Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, stx כתב:

הרגו הרבה יותר חפים מפשע ממה שאני הרגתי ב-700 שנה, אז אני הצבא הכי מוסרי בעולם.

נו באמת

אני מסכים שזאת תחרות מטומטמת 

מתייחסים למלחמה כאילו זה איזה משחק כדורגל 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

אם יש בו גם ילדים?

לדעתי אין פה שאלה של מוסר אלא של הישרדות.

אם אתה לא מפציץ את בית הספר כי יש בו ילדים, למרות שיש מטר מהילדים משגר טעון  ומכוון אל ילדי העוטף, אתה מעדיף להקריב את הילדים שלך לטובת "מוסריות" מזויפת. התרבות המוסרית לכאורה שלך תיכחד.

אם יש בו רק ילדים לא אפציץ אבל אם כדי לחסל איום מיידי  (הרקטה הולכת להיות משוגרת בדקות הקרובות ואין לי דרך אחרת למנוע את השיגור) על אזרחים שלי אז כן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מחבלים מתראבין חזרו לשרוף רכבים של יהודים בלילה.

מתי דוד של המחבלים יתראיים ש"יש לו חברים בלהבים והוא יגן עליהם", חוזרים להאשים את בן גבר או שמישהו פה יבלבל את המוח על זה שהוא בכלל שותה אצלהם קפה אז הם בסדר?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

אם יש בו רק ילדים לא אפציץ אבל אם כדי לחסל איום מיידי  (הרקטה הולכת להיות משוגרת בדקות הקרובות ואין לי דרך אחרת למנוע את השיגור) על אזרחים שלי אז כן.

על זה יגידו לך כל מיני שופטי מוסריות שיש דרך אחרת, שאפשר להיכנס עם special forces ולנטרל את המשגר בלי לפגוע בילדים, יחד עם כל מיני טענות שצריך לשפר את המיגון של העוטף במקום לתקוף את מקומות השיגור, כי הסיכוי של השיגור להרוג מישהו בישראל יחסית נמוך ביחס לסיכוי שימותו עזתים כתוצאה מהפצצת המשגר.

בגלל זה אני אומר שאין מה להיכנס בכלל להתלבטויות האלה ופשוט להגן על האזרחים, שזה המטרה של הצבא תכלס. לא לשחק אותה אמא תרזה ולהתפאר בכאילו מוסריות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הסיכוי של המשגר לפגוע במישהו קיים וזה מספיק. 

ומיגון נועד למקרה שפיספסתי את הסרת האיום, לא במקום הסרת האיום.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 38 דקות, עדי-אל כתב:

אני מסכים שזאת תחרות מטומטמת 

מתייחסים למלחמה כאילו זה איזה משחק כדורגל 

לדבר על מוסר במלחמה זה לא חסר טעם - אחרת מה ההבדל בין צה"ל לחמאס?

בכל מקרה, העניין כאן הוא אחר - נטען פה שצבא בהגדרה לא יכול להיות מוסרי כי חלק מהדברים שהוא עושה כוללים הרג.

זו טענה לא נכונה או בוא נגיד - לא מבוססת.

מי שאומר דבר כזה אומר בעצם שאין דבר כזה פשעי מלחמה.

התכלית של הצבא בימינו (במדינה נורמלית שאני מקווה שכמוה אנחנו רוצים להיות) היא להגן על האזרחים ועל האינטרסים של המדינה - הרג של אויבים הוא לפעמים הדרך, לא המטרה.

• רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

הסיכוי של המשגר לפגוע במישהו קיים וזה מספיק. 

ומיגון נועד למקרה שפיספסתי את הסרת האיום, לא במקום הסרת האיום.

רק שאם מסתכלים על זה מנקודת מבט של מוסריות תמיד אפשר להגיד שאתה לא מספיק מוסרי. בגלל זה אין מה להיכנס לשם וזו טעות לדקלם "הצבא המוסרי בעולם".

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, stx כתב:

בכל מקרה, העניין כאן הוא אחר - נטען פה שצבא בהגדרה לא יכול להיות מוסרי כי חלק מהדברים שהוא עושה כוללים הרג.

אין שום קשר בין פשעי מלחמה למוסר. 

פשע מלחמה זה דבר מוגדר היטב (ועדיין ניתן לפרשנות), דוגמת עינויים, הרג מכוון וכדומה.

מוסר זה דבר יחסי, ופעולות צבאיות או במהלך מלחמה יכולות להיות לא מוסריות, בראיה סובייקטיבית, למרות שלא מדובר בפשע מלחמה.

כל ההתעסקות ב"מוסר" תוך כדי לחימה, או תחרות מי הרג יותר או פחות, זה דבר מטופש ולא "מוסרי" כשלעצמו. למה צריך לסכן חיילים או אזרחים שלך כדי להיות "מוסרי" בעיני מישהו?

לפני 12 דקות, stx כתב:

התכלית של הצבא בימינו (במדינה נורמלית שאני מקווה שכמוה אנחנו רוצים להיות) היא להגן על האזרחים ועל האינטרסים של המדינה - הרג של אויבים הוא לפעמים הדרך, לא המטרה.

צבא הוא קודם כל "ארגון לוחם הכפוף למדינה ריבונית או לישות מדינית, ומטרתו להגן על המדינה ולהפעיל כוח...", אם להאמין לויקיפדיה.

כשנאטו הפציצו באפגניסטן או ביוגוסלביה זה היה כדי "להגן" על האזרחים והאינטרסים של כל מדינה?   כי זה דבר שהוא נתון מאוד לויכוח.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

בגלל זה אין מה להיכנס לשם וזו טעות לדקלם "הצבא המוסרי בעולם".

הכי מוסרי בעולם לא אומר שאבסולוטית אתה מוסרי אלא שאתה יותר מוסרי מכל הצבאות האחרים.

פורסם
לפני 11 דקות, stx כתב:

לדבר על מוסר במלחמה זה לא חסר טעם - אחרת מה ההבדל בין צה"ל לחמאס?

לא מפתיע אותך שדיני המלחמה התחילו מתי שרוב המלחמות הסתיימו?

למלחמה ששתי הצדדים מגיעים לעמק השווה איך נלחמים קוראים ספורט 

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

הכי מוסרי בעולם לא אומר שאבסולוטית אתה מוסרי אלא שאתה יותר מוסרי מכל הצבאות האחרים.

שנלחם באותה סיטואציה שאתה נלחם.

אתה חושב שצבא שוויץ מוסרי יותר מהצבא הישראלי?

לא סתם אומרים שצהל זה הצבא הכי מוסרי בעולם כי הוא היחיד שמשתתף בתחרות הזאת

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 48 דקות, יובל .מ. כתב:

מחבלים מתראבין חזרו לשרוף רכבים של יהודים בלילה.

מה חדש? פעם ראשונה שאתה שומע על תג מחיר?

בדיוק הלילה שאלו את נתניהו על זה והוא אמר שמדובר ב70 נערים מבתים הרוסים, שבכלל לא גרים שם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

זה לא אומר כלום חוץ מלתת לאויב חזית נוספת נגדך.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

למדת מושג חדש?   אתה מדבר על אמנת ז'נבה או אולי על אמנת האג?   תהיה יותר ספציפי.

אז מהיום אתה גם משפטן? מתי בדיוק זה קרה? למקרה שזה לא היה ברור: דיני מלחמה הם מה שמוכר בשפה המקצועית כמשפט הבינלאומי ההומניטרי (IHL / LOAC). עכשיו זה מספיק ברור, או שצריך להמשיך ללעוס עבורך את החומר עד שיהיה לך קל לבלוע?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

להפציץ בית ספר או בניין מגורים זה מוסרי בעיניך?

הלחימה מחייבת איזון בין הצורך להפעיל כוח קטלני כדי להכניע את האויב ולהשיג את מטרות המלחמה, לבין החובה להימנע מגרימת סבל והרס מיותרים שאינם נחוצים. על פי עיקרון זה, מותר לתקוף לוחמים אך אסור לתקוף אזרחים במכוון. כמו כן, אסור לתקוף בתים פרטיים, בתי ספר או בתי חולים, אלא אם כן הם משמשים בפועל לפעילות צבאית. כאשר מחבלים יורים מתוך בית ספר, הוא הופך למטרה צבאית לגיטימית. מנגד, אסור לשטח שכונה שלמה ללא מודיעין על מטרות צבאיות בתוכה. כל זה על בסיס עקרון הצורך הצבאי, עקרון המידתיות ועקרון הזהירות.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

איפה ראית זלזול או בכלל התייחסות לפקודה בלתי חוקית?   באמת, למד לקרוא לפני שאתה מתווכח על משהו שלא כתבתי.

שוב פלטת שטות וברחת?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, עדי-אל כתב:

לא סתם אומרים שצהל זה הצבא הכי מוסרי בעולם כי הוא היחיד שמשתתף בתחרות הזאת

א- לדעתי, זה סוג של הנדסת תודעה, בנוסף על עוד סיבות. 

ב- צה"ל הוא גם הצבא היחיד בעולם שנתון לביקורת נוקבת גלובלית 24-7 וגינויים מקיר לקיר בכל פעם שמישהו בצבא מפליץ. אין לביקורת על צה"ל עוד אח ורע בכל העולם. 

אפילו הגינויים על רוסיה נמוכים בכמות, ווליום ועוצמה מהגינויים על צה"ל- ופוטין מטווח אזרחים כמו ארגון טרור. 

אז, בגדול, סוג של כן, צה"ל הוא היחיד שמשתתף ב"תחרות" הזו, כי גוררים אותו לשם בכח.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 שעות, עדי-אל כתב:

צבא שוויץ מוסרי הרבה יותר. כמה חפים מפשע הם הרגו לאורך 700 שנות קיומה?

ובאופן אבסורדי זו כנראה המדינה הכי מילטריסטית בכל מערב אירופה. אגמים, אתרי סקי והמון שלווה ובמקביל האוכלוסייה שם מתכוננת ברמה היומית למלחמה, הם כנראה שניים לאמריקאים בכל הקשור בלהחזיק נשק אזרחי ולהתאמן בו באופן קבוע. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...