Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, yor2 כתב:

עילת הסבירות

אם אתה נכנס לעומק העניין, מה שאתה מציע 'לא הגיוני' ו'לא סביר' זה בעצם אותו הדבר.

https://he.wikipedia.org/wiki/עילת_הסבירות

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

מי שלא טוב לו

יום טוב לו

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

כדי שהתרגשו ממחאה היא צריכה לכאוב

אתה מכאיב למי שלא צריך ועוזר לאויב למתג אותך כאנרכיסט ולמכור למה נחוצה רפורמה. בנוסף אתה סתם מזיק לאנשים בלי שתצא מזה שום תועלת. 

מצידי שישרפו בובות של פוליטיקאים, יעשו מיצגים שערורייתיים ויזרקו חיתולים מלאים בחרא על משכן הכנסת הריק באמצעות קטפולטות מול 1000 מצלמות.

אתה לא מפנצ'ר לכל הדיירים את הצמיגים בחניה של הבניין כדי להפעיל לחץ על וועד הבית לשפץ את המסדרון.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

הפגנות גלנט מבחינתי היו הכי "טהורות" כי הן היו מהרגע להרגע, אף אחד לא מימן, לא פירסם בשלטי חוצות ולא אירגן הסעות (ושני הצדדים השקיעו כספים רציניים כשאירגנו הפגנות). אם אתה זוכר גם הייתי נגד החסימה שביצעו אנשי ימין לאחר מכן בכניסה לקיבוץ, ככה שגם אני לא בקיצון השני.

אם היועמ"ש תפוטר מבחינתי תעשה מצור על הכנסת, אבל לא על בית חולים. אתה יכול לחצות קו אדום מול המדינה כמה שבא לך, לא מול אזרחים אחרים, כי כמו שרשמתי מקודם, זה שקול ללהשתין בבריכה ואז להתלונן שמישהו אחר השתין שם לפניך.

מי נראה לך מממן את מחאות קפלן וכל הסיפור? בסיס המוחים מהווה את רוב הכסף שזורם למחאה הזו. לא ג'ורג' סורוס, לא הקרן החדשה ולא כל תיאוריות הקונספירציה שאוהבים להאכיל בכפית קהל מאוד מסוים ומאוד קולני. גם אני תרמתי סכום עבור המשך המחאה דרך מימון המונים (שאתה יכול לראות בדיוק כמה תורמים יש לו, מעל 30 מיליון שקלים עבור המחאה הגיעו ממעל 60 אלף איש שונים. )

יום גלנט ושאר המחאה אלו אותם אנשים, אותו בסיס ואותם אידיאלים.

אין פה ימין ולא שמאל. כבר כתבתי בעבר- מדובר במחאה המגוונת והמאחדת ביותר בתולדות המדינה. יש בה מפא"יניקים (אורגינל, בני 80+) ויש בה ליכודניקים בני 25. יש בה פולנים ויש בה אתיופים. אפילו ערבים-ישראלים וגם דרוזים. מה שלא תרצה- יש שם.

בחייאת יובל, די עם "2 הצדדים". די לחפש איזון, די לחפש סימטריה. אין פה. אין. לא מתחת לאבן ולא מאחורי הקיר. 

אתה מבין שאם אני הולך לחסום, נגיד, כניסה לבניין ממשל אני בעצם פוגע ביכולת של אזרחים לקבל שירות מהמדינה, כן? אין לי (או לכל אחד אחר) דרך למחות מבלי שזה יפריע לשכנינו. כמו שכבר כתבתי, מחאה לא עושים בבית מתכת לשמיכה.

כמובן שעל בית חולים לא אעשה שום מצור (ואני בספק שמישהו יעשה, כבר חצי שנה המחאה רצה ואף אחד לא עשה מצור על בית חולים. גם לא היום.)

אבל הפרעה תהיה. לא כי אני רוצה להפריע- אלא כי על מנת להשיג תוצאות צריך מנוף לחץ.

אלימות היא לא מנוף לחץ קביל מבחינתי, אז מה נשאר? להרעיש ולהפריע.

המטרה היא לא לשתק לאנשים את החיים, אלא למערכות מדינה או דברים שמערכות המדינה תלויות בהם. אבל אותם דברים- יפריעו גם לאזרח הקטן. אין דרך להימנע מזה וכך זה בכל הפגנה ומחאה בעולם.

היה הרבה, הרבה יותר קל אם לא היינו מתעסקים עם פירומנים (לוין/רוטמן) או עם מטורללים גמורים, מנותקים מהמציאות שמשיחיות ואמונה שלמה בזה שמחר העננים נפתחים ואדושם יורד להפליק בטוסיק לכל מי שלא מתנהג יפה שוכנת בראשם במקום דברים קצת שימושיים יותר.

רק כדי להבהיר, אני לא מעביר פה ביקורת על מי שבוחר להיות דתי- איש באמונתו יחיה, אני יכול רק לא להסכים.

אני כן מעביר ביקורת על פנאטים אולטרא-קיצוניים מכל סוג. ברגע שהאמונה שלך סוגרת לך את העיניים בפני המציאות, זו בעיה.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אם מישהו היה שם אותי בפקק במשך 5 שעות עם ילד קטן באוטו בגלל הפגנה נגד הדיקטטורה, זה ממש לא היה גורם לי לצאת לרחוב ולהפגין יחד איתו. 

תלוי בעמדה שלך. ישבתי 4 שעות בפקק (בלי ילד) ואמרתי תודה רבה לאנשים שעשו את העבודה. ראיתי בזה תרומתי הצנוע למאבק בשביל עתיד של המדינה שאני מתכוון להישאר בה.  

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

הלינץ היה בירושלים אם כבר, וזה היה בהפגנות עכשיו, לא בתקופת בר לב.

שריפת חווארה הגיע אחרי (עוד) פיגוע, שממנו אתה מתעלם באלגנטיות.

אם אתה אומר, אז מניח שהיה גם בירושלים. אני מדבר על לינץ' מול המצלמות בנהג ערבי של אנשי לה פמיליה בטיילת בבת ים.

לא מתעלם מכלום. זה מצדיק פרעות? שריפת בתים ומכניות? רצח? אז לפי הגיון שלך אחרי שאליל של שר לביטחון לאומי ברוך הגבר רצח 29 מתפללים מוסלמים ופצע 125 מהם ערבים היו צריחים לשרוף חצי מהתנחלויות? 

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אתה יכול להפגין בכנסת, מול משרדי ממשלה, אפילו מול בית רוה"מ, מה הקשר לחסום כביש בצומת אל על בחייאת? בן אדם שבא לעבודה זאת הכתובת שלך?

מה הקשר כאשר עובדי חברת החשמל, תח"צ, משרדי הממשלה ושלטון מקומי כדי לשפר את תנאי עבודתם מורידים שלטר לכל הציבור? אתה מכיר מישהו במדינה הזאת שיקשיב לך בלי שתהפוך את השולחן עליו?

• אהבתי 1
פורסם

״היה זה יום סגריר והקבוצה הפסידה

הוא היה מטורף אמר פוליטיקאי משופשף

נהרגו עשרות אנשים סיים קריין הטלויזיה

נקווה שיהיה שקט עכשיו הפרסומות״

י. בנאי (1995)

פורסם
לפני 7 דקות, mikyl כתב:

תלוי בעמדה שלך. ישבתי 4 שעות בפקק (בלי ילד) ואמרתי תודה רבה לאנשים שעשו את העבודה. ראיתי בזה תרומתי הצנוע למאבק בשביל עתיד של המדינה שאני מתכוון להישאר בה.  

אם אתה אומר, אז מניח שהיה גם בירושלים. אני מדבר על לינץ' מול המצלמות בנהג ערבי של אנשי לה פמיליה בטיילת בבת ים.

לא מתעלם מכלום. זה מצדיק פרעות? שריפת בתים ומכניות? רצח? אז לפי הגיון שלך אחרי שאליל של שר לביטחון לאומי ברוך הגבר רצח 29 מתפללים מוסלמים ופצע 125 מהם ערבים היו צריחים לשרוף חצי מהתנחלויות? 

מה הקשר כאשר עובדי חברת החשמל, תח"צ, משרדי הממשלה ושלטון מקומי כדי לשפר את תנאי עבודתם מורידים שלטר לכל הציבור? אתה מכיר מישהו במדינה הזאת שיקשיב לך בלי שתהפוך את השולחן עליו?

1. אם היה איתך ילד? גם היית סבבה עם התרומה?

2. שוב, התעלמות מהעובדה שהלינץ היה באמצע פרעות שומר החומות בו נרצחו יהודים (לא שזה מצדיק את הלינץ, אבל שם אותו בפרספקטיבה). שנדבר על היהודים שהותקפו ועד היום בטראומה?

וזה שאתה חוזר לאירוע אחד ספציפי פעם אחר פעם מראה שכמו שרשם פיקה, אין באמת סימטריה.

3. חרא על הועדים.

פורסם
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

בנוסף אתה סתם מזיק לאנשים בלי שתצא מזה שום תועלת. 

שום תועלת?

בלי המחאות והחסימות והשיבושים ההפיכה הזו הייתה יוצאת לפועל מזמן.

עצם זה שעקרי החקיקה נדחו מוכיח שיש תועלת

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, mikyl כתב:

תלוי בעמדה שלך. ישבתי 4 שעות בפקק (בלי ילד) ואמרתי תודה רבה לאנשים שעשו את העבודה. ראיתי בזה תרומתי הצנוע למאבק בשביל עתיד של המדינה שאני מתכוון להישאר בה

אתה לא רואה את האבסורד? אתה יושב 4 שעות בפקק, סובל, רואה בזה תרומה למאבק ושותק. אז למי זה מזיז בכלל?! לפוליטיאי שהלך לטחון סטייק באיזה ברמצווה של מקורב?!

לפני 18 דקות, mikyl כתב:

אז טקטיקות איום של מאפיה זה סבבה במדינה דמוקרטית עם שלטון חוק? טוב לדעת. 

אולי במקום כל הבלאגן הזה צריכים לשלם למאבטחים של לוין או רוטמן שיסתכלו הצידה לכמה שעות ולארגן להם בזמן הזה פגישה אישית עם איגור הכירופרקט...

פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

1. אם היה איתך ילד? גם היית סבבה עם התרומה?

2. שוב, התעלמות מהעובדה שהלינץ היה באמצע פרעות שומר החומות בו נרצחו יהודים (לא שזה מצדיק את הלינץ, אבל שם אותו בפרספקטיבה). שנדבר על היהודים שהותקפו ועד היום בטראומה?

וזה שאתה חוזר לאירוע אחד ספציפי פעם אחר פעם מראה שכמו שרשם פיקה, אין באמת סימטריה.

3. חרא על הועדים.

בטח שיש סימטריה, פשוט בתקופות אחרות. כשגם הערבים וגם היהודים היו חלשים, היהודים ידעו טוב מאוד להפעיל טרור. עכשיו היהודים לא צריכים להפעיל טרור, יש את צה״ל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

בלי המחאות והחסימות והשיבושים ההפיכה הזו הייתה יוצאת לפועל מזמן.

עצם זה שעקרי החקיקה נדחו מוכיח שיש תועלת

אין קשר, בגלל האיום של הטייסים והיחידות המובחרות זה נדחה.

פורסם
Just now, SlowRide כתב:

אז טקטיקות איום של מאפיה זה סבבה במדינה דמוקרטית עם שלטון חוק? טוב לדעת. 

ברור. זאת הדרך היחידה שבה המחאה תצליח בישראל, כשיש לך עסק עם פוליטיקאים ללא איום אמיתי על הכסא.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אתה יכול להפגין בכנסת, מול משרדי ממשלה, אפילו מול בית רוה"מ, מה הקשר לחסום כביש בצומת אל על בחייאת? בן אדם שבא לעבודה זאת הכתובת שלך?

זו גם התחושה שלי.

על ה*ין כולם כולל כולם, הם יעשו מה שבא להם.

אני לא בעד הרפורמה ולא נגדה, לא התעמקתי בה ובטיעונים של אף אחד מהצדדים.

אבל בא לי שיקרה משהו,או שתעבור או שתתנדף אבל שיפסיקו עם לשבש לי את החיים על בסיס שבועי.

• אהבתי 2
  • מבאס 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

יופי.

אז אם תפגע הכלכלה בצורה משמעותית, אם מוכנות צהל תיפגע (כמו שהתלהבו אנשי הסייבר במכתב האחרון), אם המדינה תתפרק לגמרי - אל תאשימו את ביבי.

בטח שנאשים את ביבי. הוא ראה לאן זה הולך ובחר לא לעצור.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, garicho כתב:

ברור. זאת הדרך היחידה שבה המחאה תצליח בישראל, כשיש לך עסק עם פוליטיקאים ללא איום אמיתי על הכסא.

לא הבנתי.

כדי שמחאה נגד פוליטיקאים תצליח, אני צריך לפגוע בשכן שלי שמוחה יחד איתי במקום בפוליטיקאי? היגיון מעוות במיוחד.

הדבר היחיד שהזיז לפוליטיקאים במחאה הזאת זה שהטייסים והבכירים במילואים איימו בשביתה. כל השאר מעניין להם את התחת כי אם הכביש חסום הם עדיין יגיעו לאן שהם צריכים, המשכורת שלהם תיכנס בראשון לחודש לא משנה מה וכל המהומה של המחאה רק נותנת להם עוד חומר הסתה שיעזור להם להיבחר בסיבוב הבא. אין בזה שום היגיון.

הסבל של הציבור לא מעניין אותם ואת זה אנחנו יודעים, אחרת הם לא היו מקדמים רפורמה כזאת. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...