Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד שלי סוף סוף החליט להחליף את האלמרה המזדקנת במשהו יותר מודרני.

הכיוון הוא משפחתית מודרנית, אבל כל הפרסומות של קרסו "ג'יפ במחיר משפחתית" גרמו לו להסתכל גם לכיוון הזה.

כרגע הוא צמצם את זה לכמה דגמים: (בעיקר חברים מהעבודה צמצמו לו את המבחר, לכל אחד היה\יש רכב כזה)

אסטרה ברלינה חדשה (גרמנית עם 3 שנות אחריות, שפע של אבזור)

קשקאי 2X4 ידנית חדשה (כי ידני זה IN)

קשקאי 4X4 אוטומטית 2008 מקרסו טרייד (שנה אחריות של קרסו, עוד כמה הנחות\מבצעים, טרייד, בעיקר האופציה לצאת קצת לשטח לטיולים)

קצת מפחידה אותו צריכת הדלק של הקשקאי 4X4, יש ממה לחשוש? עלויות אחזקה יותר גבוהות משמעותית ביחס למשפחתומטית?

רמזתי לו על ה Duster שיגיע מתישהו, אבל אין לו יותר מדי סבלנות.

תודה מראש למשיבים.

עריכה:

לפני שמישהו יציע ייטי - נפסל עקב אחריות קצרה.

האופציות מהמזרח (ספורטאז' וCX5) לא נכנסות לתקציב בתור חדשות, ואין עדיין משומשות מספיק זולות..

יש עוד משהו סופר-אטרקטיבי שפספסתי?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בבאמת רמזת לו על duster? :-o

צריכת דלק של 4x4 גבוהה יותר משל 2x4. אין מה לעשות נגד זה. לדעתי, אם הוא מדבר על טיולי שבילים פשוטים, שילך על הידנית.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא שממש נכנסתי לעומק הדברים עם הדאסטר, אבל כשהיא תגיע רמת האבזור הכי גבוהה אמורה להיות מאוד מפנקת, ועם ה 1.5dCI היא גם תהיה חסכונית יחסית, ועם פוטנציאל שבילים++ (בטופ גיר עשו לאחרונה כתבה עליה, אפרופו, מומלץ לקרוא)

זה היה בדרך אגב, הוא בכל מקרה לא יחכה יותר מחודש~חודשיים.

תרשה לי לחזור אל הקשקאי, מעשית כשה2 ליטר תהיה במצב 2X4 ולא ב4X4 - צריכת הדלק שלה תהיה משמעותית גבוהה מ2X4 1.6 ידנית?

(אני שואל כי לא מצאתי בKML נתונים לגבי ה1.6 הידנית, ואין מפרט יצרן שלה באתר של קרסו)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כן, כי מעבר לנפח המנוע, אל תשכח שאנחנו מדברים על תוספת משקל לרכב עצמו (הינע לסרן האחורי, למשל).

אני לא יודע איך ה1.6 לכשעצמו, ואיך הוא מתמודד עם משקל הרכב בתצורת 2x4. אם הוא עושה את המשימה בכבוד אז כן, הוא יהיה חסכוני יותר. למרות ששוב, אני לא מכיר את שני המנועים, זה משהו שצריך לבדוק בנסיעת מבחן. אם ה1.6 לא סוחב, שיבדוק אם יש אפשרות לעלות בנפח ולהישאר עם 2x4. מה שכן, שיקח בחשבון שעלויות דלק בג'יפים / ג'יפונים גבוהות יותר מעלות של משפחתית. ככה זה - רכב גדול יותר, כבד יותר, גרר גבוה יותר וכו' וכו'

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אם להביט בנתוני יצרן, אתה (לצערי) צודק.

קשקאי 1.6 2WD ידנית: 7.9ל/100קמ עירוני , 6.2ל/100קמ בינעירוני

קשקאי 2.0 2WD רציפה: 10.1ל/100קמ עירוני, 7.6ל/100קמ בינעירוני.

במשולב יש הבדל של 1ל/100קמ לפי יצרן, בוא נגיד 2ל.

למי שנוסע 12000קמ בשנה (ואני מגזים, אבל הרוב עירוני) מדובר על הפרש עלות של כ1800שח, בוא נעגל למעלה ל2000שח.

במידה ועלויות הביטוח זהות, מה נשאר לנו? בלאי? נגיד שזה עולה לנו עוד אלפיה בשנה, לכל מקרה שיהיה.

הפרש של כ3000שח בשנה שווה את העבירות הנוספת שנותן הקשקאי כפול ההנעה? (אם נתעלם מזה שהוא מגיע עם מנוע יותר חזק ותיבה רציפה, אין לדוד בעיה עם ידני)

פורסם

תראה, עבירות זו מילה... מעניינת בהקשר של הקשקאי. למה הוא מצפה? לטחון איתו סלעים ובוץ? במקרה הזה שיחפש משהו אחר. אני לא בטוח שגם אנחנו מדברים על 4x4 ממש (אני חושב שזה הנעה קדמית והאחורית משתלבת כשצריך).

אם אתה שואל אותי, דעתי האישית היא שאם מדובר על משפחה שאוהבת לטייל (לטייל, לא לזנק בכל מיני חורים בערבה) אז כן, זה שווה (שוב, בהנחה ומדובר על שבילים / פארקים). אם לא, אז עדיף לוותר ולהישאר עם הגרסא הרגילה. אישית הייתי הולך על הגרסא הבכירה יותר, כי לא נשמע לי סימפטי להתעסק עם הילוכים ברכב כזה. אבל כמו שאתה אומר, רוב הנסיעות עירוניות, ושם לא רק שהוא לא ינצל את ההנעה הכפולה, הוא גם ישלם "קנס" בדמות צריכת דלק מוגברת.

רוצה מנוע גדול יותר, וגיר רציף? אז כן.

לא משנה הגיר וה1.6 סוחב יפה? אפשר לוותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תראה ברור לי שלקשקאי אין עבירות של ריינג' רובר, לא חושב שהוא ירצה לקחת אוטו לשטח טכני שדורש רכבים משופרים וממוגנים.

יש כל מני מסלולים שלא בהכרח דורשים כזה רכב, ו4X4 בסיסי מספק תמורה יפה שתדע לעלות את זה בלי בעיה.

בתכלס אני לא יודע כמה הוא כבר יגיע לשם, אבל הוא טוען ש"תמיד רצה ג'יפ" אולי בשביל הפוזה סתם, אולי כי באמת יצא עם הילדים לשבילי קקל.. לא יודע.

מבחינתי כשאני מייעץ לו אני חושב שעדיף לוותר על מרווח הגחון ולקחת משפחתית רגילה, אוטומטית, כמו כל הרכבים שלו עד היום וזהו.

מעבר לזה שהקשקאי 1.6 תהיה חדשה, ו2.0 4X4 הוא יצטרך לקנות משומשת בת 3, זה גם שיקול.

תודה רבה Keyser, אשמח לעוד דעות לפה ולפה.

ובנימה יותר אישית;

אני דווקא מבין את הזיקה לרכב שיכול להיכנס לשטח, זה פותח אפשרויות שעד כה לא היו בהישג יד.

יש לנו מדינה יפה ויש המון מקומות לטייל בהם, אולי זה אפילו יתפתח לתחביב חדש של המשפחה? ואם זה "רק" יעלה עוד 3000שח בשנה אז זו ממש לא הוצאה משמעותית בתמורה לכיף של טיולים בשטח פה ושם.

פורסם

אני לא מבין מה החשש שלכם מסחיבה של קשקאי ידנית.

סך הכל יש לו שלדה של משפחתית קומפקטיץ והוא קצת יותר מוגבה ממנה.

תוסיפו לזה שתגיר ידני יש ביצועים יותר טובים משל אוטומט וקיבלת רכב הרבה יותר זריז ממשפחתית אוטומטית.

בקרוב גם יתחיל השיווק של שברולט טראקס, שווה אולי לחכות לו, אולי הוא יוצע במחיר מפתיע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הוא תמיד רצה "ג'יפ פוזה" אבל לא מתכוון לנהוג בשטח אז שיקח את הידנית 2X4. חבל סתם לוותר על האחריות של רכב חדש בשביל צריכת דלק גבוהה יותר ברכב משומש שלא באמת ישתמשו בהנעה הכפולה שלו. (אין לי מושג איך הרכב הזה נוסע בשטח)

בשביל לנסוע בשבילי חצץ אין צורך בהנעה כפולה. אם נהגי מאזדה 3 נכנסים עם הרכב לכל חור בטבע גם ה"ג'יפ פוזה" הזה מסוגל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגבי האופל מוקה\שברולט טראקס לא הייתה יותר מדי מחשבה כי הרכבים אמורים להתחרות בג'וק הקטן יותר, ולדוד עם שני ילדים ואשה לא חושב שזה יתאים.

מה גם שאני לא חושב שהם יתחילו בתג של 120K ואין לדעת מתי יגיעו.

בתכלס אין בכלל שום הצעות בסגמנט הזה חוץ מייטי וקשקאי ידניות (בתור חדשות), הלא כן?

ייטי הוא לא יקח בגלל שבתור חדשה האחריות קצרה, ולקשקאי יש לו נטייה בגלל חיבה למותג. (סאני -> אלמרה -> עוד אלמרה -> קשקאי כנראה)

שלחתי אותו לבקש נסיעת מבחן על הידנית, מקווה שיצא מזה משהו טוב.

• תוכן חדש...