Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה יש לי בעיה בגיר חלק מהאנשים אומרים לי שהקבל קלאצ לא מתוח מספיק אז זה ככה כשאני מכניס להיחוך ראשון יש חריקה מהגיר גם אם אני לוחץ עד הסוף את הקלאצ וגם אותו דבר כשהרכב נוסע טיפה על 10 קמש ואני מנסה להכניס שוב לראשון אותו מצב חורק וגם שאני מעביר הילוכין זה קשה קצת זה לא מעביר חלק אני בנתיים לא יודע מה הבעיה ורציתי לדעת ממכם ידע וגם לדעת איפה לעשות אם צריך שיפוץ גיר ואיך בודקים שמן גיר אשמח מאוד אם תעזרו בנושא

תודה

my car - colt 1.6 150 HP

• ספונסר פורום
פורסם

הילוך ראשון אמור להשתלב בצורה לא חלקה כשהרכב בתנועה, ההילוך הזה נועד להשתלב רק כשהרכב בעמידה כך שהתופעה שאתה מתאר כאן אינה תקלה.

לגבי כל השאר בהחלט כדאי להתחיל מבדיקה של הקלאצ' כי הוא כנראה החשוד העיקרי. גיר ידני בדרך כלל לא משפצים ובמידה ויש לו נזק בלתי הפיך נהוג להחליפו בגיר אחר מפירוק. יש מעט מאוד בעלי מקצוע בארץ שמתעסקים עם שיפוץ גיר ידני.

לגבי בדיקת מפלס שמן גיר, ראה את המדריך המצוין הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=18169

פורסם

תודה לך..

אני ינסע למוסך אני יתחיל בשמן גיר ואם אני יראה שזה לא יעזור נעבור כבר לבדיקה!

יש לי עוד שאלה האם אני יוכל למתוח את הכבל קלאצ' בעצמי?

my car - colt 1.6 150 HP

פורסם

בוקר טוב, קודם תתחיל מקל אל הקשה חבר, שיבדקו או שאתה תבדוק את הכבל קלאץ' שימתחו אותו קצת ואז תעשה נסיעת מבחן ומשם תמשיך הלאה, אין לך מה לקפוץ ישר ולחפש בעיות בגיר קודם בודקים את הדברים הקטנים כי הם בעלי הבלאי הגדול ברכב.

פורסם
בוקר טוב, קודם תתחיל מקל אל הקשה חבר, שיבדקו או שאתה תבדוק את הכבל קלאץ' שימתחו אותו קצת ואז תעשה נסיעת מבחן ומשם תמשיך הלאה, אין לך מה לקפוץ ישר ולחפש בעיות בגיר קודם בודקים את הדברים הקטנים כי הם בעלי הבלאי הגדול ברכב.

לפי התאור שלך הבעיה היא בקלץ או בכיוון הכבל

פורסם

בדקתי שמן גיר הצלחתי להוציא קצת שמן דרך אזיקון יצא לי שמן חצי נקי חצי שחור או שזה מרוב החריקות של הגיר וזה ממה שיצא שוב אני חייב לציין שיש לי בעיות רק בהילוך ראשון ורוורס כל שאר ההילוכים בסדר רק שקשה להעביר זה לא הולך בצורה חלקה רק בכוח.

תודה לכולם

שי.

my car - colt 1.6 150 HP

פורסם
הילוך ראשון אמור להשתלב בצורה לא חלקה כשהרכב בתנועה, ההילוך הזה נועד להשתלב רק כשהרכב בעמידה כך שהתופעה שאתה מתאר כאן אינה תקלה.

לגבי כל השאר בהחלט כדאי להתחיל מבדיקה של הקלאצ' כי הוא כנראה החשוד העיקרי. גיר ידני בדרך כלל לא משפצים ובמידה ויש לו נזק בלתי הפיך נהוג להחליפו בגיר אחר מפירוק. יש מעט מאוד בעלי מקצוע בארץ שמתעסקים עם שיפוץ גיר ידני.

לגבי בדיקת מפלס שמן גיר, ראה את המדריך המצוין הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=18169

אתה בטוח? אצלי באיביזה 2002' יצא לי הרבה להכניס לראשון תוך כדי נסיעה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

ב306 הקודמת הילוך ראשון היה נכנס במהירות נורא נמוכה, סביב ה-5 קמ"ש ומטה, מעל זה וכבר היה צריך להכניס בכוח ולהרוס את הגיר או להשאר בהילוך שני.

גם בנוכחית, מעל מהירות של 5-10 קמ"ש כבר אי אפשר להכניס לראשון בלי כוח.

בלי קשר לזה - החריקות לא אמורות להיות גם אם אתה מכניס את ההילוך בכוח, אצלי לפחות לא היה.

בכל מקרה אם יש חריקות גם בעמידה, יכול מאד להיות שהקלאץ' לא מפריד עד הסוף ולכן יש את הרעש.

לא בריא בכלל ורצוי לבדוק במוסך. לדעתי החלפת השמן וניקוי המגנט לא תזיק גם כן אם יוצא לך שמן שחור מהגיר.

פורסם

ב-306 אין מתיחה לכבל קלאץ', הוא נמתח אוטומטית, אני ראיתי בחור שאילתר כבל קלאץ' של 205 שיש לו כיוון מכני.

שמן גיר זה 75W80.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

הבנתי תודה לכולם על כל העזרה שבוע הבא נחליף שמן גיר חדש.

רק כמה ליטרים צריך להשים בגיר? ומאיפה אני ממלא מהפקק השחור ה עליון זה ניראה כמו אטם כזה שנישלף בקלות

my car - colt 1.6 150 HP

• ספונסר פורום
פורסם

האם הסתכלת בקישור שצירפתי קודם?

כתוב שם במפורש - כמות השמן בגיר היא 2 ליטרים והמילוי הוא דרך הפקק העליון, מדידת המפלס דרך הפתח בצד.

• תוכן חדש...