Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 316i 2013 vs BMW 525i 2008 - תחזוקה וירידת ערך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז אני לקראת רכישה של רכב, בפני עומדות 2 אופציות:

1. BMW 316i 2013 מנוע 1600 טורבו - 233 אלף שקל על הכביש

2. BMW 525i 2008 מנוע 2500, 55אלף ק"מ - 155 אלף שקל

אני ממש לא מבין ברכבים(מעולם לא היה לי אחד) אבל המטרה שלי כאן היא לחשב את הסכום הכללי שאני ישלם בשני המקרים במשך 3 שנים... כאן אני מקווה שתוכלו לייעץ לי.

במקרה הראשון הרכב חדש מהחברה ירכש ב233 אלף ש"ח ואני משער שלאחרי 3 שנים אני אוכל למכור אותו בכמה? 110-120(טועה/צודק?)

הרכב מגיע עם 3 שנים אחריות ומכוסה מכל הבחינות, צריכת דלק נמוכה(בממוצע 1 ל 16)... אז לצורך ההשוואה מדובר על 2 טנקים בחודש(אני בקושי נוסע), אז יש לי ירידת ערך של 120 אלף שקל ב3 שנים ועוד דלק 36 אלף = 156 אלף ש"ח ב3 שנים.

במקרה השני אני רוכש את הרכב ב155 אלף, הוא היה אצל בן אדם מבוגר, ק"מ מאוד נמוך(55 אלף) וסך הכל האוטו במצב דיי חדש, הוא צריך לעבור בדיקה מקיפה כמובן...

עכשיו בהתחלה חשבתי שאם אני קונה היום את הרכב ב155 אני ימכור אותו ב80 עוד 3 שנים, ירידת ערך של 75 אלף ועוד צריכת דלק פי 1.5 מה3 אז נניך 1500 ש"ח לחודש סך הכל 130 אלף ב3 שנים, הפרש של קרוב ל-30 אלף שקל.

אבל כמובן יש לי כאן את האופציה לתיקונים ותחזוקה שיכולים לכאוב לי מאודד בכיס אז אולי לא שווה את הסיכון...

ברמת העיקרון אמרתי לעצמי שהאופציה הכי טובה היא הרכב החדש, אך לאחר מבט חטוף ביד 2, אני רואה שמוכרים את אותה סדרה 5 שנתון 2005-2004 ב110-115 אלף(הפרש של 3-4 שנים וירידת ערך של 40 אלף), השאלה אם זה באמת ראלי? אם אני קונה היום רכב סדרה 5 שנת 2008 עם 55 אלף ואני ימכור אותו בעוד שנתיים-שלוש עם נניח 20 אלף ק"מ יותר, האם אוכל למכור אותו ב100-110? אם כן זה משנה את התמונה לגמרי והרכב יד 2 יהיה הרבה יותר זול ואני אלך עליו...

אני לא מומחה בתחום ואין לי הרבה ידע ככה שכל מה שרשמתי פה אני לוקח בערבון מוגבל ואם יש לכם הערות/דעות/עצות אשמח לשמוע...

פורסם

תלוי מאוד מה אתה מחפש,

מדובר בשני רכבים שונים מאוד אפילו ששנהם עונדים את אותו הסמל,

האחת פשוטה,ערומה,חדישה וחסכונית,והשנייה מזדקת,גדולה מאובזרת וחזקה.

316 בטח תהיה איכותית,חדשנית מבחינה טכנולוגית,ובעלת מנוע מתוחכם שיכול לתת גם חיסכון,אבל גם טיפלה כח.

ה523,זה תהיה הרבה יותר BMW,שלל תוספות מפנקות ומנוע חזק,נכון כאן התחזוקה קצת יותר יקרה יכולות להיות כל מיני הפתעות לא נעימות בדרך,אבל אם הרכב באמת שמור מטופל בזמן ובעל נסועה כה נמוכה אני לא מצפה להרבה כאבי ראש.

לגבי ירידת הערך,אני חושב שסדרה 5 שמורה עם קילומטרז' נמוך תהיה מבוקשת תמיד ולכן ירידת הערך שלה תהיה משמעותית נמוכה מזאת של ה316.

לגבי צריכת הדלק,ה5 תצרוך יותר כמובן אך מאחר ואתה נוסע מעט,הבדלי הצריכה כמעט ולא יורגשו בכיס.

לסיכום,

אני ממליץ על 325-330 מהשנים 2006-2011.

אבל אם אתה מתעקש לבחור בין השתיים אני הייתי בוחר בסידרה 5.

Porsche 944 turbo

פורסם

אם בחיים לא החזקת רכב, לך על ה316 החדשה.

ה525 למרות שהק"מ שלה נמוך זאת הרפתקה לשועלים וותיקים, שיכולים להסתדר לבד ללא צורך במוסך.

מספיק שאיזה צינור מים מתפוצץ לך שם ובדיוק הרכב אצל אשתך באיילון.. וזה לא היה נראה לה כל כך חשוב הנורת אזהרה הזאת.. וגם ככה לא היה לה איפה לעצור בצד...:bigcry:

הגעת לסכום יפה של איזה 5 ספרות שמתחיל בספרות 25, על מנוע "חדש" מפירוק שגם את ההיסטוריה שלו אתה לא יודע. :drinking:

נ.ב המוסך שלא תמיד באשמתו, במהלך כל טיפול ישבור לך משהו על הדרך. (בשביל להגיע לכל חלק ברכב הזה, צריך לפרק המון פלסטיקה מזדקנת) אין מה לעשות תמיד נשבר משהו :?

אני מחזיק כ4 שנים ב320 2007, אני ממש מרוצה ממנה והאוטו מרשים ונוסע בצורה חלומית! :-D

אני מחזיק ברכב הזה, כי יש לי יכולות טכניות בסיסיות וכמעט את כל הטיפולים אני עושה לבד.

אני יכול לומר לך בוודאות ובלב שלם, שאם לא הייתי מתחזק את הרכב לבד, המנוע היה נשרף שם כבר איזה 3-4 פעמים.

אני.jpg

לאתר1.jpg

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הייתי הולך על ה316 בלי לחשוב פעמיים.

מבחינה כלכלית? הירידת ערך גדולה מאוד לרכב חדש, לסדרה 5 כבר ירד הרוב ואתה תסבול מהשאריות, אבל יתר המרכיבים הם שיהרגו אותך, ביטוח יקר יותר, דלק, תיקונים יקרים ומשהו בטוח יתקלקל ב3 שנים לרכב מהשנתון הזה.

מעבר לכך, אם מתאפשר לך כלכלית, ללכת ולאסוף את הבמוו החדשה מאולם המסירה זה אירוע שלא כולם זוכים לו, אני אישית מתמחר אותו בעוד 15 אלף :lol:

כמו כן, קח בחשבון שה316 מאוד מתקדמת, אינה דלה כמו בדגמים הקודמים אלא מגיעה מאובזרת בצורה טובה מאוד, המנוע לא יהיה חלש משמעותית ביחס לסדרה 5 שבחרת, והרכב יהיה חדש שזה כיף בפני עצמו.

אם אתה לא רוצה להשכיב את כל הכסף, ומתכנן להחזיק את הרכב ל-3 שנים, אוכל להכווין אותך לעסקת מימון מאוד מפתה, דבר איתי בפרטי אם תרצה.

פורסם

נראה כי ההיבט הכלכלי מאוד מטריד אותך (עלות הרכב, ירידת הערך, עלות דלק וכו').

למה דווקא BMW?

האם נסית לחשוב על רכב חדש אחר, במחיר נמוך יותר ?

מי שהולך לקנות רכב כזה צריך לדעת שיש לזה מחיר, מעבר לעלות הראשונית של הקנייה (אחזקה, ביטוח וכו').

אם אתה מתעקש לקנות BMW אז תחשוב על הפתגם האומר: מי שהולך להשתכר לא סופר את מספר הכוסות ששתה.........

פורסם

shai_ka- אני לא מסכים איתך, BMW זה רכב מפנק שניתן בהחלט להחזיקו בסכומים סבירים.

זה נכון שבמדיה ומופיע איזה בלת"מ, אז אוכלים אותה כפליים. אבל אם מנסים לחשב עליות ולעשות קצת מחקרים לפני אז בהחלט גם אנשים סבירים יכולים להחזיק וליהנות מBMW.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לפותח השרשור,

אני מניח שאתה צעיר, כנראה שאין לך דירה שלך משולמת אחרי משכנתא והכל, נכון?

אתה עושה טעות כלכלית חמורה.

לקנות רכב ב-230K (שלדעתי שווה גג 150K כחדש, אבל עזוב את זה רגע...) ולמכור אחרי 3 שנים זאת התאבדות כלכלית.

אלא אם כן אתה ממש אמיד... זאת ירידת ערך מטורפת!

תחשוב איפה יהיו נגיד אחרי 5 שנים חברים שלך בני אותו מעמד וסטטוס כלכלי שלא יקנו את אותה BMW למרות שהם יכולים!

כמה הם יהיו קרובים יותר לדירה נניח, לעומתך...

אני מבין את הדחף הזה, אתה לא יכול להתאפק עד כדי כך? אם כבר תלך על סדרה 5, לדעתי עדיף...

רכב ברמה מעל ה-3 אפילו שהוא ישן יותר. תקלה או שניים זה כלום לעומת ירידת ערך של רכב חדש.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפותח השרשור,

אני מניח שאתה צעיר, כנראה שאין לך דירה שלך משולמת אחרי משכנתא והכל, נכון?

אתה עושה טעות כלכלית חמורה.

לקנות רכב ב-230K (שלדעתי שווה גג 150K כחדש, אבל עזוב את זה רגע...) ולמכור אחרי 3 שנים זאת התאבדות כלכלית.

אלא אם כן אתה ממש אמיד... זאת ירידת ערך מטורפת!

תחשוב איפה יהיו נגיד אחרי 5 שנים חברים שלך בני אותו מעמד וסטטוס כלכלי שלא יקנו את אותה BMW למרות שהם יכולים!

כמה הם יהיו קרובים יותר לדירה נניח, לעומתך...

אני מבין את הדחף הזה, אתה לא יכול להתאפק עד כדי כך? אם כבר תלך על סדרה 5, לדעתי עדיף...

רכב ברמה מעל ה-3 אפילו שהוא ישן יותר. תקלה או שניים זה כלום לעומת ירידת ערך של רכב חדש.

מחזק!

למה לא ללכת על סדרה 3 שנת 2008-2010?

היא יותר זולה מה-5 והאחזקה שפויה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תודה רבה לכל מי שעונה ומייעץ

לגבי הסדרה 3 שנות 2010, לא מצאתי שום דבר נורמלי עד היום... אני מסתכל רק ביד 2, יש אולי מקום מסודר שאפשר לחפש bmw יד שנייה?

וביחס לירידת ערך, אין ספק ה316 החדשה תאבד הרבה יותר כסף בירידת ערך, בדקתי במחירון ומסתבר שאותו דגם שנת 2004 עומד על 90אלף, אז אני מאמין שעוד שנתיים שלוש אני אוכל למכור את הסדרה 5 בסביבות ה100(לא?)

וגם אם אני אקבל צינור ויפול עליי תיקון רציני זה עדיין משתלם ביחס ל316 שהירידת ערך שלה תהיה הרבה יותר גבוהה...

וכן אני יודע ובטוח שיש אלף רכבים יותר זולים שיתנו לי חווית נהיגה דומה או יותר טובה ויותר מהירים וכדומה... אבל שריטה על bmw היא שריטה חזקה אין מה לעשות :), בטוח מי שיש לו תרכב מבין על מה מדובר

לגבי המצב הכלכלי... ברוך ה' יש לי דירה בבעלותי ויש לי קצת כסף להשתולל כל עוד אני צעיר, אחת הסיבות שאני הולך על הרכב היא כי אני בן 23 רווק ויודע שכרגע אין לי שום מחויבות ולחצים חודשיים, ככה שיש סיכוי שזאת ההזדמנות היחידה שלי להגשים את הסטייה הזאת...

בכל מקרה, יש מקום מסודר לחפש בו רכבי bmw יד 2?

פורסם

נסה ביד 2 תחת הקטגוריה -מיוחדות ויוקרה-סביר לנהיח שרבות מסתתרות שם.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני חושב שסבלנות היא מילת המפתח כאן, ולחפש בימר שעונה על הדרישות שלך לוקח זמן,

וצריך לעשות את זה עם סבלנות, נסיון, ולהזהר מהרבה סוחרים בתחפושת, שמנסים להפטר

מרכבים שלא הייתי נוגע בהם.

אם הייתי צריך לבחור בין שני הרכבים שהצעת, הייתי בוחר דווקא בסדרה חמש. סה״כ מהתיאור

שלך עולה שזה רכב שמור. כמובן שצריך לבדוק ולאמת את זה. ירידת הערך תהיה קטנה יותר,

ובכל זאת זה רכב שנת 2008 ולא איזו גרוטאה מוזנחת משנות התשעים.

אני עדיין חושב שאתה צריך לחפש סדרה 3 משושת צילינדרים, שתיתן לך חווית נהיגה ראויה,

והתחזוקה שלה תהיה קלה יותר, וגם מתאימה יותר לבחור בגילך.

פורסם

אבל האמת היא שאני מתחבר יותר לסדרה 5, יותר מנהלתית ויותר מרווחת

ה3 לעומת זאת יותר ספורטיבית וזה משהו שאני פחות מחפש(אחרת הייתי הולך על אופציה אחרת).

כשמדברים על תחזוקה, כל כמה זמן צורך טיפול? מה בעצם עונה להגדרה של תחזוקה?

פורסם
אבל האמת היא שאני מתחבר יותר לסדרה 5, יותר מנהלתית ויותר מרווחת

ה3 לעומת זאת יותר ספורטיבית וזה משהו שאני פחות מחפש(אחרת הייתי הולך על אופציה אחרת).

כשמדברים על תחזוקה, כל כמה זמן צורך טיפול? מה בעצם עונה להגדרה של תחזוקה?

הייתי במקום שלך בדיוק ואנחנו באותו טווח גיל. את הרכב הראשון שלי קניתי בגיל 16 ו-11 חודשים, כן, עוד לא היה לי אפילו רישיון.

במקרה זו הייתה bmw סדרה 3 קופה. גם לי היה כסף וגם אני הייתי במקום בחיים שחשבתי שזהו אולי הזמן היחיד שאוכל להגשים את

החלום הזה (אגב, לגמרי לא נכון. תמיד תוכל, הכל עניין של סדרי עדיפויות, בדיוק כמו היום) המלצתי אליך היא-תזהר! אני חלילה לא אומר לך לרדת מהחלום אבל מציע לך לחשוב טוב למה אתה נכנס.

בסופו של דבר יש משהו מאוד מרגש בלקנות רכב יוקרתי, אבל ההתרגשות הזו נמשכת שבוע-שבועיים,שלושה. לאחר מכן מגיעה המציאות- והמציאות היא שרכב כזה דורש תחזוקה יקרה מאוד, ביטוח יקר להחריד והרבה מאוד דאגה (שלא ישרטו, שלא יגעו, שלא יהרסו), תוסיף לזה ירידת ערך מטורפת ומיצוי יחסית מהיר.

אני לא יכול להגיד שלא נהנתי מהרכב אבל בשקלול העלות הכלכלית והנפשית של רכב כזה בגיל צעיר אני יכול להמליץ לך כמה דברים:

1. תחשוב טוב טוב אם זה מה שאתה רוצה, האם זה החלום שלך וכמה אתה מוכן להוציא על זה?

2. קח בחשבון את כל העלויות הנלוות- החל מטיפולים, דרך ביטוח, תקלות וירידת ערך (אלפי שקלים בחודש)

3. אם מצבך הפיננסי הוא מבוסס מאוד- שכח מכל מה שאמרתי ותהנה.

בהצלחה,

מאחד שהיה במקום שלך והבין שמבחוץ זה נראה לפעמים יותר טוב מהמציאות.

אגב, מאז הבמוו היו לי גם מרצדס SLK, מיאטה וכו' והמסקנה היחידה שלי מכל החוויה המוטורית הזו היא

שהריגוש לפני לפעמים גדול בהרבה מהריגוש ביום יום, בייחוד ברכבים שאתה מדבר עליהם (למשל במיאטה

נהנתי מכל שנייה, במרצדס ואפילו ברכב שאני נוהג בו היום אני נהנה, אבל להגיד לך שכל יום אני מתרגש?

ממש לא.. קצת כמו בנישואין, יום ככה יום ככה).

Lexus CT200H

• תוכן חדש...