 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, mikyl כתב:

הלחימה מחייבת איזון בין הצורך להפעיל כוח קטלני כדי להכניע את האויב ולהשיג את מטרות המלחמה, לבין החובה להימנע מגרימת סבל והרס מיותרים שאינם נחוצים. על פי עיקרון זה, מותר לתקוף לוחמים אך אסור לתקוף אזרחים במכוון. כמו כן, אסור לתקוף בתים פרטיים, בתי ספר או בתי חולים, אלא אם כן הם משמשים בפועל לפעילות צבאית. כאשר מחבלים יורים מתוך בית ספר, הוא הופך למטרה צבאית לגיטימית. מנגד, אסור לשטח שכונה שלמה ללא מודיעין על מטרות צבאיות בתוכה. כל זה על בסיס עקרון הצורך הצבאי, עקרון המידתיות ועקרון הזהירות.

סיימת להעתיק משפטים מהאינטרנט?

כל מה שרשמת לא קשור בכלל למוסר - לתקוף בית חולים עם תשתיות צבאיות של חמאס, שמשגרים ממנו רקטות, זה "בסדר" לפי החוק הבינלאומי, אבל זה לא אומר שזה "מוסרי" - תושבי עזה עדיין ישארו עם בית חולים אחד פחות.

מה שמוסרי מבחינת המפקדים של צה"ל לא בהכרח מוסרי מבחינת הקהילה הבינלאומית, או אפילו מבחינת גורמים שונים בישראל, לכן כל ההתעסקות ב"מוסריות" של כח לוחם, במהלך מלחמה, זה טמטום.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, sperial כתב:

כן, כל כך מיליטריסטית עד שכשנשיא ארה״ב מגיע אחרי הצהריים הם צריכים לבקש מטס ליווי מצרפת, כי הטייסים שלהם עוזבים את הסטיק בשעה 4.

צא ולמד, אין לי מה להוסיף.

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 18 דקות, madmaxx כתב:

שמירה על מוסר ומידה של אנושיות גם בזמן מלחמה היא עבורך, לא עבור הצד שכנגד. אנחנו בישראל בשלב של התדרדרות מוסרית ולכן אפס כמו מרדכי דוד מוזמן לישיבות בכנסת. אתה רוצה חיילים שחותכים אוזניים לאויב? למה לא לאפשר עריפת ראשים בסגנון דאע"ש? אתה רוצה שחיילים כאלו יחזרו מהקרב ויסתובבו לידך? 

מרדכי דוד הוא תמונת מראה של חוסמי קפלן ומדלקי המדורות באיילון , גם אם פחות נעים לך לשמוע את האמת.

הצבא נהג בעדינות מופלגת לאחר ה 7.10 בהשוואה לצבאות אחרים אשר חירבו היכו והשמידו כל דבר שזז, ראה מה קורה היום באוקרינה ומה עשו הרוסים בצצניה , פעילות ארה"ב ובריטניה באפגניסטן וזה רק על קצה המזלג.

לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

סיימת להעתיק משפטים מהאינטרנט?

כל מה שרשמת לא קשור בכלל למוסר - לתקוף בית חולים עם תשתיות צבאיות של חמאס, שמשגרים ממנו רקטות, זה "בסדר" לפי החוק הבינלאומי, אבל זה לא אומר שזה "מוסרי" - תושבי עזה עדיין ישארו עם בית חולים אחד פחות.

מה שמוסרי מבחינת המפקדים של צה"ל לא בהכרח מוסרי מבחינת הקהילה הבינלאומית, או אפילו מבחינת גורמים שונים בישראל, לכן כל ההתעסקות ב"מוסריות" של כח לוחם, במהלך מלחמה, זה טמטום.

וואלה איזה מוסרי אתה , להמשיך ולתת לחמאס אתרי ירי על הצבא ואוכלסית ישראל כי אתה מוריד בית חולים שהוא בעצם מוצב של חמאס.

וכל אירופה יכולה לקפוץ על חבל , הרוסים טוחנים 4 שנים את אוקרינה , בתי חולים, קניונים, תחנות כוח בעצם מה לא , ויפי הנפש באירופה...

משענת קנה רצוץ , לכן האיסלם הקיצוני מפרק את אירופה מבפנים , הכי קל , חבורה של יפי נפש שלא מבינים שלוקחים להם את החירות ואת החופש מבלי להתנגד כלל.

פורסם

מכיר את הסיפור של טירונות לכל אחד, נשק בכל בית ואימון תקופתי עד גיל 40 או 45. אבל הצבא השוויצרי במגמת צמצום ניכרת.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 20 דקות, madmaxx כתב:

הצבא לא צריך להתעסק במוסריות ולהוכיח לכולם כמה הוא מוסרי לעומת האויב, הוא צריך להתעסק בהגנה יעילה. עריפת ראשים והרג מיותר זה לא הגנה יעילה. חיילים שעוברים על החוק ישפטו ויענשו, בין אם ביצעו פשעי מלחמה ובין אם נסעו בחופשה מעל המהירות המותרת.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 26 דקות, 3n כתב:

מרדכי דוד הוא תמונת מראה של חוסמי קפלן ומדלקי המדורות באיילון , גם אם פחות נעים לך לשמוע את האמת.

המפגינים בקפלן מחו נגד הממשלה. נגד מה מכוונת המחאה של מרדכי דוד?

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מצחיקים אותי המגיבים של "תראו מה רוסיה עושה באוקרינה". מעבר לכך שאני ממש לא רוצה להידמות לרוסיה וממש לא רוצה לחיות במדינה כמו רוסיה, בשורה התחתונה מדינת ישראל היא זו שבחרה לחתום על אמנות שונות שבין היתר עוסקות בדיני מלחמה, יכולה המדינה לפרוש מאותן אמנות ולעשות מה שהיא רוצה, רק צריך לדעת שיש לזה מחיר יקר ואם לדוגמה היינו על הקצה בכל הקשור לחרמות בתחום הנשק, ללא "אנחנו חלק מהמשחק" החרמות היו עוד מהיום הראשון, כולל ארה"ב. לא יודע אם תחת טראמפ אבל בטוח שתחת ביידן. 

וכן, מה שמותר לארה"ב או סין, לדוגמה, לא מותר לנו, מה לעשות, זו המציאות ואיתה צריך להתמודד.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

מן הסתם הגנה עצמית נגד גובים

סוג של כמו במגזר הערבי אצלנו? :lol:

לפעמים הטעויות הקלדה שאני רואה בפורום הן זהב טהור :rofl:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מותר לנו בין היתר כי אנחנו לוקחים את הדיאלוג לכיוון של המוסריות ומספרים לכל העולם כמה מוסרי צה"ל. אחרי זה מתפלאים למה על כל שטות של חמאס מאמינים על עיוור ואותנו בוחנים במיקרוסקופ אלקטרונים.

אנחנו לא ארה"ב, ובטח שאנחנו לא רוצים להיות רוסיה, אבל אנחנו לא צריכים לשים את עצמנו במכוון במצב של נחיתות.

לפני 9 דקות, madmaxx כתב:

מצחיקים אותי המגיבים של "תראו מה רוסיה עושה באוקרינה". מעבר לכך שאני ממש לא רוצה להידמות לרוסיה וממש לא רוצה לחיות במדינה כמו רוסיה, בשורה התחתונה מדינת ישראל היא זו שבחרה לחתום על אמנות שונות שבין היתר עוסקות בדיני מלחמה, יכולה המדינה לפרוש מאותן אמנות ולעשות מה שהיא רוצה, רק צריך לדעת שיש לזה מחיר יקר ואם לדוגמה היינו על הקצה בכל הקשור לחרמות בתחום הנשק, ללא "אנחנו חלק מהמשחק" החרמות היו עוד מהיום הראשון, כולל ארה"ב. לא יודע אם תחת טראמפ אבל בטוח שתחת ביידן. 

וכן, מה שמותר לארה"ב או סין, לדוגמה, לא מותר לנו, מה לעשות, זו המציאות ואיתה צריך להתמודד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, madmaxx כתב:

אם היית דומה לרוסיה היו היום מאות אלפי הרוגים בעזה , שיטוח מוחלט ומלא של כל דבר שקיים כפי שהיא עשתה בצצניה וכפי שהם עושים היום באוקרינה.

בוא תזכיר לי איזה צבא מבצע הקש בגג , שולח הודעות בטלפון לפינוי לפני הפצצה של אתרי טרור ואו מפזר עלונים על מקומות אשר הולכים להיות מופצצים ומקומות בטוחים...

אין שום חובה להודיע לאויב על פעולות מלחמתיות כמו שאין שום חובה להעביר מזון וחשמל לאילו אשר יורים עליך טילים.

מוסר מערבי מעוות וחולני , נותנים פרס לתוקפן וכובלים את ידי המותקף.

פורסם
לפני 1 דקה, 3n כתב:

בוא תזכיר לי איזה צבא מבצע הקש בגג , שולח הודעות בטלפון לפינוי לפני הפצצה של אתרי טרור ואו מפזר עלונים על מקומות אשר הולכים להיות מופצצים ומקומות בטוחים...

התשובה שלי תהיה, צבא די מטומטם.

מה לעשות, זה מה יש. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 31 דקות, פינדר כתב:

המפגינים בקפלן מחו נגד הממשלה. נגד מה מכוונת המחאה של מרדכי דוד?

נייס , איזו היתממות...

עצירת נתיבי תנועה ראשים בארץ והדלקת מדורות ...

תזכיר לי מה כתב על זה השופט ברק ? 

פורסם
לפני 10 דקות, 3n כתב:

נייס , איזו היתממות...

עצירת נתיבי תנועה ראשים בארץ והדלקת מדורות ...

תזכיר לי מה כתב על זה השופט ברק ? 

מחאה צריכה להיות נגד משהו ולא נגד מישהו. נגד מה הוא מוחה?

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...