Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, Renaultrap כתב:

אגב, תגובת לשכתו של השר לגמרי נכונה, הרי יועצו של ערפאת היה סגן יו"ר הכנסת, ותלה תמונה של רבו בגאון

פרס החניך המצטיין ע״ש עמית סגל.

לפני 11 דקות, Renaultrap כתב:

ואיך היית מכנה את ההתנהגות הזו? גזענות?

כן.

איך אתה היית מכנה את זה?

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 11 דקות, Gosser1860 כתב:

או שהוא יקבל נזיפה מהביג בוס שלא לנענע את הסירה

תכף הוא יוציא מכתב הבהרה שהדברים הוצאו מהקשרם, שהכל נאמר על ממשלת הסמול של בנט הבוגד שמכר את המדינה כדי להיות ראש ממשלה עם ערבים ולשפץ את הבית שלו על חשבון הציבור.

איך אומר דגלס מארי לאנטישמים, תגיד לי במה אתה מאשים את היהודים ואגיד לך במה אתה אשם. אז אותו דבר פה.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

איך אתה היית מכנה את זה?

זה יותר מדינת הלכה מאשר גזענות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

הבעיה היא לא סינוואר אלא חוסר היוזמה והמעש שלנו.

מעבר לגדר לא יאהבו אותנו ואנחנו עבורם בדיוק כמו שהם עבורנו. אם אתה עוזב את זה אז תמיד יקום איזה סינוואר שיפגע בך בסוף והדרך למנוע את ז היא קודם כל לדאוג שהיכולות שלו יהיו מוגבלות ואחר כך לפגוע בו קודם.

זה בסדר להיות גזען אבל לפחות תדייק בעובדות.

הדרוזים נעו מעמדה ניטרלית בתחילת הסכסוך ועד שנות ה 40 שאז כבר סייעו להגנה.

פרט לקבוצה קטנה שהצטרפה כשכירי חרב לקאוקג'י הדרוזים לא נלחמו מעולם נגד הקמת המדינה.

אז תכל'ס בתי הכלא שלנו הם מותרות. במקום להשקיע בענישה אפשר פשוט לזרוק את האסירים אל מעבר לגדר. יש מצב שככה לא יחטפו חבר'ה שלנו יותר כקלפי מיקוח. כל הכבוד על זיהוי הבעיות.

"הדרוזים" סייעו להגנה? כמה מהם? בתור דייקן בעובדות אתה עושה פה הכללה די מרשימה. אבל רק "קבוצה קטנה", שני גדודים דרוזים חנו בירכא ושפרעם, ומשם התקיפו בגליל המערבי ובעמק זבולון. הדרוזים, ללא שאיפות להקמת מדינת לאום, ראו לאן הרוח נושבת לאחר קרב רמת יוחנן ובחרו בצד שלנו. היות ואתה פחות גזען אני משאיר לך לנחש מה היה קורה אם היהודים היו מפסידים.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 30 דקות, Renaultrap כתב:

מה שאתה כותב הוא לא לא נכון, אבל כשמדובר בקבוצה גדולה מאד של יהודים היית בקלות מכנה זאת גזענות

נכון ב-1000%. או שחרדים וגם דתיים (ולא רק הם) מקבלים "נישואי תערובת"? נכון זה גזענות טהורה, מספיק לשמוע מדי פעם הרבנים הראשיים לישראל.

לפני 30 דקות, Renaultrap כתב:

לא עולה חדש. מכיר. ואיך היית מכנה את ההתנהגות הזו? גזענות?

גם עולה חדש יודע שבארץ אי אפשר להתחתן באופן רשמי  ב"נישואי תערובת". אז הייתי שואל האם אתה חייזר? וכן, גם זאת גזענות טהורה. 

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

פרס החניך המצטיין ע״ש עמית סגל.

כן.

איך אתה היית מכנה את זה?

שוב, במקום להתמודד עם טענה אתה מנסה להתמודד עם ה"שופר" הגנרי.

אני הייתי מכנה זאת בדלנות, בקבוצה קטנה שמנסה לשמור על ייחודה. ברמת הקבוצה אני מוצא בזה הגיון. פחות הגיוני לי שקריאות הגזענות יוצאות קל ומהר מדי כשמדובר ביהודים, אבל אם עומד דרוזי ומטיף לנו מוסר על גזענות אז אבירי הקידמה עומדים ומריעים לו. המוסר הכפול הוא הבעיה כאן. אין לי שום בעיה עם הבדלנות הדרוזית. אני גם מאד מכבד ומבין את ההחלטה (גם אם לא רשמית) של אנשי דלית אל כרמל לא לפתוח את הישוב שלהם לבני דתות אחרות כמו בעוספיה. בלי בג"צ קעאדן ובלי בצלם ועם "גזענות".

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדלנות זה אחלה כשזה מבחירה אישית, לא כשזה נכפה עליך ע"י המדינה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, mikyl כתב:

נכון ב-1000%. או שחרדים וגם דתיים (ולא רק הם) מקבלים "נישואי תערובת"? נכון זה גזענות טהורה, מספיק לשמוע מדי פעם הרבנים הראשיים לישראל.

גם עולה חדש יודע שבארץ אי אפשר להתחתן באופן רשמי  ב"נישואי תערובת". אז הייתי שואל האם אתה חייזר? וכן, גם זאת גזענות טהורה. 

היות ואיני כפוף לחרדים, דתיים ולהם שהם לא אלה ולא אלה, אני לא שואל לדעתם על נישואי תערובת. נסעתי להתחתן בקפריסין, ואם ילדי ירצו להתחתן עם ערביה, כורדית או חייזרית הם יוכלו לעשות בדיוק אותו דבר. אגב, סביר מאד שבמקרה של הערביה היא תחוסל על ידי משפחתה שלא תוכל לשאת את הפגיעה בכבוד המשפחה.

אני מקווה שאתה יכול לשאת את זה שגם "ביביסטים" מסכימים איתך על דבר או שניים. התועבה הזו שישראלים צריכים לטוס לארץ אחרת כדי להינשא, או להיקבר מחוץ לגדר כדי לא להישאר במקרר, היא בדיוק מה שזה. תועבה. זה לא משנה את העובדה שאני לא מקבל הטפות מוסר מדרוזים על גזענות.

אפרופו גזענות, למיטב זכרוני זו לא ממשלת החורבן שחוקקה את חוק השבות, או השחילה ("למרות המלחמה!") מגן דוד על דגל המדינה.

לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

בדלנות זה אחלה כשזה מבחירה אישית, לא כשזה נכפה עליך ע"י המדינה.

לא מסכים. בדלנות יכולה להיות מאד חשובה לשמירה על צביונה של קהילה. היא מסוכנת כשהיא מתערבת בחירויות הפרט, אבל אני חי בשלום עם זה שחברה רוצה לשמור על צביונה. כולם ממהרים להתנפל על גזענותם של החרדים, הדתיים וההם, אבל כמה ערבים מתגוררים בקיבוצי ישראל לאחר יותר ממאה שלמה? מדוע יישובים קהילתיים מאפשרים ל"ועדות קבלה" לשמור על צביון היישוב בלי אצבע מאשימה?

המדינה הזו קמה בראש ובראשונה כבית לאומי לעם היהודי. הבטחות על חופש , דמוקרטיה ושוויון היינו יכולים לחפש במדינות קיימות. ההסטוריה הוכיחה שזה לא עובד. אנחנו האשה המוכה של עמי העולם, וכמו שבמעון לנשים מוכות לא מאכלסים גברים בשם השוויון הקדוש (גם אם הם נשבעים שהם בסדר) כך אני לא מתנצל על כך שהמדינה שלי היא מדינת לאום. יש לנו את הזכות לוותר על הקונספט רק אחרי שכל מדינות העולם ויתרו עליו. 

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בהמנון שרים להיות עם חופשי בארצנו. המדינה הוקמה כדי להיות בית לאומי ליהודים, אחלה. ממתי "יהדות" זה תחום שיפוט בלעדי של הרבנות הראשית לישראל?

שוב, אתה רוצה להתבדל, אחלה. מותר. 

אבל אם אתה לא רוצה? גם זכותך.

המדינה צריכה לאפשר את שני הדברים. המדינה לא תפסיק להיות יהודית אם נפריד את הדת מהמדינה. פשוט יהיה יותר נעים לחיות פה.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 51 דקות, Renaultrap כתב:

אז תכל'ס בתי הכלא שלנו הם מותרות. במקום להשקיע בענישה אפשר פשוט לזרוק את האסירים אל מעבר לגדר. יש מצב שככה לא יחטפו חבר'ה שלנו יותר כקלפי מיקוח. כל הכבוד על זיהוי הבעיות.

"הדרוזים" סייעו להגנה? כמה מהם? בתור דייקן בעובדות אתה עושה פה הכללה די מרשימה. אבל רק "קבוצה קטנה", שני גדודים דרוזים חנו בירכא ושפרעם, ומשם התקיפו בגליל המערבי ובעמק זבולון. הדרוזים, ללא שאיפות להקמת מדינת לאום, ראו לאן הרוח נושבת לאחר קרב רמת יוחנן ובחרו בצד שלנו. היות ואתה פחות גזען אני משאיר לך לנחש מה היה קורה אם היהודים היו מפסידים.

אתה משתמש בהם גם כקלפי מיקוח וגם כענישה אבל כשיש לך חטופים אז אתה משתמש בקלפים שלך כדי להחזיר אותם.

ולגבי הדרוזים,הדרוזים של ארץ ישראל באו מחורן ומהגליל ולא היו מעורבים. אתה מדבר על הסורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הדרוזים והבדואים הולכים עם מי שחזק וייתן להם את השטח שהם רוצים, לא מעניין אותם אם זה יהודי ישראלי או מוסלמי מעזה/סוריה. כרגע זה ישראל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Renaultrap כתב:

? מדוע יישובים קהילתיים מאפשרים ל"ועדות קבלה" לשמור על צביון היישוב בלי אצבע מאשימה?

חוק ועדות קבלה הוא גזעני מהמקפצה ויש עליו ביקורת לא מעטה בכלל.

לא פלא שהוא מקודם בעיקר על ידי מפלגות ימין.

https://www.idi.org.il/articles/46860

אבל כמה ערבים מתגוררים בקיבוצי ישראל לאחר יותר ממאה שלמה?

קיבוצים זו ירושה של תקופה אחרת. עם סטנדרטים אחרים. גם זה רע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בדלנות יכולה להיות מאד חשובה לשמירה על צביונה של קהילה. היא מסוכנת כשהיא מתערבת בחירויות הפרט, אבל אני חי בשלום עם זה שחברה רוצה לשמור על צביונה.

מה? חברה מורכבת מפרטים. 

"היא מסוכנת כשהיא מתערבת בחירויות הפרט" - להגיד "לא" ללתת לקהילה להחליט עליך (או על עם מי מותר לך להתחתן).

ובשאר המשפט אמרת בדיוק ההיפך.

שלא נדבר על זה ששניה אחרי זה הלכת להעביר נושא.

תחליט בבקשה, העובדה שאני לא יכול להתחתן עם נוצריה (או מוסלמיה, או בודהיסטית) בישראל, זה סבבה או לא?

זה פוגע בזכויות הפרט או לא?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 52 דקות, Night Driver כתב:

אתה משתמש בהם גם כקלפי מיקוח וגם כענישה אבל כשיש לך חטופים אז אתה משתמש בקלפים שלך כדי להחזיר אותם.

ולגבי הדרוזים,הדרוזים של ארץ ישראל באו מחורן ומהגליל ולא היו מעורבים. אתה מדבר על הסורים.

אני מדבר על זה ששני הגדודים חנו בירכא ובשפרעם. אני משאיר לך לחשוב אם כל הלוחמים היו במקור מסוריה ולבנון או לא, או אם היו חונים בכפרים עויינים להם. יש לי יסוד סביר להניח שלאור המהפך שעברו כקולקטיב אחרי רמת יוחנן ההסטוריה הנכתבת בעברית נוטה להקל בעמדותיהם קודם לכן. 

אסירים אינם קלפי מיקוח. יש לנו מערכת משפט שקצבה להם עונש כרוצחים. דיראני ועובייד היו קלפי מיקוח. אם רוצחים מורשעים הם קלפי מיקוח אז צריך להלבין מעשי לינץ׳ לפני שרשויות האכיפה תופסות את הקלף ומעודדות חטיפות לשם שחרורו.

לפני 3 דקות, David32 כתב:

מה? חברה מורכבת מפרטים. 

"היא מסוכנת כשהיא מתערבת בחירויות הפרט" - להגיד "לא" ללתת לקהילה להחליט עליך (או על עם מי מותר לך להתחתן).

ובשאר המשפט אמרת בדיוק ההיפך.

שלא נדבר על זה ששניה אחרי זה הלכת להעביר נושא.

תחליט בבקשה, העובדה שאני לא יכול להתחתן עם נוצריה (או מוסלמיה, או בודהיסטית) בישראל, זה סבבה או לא?

זה פוגע בזכויות הפרט או לא?

ודאי שזה פוגע בזכויות הפרט. כפי שאמרתי (לפני שהלכתי), גם חוק השבות פוגע בזכויות הפרט. ליהודי יש זכות שאין לנוצרי או למוסלמי, למרות שכולם אזרחים. 

סבבה? לא. האם היינו נדרשים לחוק כזה אם עצם קיומה של מדינת לאום יהודית לא היה תלוי בזהותה היהודית? כנראה שלא

לפני 27 דקות, פינדר כתב:

חוק ועדות קבלה הוא גזעני מהמקפצה ויש עליו ביקורת לא מעטה בכלל.

לא פלא שהוא מקודם בעיקר על ידי מפלגות ימין.

https://www.idi.org.il/articles/46860

קיבוצים זו ירושה של תקופה אחרת. עם סטנדרטים אחרים. גם זה רע.

עם כל החיבה לתנועה הקיבוצית ולהיסטוריה המפוארת שלה, גם היהדות וגם רדיפות היהודים הם מתקופה אחרת. כפי שכתבתי, מאות רבות של שנות רדיפות הכתיבו מציאות לפיה ליהודים אסור להתפשר על מדינת לאום, למרות ההתנגשות של הקונספט עם רעיונות אוטופיים. לתנועה הקיבוצית אין כזה אליבי ובכל זאת טרם ראיתי שלטי ״די לגזענות״ מול משרדי התנועה. הכי קרוב לזה אלה הנסיונות לעשות מנגל באסי.

פורסם

כשהנפוטיזם כל כך טוב שזה עושה לי פלאשבקים על גרפים, עצים ואלגוריתמים חמדניים (pun intended)

--

(כל כך הרבה ״בדיחות״ מדמ״ח, כל כך מעט זמן..)

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...