Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, MostlyWicked כתב:

הם ממש לא נלחמים (רק) על מדינה מהנהר ועד הים.

גם אתה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

לך איתי עוד צעד קטן ונסכים שדת זה דבר טיפשי. 

על "לא תפקידה של המדינה" אנחנו מסכימים לגמרי, ולכן צריך להפריד דת ממדינה כבר שלשום.

ולגבי החלק האחרון, תמיד בויכוחים האלו איכשהוא הצד הדתי/חרדי מרים להנחתה ונותן כלים להשוואה בין החרדים למוסלמים, אז נעזוב את זה ככה.  

אני לא אדם מאמין. לומר שדת זה דבר טיפשי זה מיותר.

להפריד דת מהמדינה זה בלתי אפשרי במדינה יהודית, שבה יהדות היא גם דת וגם לאום. בהצלחה עם הנסיונות.

היות ואני לא בצד הדתי/חרדי אז אתה יכול לוותר על ההתנשאות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד פעם עם ההשוואות שלכם...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

לאמת? אני לא מאמת כלום זו המציאות.
הצבא לא שם לו למטרה להפוך חרדים לחילונים, אבל כשחלקם יצאו מהגן הסגור שבו חיו כל חייהם הם כנראה יחליטו שיותר נחמד להם להיות פחות חרדים.
קח 100 אנשים שלא היו בקזינו בחיים, תן להם 100 דולר וזמן לשחק.
חלקם לא יחזרו לשם לעולם. חלקם יחזרו מדי פעם בשביל הכיף, חלקם יבלו שם בחודש הקרוב ויפסידו את כל רכושם.

אי אפשר לשלב חרדים במערכת שהיא לא כלוב חרדי אחד גדול ולחשוב שחלקם לא ירצו לעזוב את אורח החיים החרדי.
זה לא משנה כמה כסף תשקיע ב"חיזוק זהות יהודית", וזה לא משנה אם הם לא יראו אפילו בחורה אחת במשך כל השרות שלהם.

כל האמור לעיל לא יכול להוות תירוץ לאי גיוס חרדים, המטרה של הרבנים היא לא המטרה של המדינה. המטרות פה מתנגשות.
המדינה צריכה להטיל כל סנקציה שהיא יכולה ולקחת את כל התקציבים מחרדים שמסרבים להתגייס ומכל המערכות התומכות בהם, כולל החינוך.
אין דרך אחרת, והחששות הגדולים ביותר של מנהיגי הציבור הזה לא צריכים לעניין את המדינה, בשביל זה יש בתי מעצר/בתי כלא.

המטרות לא חייבות להתנגש. אם אתה באמת רוצה בגיוס החרדים אז הדרך לעשות את זה היא להקים מסגרות צבאיות שבהן הם יוכלו להמשיך ולקיים את אורח חייהם. הרעיון להקים ישיבות באזורי ספר, שם הם יוכלו גם ללמוד וגם לשרת ביחידות בהן אורח החיים החרדי יוכל להישמר בקפידה הוא לא מופרך. הכל שאלה של אם אתה רוצה לשלב אותם בחברה או לגזוז את פיאותיהם.

לפני שעה, David32 כתב:

באמת אבל אין הבדל בין להגיד בעזרת השם ל ביסמללה, או שמע ישראל ואללה אכבר. או בשם האב הבן ורוח הקודש.

אין אלוהים מלבד השם.

הבדל דק. בעובי של דלת של ממ"ד בעוטף ב-7.10

לפני כשעה, flytomars כתב:

מעניין, ואיך מה שרשמת מבדיל אותך מהחמאס?

הם בטוחים שהם נלחמים בדיוק על אותו דבר (מדינה בין הירדן לים), אתה שונה כי החלטת שאתה צודק והם טועים?

אתה מוזמן להשוות את מגילת העצמאות לאמנת החמאס. שני המסמכים זמינים ברשת ויסכמו לך יפה את ההבדל. הייתי מציע את אלוהים אם גם זה לא יעזור, אבל נראה לי שאתה לא בקטע.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

גם אתה.

זה לא נכון. בשבילנו זו מלחמת קיום, בשבילהם זאת לגמרי מלחמת ברירה. אם הם חושבים שהם במלחמת קיום הם טועים אובייקטיבית 🤷‍♂️

זה בסדר להודות שאין סימטריה, לא חייבים לחפש בכוח. אפשר לפתח אמפתיה לעמדה הפלסטינית גם בלי זה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

המדינה משקיעה הון בהדתה של הציבור היהודי אז למה אסור לפעול לצד השני?

זהות יהודית זו גם הזהות היהודית חילונית שלי. אני מאוד בעד שילמדו אותה וילמדות את התנך מנקודת ראות היסטורית חילונית כולל דיונים על הדברים שכתובים בו (כולל הקטעים המועתקים מדתות קדומות יותר).

שילמדו את ההיסטוריה של עם ישראל כולל ההיסטוריה של ארץ ישראל. שילמדו לא רק על הלעיות אלא גם על היישוב שהיה פה כשהעיות הגיעו. יהודי ושאינו יהודי.

שילמדו גם מה היה פה לפני מלכות דויד ומה היה פה ב 2000 שנה שאחרינו.

חוץ מהקטע של ההדתה אני מסכים עם כל מילה.

התייחסתי קודם לכן לחינוך הממלכתי כשאמרתי שאני למדתי בו הרבה יותר תכנים יהודיים (בלי שום הדתה או מיסיונריות משום צורה) בהשוואה לילדיי, שהם לכאורה תוצרים של אותה מערכת חינוך. היהדות היא חלק בלתי נפרד ממי שאנחנו. היא חלק מרכזי במסורת, היסטוריה, תרבות ובזהות שלנו גם אם אנחנו חילונים. יש בקרבנו רק מיעוט זניח שמתכחש ומתנער מזה.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Renaultrap כתב:

המטרות לא חייבות להתנגש

המטרות חייבות להתנגש. אין דרך אחרת.
הרבנים רוצים שליטה מלאה על הקהילות שלהם, ברמה של איזה בגד ללבוש ואיזה טלפון לקנות.
חלק גדול מזה זה כסף אבל חלק מזה זה גם כדי לשמור את האנשים בכלוב ובכך להנציח את השליטה.
ברגע שהם יצאו מהכלוב, וכפי שאמרתי זה לא ממש משנה אם תזרוק אותם במקום נטוש בבקעה על גבול ירדן שלא עובר בו אפילו תן, חלקם יהיו יבחרו להיות פחות חרדים או לא חרדים כלל.

לא ניתן לקחת מישהו בכלוב, להראות לו חלק קטן, פיצפון אפילו, מהעולם החיצון ולהבטיח שהוא לא ירצה לצאת מהכלוב, לכן המטרות הללו בהכרח מתנגשות מבחינת המנהיגים של הציבור החרדי.
זה לא ממש משנה כמה הצבא השתדל, וזה לא ממש משנה איזה מסלול הם יעשו, מבחינת המנהיגים שלהם מספיק שיש סיכוי ש0.001% מהם יהחליטו להיות לא חרדים אחר כך כדי להתנגד לזה בכל דרך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

את כל הגמח"ים והעמותות, ותסגור את כל הסובסידיות.

זו כנראה העלמת המס הממוסדת הגדולה ביותר במדינת ישראל. קיים כיום גם בציונות הדתית. זה מיליארדים שנועדו למטרות אישיות בסופו של דבר שלא רק של ממוסים אלא גם מקבלים תקציבים מסודרים מהמדינה. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 16 דקות, MostlyWicked כתב:

זה לא נכון. בשבילנו זו מלחמת קיום, בשבילהם זאת לגמרי מלחמת ברירה. אם הם חושבים שהם במלחמת קיום הם טועים אובייקטיבית 🤷‍♂️

יהודים חיים במדינות ערב עם חופש דת ובלי שרוצחים אותם. למה כשאתה כובד אותם זה בסדר אבל כשהם רוצים לכבוש אותך לא?

מה ההבדל?

לפני 14 דקות, Renaultrap כתב:

חוץ מהקטע של ההדתה אני מסכים עם כל מילה.

התייחסתי קודם לכן לחינוך הממלכתי כשאמרתי שאני למדתי בו הרבה יותר תכנים יהודיים (בלי שום הדתה או מיסיונריות משום צורה) בהשוואה לילדיי, שהם לכאורה תוצרים של אותה מערכת חינוך. היהדות היא חלק בלתי נפרד ממי שאנחנו. היא חלק מרכזי במסורת, היסטוריה, תרבות ובזהות שלנו גם אם אנחנו חילונים. יש בקרבנו רק מיעוט זניח שמתכחש ומתנער מזה.

הקטנה שלי בדיוק סיימה יב'.

למדו הרבה תכנים יהודיים לא פחות ממני.מה שהם לא למדו ואנחנו כן זה את מבוא למקרא שבחן את התנ"ך לא מנקודת ראות דתית.

מה שמאוד חסר לי זה הצמצום של ההיסטוריה היהודית והישראלית. אם זה השואה, העליות, ראשית ההתיישבות וכו'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

המטרות חייבות להתנגש. אין דרך אחרת.
הרבנים רוצים שליטה מלאה על הקהילות שלהם, ברמה של איזה בגד ללבוש ואיזה טלפון לקנות.
חלק גדול מזה זה כסף אבל חלק מזה זה גם כדי לשמור את האנשים בכלוב ובכך להנציח את השליטה.
ברגע שהם יצאו מהכלוב, וכפי שאמרתי זה לא ממש משנה אם תזרוק אותם במקום נטוש בבקעה על גבול ירדן שלא עובר בו אפילו תן, חלקם יהיו יבחרו להיות פחות חרדים או לא חרדים כלל.

לא ניתן לקחת מישהו בכלוב, להראות לו חלק קטן, פיצפון אפילו, מהעולם החיצון ולהבטיח שהוא לא ירצה לצאת מהכלוב, לכן המטרות הללו בהכרח מתנגשות מבחינת המנהיגים של הציבור החרדי.
זה לא ממש משנה כמה הצבא השתדל, וזה לא ממש משנה איזה מסלול הם יעשו, מבחינת המנהיגים שלהם מספיק שיש סיכוי ש0.001% מהם יהחליטו להיות לא חרדים אחר כך כדי להתנגד לזה בכל דרך.

נראה לי שהמטרות שלי ושלך דומות, אז זו נקודה טובה להתחלה.

רבותיהם קונטרול פריקס. זה ברור כשמש, והמטרות שלהם אינן מטרותיי. גם היום צעירים יוצאים וימשיכו לצאת בשאלה, אבל השירות בצבא מאיים עליהם בסחף בלתי נשלט שהם לא חוו.

דעתי היא שהתאמת השירות הצבאי לאורח חיים חרדי תקל על גיוס משמעותי יותר של חרדים לצבא. המטרה המיידית היא מילוי השורות בצה"ל ולא העברת אנשים על דתם. זה לפחות מה שטוענת מקהלת ה"אחרי 7.10 זה לא יכול להימשך. הצבא צריך חיילים מיד". מי שמתעקש על סנקציות שיושתו על מוסדות כדי לגייס בכפייה הרי לא ישיג פתרון מיידי, כששורותיו של הצבר ריקות. במקרה הטוב תשיג סרבנים.

היות וההשתמטות החרדית מונעת השתלבות של חרדים בשוק העבודה, אני חושב שבטווח הארוך גיוס החרדים (ליחידות חרדיות) יקל על יציאה שלהם לשוק העבודה ולתרומה למשק. שם גם מנעמי החילוניות ישפיעו יותר על מי שאמונתו פחות חזקה. זה בלתי נמנע.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

יהודים חיים במדינות ערב עם חופש דת ובלי שרוצחים אותם. למה כשאתה כובד אותם זה בסדר אבל כשהם רוצים לכבוש אותך לא?

מה ההבדל?

ההבדל הוא שהם הולכים להרוג את רובנו המוחלט, חוץ מכמה מהנדסים שהם רוצים לשמר לטובת פלסטין החדשה, כפי שהם עצמם מצהירים. וראינו מה קורה כשהם כובשים שטח מישראל (הם כבשו זמנית שטח לפני פחות משנה), לעומת זאת ישראל שולטת על שטחים נרחבים שלהם כבר עשורים בגדה המערבית והם חיים ממש בסדר יחסית תחת שלטון ישראלי, הם לא נאנסים וראשו של אף אחד לא נערף, מקסימום עוצרים אותם כשהם מנסים לתכנן רצח, ואם הם מתנגדים למעצר אז יורים בהם.

חוץ מזה, כמה יהודים חיים עם חופש דת במדינות ערב בלי שירצחו אותם? אם לא תכלול את איראן (שאינה מדינת ערב) מדובר בעשרות או מאות בודדים. לפני פחות ממאה שנה הם היו מאות אלפים. כנראה שהיה להם ממש טוב שם, עם כל חופש הפולחן האוטופי... בישראל חיים כמיליון ערבים? יותר? עם שוויון זכויות מוחלט (לפחות על הנייר), כולל חופש תעסוקה ותפקידי שלטון במוסדות ממשלתיים. גם כאן אין אפילו שביב של סימטריה.

אין שום סימטריה בין ישראל לפלסטינים, אפילו לא בערך. אני מתחיל לחשוד שאתה סתם מטריל.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
  • אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

יהודים חיים במדינות ערב עם חופש דת ובלי שרוצחים אותם

רק עם איזה התנכלות פה והתעללות ושם, או שמדי פעם השלטון האיסלמי מוציא מישהו להורג על הגנה עצמית כמו שהיה באיראן לא מזמן. כיף.

לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

למה כשאתה כובד אותם זה בסדר אבל כשהם רוצים לכבוש אותך לא?

הם לא רוצים לכבוש אותך. כתושב הדרום אתה צריך לדעת מניסיון מה הם רוצים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, Renaultrap כתב:

להפריד דת מהמדינה זה בלתי אפשרי במדינה יהודית, שבה יהדות היא גם דת וגם לאום. בהצלחה עם הנסיונות.

זה בהחלט אפשרי, טכנית אין שום בעיה. 

מעשית, יש כמה חברה שנוח להם מאוד המצב שבו הם מרוויחים מהבעלות על היהדות, ואלו שמרוויחים פוליטית תמורת השוחד שהם מעבירים לחברה שהזכרתי מקודם. 

אבל טכנית, אין בעיה. 

• אהבתי 3

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפרדת דת ממדינה זה לא אומר שהמדינה מפסיקה להיות יהודית. זה אומר שלמי שחי בה יש יותר חופש, וזה טוב.

לפני 19 דקות, ch28566 כתב:

איראן, חיזבאללה - ביבי עושה שוב את מעשי העשור האחרון, נותן לאויב לקבוע הכל. 

לפי מה שקורה בעולם לאחרונה, זה לא רק האימפוטנציה הפרטית שלו (שבהחלט קיימת) אלא בעיה קשה של המערב בכלליות. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...