Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין לא מבין איך חייל שחרג מנהלים והוראות הואשם מלכתחילה בעבירת הריגה. כן ייתכן והוא לא היה בסדר, וחרג מפקודות, אבל מכאן המרחק למשפט פלילי ואישום בהריגה, המרחק גדול מאוד.

שני חלקים לתשובה.

האחת היא, שזו הפרשנות החוקית שנתנו לארוע הממונים על ההחלטה.

השני היא, שכל הדיבורים על מוסר הם ריקים מתוכן. "מוסר" הוא שם קוד ל"התנהלות שמפחיתה את הסיכון שמפקדי צהל יואשמו בפשעי מלחמה בבתי משפט בהאג או כל מקום אחר".

בגדול, אישית אני מרחם על החייל הזה. הכל שוב סובב סביב אותה הנחת היסוד הדבילית שכל ילד לומפן יכול להיות קר רוח ולקבל החלטות רציונאליות ומבוססות - חוק ברגע האמת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
מה החברה הופכת להיות בדיוק?

הוא חיסל מחבל.

גם אני הייתי בדעתך. ככל שהזמן חלף והתבררו העדויות בעד ונגד, הוא הוציא אותו להורג.

אנחנו לא ערבים ולא דאעש.

בדיעבד, היו צריכים ל"וודא" באותו הרגע, ולראיה, עד היום אף חייל או שוטר לא הועמד לדין על כך שחיסל מחבל.

בני הבכור היה באותה גזרה ורעדו לי האגוזים בכל פעם שהם יצאו למבצע.

לפני הקו אמרתי לו - לא רוצה שתיפול שערה אחת מראשך.

בא אליך מחבל עם סכין? תוודא באותו הרגע.

לשמחתי, הם יצאו מהגזרה ללא אירועים וחזרו לאימונים ביחידה.

פורסם
בדיעבד, היו צריכים ל"וודא" באותו הרגע, ולראיה, עד היום אף חייל או שוטר לא הועמד לדין על כך שחיסל מחבל.

:mm_yeah:

כאמור-

טוב היה אם היו מפרקים עליו מחסנית מראש, בעת המעשה - ובעת שאין אפשרות לטעויות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

יפה מאד,

מחבל פוטנציאלי יהרוג אנשים מאיתנו אח''כ ירים ידיים,

(ברגע שהרים ידיים הוא פרה קדושה)

יקבל כלא בתנאים הרבה יותר טובים מאשר בבית שלו,

משפחתו תתוגמל ע''י הרשיות של האוייב,

הוא ילמד על חשבוננו וישתחרר עם דיפלומה

שלמד ב''כלא'' הישראלי אחרי איזה עיסקה.

איפה ההרתעה בכל זה תסבירו לי כאזרח שרוצה סה''כ לחיות בשקט.

ובא נניח שלא היתה אותה יריה ארורה ואותו מחבל נוול נשלח לטיפול

ע''ח משלם המיסים שזה אני ואתה.

הוא שווה את המחיר היקר הזה? שיתרמו את הכסף הזה לילדים חולים

במקום לרוצחים המחבלים,

איפה ההרתעה,ומה חושב המחבל הפוטנציאלי הבא?

אגב ניכנסתי במקרה לפייס וראיתי מעל ל 80Kׁׁׁׁ ׁ(!!) בקשות חנינה

ותמיכה ועוד היד נטויה,בכל זאת עם כל הכבוד לחוק מדובר בחצי מדינה

לפחות שבעד לא להעניש את החייל שירה,

אז איפה הדמוקרטיה?

למה לא למנוע מלחמת או שנאת אחים?

ומה אני שצריך לשלוח לצבא בן או בת בקרוב צריך לחשוב?

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

1. אז אם 52% מאזרחי המדינה חותמים על עצומה להשמיד את כל בעלי העיניים הכחולות, אין בעיה מבחינתך, כן?

אתה מקשיב למה שאתה אומר? ככה נראית אצלך דמוקרטיה???

"עם מלוא הכבוד לחוק" אעלק...

2. עניינית, אתה צריך לשלוח את הבן לצבא בידיעה שעם סט הערכים שהקנית לו במשך השנים הוא יצלח את השרות כמו כל מאות האלפים שמשרתים כרגע וכמו כל המאות שניטרלו בחודשים האחרונים מחבל ולא הועמדו לדין כי לא היה על מה להעמיד לדין.

3. ורק תהיה אחרונה, איך בדיוק 80K הצבעות (השד יודע מכמה פרופילים פיקטיבים) זה חצי מדינה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ההסבר הפשוט ביותר למדוע אנחנו לא יורים בו אחרי שהרים ידיים, היא שאנחנו לא כמוהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

את המצב שאתה מתאר אפשר אולי לתקן ע״י חקיקה (עונש מוות למחבלים).

אבל אפילו אם היה חוק כזה, עדיין מי שמוסמך היה לפסוק עונש מוות הוא בית המשפט ולא החייל בשטח. החייל מוסמך להשתמש בנשק כדי להגן על עצמו וכדי לבצע את המשימה שלו בצורה הטובה ביותר, וזהו. במקרה המדובר - החשוד (שים לב - בשלב הזה, עדיין חשוד) שוכב מנוטרל על הרצפה - המשימה הושלמה בהצלחה.

פורסם
יפה מאד,

מחבל פוטנציאלי יהרוג אנשים מאיתנו אח''כ ירים ידיים,

(ברגע שהרים ידיים הוא פרה קדושה)

יקבל כלא בתנאים הרבה יותר טובים מאשר בבית שלו,

משפחתו תתוגמל ע''י הרשיות של האוייב,

הוא ילמד על חשבוננו וישתחרר עם דיפלומה

שלמד ב''כלא'' הישראלי אחרי איזה עיסקה.

איפה ההרתעה בכל זה תסבירו לי כאזרח שרוצה סה''כ לחיות בשקט.

ובא נניח שלא היתה אותה יריה ארורה ואותו מחבל נוול נשלח לטיפול

ע''ח משלם המיסים שזה אני ואתה.

הוא שווה את המחיר היקר הזה? שיתרמו את הכסף הזה לילדים חולים

במקום לרוצחים המחבלים,

איפה ההרתעה,ומה חושב המחבל הפוטנציאלי הבא?

אגב ניכנסתי במקרה לפייס וראיתי מעל ל 80Kׁׁׁׁ ׁ(!!) בקשות חנינה

ותמיכה ועוד היד נטויה,בכל זאת עם כל הכבוד לחוק מדובר בחצי מדינה

לפחות שבעד לא להעניש את החייל שירה,

אז איפה הדמוקרטיה?

למה לא למנוע מלחמת או שנאת אחים?

ומה אני שצריך לשלוח לצבא בן או בת בקרוב צריך לחשוב?

אתה עושה סלט.

אל תערבב בין התנאים בכלא למוסריות של צה"ל.

החיילים היו צריכים לרוקן מחסנית על המחבלים ולוודא נטרול בבודדת. זו פאשלה עצבנית שלא עשו זאת.

זה היה בלבנון, היה בשטחים והיה בעזה.

פורסם
אתה עושה סלט.

אל תערבב בין התנאים בכלא למוסריות של צה"ל.

החיילים היו צריכים לרוקן מחסנית על המחבלים ולוודא נטרול בבודדת. זו פאשלה עצבנית שלא עשו זאת.

זה היה בלבנון, היה בשטחים והיה בעזה.

בדיוק. עצם העובדה שזה לא קרה אמורה לגרור עונשים לכל הכוח שהיה שם, בקטע מבצעי לחלוטין.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נטקו - הבחור הואשם בהריגה מסיבה די ברורה - הראיות הצביעו על כך שהוא הרג את המחבל. המשפט נוהל לפי אישום זה, אבל אם בית המשפט היה רואה לנכון הוא היה רשאי להרשיע את החייל בסעיף קל יותר - ובחר שלא לעשות זאת.

שני חלקים לתשובה.

האחת היא, שזו הפרשנות החוקית שנתנו לארוע הממונים על ההחלטה.

אני חושב שזו בדיוק הבעיה של הרבה מאוד אנשים, זו פרשנות חוקית שנתנו לאירוע. אף אחד לא ממש בא בטענות למצ"ח או לתובע שעשה את עבודתו בצורה פנטסטית.

הטענות הן כלפי שר ביטחון שישר קבע שהחייל סרח (בטרם תחקיר עם החייל) ודיבר על התבהמות, על סגן רמטכ"ל שזיהה תהליכים בהקשר הזה (בין השאר), על רמטכ"ל שיום לפני הכרעת הדין (ואם זכרוני אינו מטעני גם לפני) מדבר על זה שהחייל הוא לא הילד של כולנו, תחושה קשה מאוד שהרבה לפני המשפט היה מי שרצה בצמרת הצבא להרשיע אותו בעברה חמורה כל כך בכל מחיר, ומה לעשות שרוב הציבור לא סבור שירי במחבל גם אם הוא מנוטרל, לא יכול להיות עילה להאשים חייל בהריגה, וכאמור הכל מתבסס על כך שזו הייתה בחירה של המערכת הצבאית ללכת על כתב אישום כזה, ועל זה התרעומת והכעס.

בין השאר גם, כשקוראים חלק מהעדויות של החיילים שהעידו במשפט, איך תדרכו אותם כמה שזה חמור ומצד הצבא לחלוטין אלאור אשם עוד לפני המשפט, כשרואים שבטווח 3-6 חודשים המח"ט, המג"ד, המ"פ (שלדעת כולם ניהל את הזירה בצורה רשלנית לחלוטין!), ראש הרכב השופטים ועוד אחד מהשופטים, כולם קודמו, וכולם התבטאו כנגד אזריה, זה מריח רע מאוד ונראה לא טוב בכלל בעיני ובעיני רבים.

לגבי ה"סוב יודיצה" - אני חייב לומר ששנים רבות לא שמעתי את המונח, וכנראה מסיבה טובה. אמנם איני משפטן, אבל כנראה שבעידן של רשתות חברתיות ה"סוב יודיצה" אבד את משמעותו, שכן כל אחד יכול להביע את דעתו בכל עניין, בלי להיות נתון לכללי אתיקה עתונאית.

יש הבדל משמעותי מאוד בין התבטאויות ברשתות חברתיות של אזרחים (מודה גם בהקשר הזה זה מטריד אותי מאוד כשזה מגיע להאשמות כלפי אישי ציבור-אבל לא הנושא כאן), לבין התבטאויות בנושא של ראשי מערכת הביטחון.

ברגע שמדובר במשפט צבאי, וראשי המערכת שהם בסוף הבוסים של השופטים מתבטאים בצורה שדעתם בעניין מאוד ברורה, מה ציפית שיבואו השופטים ויפסקו הפוך לגמרי?

זה בדיוק זיהום ההליך המשפטי, וחוסר משפט הוגן לחייל (גם אם ונניח עשה מה שהואשם בו, מגיע לו משפט הוגן).

פורסם (נערך)
1. אז אם 52% מאזרחי המדינה חותמים על עצומה להשמיד את כל בעלי העיניים הכחולות, אין בעיה מבחינתך, כן?

אתה מקשיב למה שאתה אומר? ככה נראית אצלך דמוקרטיה???

"עם מלוא הכבוד לחוק" אעלק...

2. עניינית, אתה צריך לשלוח את הבן לצבא בידיעה שעם סט הערכים שהקנית לו במשך השנים הוא יצלח את השרות כמו כל מאות האלפים שמשרתים כרגע וכמו כל המאות שניטרלו בחודשים האחרונים מחבל ולא הועמדו לדין כי לא היה על מה להעמיד לדין.

3. ורק תהיה אחרונה, איך בדיוק 80K הצבעות (השד יודע מכמה פרופילים פיקטיבים) זה חצי מדינה?

לגבי 1 אז הלך על אשתי חס וחלילה:lol:....

טוב ברצינות נתת דוגמא רעה,אבל אם 52

אחוז מהעם תומך ברעיון קיצוני מסויים ויש להם מפלגה שמייצגת אותם אזי מצב

לא טוב או טוב מאד לטובת אותה קבוצה בבחירות דמוקרטיות.

למשל 52 אחוז חרדים במדינה או אפילו קואליציה של ערבים וחרדים יכול לעשות

מדינה דתית בחסות הדמוקרטיה,ותאמין לי לא מד''ב לצערי.

בסקר של ערוץ 2 יש כ 70 אחוז שקוראים לחנינה מיידית לעומת 16 נדמה לי או 20

ומשהו, זה לגבי הפרופילים המזוייפים (בעצומת הפייס) וכו' אז כן דמוקרטיה

זה רצון העם לדעתי.

ה 80K שציינתי זה אחרי שעות בודדות יש הרבה יותר אבל סקר ערוץ 2 משקף יותר.

אני לא חושב שלמישהו פה כואב על המחבל, אלא כואב על מה שהחברה שלנו הופכת להיות כשאנשים מצדיקים את הטמבל הזה.

אני חושב שהרוב כולל אותי לא מצדיק אותו בכלל, אין ספק שנעשתה טעות שתועדה בזמן אמת,

צריך להענש החייל, לדעתי הדחה מצה''ל.

אבל פרופורציה אין כאן. לצערי.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם (נערך)

...קואליציה של ערבים וחרדים יכול לעשות

מדינה דתית בחסות הדמוקרטיה,ותאמין לי לא מד''ב לצערי.

אני לא מכיר אף סופר מד״ב שהיה מסוגל לדמיין סיטואציה כזו מופרכת. אתה מבין ש״מדינת דת״ צריכה להיות מבוססת על ציות לדת אחת ספציפית, כן?

לגופו של עניין - קראתי את הכרעת הדין, והשופטים העבירו ביקורת רבה על כך שהנאשם שינה את גרסתו מספר פעמים (כל פעם לגרסה שנראה לו באותו רגע שתשחק לטובתו) ודבריו סתרו בהרבה מקרים גרסאות קודמות שלו, עדויות מהימנות של עדים אחרים ועדויות פיזיות מהשטח (כולל סרט הוידאו). לדעתי האישית רק בגלל זה לא מגיעה חנינה לנאשם.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

מלכישוע - קיבלנו דוגמא הפוכה בהצעת החוק להכנסת אנשי דת לועדות להפסקת הריון. ההצעה הוגשה בשתוף של חברי הכנסת גליק וחאג'-יחיא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...