Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי את הטויוטה שלי לפני זמן קצר וצריך לבצע טיפול שנתי וישור קו.

הרכב עבר 30,000 ק"מ בלבד ואין לי מושג איזה שמן השתמשו ( בשלוש שנים אחרונות טופל במוסך מורשה אבל לא של היבואן). מה שכן , ראיתי לפי הקבלות שלא מדובר בשמן איכותי ( המחיר בשנה שעברה היה 120 שקל עבור השמן, אבל לא צוין איזה).

הרגלי הנסיעה שלי מאוד רגועים, כאשר רוב הנסיעות עירוניות.

מה המלצתכם?

דרך אגב, ראיתי לפי ספר הרכב שיש צורך גם להחליף את נוזל הבלמים. האם כאן יש חשיבות לסוג השמן או שאין יותר מידי משחקים?

פורסם

שמן מומלץ: 5W30 בתקן SM ומעלה, עם המחירים של היום כבר אין דילמה לגבי סינטטי מלא.

נוזל בלמים: כל נוזל מחברה מוכרת שעומד בתקן DOT4.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שמן מומלץ: 5W30 בתקן SM ומעלה, עם המחירים של היום כבר אין דילמה לגבי סינטטי מלא.

נוזל בלמים: כל נוזל מחברה מוכרת שעומד בתקן DOT4.

איתמר.

שלום איתמר

האם השמן הזה הוא שמן סינטטי או חצי סינטטי? מה המשמעות של SM

תודה

פורסם
זה לא מדרג ולא מעיד על שום איכות, זה מעיד על איזה תקן השמן עומד.

משהו כזה, אבל מן הסתם שהתקן יותר גבוהה השמן עומד במפרטים/איכויות גבוהות יותר

how it's like to drive :twisted:

פורסם
משמעות של הsm זה דירוג איכות השמן הs מסמן שזה שמן לבנזין והm מסמן את האיכות שהיא נמדדת מa עד n

רק כדרך אגב, האות S מסמלת את המילה SPARK או SERVICE, שניהן מתייחסות למנועי בנזין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...