Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, yd b-4 כתב:

ואתה בוחר לחגוג

אם אני הולך למסעדה בט באב, זה לא כי אני רוצה לחגוג, אלא כי זה עוד יום רגיל.

אם אתה מחליט בשבילי שאסור לי לאכול בחוץ ביום הזה, זו כפיה דתית.

לחסוך לך את הטענה הבאה: אין לי בעיה שתנהגו כרגיל בבני ברק, ביום השואה או ביום הזכרון, או בליל כל הקדושים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 דקות, yd b-4 כתב:

זה בסדר התפרקות השמאל מהערכים היהודיים (והציוניים) שלו היא עקבית מספיק בשביל לדעת שעוד דור אחד או שניים תהיו כאן מיעוט שבמיעוט

מי זה השמאל הזה? רוב האוכלוסיה מכבדת את יום כיפור מבלי שיחוקקו חוק בנושא, עורכים חתונה מסורתית ועורכים ברית מילה. ועדיין חלק גדול מאוד מהם מתנגדים למהפיכה הזו ולהתערבות הדת במדינה.

למדינה לא אמור להיות שום עיסוק בדת, לא להיכנס לאנשים לצלחת או לומר להם מי מחתן אותם, מצידי שתחתן אותם נזירה. עצם העובדה שהמדינה והדת מתגוששים זה עם זה כל הזמן גורם לאנשים לעשות דווקא, בדומה לכך שניסיונות ״חינוך״ לחרדים גורם לכם לעשות דווקא. שזה יפסיק תראו שאנשים מתקרבים.

ואל תדאג ל״מיעוט״, הוא נייד ויכול לעבור למדינות אחרות. פשוט יהיה כואב לאבד מדינה שנלחמנו עבורה ושילמנו בה כל כך הרבה, רק כדי לראות אותה שוקעת לידי עוד מדינה מזרח תיכונית.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

זה טעות לומר שזה יום אבל רק שלו, אלא אם אתה לא רואה את עצמך שייך להיסטוריה של היהודים. אתה כמובן לא חייב לציין את זה כמוהו או בכלל. אבל לא יפה לזלזל, מה התועלת בזה?

אני חלק מהעם היהודי אבל כשלא למדו מזה כלום למה שאציין את היום הזה?

ימי האבל שלי הם יום הזיכרון, יום השואה ויום רצח רבין. לא תשעה באב, לא יום שאול המלך ולא תשעה באב. אם היו משנים את דרכיהם היה על מה לדבר.

ועם כל הכבוד, מי שמזלזל בכל ערך שחשוב לי אני לא מוכן להתאמץ בשבילו בכלום (כקבוצה. לא כפרטים. אם אראה חרדי תקוע בדרך אעצור בלי לחשוב פעמיים ואם אראה חרדי במצוקה אהיה הראשון לסייע). לא אחגוג את תשעה באב אבל לא אשנה כלום בהתנהלותי ביום הזה פרט מלשחרר את העובדים שצמים ומי שבכל זאת יחליט לעבוד יעבוד בצל ובישיבה.

אולי זה נראה זלזול אבל אין לי כוונה להסתיר את מי שאני ואת תפיסת עולמי גם אם למישהו לא נעים לשמוע את זה. אני לא אעשה הצגה כאילו היום הזה מדבר אליי או שאני מתכוון להתחשב בו בצורה כלשהי.

קבלו אותי כמו שאני בדיוק כמו שאני מקבל אתכם כמו שאתם. לא רוצים לכבד את הצפירה סזו זכותכם ואני מקבל אתכם ככה אז הבחירה היא שלכם אם לקבל אותי ככה וזכותכם להגיד לא מקבלים. רק אל תצפו שאעשה הצגה כדי שתרגישו טוב.

לפני 41 דקות, yuvalganim כתב:

לא כזה קשה במקרה שלהם.

אצל החרדים 60% מהאוכלוסיה זה ילדים בגילאי 0-19. אצל החילונים חצי מזה(30%).

ואני חלוק עליך לגבי מספר הילדים. הם עושים ילדים בלי קשר למצבם הכלכלי, לכן הגידול שלהם ימשיך ככה או ככה.

מספרית ה 30% שלנו זה פי 3 מה 60% שלהם. אם ידביקו את הפער זה יהיה תוך 3 דורות ועד אז בקצב הזה ממילא כבר לא תהיה מדינה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, mikyl כתב:

יש עוד אופציה. להילחם על הבית. כמו ב-48/67/73. לא רק על איילון. ונראה מי יפסיד

אם אתה מתכוון למלחמת אזרחים, כולנו נפסיד.

אם אתה מתכוון שבגלל המצב אירן תתקוף אותנו, זה דווקא יעזור לאנשים לשחרר את המריבה הדבילית הזאת של שמאל ימין מזרחים אשכנזים ולעבוד ביחד נגד האיום.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 דקות, yd b-4 כתב:

חמוד אתה נלחם בעצמך עם עצמך.

מתו עשרות מליוני יהודים (דוגרי אין לי מושג אם הם היו חרדים או לא) ואתה בוחר לחגוג -תהנה.

זה בסדר התפרקות השמאל מהערכים היהודיים (והציוניים) שלו היא עקבית מספיק בשביל לדעת שעוד דור אחד או שניים תהיו כאן מיעוט שבמיעוט

קודם כל אף אחד לא בוחר לחגוג אלא חיים רגיל בדיוק כמו שאתה לא בוחר לחגוג ביום הזיכרון אלא ממשיך כרגיל

ועשרות מיליונים לא היו פה לפני 2000 שנה. אפילו לא מיליון וגם הם ברובם גורשו.

ובוא תלמד אותי קצת על ערכים ציוניים. אני בטאוח שאתה יודע עליהם המון וחי לפיהם.

פורסם
לפני 11 דקות, yd b-4 כתב:

חמוד אתה נלחם בעצמך עם עצמך.

חמוד תגיד לילד שלך, אני לא אחד מהם. פשוט לא אוהב את אלה, שדוחפים את האף בצלחת שלי.

מתו עשרות מליוני יהודים (דוגרי אין לי מושג אם הם היו חרדים או לא) ואתה בוחר לחגוג -תהנה.

אני לא חוגג, אלא מתנהג כמו בכל יום אחר.

כנראה לא עשית ליבה, אז תלמד: חילוני ושמאל זה לא אותו דבר. חרדי מלמד אותי ציונות 🤣 אתם צריך לשמור על אנשים כמוני, אחרת למגזר שלך לא יהיה מה לאכול. לא בטוח שערבים יהיו כאלה נדיבים.

פורסם
לפני 6 שעות, gadik6 כתב:

תגידו מה נסגר עם כל השמאלנים האלימים האלה?

פחח.

אל דאגה,   מקום הרוצחים משוריין בימין.

• אהבתי 2

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 17 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

למדינה לא אמור להיות שום עיסוק בדת, לא להיכנס לאנשים לצלחת או לומר להם מי מחתן אותם, מצידי שתחתן אותם נזירה. עצם העובדה שהמדינה והדת מתגוששים זה עם זה כל הזמן גורם לאנשים לעשות דווקא, בדומה לכך שניסיונות ״חינוך״ לחרדים גורם לכם לעשות דווקא. שזה יפסיק תראו שאנשים מתקרבים.

לטוב ולרע, מי שמשנה סדרי עולם אלו אנשים עם סולם ערכים "מודרני יותר" או "כזה שמתקדם עם הזמן", האנשים האלו בישראל מכונים "שמאל" ע"י הימין. הם יכולים לקרוא לעצמם בכל שם שיבחרו אבל זה לא ממש ישנה את המהות.

בעבר, שינוי סדרי עולם הוביל לדברים מעולים, קח למשל את מהפכת השחורים בארה"ב. כמובן שיש עוד המון דוגמאות.

אבל אז הגיעו ערכים שמתנגשים עם המציאות הקיימת ועם הדת. ניקח 2 דוגמאות להמחשה:

1. נישואין של יהודים

2. הכרה בלהט"ב.

(לפני שאני מקבל דברי נאצה, כל מה שנרשם הוא לטובת ההסבר)

נישואין:

מה לעשות שלפי התורה צריכים נישואים של יהודים בשביל לשמר את ה"יהודי". לדתי זה נושא שאינו נתון לפרשנות.

עכשיו הגיעו האנשים המודרניים ואמרו תנו לנו להתחתן איך שאנחנו רוצים. אפשר להסכים עם הצורך או שלא, אבל המודרניים הם אלו שהחליטו לשנות את המשוואה.

להט"ב: על אותו משקל

נוצר מצב שבו המודרניים משנים סדרי עולם שמתנגשים עם הדת, זה לא שהדתיים באו ואמרו נכפה עליכם נישואין ברבנות, או נכפה עליכם לבטל את ההכרה בלהט"ב. לדבר הזה המודרניים קוראים ברוב הפעמים כפיה דתית.

בעצם, משפט כמו "למדינה לא אמור להיות עיסוק בדת" הוא שינוי של הסטטוס קוו שנוצר לפני 75 שנה. אפשר להסכים שצריך לשנות אותו וזה בסדר, אבל זה שינוי.

בשורה התחתונה - באים המודרניים (השמאל) ומשנים את כללי המשחק (ככה רואים את זה מהצד השני), וכשמוסדות השלטון זורמים עם זה (בג"צ) או התקשורת, זה גורם להם להרגיש שגונבים להם את המדינה, שהם נחותים ועוד ועוד. הצד המודרני אפילו לא עושה ניסיונות לשדר אחרת או לתת תחושה שהוא מוכן לעצור לפעמים להקשיב. על זה היתה ההצבעה בכנסת.

אז נכון, למדינה אולי לא אמור להיות עיסוק עם דת אם אתה בצרפת, אבל כאזרח מדינת ישראל שדת היא חלק היסטורי ממנה, אתה יכול לבחור אם לזרום או לשנות סדרי עולם.

ושוב, אין כאן דעה אישית, אבל הצגה של המציאות שהשמאל מפספס

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 10 דקות, GTאי כתב:

ואותם הצבעות במליאה

ואם ליכוד מצביע ביחד עם המשותפת אז ליכודניקים ערבים? או זועבי עם חרדים אז היא חרדית? או שחרדים שמאלנים?

פורסם
לפני 2 דקות, mikyl כתב:

ואם ליכוד מצביע ביחד עם המשותפת אז ליכודניקים ערבים? או זועבי עם חרדים אז היא חרדית? או שחרדים שמאלנים?

שחרר אחי, או שתענה ברצינות או שאל תענה.

מה הקשר בין הליכוד והערבים למיכאלי ויאיר לפיד?

מיכאלי ולפיד מצביעים בסוף על אותם אג'נדות, גם אם לא חושבים אותו דבר אחד לאחד. בדיוק בגלל זה רשמתי מינונים.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

דבר היחיד משותף בין מיכאלי ולפיד זה 2 רגליים

וביצים.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 57 דקות, פינדר כתב:

אם אני הולך למסעדה בט באב, זה לא כי אני רוצה לחגוג, אלא כי זה עוד יום רגיל.

אם אתה מחליט בשבילי שאסור לי לאכול בחוץ ביום הזה, זו כפיה דתית.

לחסוך לך את הטענה הבאה: אין לי בעיה שתנהגו כרגיל בבני ברק, ביום השואה או ביום הזכרון, או בליל כל הקדושים.

עצוב לשמוע את זה.

ט באב זה לא יום דת, זה חורבן הבית שבו גלינו מארצנו כי הפסדנו במלחמה, לא קשור לדת.

בהקשר הזה אין הרבה הבדל בין ט באב ליום השואה אגב.

אתה כועס על חרדים שלא עומדים ביום השואה אבל נוהג כמוהם ב-ט באב, ובכלל מי אמר שט באב זה שלהם רק?

כותב את זה בתור חילוני אוכל שרצים.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 5 דקות, yuvalganim כתב:

עצוב לשמוע את זה.

ט באב זה לא יום דת, זה חורבן הבית שבו גלינו מארצנו כי הפסדנו במלחמה, לא קשור לדת.

בהקשר הזה אין הרבה הבדל בין ט באב ליום השואה אגב.

אתה כועס על חרדים שלא עומדים ביום השואה אבל נוהג כמוהם ב-ט באב, ובכלל מי אמר שט באב זה שלהם רק?

כותב את זה בתור חילוני אוכל שרצים.

קודם כל ממש לא כועס על חרדים שלא מכבדים את יום השואה. רובה המכריע ממשפחות ניצולות שואה אז אין מה להאשים אותם בזילות השואה.

ביום הזיכרון אני כועס עליהם כי הם לא חלק מהחובה הלאומית.

אם היינו לומדים משהו מ 9 באב היה מה לציין אותו אבל כשהופכים אותו כמו לצום ביום כיפור ואיך שהצום יוצא לדפוק את קופת הצדקה אז חלאס עם ההצגות כאילו אכפת לכם (לכם זה לא אתה ולא האדם ברחוב אלא ההנהגה ומי שמצדיק את המעשים האלה).

פורסם (נערך)

לזכות אלו שאינם שומרים מסורת צריך להגיד שתשעה באב נתפס כיום דתי של חורבן בית המקדש וזה השתרש עמוק. אני רוצה להניח בזהירות שאם היו מבינים את מהות היום אולי היו עונים אחרת.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...