Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

קצב העלייה מתמתן דרסטית בכל פעם שמדינה מגיעה לשלב מסוים של בגרות בהתפתחות שלה,

נכון, זה תהליך שקורה כשאוכלוסיה נהיית משכילה יותר. דברים אחרים חוץ מלהתרבות תופסים חלק משמעותי בחיים, בין אם זה תחביבים או עבודה. גם מחשבות כלכליות ורצון לכמות ילדים שאפשר לקיים ברמת חיים טובה. וככה ייצא שמביאים פחות ילדים ובגיל מאוחר יותר.

אבל כל זה קורה בתנאי שהילודה באמת נבלמת בשלב מסוים. בישראל למשל זה לא קרה. רמת החיים וההשכלה גבוה, התמכרות לעבודה אין ספק שיש פה, ובכל זאת ממוצע הילודה גבוה ביחס לעולם המפותח - גם באוכלוסיה היהודית החילונית. באוכלוסיות אחרות המספרים גבוהים עד יותר.

אז בעצם אתה מסכים עם התהליך של עצירת גדילת האוכלוסיה בקצב מטורף, פשוט מסתכל עליו כמצב טבעי. אבל הוא לא. והאינטרנט בטח לא עוזר לאנשים לשנות את האני מאמין שלהם, אלא רק מדביק אותם לתוכו. רוצה להגיד שאם נהוג להביא כמות גדולה של ילדים, בטח שאני אמשיך ככה ולא אקשיב ל''ירוקים'' האלה.

תדביק תווית ''ירוקים'' כמה שתרצה, העולם, ובטח ישראל הקטנה וכבר צפופה - לא יכולים להכיל את כל כמות האנשים הזאת, ברמת חיים גבוהה, בלי לפגוע בסביבה שלנו. והסביבה הזאת קריטית לחיים שלנו, גם בהקשר התחממות, אבל באופן כללי בהקשרי ריאות ירוקות עבור חמצן באזורים כל כך בנויים וצפופים, היכולת לגדל את כמות האוכל שאוכלוסיה גדולה צורכת וכו' וכו'.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

בנתיים ארגון BLM, קונה נכס ב6 מיליון דולר וגם ממשיך להסתיר הוצאות והכנסות בתור ארגון ללא מטרות רווח 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

כן הרי ידוע כבר מזמן שאום אל פאחם זו פסגת ההיטק והטכנולוגיה.

שנאה עצמית לא יותר.

החרדים עובדים הרבה יותר מהערבים, בעבודות מתקדמות יותר, וברמת חיים גבוהה יותר. זה שזה לא מספיק בשבילך -סבבה.

אבל תתן לעובדות לבלבל אותך מדי פעם.

לא מבין למה זה מופיע ציטוט שלי. זה לא אני כתבתי.

מה שכתבתי זה:

ציטוט

באחוזים באום אל פחם יש יותר מובטלים מאשר בבני ברק וגם יותר משפחות עם הבטחת הכנסה.

אין באמת הבדל בהעדפה, בסוף הכסף מגיע לבטלנים

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 שעות, borsood כתב:

אלעד, במקום לכלות את זמנך כאן בעוף למה לא תלך לכולל שליד אחת מהישיבות? אם אתה מתקשה אמליץ לך על אחד בנווה יעקב.

פתח גמרא ב״ק נ״ב ע״ב ד״ה "לא יסקל אדם", למד את הסוגיה היטב וחזור עם תובנות.

אין לי מושג מה זה כל האותיות שרשמת

אני דתי מסורתי

כיפה

תפילין כל יום

שמירת שבת

מנחה

מאוד אוהב את עלון שבת : משכן שילה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
בתאריך 12.4.2022 בשעה 07:53, falou כתב:

למה אצלך ילד ערבי שזורק אבן זו ״מחאה״ וילד חרדי שזורק אבן הוא ״אלים״.

איפה כתבתי את זה?
ההשוואה שלי הייתה נטו בגלל שאמרו פה שילד שזורק אבן צריך לירות בו.
אז אני אומר שלא הכל שחור לבן, ואם היו יורים על כל ילד שזורק אבן היינו עם ערימות של גופות שם וגם פה בארץ.

בתאריך 12.4.2022 בשעה 07:53, falou כתב:

מתי בפעם האחרונה ילד  ערבי שזרק אבן קיבל כדור בכינון ישיר?

לא יודע. אני משבח את החיילים שהם בניגוד למאצ'ויים באינטרנט פועלים בשיקול דעת, ומפעילים כוח רק כשהם רואים לנכון ברובם המוחלט של המקרים.

• רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, DubelBoom כתב:

בישראל למשל זה לא קרה. רמת החיים וההשכלה גבוה, התמכרות לעבודה אין ספק שיש פה, ובכל זאת ממוצע הילודה גבוה ביחס לעולם המפותח - גם באוכלוסיה היהודית החילונית. באוכלוסיות אחרות המספרים גבוהים עד יותר.

לא יודע מה זה התמכרות לעבודה בארץ. או שאנחנו לא מדברים על אותו דבר. אנשים עובדים וחוזרים הביתה, לא ישנים במשרד כמו יפן של פעם.

בנוגע לריבוי הילודה אצל המשכילים בארץ (לא רק חילוניים הם משכילים, יש גם דתיים לאומיים וכיו"ב בלי קצבאות ובלי טובות) - ובכן, אנחנו יודעים בדיוק מה קורה למדינה שבה דווקא המשכילים מתרבים:

היא הופכת למעצמה.

ע"ע ארה"ב, בייבי בום ושות'.

נשמע מוזר והזוי ומפחיד במדינה קטנה ומוקפת אויבים שרק ב-1948 נלחמה פיזית על הקיום שלה עם מוות של אחוז ניכר מהאוכלוסייה במלחמת העצמאות, אבל לשם זה הולך בינתיים.

בנוגע לטבע - בוא, אין באמת דבר כזה טבע "מקורי" במרכז אירופה חוץ ממובלעות בודדות. הכול נהרס והוחרב ושוקם במשך מאות שנים ועד עכשיו מנסים לאזן את ההחזרה של טורפים ונטרפים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

שנאה עצמית לא יותר.

הביטוי שאני אוהב שאומץ בשיח הישראלי. פאסיב אגרסיב טהור מזוקק. ואין מאחורי זה שום דבר. אבל באמת גאון הראשון שחשב על זה. אפשר לא להתמודד עם אף בעיה בעולם או אף טענה בעולם. כי אם זה מגיע מגויים זה אנטישמיות. ואם זה מגיע מיהודים זו שנאה עצמית. לא יכול להיות שבתור אזרחם שמשלם מיסים אני סתם רוצה שהם ילכו למקום שמטיב איתי וסתם רוצה לחיות בחברה יותר יצרנית. לא. זה "שנאה עצמית".

בוא, הפוך. השנאה העצמית היא מהכיוון השני. מאלו שחלק מהם עדיין מדברים רק אידיש, ולא מתגייסים לצבא, ולא יושבים בסגר בבית עד שהרבי המאוד ספציפי שהם מקדשים אומר, ועובדים בשחור וחיים בכלכלה משלהם. ובאופן כללי מתייחסים למדינה כארנק חד כיווני. אה וכמובן גם דואגים להפיץ את האור בכל עיר שאליה מגיעים, כמו ערד שכבר דיברנו עליה פה הרבה. והפער הוא כזה שהפתרון היחידי היום שהמדינה מסוגלת להציע למגורים למשפחות חרדיות הוא בגטאות נפרדים שמקימים במיוחד עבורם. 

לפני 5 דקות, hans כתב:

נשמע מוזר והזוי ומפחיד במדינה קטנה ומוקפת אויבים שרק ב-1948 נלחמה פיזית על הקיום שלה עם מוות של אחוז ניכר מהאוכלוסייה במלחמת העצמאות, אבל לשם זה הולך בינתיים.

מה שנשמע הזוי ומפחיד זה 6-7 ילדים ממשפחות לא משכילות שמקדשות את העדר ההשכלה. 

לזכותם, אלו הם כנראה גם אנשים שמייצרים הרבה פחות נזק לסביבה כי הם לא טסים לחול 3 פעמים בשנה ולא מחזיקים ב3 מכוניות למשק בית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 שעות, hans כתב:

יש איזה 2-3 הרצאות מרתקות ב-ted בעניין הזה.

כדי לקצר את העניין בצורה הכי גסה שאפשר - קצב העלייה מתמתן דרסטית בכל פעם שמדינה מגיעה לשלב מסוים של בגרות בהתפתחות שלה,

ובאיזה שהוא שלב כל כדור הארץ יגיע לאיזון, ממגוון סיבות. לא רוצה לזרוק מספרים כי אין סיכוי שאני זוכר במדויק.

עשרות שנים? אל תבלע כל מה שהירוקים יורקים.

קצב עליה מתמתן בעיקר במדינות עם תרבות מערבית.

אצל מוסלמים או חרדים אני בטוח שזה לא יקרה לכן יש בעיה.

לא צריך לבלוע מה שהירוקים מספרים אלא מספיק להסתכל מסביב ולראות מה קורה בעולם כדי להבין שאנחנו לא במקום טוב.

אז התהליך הזה לא יקח 30 שנה אלא 100 שנה ו? עדיין הנכדים שלנו יחיו כבר במציאות אפוקליפטית/פוסט אפוקליפטית.

פורסם
לפני 17 שעות, eladns כתב:

אם האחרים מרגישים שדופקים אותם, שיעברו לצד המקבל כמו שאני עשיתי.

ואז מאיפה יהיה כסף לתרום לעמותה שלך?

ומי יתכנן וייצר וישווק את המחשב והסלולרי שאתה תלוי בהם בשביל לתפקד בעבודה?

חוק ה-80/20 בד"כ עובד, ואכן מיעוט מהאנשים עובדים יותר קשה ומייצרים את רב התוצרת שהשאר נהנים ממנה. אבל אתה נהנה, סליחה, אתה תלוי בעובדה שיש אנשים שהם חרוצים ויוזמתיים יותר ממך.

אז אתה לא בטלן מוחלט, אולי רק לא ממצה את הפוטנציאל שלך, אבל אל תהפוך את דרך החיים שלך לאידיליה. אתה תלוי בחרוצים יותר ואתה צריך להכיר להם תודה. גדולה מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

לזכותם, אלו הם כנראה גם אנשים שמייצרים הרבה פחות נזק לסביבה כי הם לא טסים לחול 3 פעמים בשנה ולא מחזיקים ב3 מכוניות למשק בית

אל תשכח את החד פעמי...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 שעות, DubelBoom כתב:

נכון, זה תהליך שקורה כשאוכלוסיה נהיית משכילה יותר. דברים אחרים חוץ מלהתרבות תופסים חלק משמעותי בחיים, בין אם זה תחביבים או עבודה. גם מחשבות כלכליות ורצון לכמות ילדים שאפשר לקיים ברמת חיים טובה. וככה ייצא שמביאים פחות ילדים ובגיל מאוחר יותר.

אבל כל זה קורה בתנאי שהילודה באמת נבלמת בשלב מסוים. בישראל למשל זה לא קרה. רמת החיים וההשכלה גבוה, התמכרות לעבודה אין ספק שיש פה, ובכל זאת ממוצע הילודה גבוה ביחס לעולם המפותח - גם באוכלוסיה היהודית החילונית. באוכלוסיות אחרות המספרים גבוהים עד יותר.

אז בעצם אתה מסכים עם התהליך של עצירת גדילת האוכלוסיה בקצב מטורף, פשוט מסתכל עליו כמצב טבעי. אבל הוא לא. והאינטרנט בטח לא עוזר לאנשים לשנות את האני מאמין שלהם, אלא רק מדביק אותם לתוכו. רוצה להגיד שאם נהוג להביא כמות גדולה של ילדים, בטח שאני אמשיך ככה ולא אקשיב ל''ירוקים'' האלה.

אכן תהליך טבעי ונורמלי ,  קל לראות את זה בצמחים , בהתחלה קצב חלוקת התאים וריבוי התאים עצום,
הצמח גדל בקצב מטורף...ואז דווקא שמגיע שלב הפריחה והצמח בשיא תפארתו, קצב הגידול מעט עד שהוא נעצר לגמרי והצמח נבל ומת.
עכשיו במקום צמח תרשום מגזר/עם ובמקום התאים של הצמח תרשום אנשים. 
הבעיה שכל אחד שיודע שבסוף אם לא מטפלים בשדה אז הוא נשאר עם כל העשבים השוטים,
והעשבים גומרים את המשאבים לכל הצמחים התרבותיים. 

ככה זה , יש תרבויות שמקדשות את העצמי של הפרט, ואת הנהנתנות האישית במקום את העמדות הדורות הבאים.
וכל השאר זה כבר לדפי ההיסטוריה. 
השאלה האם תרבות יכולה להיות גם משגשגת ומצליחה ועדיין להמשיך להשקיע משאבים לטובת הדורות הבאים,
וכנראה זה כולל גם תקציב ביטחון גדול (ראו את אירופה) וגם הנכונות להקריב את החיים במלחמה לטובת הדורות הבאים. 

ומי שעונה כן, אז שיבדוק האם הוא מוכן להפסיק לקנות מ-shine לדוגמא?  

• אהבתי 1
פורסם
לפני 47 דקות, farkash7 כתב:

אל תשכח את החד פעמי...

החד פעמי בארץ לא באמת מזהם, תטפל בזיהום של מדינות כמו סין והודו לפני שאתה הולך על זוג בפארק בהוד השרון או משפחה חרדית מבני ברק.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

איפה כתבתי את זה?
ההשוואה שלי הייתה נטו בגלל שאמרו פה שילד שזורק אבן צריך לירות בו.
אז אני אומר שלא הכל שחור לבן, ואם היו יורים על כל ילד שזורק אבן היינו עם ערימות של גופות שם וגם פה בארץ.

לא יודע. אני משבח את החיילים שהם בניגוד למאצ'ויים באינטרנט פועלים בשיקול דעת, ומפעילים כוח רק כשהם רואים לנכון ברובם המוחלט של המקרים.

לא היית עם ערימה של גופות, כי היו יורים ב-1 ואז היו אומרים שזה בטעות, אחרי השני היו מבינים שזאת מדיניות וכל הורה היה שומר על הילד שלו קרוב מאוד. 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 49 דקות, farkash7 כתב:

אל תשכח את החד פעמי...

לפי עיתון הארץ טיסה זה אחד הדברים המזהמים ביותר, בטופ 3, יחד עם שימוש ברכב צמוד ו... הולדת ילד נוסף.

בקיצור, כל הדיבור על זיהום יצא מפרופורציה, מנסים למכור לנו שאנחנו מחלה שהורסת את העולם. חד פעמי זה מזהם, אבל משום מה משאר הדברים המזהמים מתעלמים כאילו בגלל זה העולם ימות ולא מאלף דברים אחרים.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, DareDevil כתב:

בנתיים ארגון BLM, קונה נכס ב6 מיליון דולר וגם ממשיך להסתיר הוצאות והכנסות בתור ארגון ללא מטרות רווח 

מת להבין איך זה קשור לשרשור הנוכחי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 שעות, borsood כתב:

פתח גמרא ב״ק נ״ב ע״ב ד״ה "לא יסקל אדם", למד את הסוגיה היטב וחזור עם תובנות.

לפני 3 שעות, eladns כתב:

אין לי מושג מה זה כל האותיות שרשמת

גמרא מסכת בבא קמא, דף נ (ולא נ״ב כמו שרשמתי בטעות) עמוד ב דיבור המתחיל (= סוגיה שמתחילה במילים) "לא יסקל אדם".

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...