Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה.

הראש שלי מתפרק כבר מרוב מחשבות על הבחירה שלי. אני פעם ראשונה בוחר (אחרי 21 שנה) ואני מעורה בפוליטיקה מגיל 14 בערך.

אני מתלבט בין כמה:

1. טב - הבית היהודי - נפתלי בנט נראה מבטיח, אבל אני לא באמת יודע עד כמה הוא יכול להנהיג מדינה. יש לו גם את "תכנית ההרגעה" (גגלו ותבינו) שנראית מבטיחה, ישימה, אך הפועל אני לא יודע עד כמה היא ישימה. הוא מדבר יפה ולעניין.

2. ציפי לבני - אותה ספציפית לא הייתי בוחר, אבל אלעזר שטרן, שתרם רבות למדינה, רק הוא מעניין אותי. אבל בשביל אחד לא אצביע להרבה טרפות.

3. ש"ס - עשו הרבה לקהילה החרדית, מה שהביא גם לסיוע לשכבות החלשות שאינן חרדיות, אך עניין הגיוס של חרדים שהיא מונעת מאוד חורה לי, ואני חייל בעמצי, משרת את המדינה בזמן שעשרות אלפי חרדים רק מתנדנדים בישיבות במשך שעה ביום, ואחרי זה מרוויחים יותר כסף בחודש ממה שאני עושה בשלוש שנים.

4. יש עתיד - יאיר לפיד מדבר יפה, אבל מה הוא עוד יודע לעשות?

הליכוד ביתנו לא יקבלו לעולם את הקול שלי כי אני שונא שקרנים (נתניהו) ודיקטטורים (ליברמן).

העבודה/מרצ ודומיהן לא יקבלו את קולי, מכיוון שהן דוגלות בשטחים תמורת שלום. לא מתקבל על הדעת לוותר על חלקי המדינה עבור שלום.

מה עושים? נטיית לבי היא לבית היהודי. אבל אני לא יודע מה לעשות. אני לא רוצה להטמין פתק לבן במעטפה, כי אז אני לא שווה כלום, תרתי משמע. כל מי שעושה את זה לא שווה כלום תכל'ס...

נו, אז מה עושים??

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עושים מה שכתוב על בחתימה שלך, הולכים לחבק את האישה/חברה/ילדים/מישהו יקר, מאחלים לו לילה טוב, וממשיכים לחיות כרגיל, כי אף אחד לא יעשה פה את השינוי שכולם רוצים, לפחות לא בסבב הנוכחי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אהלן חבר'ה.

הראש שלי מתפרק כבר מרוב מחשבות על הבחירה שלי. אני פעם ראשונה בוחר (אחרי 21 שנה) ואני מעורה בפוליטיקה מגיל 14 בערך.

אני מתלבט בין כמה:

1. טב - הבית היהודי - נפתלי בנט נראה מבטיח, אבל אני לא באמת יודע עד כמה הוא יכול להנהיג מדינה. יש לו גם את "תכנית ההרגעה" (גגלו ותבינו) שנראית מבטיחה, ישימה, אך הפועל אני לא יודע עד כמה היא ישימה. הוא מדבר יפה ולעניין.

להצביע לבית היהודי זה להצביע למדינת הלכה. מספיק שתבדוק מי האנשים שיושבים ברשימה ומה הן הדעות שלהם (אף אחד שם לא מסתיר את דעותיו). זו המדינה שהיית רוצה לחיות בה? בנט כאינדיבידואל ללא ספק חכם ומוכשר, אבל אתה לא מצביע לבנט, אתה מצביע ל15 ח"כ-ים ואג'נדה.

2. ציפי לבני - אותה ספציפית לא הייתי בוחר, אבל אלעזר שטרן, שתרם רבות למדינה, רק הוא מעניין אותי. אבל בשביל אחד לא אצביע להרבה טרפות.

כמו שאמרת, בלבני אין מה לבחור. היא נכשלה עם 29 ח"כים והיא תכשל גם עם 8. היא גם לא הבינה את השיח הציבורי ואת העובדה שהציבור המשיך הלאה מהזיות השלום, ועוד מוכרת לנו סיפורים על משא ומתן כאילו שידו של החמאס מושטת לשלום וכאילו שבסוריה לא הולכים לשלוט אל-קאעידה.

3. ש"ס - עשו הרבה לקהילה החרדית, מה שהביא גם לסיוע לשכבות החלשות שאינן חרדיות, אך עניין הגיוס של חרדים שהיא מונעת מאוד חורה לי, ואני חייל בעמצי, משרת את המדינה בזמן שעשרות אלפי חרדים רק מתנדנדים בישיבות במשך שעה ביום, ואחרי זה מרוויחים יותר כסף בחודש ממה שאני עושה בשלוש שנים.

העובדה שעומד בראשם עבריין מורשע, והקמפיין שלהם פונה לגזענות הכי חשוכה שאפשר נגד כל מי שהוא לא ספרדי-דתי לא מפריעה לך? העובדה שהם מנציחים את העוני והבערות בקרב הציבור שלהם גם לא מפריעה לך? אז בבקשה, תצביע.

4. יש עתיד - יאיר לפיד מדבר יפה, אבל מה הוא עוד יודע לעשות?

הוא יודע גם לכתוב. לא טוב במיוחד, אבל הוא מסוגל להפיק טור בשבוע.

אני לא הייתי חולם להצביע לו בעצמי, אבל מדובר במפלגה חשובה שיכולה לאזן ממשלת דתיים-חרדים מסוכנת.

לגבי העבודה, הם התרחקו לחלוטין מהנושא המדיני-בטחוני כך שלמרות שהם, בתיאוריה, בעד שטחים תמורת שלום - כמו כולם שמאלה מבנט - הם מבינים ששלום לא יהיה אז אין גם מה לתת שטחים. לא הייתי דואג יותר מדי לגבי זה, האג'נדה שלהם היא כלכלית-חברתית בלבד (ויש רבים במחנה השמאל שמאשימים את יחימוביץ' בכך שהיא מתנהגת כמפלגת ימין בהתעלמות המוחלטת שלה מהעניין הפלסטיני).

אופציה אחרת היא ארץ חדשה של אלדד יניב. אני חושב שהוא חלאה, אבל זו מפלגה מיליטנטית שתפעל להתרת קשרי השחיתות והקומבינות בצמרת השלטון. אני חושב שזו מפלגה חשובה והייתי רוצה לראות אותה בכנסת, גם אם לא אצביע לה בעצמי.

בסופו של דבר, אם אתה רואה את הערבים כבעיה העיקרית של המדינה, תצביע לבנט. אם אתה - כמוני - רואה את היהודים כבעיה העיקרית של המדינה, תצביע לאחת המפלגות עם סדר היום החברתי-כלכלי-חילוני.

אני אישית בוחר בעלה ירוק כי הם משקפים את הערכים הכי חשובים שלי (חופש אישי, חופש כלכלי). באספקט המדיני, הם רוצים להביא כל הסכם שלום למשאל עם - כלומר, הם נייטרליים. לא שמאל ולא ימין.

המצע כאן.

הבעיות שלנו הן לא מדיניות ולא בטחוניות. יש לנו צבא מאוד חזק ואין שום תהליך שלום על הפרק (אין עם מי). הבעיות שלנו הן כלכליות וחברתיות - כדאי שנצביע בהתאם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי, אם אגיד שבעיית הערבים היא שמפריעה לי, אז יצלבו אותי מכל כיוון. למרות שזו גם הבעיה של כל אחד ואחת מאיתנו, והם מודים שזו גם בעיה שלהם. אכן היא מפריעה לי.

שנית, לעניין הכלכלה - אם לא היו 28 שרים בממשלה, היה לנו יותר קל כלכלית. כל שר זה קרוב ל40K ש"ח, וכל חבר כנסת זה לא רחוק, באיזור ה-35K ש"ח. כך שאין לכולנו מה לבחור בביביהו.

שלישית - לעניין החברתי - אם ייפתרו הבעיות הכלכליות, גם הבעיה החברתית תיפתר. אבל, פתרון לבעיה הכלכלית לא יכול להגיע מהעלאת מיסים. אלא מהתייעלות הממשלה בנושא השכר, בנושא ההוצאות השוטפות לכל ח"כ ושר (למה הם צריכים לקבל רכב יוקרה, ולא יכולים לשמש דוגמא ומופת לאזרחים הפשוטים, כמוני כמוך ולהתספק בפורד? או אולי בסקודה?) להתייעל בעניין כל ההוצאות ההזויות על כל מיני דברים הזויים (סעודות גורמה בעשרות או מאות אלפי שקלים, מימון מסע בחירות וכד').

רביעית - אם נסתכל טוב טוב, נבין שכולם לא שווים אפילו את הפתקית שמודפסות עליה האותיות המייצגות את מפלגתם/ן. אבל מה לעשות? עדיף לא להטמין פתק לבן...

אז מה עושים?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

העלות של השרים והח"כים היא חלק זעום מתקציב המדינה (מאוד מיליונים מתוך תקציב של 380 מיליארד שקל). האלטרנטיבה לממשלה רחבה ויציבה היא בחירות כל שנתיים, וזה לא יותר יעיל או זול.

כמובן שתמיד היו ולצערי תמיד יהיו בעיות בטחוניות אבל כיום זה לא הנושא הכי בוער. המדינה מתפוררת מבפנים והופכת למקום שאין בו עתיד לרבים מאיתנו. אף אחד לא ממורמר בגלל האיום הבטחוני. לאף אחד לא אכפת מהפלשתינים. הבעיות כיום הן ישראליות פנימיות: שיעורי המס, השימוש הראוי בכספי המדינה, יחסי החילונים והדתיים, זכויות האזרח, מחירי הדיור ועוד. ואני מציע שתצביע בהתאם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי, אפילו שלצורך העניין המצע של "עלה ירוק" מדבר לרבים. לא רבים יצביעו להם עקב כך שאפילו אם יכנסו לכנסת, הם יהיו מפלגה קטנה ולא משמעותית שלא יהיה בכוחה לשנות או לקדם אפילו חלק קטן ממצעה שלה.

מצד שני, כדי לא לבחור בביברמן ולהרגיש שנתת את קולך למפלגה ראויה אולי זה עובד. במקום לא להצביע כלל או לשים פתק לבן.

פורסם

אני גם בדילמה דומה.

למרות שבמשך שנים נדמה היה שנושא הביטחון היה החשוב ביותר, כרגע הנושא החברתי-כלכלי-דתי הוא שמעניין אותי ביותר.

הרבה יותר מעניין אותי שחרדים ישרתו בצבא ושיהיו נישואין אזרחיים במדינה (לדעתי הדבר הכי בסיסי וחשוב שחייבים לתקן) מיוקר המחייה למען האמת.

השאלה היא, האם מר לפיד יכול לספק את הסחורה עליה הוא מתחייב?

פורסם

חבל שאנשים שמים יותר מדי דגם על העניין הבטחוני וזהו. ככה ביבירמן סומך על כול הטמבלים שיצביעו לו, ככה שאין לו אפילו מצע בחירות. זלזול מוחלט(שמוכיח את עצמו כנכון) בקהל הבוחרים שלו.

וחוץ מזה מה זה בכלל משנה עניין בטחוני? שרון הימני בכבודו ובעצמו התנהג כאחרון השמאלנים ועקר את גוף קטיף. אולמרט שהיה גוש מרכז מובהק היה יכול ללמד את ברוך מרזל איך זה לכסח את שכנינו הערבים. כול אחד ממילא יעשה בסופו של דבר מה שאובמה רוצה, אז מה זה משנה בכלל?

פורסם

מסכים מאד עם הבחור מעליי.

ולהזכירכם את התגובות של דעת הקהל כשביבי החליט לסיים את מבצע עמוד ענן. פתאום כולם קראו לו שמאלני לא?

לדעתי להצביע לביבי זה כמו לחזור לחופשה במלון שהיית בו פעם ולא נהנית - רק כי אתה מפחד שמלון אחר עלול להיות עוד יותר גרוע.

הממשלה הנוכחית איכזבה את המדינה נקודה. אותו עם שיצביע לביבי זה אותו העם והעדר שעליו אנחנו מקשקשים בהקשר אחר פה בפורום.

פורסם

רועי היקר, לעבודה ולמרצ לא תצביע וכי למה?

כי הם מוכנים לוותר על שטחים שכרגע חלשו עליהם אנשים שמקומם לא שם ומקבלים וילות ב200 אלף שקל על חשבוני וחשבונך בטענה שהם חזית מדינת ישראל? איזה שטח כואב לך שנחזיר? יו"ש? היית שם פעם, ומה היו מעשיך שם? ירושלים לא באה בחשבון אפילו, לא אצל מרצ ולא אצל העבודה. ככה שהעיר הקדושה של כולנו לא תתפצל.

לפי האופציות היחידות שנשארו לך- נראה שאתה הולך להצביע לאנשים שיחוקקו כאן מדינת הלכה, שיחזקו את החרדים ואת חוסר השוויון בין האדם החילוני לאדם החרדתי (וגם הדתי). לא תהיה כאן תחבורה ציבורית בשבת (כפייה דתית), והומואים לא יוכלו להתחתן (למרות שהם אזרחים עאלק "שווי זכויות"). כמובן שנשים מוכות ונאנסות ימשיכו לא לקבל תמיכה מהמדינה (כי מאד חשוב לטפל ולדאוג לחרדים ולמתנחלים), וככה כולנו נגיע להאפי אנדינג. גם בנט, ה"ליברלי" so called, מחזיק ברשימתו רבנים שהתבטאו בריש גלי כנגד אוכלוסיות כאלו ואחרות שהם חלק מאזרחי המדינה ושהם שווים ביני ובינך.

ובנוגע לש"ס, אתה באמת חושב להצביע למפלגה שמטרתה הסופית שהוצגה לעיני כולם היא מדינת הלכה על בסיס של אפלייה גזעית (מזרחים נגד אשכנזים, מה השלב הבא?)

בלי הסכם מדיני, ובלי מפלגת שלטון שדואגת לצרכי החברה, לא נגיע לשום מקום.

פורסם

קודם כל תמלא את השאלון הבא כדי לצמצם את האפשרויות:

http://www.mako.co.il/html/survey/index_mobile.html

לפי מה שהצלחתי להבין ממך אתה ימני מבחינה מדינית ושמאלני-מרכז מבחינה חברתית, דיי כמוני.

תפרסם פה את התוצאות שיצאו לך ואז נראה אם אפשר לפתור לך את ההתלבטות.

פורסם

מה טוב בבנט הזה?

מה כולם מתלהבים ממנו?

אתמול אשכרה הביאו ציטוט שלו, שהוא מעדיף שמי שלומד תורה, ילמד תורה ולא יתגייס.

מי שלא תומך בגיוס בכל - אני לא תומך בו.

לביבי וליברמן אני לא אצביע. ביבי כל פעם הורס את המדינה.

להחזיר שטחים? ממשלות שמאל? בטוח?

דווקא היו גם ממשלות ימין שעשו הסכמים עם הערבים והחזירו שטחים.

בסופו של דבר יוצא שאף אחד לא עומד במילה שלו. כולם שקרנים גדולים, ויודעים לבוא ולדבר יפה לפניי הבחירות, אבל מה אחר כך?

אני לא מבין איך כל כך הרבה אנשים הולך כמו עדר, להצביע לביבי.

אותו קהל שקונה אייפון ומאזדה 3 בלי להבין למה, כי "כולם קונים".

מבדיקות שאני עשיתי בכל מיני סקרים ושאלונים, יוצא שאני צריך להצביע לעבודה (שאני לא אצביע כי בקושי אולי תעבור את אחוז החסימה), יש עתיד או הרב אמסלם.

אני תוהה לעצמי איך בתור אתאיסט, ששונא את הכפייה הדתית במדינה, הגיע השאלון הזה למסקנה שאני צריך להצביע לרב, למרות שהבעתי בסקר את הרצון שלי לתחבורה ציבורית בשבת ולנישואים אזרחיים. :shock:

עלה ירוק משום מה לא נמצאת בשום סקר, וחבל שרוב האנשים חושבים שהדבר היחיד שמעניין אותם זה רק סמים, דווקא יש להם מצע נחמד.

בתכלס אני יודע למי אני לא מצביע, שזה גם משהו.

כנראה שההחלטה למי להצביע תבוא בשניה שאני אכנס לקלפי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מבדיקות שאני עשיתי בכל מיני סקרים ושאלונים, יוצא שאני צריך להצביע לעבודה (שאני לא אצביע כי בקושי אולי תעבור את אחוז החסימה), יש עתיד או הרב אמסלם.

העבודה לא תעבור את אחוז החסימה???

ניראה לי אתה מתבלבל...

פורסם

גם אני מתלבט קשות במי להצביע. הסיבה שכל כך חשוב לי להצביע, היא כדי להחליש את ביבי.

הבעיה היא שאני לא מאמין למילה ממה שיוצא לפוליטיקאים האלה מהפה. הצרה היותר גדולה בבחירות האלה, הם הזגזוגים הבלתי פוסקים, על מנת להרוויח מקום טוב יותר וההתקפות על המפלגות האחרות. המפלגות כבר לא מנסות להציג את עצמן כמפלגות המתאימות לבוחר, אלא.מציגות למה מפלגה אחרת לא מתאימה והם הרירת המחדל.

אני בתור

קפיטליסט(פרט לושא החינוך והרפואה)

ימני

חילוני

לא מוצא מפלגה שתייצג אותי ושאני יכול להאמין לדבריה.

פורסם

שי, ההסכם היחיד והאפשרי והמקסימלי כרגע, מבחינה ישראלית כוונתי, הוא מה שהציע אולמרט לאבו מאזן, שמבוסס בעצם על תוכניתו של קלינטון, מה שבעצם הציע ברק לערפאת.

97% ומשהו משטחי יו"ש והסדר מוסכם בירושלים. שהכוונה היא מה שערבי לערבים ומה שיהודי ליהודים.

שיכריזו על מזרח ירושלים שהיא בירתם והסדר באגן הקדוש. בחסות בינלאומית. דבר שיסלול להכרה של רוב מדינות ערב בישראל וקיום יחסים נורמליים איתן. על זה חותמים כל מי ששמאלה מהליכוד. כולל העבודה ובטח ובטח מרצ.

הבעיה שאין כרגע עם מי לחתום לא בצד שלהם ולא בצד שלנו.

• תוכן חדש...