Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי היא אף פעם לא היתה על הפסים.  😍

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 7 שעות, קורן בן אשר כתב:

נתקלתי בזה היום. זהו, הגיברת 100% ירדה מהפסים.

https://www.facebook.com/reel/2321966891324422

ירדה מהפסים?

על מה אתה מדבר, חושפת את הבלוף. טוב מאוד.

לא שזה ישפיע על הביביסטים, אבל צריך לזכור שהליכוד מורכב מביביסטים וימנים, ומתוך האחרונים יש כאלו שלא יצליחו להתמודד עם הדיסוננס הקוגניטיבי שבין אהבת הליכוד ואמונה בימין ובין היותם אנשים מערביים יצרנים שלא זורמים עם תזת בשר התותחים של האצילים השחורים בכנסת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא מומחה ל"יד ושם", אבל למה מחלקת המדינה האמריקאית והאיחוד האירופי צריכים לדחוף את האף לנושא, שהוא נטו עניין פנימי של ישראל/ממשלת ישראל?

נעזוב בצד את העובדה שגם דני דיין זה מינוי פוליטי של גדעון סער, אבל פתאום לאמריקאים והאירופאים אין בעיה עם זה שהוא "מתנחל"?   כמו שמישהו אמר, הכל עניין של פוזיציה.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

אני לא מומחה ל"יד ושם", אבל למה מחלקת המדינה האמריקאית והאיחוד האירופי צריכים לדחוף את האף לנושא, שהוא נטו עניין פנימי של ישראל/ממשלת ישראל?

נעזוב בצד את העובדה שגם דני דיין זה מינוי פוליטי של גדעון סער, אבל פתאום לאמריקאים והאירופאים אין בעיה עם זה שהוא "מתנחל"?   כמו שמישהו אמר, הכל עניין של פוזיציה.

ארה״ב החרימה מתישהו מישהו מישראל כי הוא מתנחל?

לא איכפת להם מיד ושם, אני מניח. איכפת להם מזה שישראל מתחילה להתנהל כמו רפובליקת בננות דרג ז׳.

...

כשאני רואה את גלית דיסטל, אני אף פעם לא בטוח כמה זה משחק, וכמה זה להט אמיתי. משהו שם בהחלט מרגיש לא אפוי עד הסוף. מצד שני, יש לה תפקיד מאוד ברור, בדיוק כמו לחברה טאוב ועוד כמה. והיא משקיעה בו, כי בכל דבר אחר היא גרועה (1999 התקשרה וביקשה את הפורטל בחזרה וכו׳).

...

אה ראיתי שגם ניר ברקת מצטרף לסוציאל פופוליסטים בליכוד. מסתבר שהחברות הגדולות במשק מעלות מחירים כדי להפיל את הממשלה. סך הכל הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

כשאצלנו יתייחסו לשואה עשירית ממה שהגרמנים מתייחסים לזה נוכל להגיד שזה עניין פנימי.

עצוב וכואב שהאירופאים צריכים להתערב כדי שאנחנו לא נכניס פוליטיקה לקודש הקודשים.

ואין בעיה עם מינוי פוליטי לתפקיד. יש בעיה עם הדחה פוליטית.

תמתין עוד קצת שיסיים קדנציה ותחליף. הדחה של יור מוסד כזה זה צעד מאוד קיצוני שצריך להיעשות רק בגלל מחדלים קיצוניים.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במשטרה - חשש לאובדן שליטה בארועים רב-זירתיים

מתוך הכתבה:

"למה שבתאי ממנה מפקדי מחוזות אם באירועים כאלה הוא מבקש לקחת את השליטה לידיים שלו?".

התשובה טמונה אולי בזהותו של מפקד מחוז תל אביב הטרי יחסית, ניצב פרץ עמר, שהוכיח שהוא מתקשה לנהל אירוע בסדר גודל כזה, עד כדי כך שהמפכ"ל היה צריך לקחת את המושכות ולנהל במקומו את החפ"ק."

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

ארה״ב החרימה מתישהו מישהו מישראל כי הוא מתנחל?

לא איכפת להם מיד ושם, אני מניח. איכפת להם מזה שישראל מתחילה להתנהל כמו רפובליקת בננות דרג ז׳.

אבל גם דיין הוא מינוי פוליטי של סער, לכאורה (כמו בהרב מיארה, אגב).

גם אצל לפיד קרובות משפחה מונו לדירקטוריון קק"ל, לתפקיד בכיר בהסתדרות הציונית ועוד.

אי אפשר להזדעק על כל "מינוי פוליטי" של ממשלת ביבי כאילו הם המציאו את השיטה, כשזה קרה (ויקרה) גם בממשלות אחרות. ישראל היא רפובליקת בננות (עם הייטק) כבר הרבה שנים, וזה לא קשור בכלל לביבי.

לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

כשאצלנו יתייחסו לשואה עשירית ממה שהגרמנים מתייחסים לזה נוכל להגיד שזה עניין פנימי.

עצוב וכואב שהאירופאים צריכים להתערב כדי שאנחנו לא נכניס פוליטיקה לקודש הקודשים.

ואין בעיה עם מינוי פוליטי לתפקיד. יש בעיה עם הדחה פוליטית.

תמתין עוד קצת שיסיים קדנציה ותחליף. הדחה של יור מוסד כזה זה צעד מאוד קיצוני שצריך להיעשות רק בגלל מחדלים קיצוניים.

אם יש מדינה אחת שלא יכולה להטיף לנו בכלל על השואה זה גרמניה. באמת תודה שהם מתייחסים לשואה "ברצינות" אחרי שהשמידו 6 מיליון יהודים.

וספר לי, איך הם מתייחסים שם לשואה?   מה כל כך מיוחד בהתייחסות שלהם בניגוד לישראל?

ולפיד למשל לא עשה שום הדחה פוליטית, נכון?   הרי רק כשזה ממשלת ביבי אז יש בעיה עם הדחות פוליטיות.

ולעניין דיין - הדיחו אותו כבר?   לטענת קיש מתבצעת בדיקה של ההתנהלות של דיין. אני מציע לחכות לממצאים לפני שמתערבים בנושא.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

ספר לי, איך הם מתייחסים שם לשואה?   מה כל כך מיוחד בהתייחסות שלהם בניגוד לישראל?

מאיפה להתחיל בכלל?

חוקים נוקשים עם אכיפה רצינית נגד הכחשת שואה, לימוד הנושא בלי שום פילטרים מגיל מאוד צעיר (ילדים בכיתות יסודי לומדים שהסבא שלהם היה רוצח), אנדרטאות בכל מקום, מוזיאונים לנושא נגישים בכל מקום ורובם המכריע בחינם, תלמידי תיכון מחוייבים לעבור במוזיאונים ומרכזי התיעוד ללימוד מקיף ועוד. לא כמו אצלנו שיוצאים לטיול לפולין.

היית פעם בגרמניה, אתה מכיר גרמנים לא יהודים או בדקת פעם את הנושא?

הדבר היחיד זה שהם לא מלמדים את זה מנקודת המבט היהודית. הם מלמדים שהנאצים פעלו להשמיד לא רק את היהודים אלא כל מי שלא התאים לתבנית שבנו להשבחת הגזע.

לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

ולפיד למשל לא עשה שום הדחה פוליטית, נכון?   הרי רק כשזה ממשלת ביבי אז יש בעיה עם הדחות פוליטיות.

שוב הווטאבואוטיסם המפורסם.

אין לי שום בעיה עם הדחות פוליטיות למינויים של משרות אמון. יד ושם (כמו גם מנכלל הדואר) הם ממש לא כאלה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

טיפוס כמו זרקע היה נזרק לכלא בגרמניה.

פה פיטרו אותו מהמפלגה.

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

מאיפה להתחיל בכלל?

חוקים נוקשים עם אכיפה רצינית נגד הכחשת שואה, לימוד הנושא בלי שום פילטרים מגיל מאוד צעיר (ילדים בכיתות יסודי לומדים שהסבא שלהם היה רוצח), אנדרטאות בכל מקום, מוזיאונים לנושא נגישים בכל מקום ורובם המכריע בחינם, תלמידי תיכון מחוייבים לעבור במוזיאונים ומרכזי התיעוד ללימוד מקיף ועוד. לא כמו אצלנו שיוצאים לטיול לפולין.

היית פעם בגרמניה, אתה מכיר גרמנים לא יהודים או בדקת פעם את הנושא?

הדבר היחיד זה שהם לא מלמדים את זה מנקודת המבט היהודית. הם מלמדים שהנאצים פעלו להשמיד לא רק את היהודים אלא כל מי שלא התאים לתבנית שבנו להשבחת הגזע.

בחיי שאני לא יודע מאיפה אתה ממציא את הדברים האלה. 

ילדים בכיתות יסודי ממש לא לומדים ש"סבא שלהם היה רוצח". מי שכן לומדים לרוב אלו תלמידי תיכון או חטיבה, שמחויבים ללמוד על עליית הנאציונל סוציאליזם ועל השואה, אבל יש עצמאות ושונות מאוד גדולה בין כל אחת מהמדינות הפדרליות (אולי חוץ מבוואריה) בנושא ובהיקף החומר, ובחלק מהמדינות זה פשוט נלמד כחלק מלימודי היסטוריה, ולא כנושא נפרד.

גם כל הביקור במוזיאונים או מחנות ריכוז אומנם מתרחש בתיכונים או בתי ספר רבים אבל זה לא חובה.

אנדרטאות בכל מקום?   ממש לא. פחות מ-50 "אנדרטאות" במדינה של כ-80 מיליון.

והייתי בגרמניה כנראה הרבה יותר ממך. עצם זה שאתה בכלל חושב שאתה יכול פשוט לגשת לגרמני אקראי ברחוב או בפאב ולהתחיל לדבר על השואה, מראה כמה שאין לך מושג.

ובוא אחדש לך, גם בישראל יש חוק איסור הכחשת שואה. גם בישראל עקב רצו לחוקק חוק שאוסר על שימוש בסמלים או בכינויים נאציים. יכול לנחש איזה צד של המפה הפוליטית הזדעק או יצא נגד החוק, שחלילה לא יאסרו עליהם לצעוק "נאצי"?

• רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

ובוא אחדש לך, גם בישראל יש חוק איסור הכחשת שואה.

באו ספר לי מה קרה לזרקא. ותנסה לנחש מה היה קורה לפעיל ידוע ממפלגת שילטון בגרמניה אם הוא היה צועק מול המצלמות: "אני גאה ששרפו שישה מיליון".

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

הייתי בגרמניה כנראה הרבה יותר ממך. עצם זה שאתה בכלל חושב שאתה יכול פשוט לגשת לגרמני אקראי ברחוב או בפאב ולהתחיל לדבר על השואה, מראה כמה שאין לך מושג.

זהו שאני לא צריך לגשת אליו בפאב.

יחסי עבודה שהתפתחו לחברות של 15 שנים באיזור מינכן, חבר ילדות שמגיל 17 חי בדיסלדורף (ואנחנו בני 55 אז תעשה את החשבון לבד) ומפחה של גיסי בהאלה.

מציע לך לבדוק טוב מה הם לומדים ואיך.
לגבי כמות האנדרטאות לא ספרתי אבל הן בכל פינה. רק בינכן יש כמה מאות לוחות על בניינים (לא אבני הזיכרון אלא לוחות עם שמות ותיאור המשפחות שחיו בבנין ונספו בשואה) שלא לדבר על האנדרטאות הפזורות ברחבי ברלין ובשאר ערי גרמניה.

לא מכיר לעומק את מזרח גרמניה אבל במערב הם בכל פינה. לא כולם מתייחסים ליהודים אבל כולם מתייחסים לזוועות של הנאציזם.

פורסם
לפני 33 דקות, mikyl כתב:

לא שמעתי שפיטרו אפילו ממרכז של הליכוד.

ביבי אמר שחייבים לפטר אותו.   שכח לתת הוראה.   

• מצחיק 1

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

והייתי בגרמניה כנראה הרבה יותר ממך

חבל על הזמן אתה.

גם יותר בגרמניה מאנשים שעובדים שם (או גרו שם), גם טס הכי הרבה פה לארהב. מכיר את כולם. הכי הכי.

זה ניהיה פטתי. במיוחד לאור העובדה שאתה לא מכיר את הנפשות הפועלות פה מחוץ לפורום.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...