Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

יש לי סיאט איביזה חדשה (מנוע 1.4 רגיל, לא TSI).

האוטו דיי אוהב שמן בתחילת חייו על הכביש (זה משהו ידוע ומצויין בספר רכב) ובפחות מאלפיים ק"מ אני כבר רואה שאני מתקרב לרגע בו אצטרך להוסיף שמן.

מכאן נובבעות שתי שאלות:

1. איזה שמן עדיף, בעל צמיגות גבוהה יותר או נמוכה יותר, בהנחה ואני לא מאלו שאוהבים להביא את המנוע לסל"ד גבוה (מרבית הזמן עד 3000 סל"ד)?

2. נניח ואני מוסיף שמן, אני הרי לא יודע שמן של איזו חברה הם שמו לי שם כשקיבלתי את האוטו. זה משנה אם אני מערבב שני שמנים של יצרנים שונים בצורה כזו (שכמובן תואמים את התקן)?

תודה,

היינריך

פורסם

בעיקרון העניין הוא שאם הרכב חדש ובאחריות אתה לא אמור להוסיף שמן לבד לדעתי.

אבל עוד לא קניתי רכב מהחברה במצב ניילונים אז אין לי מושג.

בכל מקרה במידה ותחליט שאתה אחראי על עניין התחלופה, אני חושב שתגיע למוסך, תרוקן הכל ותשים שמן שאתה יודע מה סוגו וכמובן צמיגות לפי הספר רכב.

לא ממליץ לשנות סוג צמיגות, במיוחד שהמנוע חדש.

ברכבים ישנים כבר יש מצבים שאנשים משנים סוג צמיגות וכו' כי המנוע כבר לא חדש ויכול להיות שצמיגות כזו או אחרת כבר לא תתאים לו.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אסור לערבב צמיגויות שונות וכמובן מינרלי עם סינטטי .

המחמירים גם לא מערבבים חברות .

גש למוסך , רוקן את השמן הקיים , שים שמן חדש ותקנה עוד שמן שיהיה לך למטרת השלמת החוסר .

ערבוב שמנים עלול במקרים מסוימים לגרום להופעת בוצה ולאיבוד תכונות השמן .

פורסם

לא הגזמתם!

לבנאדם חסר שמן ובגלל זה הוא צריך לרוקן ולמלא הכל מחדש?!

תקנה שמן מנוע בצמיגות 5w40 סיטטי מלא/בטכנולוגיה סינטית הוא צריך לעמות בתקן vw502

אם אתה מאיזור השרון יש לי בקבוק שמן כזה של השלמות אין לי בעייה להוסיף אם תירצה.

בברכה,

ניצן

how it's like to drive :twisted:

פורסם
לא הגזמתם!

לבנאדם חסר שמן ובגלל זה הוא צריך לרוקן ולמלא הכל מחדש?!

תקנה שמן מנוע בצמיגות 5w40 סיטטי מלא/בטכנולוגיה סינטית הוא צריך לעמות בתקן vw502

אם אתה מאיזור השרון יש לי בקבוק שמן כזה של השלמות אין לי בעייה להוסיף אם תירצה.

בברכה,

ניצן

לא הגזמנו בכלל .

עדיף להוציא 150 שקלים מאשר לדפוק מנוע .

פורסם

תחזור ותקרא את ההודעה הראשונה, מה הקשר לטיפול 10,000?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה, על התגובות הענייניות חברים.

דבר אחד ששכחתי לציין זה שהתקן הוא: VW504 או VW502...

רמת הצמיגות אמורה להיות 5W30, לפחות בחלק מהשמנים שהם כתבו שם, אני לא בטוח שכל השמנים שם הם באותה רמת צמיגות (למרות שאני הייתי מניח שהם אמוריות להיות...)...

שאלה אחרת שעלתה לי תוך כדי קריאת התגובות שלכם:

נניח ואני ממלא מיכל שמן מלא, עד הסוף. אני אמור לצפות שמד השמן יגיע לנקודה שבה יש יותר מדי שמן ואסור להפעיל את המנוע בכלל? הייתי שמח אם הייתה לי דרך לקשר בין כמות השמן שאני ממלא לבין כמה מילימטר מתווספים לי במד השמן...

תודה,

היינריך

פורסם

קודם כל, ברוך הבא לפורום היקר שלנו. המנוע שלך עדיין "לא נפתח" איך שאומרים בשפה "המקצועית" ולכן טבעי שיאכל שמן וגם קצת דלק. הכי קל והכי פשוט, גש למוסך מורשה יבואן ושהם יוסיפו לך שמן. יגדילו לעשות אם יאמרו לך איזה שמן הם ממלאים בכדי שלא תבוא כל פעם בכדי למלא 500 CC של שמן או פחות.

לגבי עירבובי שמנים אנחנו יכולים להתווכח עד מחר ועדיין לא נגיע להחלטה חד משמעית. יש חברות שמאשרות לערבב בין מינראלי ובין יצרן כזה או אחר ויש כאלה שלא. במיוחד עכשיו שהרכב חדש זה לא הזמן לק'ונצים. מקסימום תתקשר למוסך ותשאל איזה שמן להוסיף.

תעדכן אותנו מה נסגר בסוף.

שבוע טוב ורק בריאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נניח ואני ממלא מיכל שמן מלא, עד הסוף. אני אמור לצפות שמד השמן יגיע לנקודה שבה יש יותר מדי שמן ואסור להפעיל את המנוע בכלל? הייתי שמח אם הייתה לי דרך לקשר בין כמות השמן שאני ממלא לבין כמה מילימטר מתווספים לי במד השמן...

תודה,

היינריך

אין דרך לדעת מתי ביצעת over fill. כשמוסיפים שמן מוסיפים בכמויות קטנות ונותנים לשמן כמה דקות להתנקז לאגן השמן על מנת לוודא קריאה נכונה של המפלס. אם אתה חושש, עדיף להגיע למצב שיהיה קצת מתחת המקסימום מאשר קצת מעל המקסימום.

לגבי ערבוב השמנים, זו לא המלצה בריאה למנוע אבל היא לא קטלנית. כל זמן שתשים שמן שעומד בתקן ובצמיגות המומלצת על ידי היצרן המנוע ישרוד מטיפול לטיפול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחלה, תודה!

האמת היא שאני גם לא כל כך מרוצה מהאפשרות של ערבוב שמנים של יצרנים שונים ונזק פוטנציאלי (גם אם מזערי ולא מורגש).

מתחת למכסה מנוע כתוב שסיאט ממליצים להשתמש ב"קסטרול" (שגם להם כמובן כמה סוגים של שמן שעומדים בתקנים), האם זה אומר שעם זה הוא יצא מהמפעל שלהם?

אני מקווה מאוד שבמוסך יידעו להגיד לי עם איזה שמן צ'מפיון מוטורס הביאו לי את האוטו.

אני כבר דיי קרוב לגבול התחתון של מפלס השמן אז נראה לי אפשר בבטחה להוסיף איזה חצי ליטר או קצת פחות מזה, לא?

תודה,

היינריך

פורסם
אסור לערבב צמיגויות שונות וכמובן מינרלי עם סינטטי .

המחמירים גם לא מערבבים חברות .

גש למוסך , רוקן את השמן הקיים , שים שמן חדש ותקנה עוד שמן שיהיה לך למטרת השלמת החוסר .

ערבוב שמנים עלול במקרים מסוימים לגרום להופעת בוצה ולאיבוד תכונות השמן .

1. מותר לערבב שמן סינטטי עם מינרלי כול עוד השמנים עונים למפרטי הייצרן.

2. אין צורך לגרום לבהלה ולרוקן את כול השמן הקיים.

קונים שמן העונה לדרישות הייצרן ומוסיפים וממשיכים לנסוע בהנאה.

איזה כייף לי :)

פורסם
אחלה, תודה!

האמת היא שאני גם לא כל כך מרוצה מהאפשרות של ערבוב שמנים של יצרנים שונים ונזק פוטנציאלי (גם אם מזערי ולא מורגש). - הוסף שמן של ייצרן כמו MOBIL או קסטרול המתאים לדרישות הייצרן וסע לשלום.

מתחת למכסה מנוע כתוב שסיאט ממליצים להשתמש ב"קסטרול" (שגם להם כמובן כמה סוגים של שמן שעומדים בתקנים), האם זה אומר שעם זה הוא יצא מהמפעל שלהם? -ממש לא

אני מקווה מאוד שבמוסך יידעו להגיד לי עם איזה שמן צ'מפיון מוטורס הביאו לי את האוטו.- ואם הם יגידו לך שהשמן תוצרת חברה גרמנית X או Y אז תקנה כרטיס טיסה לגרמניה בכדי לקנות את השמן המקורי ?

אני כבר דיי קרוב לגבול התחתון של מפלס השמן אז נראה לי אפשר בבטחה להוסיף איזה חצי ליטר או קצת פחות מזה, לא?

תודה,

היינריך

קודם כול תירגע ! אני מבין שזה הרכב הראשון שאתה קונה מהחברה ואתה מתרגש ומפחד...

אין צורך לנסוע למוסך ולשאול קושיות ולמלא שמן מנוע שמוכרים במוסך.

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום רב.

יש לי סיאט איביזה חדשה (מנוע 1.4 רגיל, לא TSI).

האוטו דיי אוהב שמן בתחילת חייו על הכביש (זה משהו ידוע ומצויין בספר רכב) ובפחות מאלפיים ק"מ אני כבר רואה שאני מתקרב לרגע בו אצטרך להוסיף שמן.

מכאן נובבעות שתי שאלות:

1. איזה שמן עדיף, בעל צמיגות גבוהה יותר או נמוכה יותר, בהנחה ואני לא מאלו שאוהבים להביא את המנוע לסל"ד גבוה (מרבית הזמן עד 3000 סל"ד)?

2. נניח ואני מוסיף שמן, אני הרי לא יודע שמן של איזו חברה הם שמו לי שם כשקיבלתי את האוטו. זה משנה אם אני מערבב שני שמנים של יצרנים שונים בצורה כזו (שכמובן תואמים את התקן)?

תודה,

היינריך

למה ללכת מסביב.

תבדוק בחברה ואני מאמין שיתנו לך את התשובות הכי נכונות.

הם הרי מכירים הכי טוב את הרכב שהם מוכרים,

ויודעים בדיוק כמה שמן הוא צורך ואם יש בכלל בעיה.

• תוכן חדש...