Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, arturkopit כתב:

לא נמאס לך לשקר ואח"כ לצרוח שפוגעים לך ברגשות כי אתה נתפס על שקר?

https://www.ynet.co.il/news/article/hygwtngrh

חיפוש קצר בגוגל היה מוצא לך את זה.

לא מבין איך לא חסמו אותך עדיין מרוב כמות השקרים והפייק שאתה מפיץ פה.

הנה:

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3736694,00.html

ואני אצטט מתוך הכתבה, כי נראה שחיפוש זה לא הצד החזק שלך:

"עם זאת, בעניין המדינה השלישית מושא הליך זה הודיעה המדינה כי מסתננים אינם מורחקים למדינה השלישית מושא הדיון בהעדר הסכמתם וכי לא תבוצע הרחקה בכפייה למדינה זו: "מוחזק במשמורת שעומד על דעתו ואומר עד העלייה למטוס שאין הוא מוכן להיות מורחק... לא יגורש בכפייה". הסיבה לכך נותרה חסויה, אך היא אינה נטועה בדין הישראלי אלא בהסדר הספציפי החל על ההרחקה בענייננו.

ואיזה מבאס זה שאף אחד לא שואל אותך את מי לחסום ואת מי לא. תיאלץ להמשיך לסבול.

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

חחח. פשוט לא נכון. היה מדובר על מספר תיקונים לאותו חוק (החוק למניעת הסתננות), שסעיף אחד (משך זמן הכליאה המירבי בחולות) הוא זה שנפסל בבג"צ פעם אחר פעם. 

אגב תופעת ההסתננות החלה בשנת 2007, הכנסת ניגשה לתקן את החוק בשנת 2012 בהוראת שעה שתוקפה מראש היה לשלוש שנים (כלומר גם ללא בג"צ החוק לא היה בתוקף כבר במשך יותר משמונה שנים). 

אבל בג"צ... 

ב-2012 בג"צ פסל את כל סעיף 30א (אם זה אומר לך משהו), ולא רק את משך זמן הכליאה המירבי (שהיה עד שלוש שנים בתיקון הראשון).

בכל מקרה, הכוונה היא שבג"צ פסל את התיקונים לחוק בשלוש הזדמנויות שונות, שזה אומר שכל התהליך של ניסוח החוק, הבאתו לכנסת כולל קריאה ראשונה, שלישית וכדומה, ועד קבלתו, כל זה קרה שלוש פעמים. מבחינה בירוקרטית אין ממש הבדל אם זה היו 3 חוקים שונים שנפסלו או אותו חוק שנפסל 3 פעמים.

והסיבה שחלק מסעיפי התיקון נקבעו כהוראת שעה לשלוש שנים היא כדי לבחון את השפעתם.

מה היה קורה אם בג"צ לא היה פוסל את החוק אי אפשר לדעת. אולי היו מאריכים אותו או מתקנים באופן קבוע.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

והסיבה שחלק מסעיפי התיקון נקבעו כהוראת שעה לשלוש שנים היא כדי לבחון את השפעתם.

מה היה קורה אם בג"צ לא היה פוסל את החוק אי אפשר לדעת. אולי היו מאריכים אותו או מתקנים באופן קבוע

אין ספק ששמונת החודשים (ההבדל בין 20 חודשים שרצתה הממשלה ל-12 שרצה בג"צ) זה מה שמנע את גירוש המסתננים וזה מה שמנע מהממשלה בכלל לנסות להאריך את החוק וזה מה שגרם לנתניהו לחתום על הסכם עם האו"ם ולחזור בו תוך פחות מ-24 שעות ובכלל לבצע כל פעולה שהיא בשמונה השנים האחרונות כדי לגרש את המסתננים. 

פתטי. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אתה אמרת שהמדינה לא בודקת, ואני הסברתי שהיא כן בדקה. זה חוסר דיוק ראשון.

מי שנדחה גורש?   זה חוסר דיוק שני.

לירות בפליטים, לכאורה, על הגבול זה הומני?

גם לפי איזה נוהל בדיוק?   זה בטוח לא לפי נהלי פתיחה באש של הצבא.

אם תפסת אתה לא יכול לגרש זה אי דיוק שלישי. אם היית קורא את עמדת היועץ המשפטי בזמנו אז היית יודע שיש חריגים.

לשאלתך - 3 פסקאות, 3 אי דיוקים.

איזה אחוז מהבקשות נבדק ותוך כמה שנים?

מי שבקשתו למעמד פליט נבדקה ונדחתה גורש. 

כשמישהו חוצה גבול בינלאומי יורים בו. ככה זה בקו גבול.

אנחנו לא מדברים על חרחג אלא על הכלל. כמה נתפסו על ידי צהל ונשלחו חזרה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אין ספק ששמונת החודשים (ההבדל בין 20 חודשים שרצתה הממשלה ל-12 שרצה בג"צ) זה מה שמנע את גירוש המסתננים וזה מה שמנע מהממשלה בכלל לנסות להאריך את החוק וזה מה שגרם לנתניהו לחתום על הסכם עם האו"ם ולחזור בו תוך פחות מ-24 שעות ובכלל לבצע כל פעולה שהיא בשמונה השנים האחרונות כדי לגרש את המסתננים. 

פתטי. 

תופעת המסתננים תפסה תאוצה בתקופת אולמרט, כאשר החלו להגיע אלפי מסתננים דרך הגבול עם מצרים.

להזכירך, דווקא בממשלת נתניהו החלה בניית הגדר בגבול, אשר הושלמה ב-2013, והביאה לירידה מ-10000+ מסתננים בשנה לרמה של עשרות או אפילו בכלל לא.

ונראה לך שנתניהו פועל בואקום?   להזכיר לך את הקמפיינים והמחאות נגד גירוש המסתננים, בהשתתפות עשרות אלפים בתל אביב?   כח קפלן היה קיים כבר אז מסתבר. הפעילות לא הייתה רק הפגנות, אלא הגשת עתירות, ניסיון להפריע לגירוש במסווה של "בעיות בריאותיות" של המסתננים ועוד.

שלא לדבר על כך שאפילו ממשל אובמה העביר ביקורת על ממשלת ישראל בסוגיית גירוש המסתננים.

כשראש עיריית פתח תקווה התחיל לנתק חשמל בדירות של מסתננים לא חוקיים בעיר, מה קרה?   כמובן שבית המשפט ביטל את המהלך.

אם להאמין לישראל היום, אז משיא של כ-70 אלף מסתננים אנחנו עומדים היום על כ-30 אלף. לא מצוין אבל לא נורא. אי אפשר להגיד שלא עשו שום פעולה.

לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

איזה אחוז מהבקשות נבדק ותוך כמה שנים?

מי שבקשתו למעמד פליט נבדקה ונדחתה גורש. 

כשמישהו חוצה גבול בינלאומי יורים בו. ככה זה בקו גבול.

אנחנו לא מדברים על חרחג אלא על הכלל. כמה נתפסו על ידי צהל ונשלחו חזרה?

אני לא יודע איזה אחוז נבדק, אבל זה לא אחוזים בודדים אם מדברים על כ-10 או 20 אלף בקשות שנדחו.

ושוב, אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שמי שבקשתו נדחתה גורש, כי זה ממש לא המצב בשטח.

באיזה קו גבול?   שוויץ-איטליה?   שוב, אתה מדבר כנראה על הוראות פתיחה באש של צבא מצרים או צפון קוריאה.

הכלל הוא שלא יורים באזרחים "תמימים" בגבול. מקסימום נוהל מעצר חשוד.

אם אתה טוען שיורים, אז מוזמן להביא תיעוד מגבול מצרים, בו יורים באנשים שהם לא בגדר חמושים או חשודים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

כמה פתטי זה שאף אחד לא מדבר על מכתזית או בואש כשמדובר במסתננים?

כולם מדברים מפוזיציה..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני נגד פרעות אלימות, אבל מעניין אותי מאיפה השנאה העזה הזו שיש לאריתראים פה נגד השלטון שם, בהינתן שהם בסך הכל מהגרי עבודה, כמו שטוענים, ולא פליטים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני שעה, gadik6 כתב:

כשראש עיריית פתח תקווה התחיל לנתק חשמל בדירות של מסתננים לא חוקיים בעיר, מה קרה?   כמובן שבית המשפט ביטל את המהלך.

ובצדק. 

תחשוב על זה רגע לעומק, נראה לך תקין שראש עיר יחליט לנתק חשמל לדירה כזו או אחרת? 

נ.ב

את המסתננים צריך לגרש ועדיף כבר אתמול. רק מה, לעשות את זה מסודר ומתועד. 

נ.ב 2

כשהממשלה באמת רוצה לבצע משהו, היא יודעת. כנראה שהרצון לא חזק כמו ההכרזות. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 9 שעות, RK כתב:

עניתי על זה כבר - אסור לך להגיד לו אין כניסה אחרי שהוא נכנס. יש לך 2 אפשרויות - הראשונה, לשמור באופן נורמאלי על הגבול. בשביל זה צריך שזה יעניין את הממשלה שלך. לא עניין. השניה - לדון בבקשה שלו אחרי שהוא כבר בפנים (אסור לך להעיף אותו בלי זה) ולדחותה, ולדאוג לגירושו. באופן חוקי לחלוטין. הם באמת לא בקריטריונים, רובם המכריע. בשביל זה צריך שזה יעניין את הממשלה שלך. לא עניין.

הממשלה שלך במקום כל זה ניסתה למרוח את כולם, ואחרי שהחרא פגע במאוורר, לעשות צעדים המנוגדים לאמנות בינ"ל עליהן היא חתומה. באופן לא מפתיע זה נמנע ממנה.

פעם הבאה תבחר אנשים אחרים.

באמת שאלתי כדי לדעת מה החוק, לא כהתרסה. כל פעם אומרים משהו אחר.

אתה יכול לראות את התגובה שלי לגדי גם בנושא הזה.

לפני 9 שעות, arturkopit כתב:

לא כתבת בשום מקום "מקרים בודדים", אלא כתבת במפורש מקרה אחד.

אני הבאתי לך 3 דוגמאות, אתה מעוניין שאביא לך 10 מקרים ואז ישתנה ממקרים בודדים להרבה מקרים...?

אני יכול להביא לך אינספור מקרים של אזרחים שחוטפים מכות משוטרים וזה לא יהיה אנשים בודדים.

אני אשאל אחרת אם אני אתה או המשפחה שלך תחטפו מכות כמו שהמפגינים חוטפים, אתה גם אז תקרא לזה "סהכ מכות" או שפתאום דעתך תשתנה?

גם אם תביא 30 מקרים זה עדיין מקרים בודדים ביחס למאות אלפי אירועים שקרו בהפגנות.

לא אומר שזה תקין, אבל אם המשטרה הייתה פאשיסטית כמו שטענו היו לך עשרות אלפי עצורים שחטפו מכות ונעלמו לחודשים, לא 5, לא 10 ולא 40.

פורסם

אזרח סוג ב׳:

image.thumb.png.09434b5bc0a3d2dbfb730eea563cfdf3.png

ובתגובה מישהו כותב שהם משלמים מכספם הפרטי, שזו בדיחה כי:

1. לא משנה כמה הם משלמים, אלא כמה המדינה משקיעה, יחסית לחינוך הממלכתי

2. לי אין את האופציה להוסיף כסף בשביל לקבל תנאים יותר טובים ללימודים לבן שלי

image.thumb.png.4a22d918e4616f81becd01171b8fa1aa.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 1.9.2023 בשעה 19:21, רוןS כתב:

נסיון להדיח את דני דיין מניהול יד ושם ע"י שר החינוך קיש(קוש).

אי אפשר לחשוד בדיין שהוא שמאל או 0מול

הוא רק הזמין את קרן פלס(שהיא 0מולנית איומה) להופיע

בראיון של הזוג מתניהו שרה מכחישה את הדיווחים לפיהם היא קשורה בצורה כלשהי להדחתו של יו"ר יד ושם דני דיין.   מכחישה .

הכתבת שואלת את שרה אם הדחת יו"ר יד ושם ירדה מעל הפרק,  ונתניהו מתפרץ בהתמרמרות(אבל עם חיוך) "את שואלת את אישתי ? "

אלא את מי, את יאיר ?

• מצחיק 5

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

שודר היום בחדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/domestic/crime-and-justice/blame-bagatz-903697593/?pid=308355

אז נאשים את בג"ץ: הסיבות שבגללן פסל ביהמ"ש את מתווי המדינה

הכאוס השתולל אתמול ברחובות ת"א, והמהומות תפסו כרגיל את הממשלה לא מוכנה, אבל כרגיל יש את מי להאשים. בניגוד לפייק הידוע, מי שאחראי זה לא בג"ץ שדאג לזכויותיהם של בני אדם, אלא הממשלה שלא סיפקה במשך כל השנים הללו מתווה הגיוני והומני להוצאת מבקשי המקלט מישראל.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תוכן חדש...