Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהנסיעה לפולין המושלגת עבר בשלום, הגיע העת להתכונן לנסיעה למערב קנדה הגשומה בקיץ השנה.

המסלול יכלול נהיגה מרובה - וונקובר-ג'ספר-טיולים בהרי הרוקי-באנף-וונקובר-(מעבורת)-ויקטוריה-קמפינג בצפון האי-(מעבורת)-וונקובר.

סך הכל 18-20 יום וכ-2500 ק"מ נהיגה. שני מבוגרים, ילד בן 7 בבוסטר וילדה בת שנה וחצי בכסא תינוק. עגלת תינוק מגודלת, 2 מזוודות גדולות ושני תיקים.

תקציב ההשכרה והדלק יחסית גמישים בתנאי שהרכב יעמוד בכבוד בדרישות --

* מושב נהג נוח ונסיעה נוחה אך לא רכה מדי (אני חוטף מחלת ים באמריקאיות גדולות של פעם).

* מרחב אישי גדול מלפנים ומאחור לנוסעים.

* תא מטען מספיק לציוד שציינתי ועם טעינה נוחה.

* יציאת 12V מאחור - יתרון גדול (אחרי האגם השביעי יש סיכוי שהילד יכנס למצב "משעמם לי" ויזדקק לשירותי בידור אלקטרוניים).

ביצועים והתנהגות כביש לא קריטיים כל זמן שהנסיעה כאמור נוחה אולם לא רכה מדי.

האפשרויות (בגדול) הן - טויוטה קאמרי, שברולט אימפלה, קרייזלר 300, פורד אסקייפ, קרייזלר צ'רוקי, דודג' קרוואן.

ההכרות שלי עם מכוניות אמריקאיות היא מוגבלת ולכן אשמח להכוונה מבעלי ניסיון.

פורסם

אני לקחתי קאמרו בכלום כסף ל שבועיים בארה"ב (בערך 3000 ק"מ).

יש מקום לכל הנפשות , לא סגור על מקום בתא המטען .

רכב נוח מאד , מפנק ... נוסע חלום .

צפוף מאחורה , ורק 2 דלתות אבל לקח 5 מבוגרים בלי בעיה הלוך וחזור לחתונה .

מבין האפשריות שרשמת אולי הייתי לוקח את ה 300C .

גדול , חזק , נוח (הוא קצת רך ).

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

2 דלתות לא מתאים - דרושה גישה נוחה ומהירה למושב האחורי.

גודל תא המטען חשוב - מדובר בעגלת mutsy urban (עגלה לא קטנה) שאני מעדיף להכניס בלי לפרק את הגלגלים וכאמור 2 מזוודות גדולות ושני תיקים שהגישה אליהם צריכה להיות קלה.

ממה שבדקתי עד כה -

סדאן -

קרייזלר 300 - נוחה יחסית ומפוארת, תא נוסעים מרווח ונוח, אבל ראות החוצה לקויה (חסרון בטיול נופים), תא מטען קצת קטן.

שברולט אימפלה - אמורה להיות מרווחת יותר ועם תא מטען ענק. אבל פחות נוחה ופחות מאוזבזרת (רלוונטי?)

טויוטה קאמרי - נוחה יותר לנהיגה, אבל האם מרווח מספיק לצרכים?

SUV -

אסקייפ, צ'יקורי/ליברטי, RAV4 - לא שווים את התוספת במחיר.

פורד אקספלורר, גרנד צ'ירוקי - לא מכיר מספיק, יש המלצות?

פורסם

קרובי משפחה שלי שטיילו בארצות הברית השכירו קרייזלר טאון אנד קאנטרי (בעצם דודג' קרוואן עם סמל של קרייזלר), גם הם עם שני ילדים אבל גדולים ועם הרבה מטען והם מאוד נהנו מהרכב.

מנסיעה קצרה שעשיתי בארץ הרכב כבר לא מתנדנד חצי שעה אחרי כל מהמורה כמו באמריקאיות של פעם והוא מאוד מאוד נוח, שקט וגדול.

פורסם

לטיול כזה היכ נוח ללא ספק יהיה הדודג' קרוואן/קרייזלר טאון אנד קאנטרי.

לא יודע מה מגיע בקנדה בהשכרה אבל בארץ היא נמכרת (לפחות נמכרה, לא יודע מה קורה היום) אם דלת תא מטען נפתחת ונסגרת חשמלית, אם המושבים האחוריים ממש (שורה שלישית) לא בשימוש- ואתם לא צריכים אותם מדברייך- לא בשימוש אז תא המטען ענק וניתן יהיה לדחוף את העגלה ללא קיפול כלל ולפחות ממה שקורה מבחינת אבזור בארץ יש מלא שקעי 12V ומלא תאי אחסון קטנים.

אני הייתי בודק מה קורה מבחינת האבזור בקנדה והם ניתן לקפל את המושבים האחוריים או לא.

תהנה ושיהיה בהצלחה!

פורסם

בשני טיולים בני כחודש כל אחד במערב קנדה ובמערב ארה"ב שכרתי דוד'ג גראנד קראוון/קרייזלר טאון @ קאונטרי.

ממליץ בחום. רכב נוח לנסיעה ממושכת, שקט, מנוע נהדר, יציב, נינוח ולא מתנדנד. הכיף הגדול הוא לזרוק הכל מאחור ללא בעיה.

לילדים יש כסאות נפרדים.

שכרתי דרך ממסי בארץ, באזור 1100$ כולל כל הביטוחים.

אתה הולך להנות.

פורסם

דודג' קראוון ודומיה בלי שום ספק.

הרבה יותר נוח לנהג, לילדים, להעמסת התיקים, יציאות חשמל וכו'..

בכל טיול ארוך בארה"ב אני משאיר את הרכב בבית ושוכר מיניואן שכזה. מומלץ לכולם.

פורסם

לדעתי ומניסיוני אם אין צורך בשבעה מושבים (ואין לכם צורך) הייתי כן הולך על SUV בינוני. הפרש המחירים בין רכב מנהלים גדול (קאמרי, פורד פיוז'ן וכו') אינו גדול ותא המטען גדול יותר משמעותית, יושבים גבוה וזה נוח בטיולים ואפשר לרדת לשבילים באזורים של קמפינג. החסרון הוא צריכת דלק גבוהה יותר אבל זה די מתגמד במסגרת ההוצאות על טיול כזה.

באפריל האחרון גמענו 1200 ק"מ בשישה ימים במזרח ארה"ב עם SUV בינוני (במקרה שלנו מיצובישי Endeavor) והיה תענוג אמיתי למרות שמדובר שברכב מיושן יחסית (אבל נמצא בקלאס מבחינת חברות השכרה כמו צ'ירוקי ואקספלורר). חשוב לוודא שיש ברכב בקרת שיוט כי בכיסוי מרחקים כאלו ביום זה פשוט must.

עוד טיפ לטיול- תשקיעו ברכישת sim מקומי עם חבילת data לצורך ניווט וסתם חיפוש אטרקציות באזור שלכם דרך אפליקציות שונות שיש לצורך כך (גוגל maps ו-trip advisor היו מעולים). עבורנו באזורים בהם היתה קליטה זה פשוט הקל מאוד את החיים במציאת מקומות בילוי, אוכל ולינה. כגיבוי היה לנו גם GPS רגיל אבל ברוב הזמן הוא היה סגור.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תודה על העצות עד כה.

אני לא חושב שצפויה נהיגת שטח, מקסימום שבילים כבושים שלא יהווה בעיה לכל מכונית.

צריכת הדלק היא אכן הוצאה קטנה יחסית (במקרה הגרוע ביותר מדובר יהיה ב-300 ליטרים, פחות מ-1500 ש"ח).

השיקולים העיקריים נשארים נוחות ומרחב לנהג ולנוסעים, מקום מספק למטען וראות מצוינת החוצה (בכל זאת טיול שעיקרו נופים).

אני מבין שלצרכים שלי אתם לא ממליצים רכב מנהלים או סאלון, לכן אני ארשם בממס"י ואברר לגבי עלות שכירת דודג' קראוון (הבעיה היא שהגרסה הבסיסית הקנדית מאוד דלה) או לחילופין SUV בינוני עד גדול.

פורסם

אשתי ואני עשינו לפני שנה טיול בארה"ב במהלכו נסענו 3500 מייל ב-18 יום. בעצת אשתי שדרגתי מ-full size כדוגמת אימפלה ל- suv (קבלנו פורד אדג'), וזה היה כל כך נכון - הישיבה הגבוהה יותר, כניסה ויציאה קלה יותר לאוטו וממנו (עברנו בהרבה פארקים שבהם יוצאים מהאוטו כל כמה מאות מטרים), יכולת לרדת מהכביש הסלול בלי חשש (בא ליידי ביטוי במוניומנט וואלי) וגם הרגיש יותר "מתאים" על הכבישים המקומיים עמוסי הטנדרים העצומים (שפתאום בכלל לא נראים כאלה גדולים...).

אומנם עשינו את זה בלי ילדים, אבל כמעט כל לילה היה במקום אחר - כל יום מטעינים את הבגאז' בבוקר ופורקים אותו בערב. הפעולה הזו הרבה יותר פשוטה בבגאז' של suv/מיניואן.

מצטרף גם להמלצה של קספר - לפני הנסיעה הזמנתי שני פרי-פייד סים קארד'ס של ATT, הפעלתי אותם בשדה כשנחתנו והיה לנו גם אינטרנט סלולארי וגם איך לדבר אחד עם השני כשיצא לנו להפרד.

פורסם

מצטרף להמלצתו של קאספר על Midsize SUV.

לפני כחצי שנה ביליתי משהו כמו חודש עם דודג' Journey.

נהניתי ממנו בכל רגע. הרבה יותר מפורד Edge לדוגמה.

הפורד אקספלורר הוא גדול נורא ולדעתי מיותר.

קח בחשבון שיש הרבה מקומות (בזמנו השכרתי מ-Alamo), שיש להם שורת מכוניות "קח מה שתרצה", שבה יש מגוון מכוניות באותו המחיר, ואתה מוזמן לקחת איזה רכב שתרצה. וההיצע יכול להשתנות מרכבים סטנדרטיים ל"ספורטיביים" וSUV בינוניים.

פורסם

תו דעתך שבקטיגוריות רגילות איו אפשרות לשריין דגם מסויים, כל שלא צריל לעשות הרבה תוכניות ובסוף להגיע ולראות שאין את מה שתכננת עליו.

הסטנדרטים והדגמים שם אינם זהים למה שקיים הארץ. בדרך כלל המנועים יהיו עם נפח גדול יותר, אבזור מותאם למקומיים שם, לטוב ולרע (כי הטעם האמריקאי בעיצוב פנים מכונית נחשב אצלי המרבית המקרים כלא טוב עד רע).

לדעתי בהרכב שלכם מיניואן או מקבילה שלו שם יהיה הכי מתאים. חלונות גדולים, מרחב ומקום למטען. רכב עם דלת חמישית/אחורית, אפילו סטיישן - יהיה הכי נוח.

כשהייתי שם נתנו לי ביואיק ענקית, הכל קטיפה, נוסעת ונוהמת כמו בהמה. היתה כנראה בסדר, אם כל מה שאני זוכר משבועיים איתה זהו הצבע הירוק בקבוק היפה שלה ואפילו לא את שם הדגם. ושהרגשתי כמו טקסני שאכל הרבה בורגרים ובטנו נשפכת (אני די רזה) .

בצד המזרחי של קנדה כבר הלכתי לבחור לבד ובחרתי בקרייזלר ניאון, למרות אפשרות לקבל רכב גדול יותר. הניאון חיזקה את דעתי שאם כבר יש רכב אמריקאי שניתן לנהוג בו בחדווה יחסית - אז רק קרייזלר.

תראה, באזור שאתה נוסע לא יהייו כמעט נסיעות מהירות מאוד (פרט ליציאה מזרחה מונקובר). כבישי הטיול אינם אוטוסטרדות. הנוף מטריף, עוד נחל, עוד אגם, עוד מקום קורץ לשיטוט רגלי, עוד הר מושלג לעלות (ויש כמה כאלו באזור ג'ספר - נסה את הר אדית עם הקפדה על השעות לכל כיוון כי הכביש צר) אם א נוח עם הזאטוטים אז ואל תוותרו על שדות הקרח קולומביה. ליד אגם מולין בסבית ג'ספר אפשר לקבל דובי חמודי(ענק) ממש בחלון הרכב.

האי ויקטוריה הוא כייף ותענוגי. חפש לזאטוט מוזיאונים מפעילי חושים שיש (מכרות, תולדות ההתיישבות שם) והוא יהנה. גני הפרחים הם אגדה ותמיד מרהיבים. הנסיעה צפונה מויקטוריה היא יפת נופים ובהחלט שווה.

אגב: מי שמתכנן לבקר באי ויקטוריה ובגני בוצ'רט - כדאי לתזמן לימי ראשון באוגוסט כי אז יש בלילה מופע זיקוקין שהוא משהו שעד היום לא ראיתי כמותו. ממש הצגה ותנועת זיקוקין בשמיים, בערך כמו שגנבדלף עשה לפרודו במסיבת ההעלמות, לא רק פיצוץ פה ושם.

אם רלבנטי לכם - בדוק אפשרות לחזור מקלגרי ולא לשוב לונקובר. לחברת התעופה לא איכפת, אבל בדוק בחברת ההשכרה את עניין דמי החזר כי זו מדינה מקומית אחרת (אלברטה).

אם כבר אוזכרה ממסי - בדרך כלל הצעות המחיר שלהם טובות מאוד. תוכל גם לקבל ייעוץ אישי ובקנדה להעזר בסניפים של AAA שניכר כי הם שמחים לסייע בעצות והדרכה, או מפות (אני אישית סומך על המבט במפה, הידע והחושים שלי יותר מ-GPS שכבודו במקומו מונח)

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מצטרף לעצתו של רוכב בודד לגבי הגעה וחזרה, עדיף לך להגיע לצד אחד (וונקובר או קלגרי) ולטוס חזרה מהצד השני.

לגבי הרכב: שני דברים, נסיעה ברוקיז היא כיף אדיר, אם תיקח מיניוואן אתה תרצה לבכות כל הדרך (אם אתה אוהב כבישים מפותלים). עשיתי נסיעה מאלברטה לקולומביה הבריטית במיניוואן וכמעט בכיתי כמה פעמים.

אם זה לא מפריע לך, חד משמעית מיניוואן, הגראנד קראוון בגרסת ההשכרה מגיעה עם מנוע 3.6 (283 כ"ס) ולא חסר לו כח. הוא מרגיש כמעט כמו פרייבט (ואחת לא חלשה) בנסיעה לא מאמצת, קיפול הכיסאות נעשה בשניות, לתוך הרצפה בקלות שלא ראיתי בחיים שלי, מושכים ברצועה אחת, אז בשנייה והופס. הכיסא בתוך הרצפה.

להעמיס לתוכו תוכל את הדברים שלכם, של החברים שלכם, וגם דוב גריזלי.

פה מגיע ה"אבל": בשום אופן, אבל בשום אופן, אל תיקח דודג' גראנד קאראוון. צור קשר (אפילו אם צריך להתקשר פיזית לסניף) ותשריין קרייזלר טאון אנד קאנטרי. המחיר של הקרייזלר לקנייה הוא פי שתיים מהדוג' (40 וקצת אלף אל מול פחות מ20). היא מאובזרת בערך פי מליון יותר והנה כמה דוגמאות:

1. פנסי קסנון (נסיעות בלילה במידה ויהיו בכבישים לא מוארים, אין צורך לציין את הייתרונות).

2. מסך בין הכיסאות הקדמיים בשביל הזאטוטים מאחורה (סרטים וכו').

3. החלונות האמצעיים (של דלתות ההזזה) בדודג' לא נפתחים! זה נוראי!

4. מנוע 4.0 לעומת 3.6 ייתן לך "קצת יותר" חיים.

5. מערכת מולטימדיה מתקדמת לעומת רדיו דיסק סופר מעפן

6. המחיר בחברות ההשכרה (לפחות אלה שאני בדקתי) זהה!

אם תרצה, צור איתי קשר ואני אברר לך זריז באיזה חברה אפשר לשריין דגם מסויים ובאיזה לא (אני גר כאן, עניין של שיחה מקומית של דקה וחצי). אבל באמת, זה שווה את הקצת עבודה הזאת, אתה מקבל כל כך הרבה יותר, בעצם רכב שעולה פי שניים באותו מחיר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני מאוד אוהב נהיגה בכבישים מפותלים, אבל עם ילדים קטנים וימים ארוכים ומתישים, זאת כנראה חוויה שאאלץ לוותר עליה.

האבזור הדל של הדודג' קראוון (אין יותר גרנד-קראוון) אכן מדאיג, במיוחד חוסר היכולת התמוהה לפתוח חלונות. אני אבדוק אפשרות להזמין קרייזלר (אח שלי גר ב-BC ואולי אני אבקש את עזרתו בעניין). הבעיה היא שאני מגיע בעונה הלוהטת וזה לא יהיה קל יותר.

בעיה נוספת - הקרייזלר מצויד במושבים נפרדים בשורה השניה וזה דווקא חיסרון (במקרה ואשתי תרצה לעבור אחורה לפרק זמן להרגיע את התינוקת).

היתרון של האאקספלורר הוא באבזור טוב גם בגרסת הבסיס, שורה שניה "סטנדרטית".

שתי המכוניות מספיק חזקות גם לכבישים הרריים וברור לי שלא מצפה לי חוויה מסעירה בפיתולים.

• תוכן חדש...