Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נתון גובהו של מייקל הוא 1.98 מטר בלבד(!). זה 13 ס"מ פחות מגראנט, נתון שרק גובר כאשר מכניסים מוטת ידיים לעניין.

אתה בוודאי מתכוון שזה 13 ס"מ פחות מהגובה המוצהר של גארנט. במציאות יש שם עוד אינץ' או שניים.

אם ג'ורדן שיעמם אותך - אינך אוהב כדורסל :wink:

שטויות במיץ. זה נכון שג'ורדן הוא בהחלט השחקן הטוב והשלם בהיסטוריה, אבל זה ממש לא אומר שהמשחק שלו, בחלקו הלא קטן, לא היה משעמם, במיוחד בשנים האחרונות בהן הוא לקח את הכדור, כדרר פעם-פעמיים והסתובב ל-fadeaway. ככל שג'ורדן התבגר כך הוא הפך למשעמם יותר, גם אם קטלני לא פחות, בשל החוזק המנטאלי העצום, שלא לומר חולני, שלו ובשל עבודת ההגנה הנהדרת.

יש המון הבדל בין הערכה לאהדה והערצה. למען הסר ספק, לא הייתי מאוהדיו מעולם, מה שלא מפריע לי להעריך, וככה צריך להיות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת, קווין גארנט הגיע, ל25000 נק' בקריירה. אגב, מאז פציעתו של רונדו, בוסטון במאזן 6-0 . וגם נגד הלייקרס, 6 שחקנים בדאבל פיגרס, וכל השחקנים קלעו, חוץ מברבוסה (שהחטיא את כל 6 זריקותיו). הקבוצה פשוט נראית כקבוצה ,תענוג.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ, לאחר סרט שראיתי על מישהו שאם היה משחק 25 שנים מאוחר יותר, היו מתייחסים, ככל הנראה לג'ורדן/מג'יק/בירד/קובי או כל עטור טבעות אחר בספקנות משהו.

אני מדבר על ביל ראסל.

http://www.youtube.com/watch?v=i8R9EpS7V7k דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ראבאק, הבן אדם הוביל את קבוצתו ל-11 אליפויות מתוך 13 עונותיו בליגה (באחת מהשתיים שהוחמצו - האיש נפצע ולא השתתף) !

5 פעמים MVP של הNBA, עוד 5 פעמים מלך הריבאונדים, 12 פעמים באול סטאר, חסימות אינספור ועוד ועוד.

את שתי העונות (והאליפויות) האחרונות שלו העביר בתור שחקן/מאמן בסלטיקס. אתם יכולים לחשוב היום על מישהו שמסוגל גם לשחק וגם להדריך את שאר חבריו לקבוצה בו זמנית?

בנוסף - רוב ההישגים שלו היו כאשר בליגה שיחק הסנטר הכי אימתני אי-פעם, כולל קארים ושאקיל - ווילט צ'מברליין (להזכירכם, עונות עם 50 נק' ב-מ-מ-ו-צ-ע למשחק, 100 נק' במשחק אחד ועוד ועוד). הקרבות ביניהם (היו חברים טובים מחוץ למגרש, אגב) הם קלאסיקה.

למיטב הבנתי, ההערכה אליו מעט פחותה כי באופן יחסי לא היה סקורר דומיננטי, אבל אם מסתכלים על המספרים שלו - מבינים שהוא היה שווה לקבוצה בערך 15-20 נק' בגלל עבודת ההגנה שלו.

עוד דבר בקשר אליו, במיוחד בהשוואה לכוכבים אחרים ברמתו - הוא היה בעל אישיות מדהימה וכריזמטית. בסוף שנות ה-60 עמד לצידם של MLK וקסיוס קליי (שהפך למוחמד עלי) במאבק למען זכויות השחורים (תשוו את זה לטיפוסים מחורבנים מבחינת אישיות כמו ג'ורדן, קובי, שאקיל ואחרים).

קצת על קרבות האוויר בין שני הענקים:

http://www.youtube.com/watch?v=7awwwHcjQU8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=173M7ApCNKw דרך יוטיוב
פורסם

ראיתי את הסדרה הזו. היא לא חידשה לי הרבה, כי על ראסל קראתי המון, אבל היא כן הזכירה לי את אחד השחקנים (סליחה, שחקן-מאמן) הטובים שהיו. השבוע יש על מייקל ג'ורדן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ראסל ענק, אין ולא יכול להיות אפילו צל של ספק. נכון שהייתה לו קבוצה של תותחים סביבו, אבל הוא היה המוקד. השחקן היחיד שאני יכול לחשוב שמתקרב אליו מהפעילים כיום הוא טים דאנקן, אבל גם הוא מאד רחוק.

לגבי אישיות ומעורבות חברתית/מודל לחיקוי/מה שזה לא יהיה - לא חושב שזה מדד לשחקן ודי מוגזם לצפות את זה משחקן רק מפני שהוא מפורסם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רשימה של 20 שחקנים שהייתי רוצה לראות בקבוצה שלי, לו הייתה כזו (את הראשון בכל תפקיד הייתי לוקח לחמישיה):

PG - מג'יק, אייזייה, KJ, טוני פארקר .

SG- הוד אוויריותו, קובי, רג'י מילר, Clyde the glide.

SF - הד"ר, הציפור, לברון, ג'יימס וורתי.

PF - בארקלי, דאנקן, KG, רודמן.

C - ראסל, צ'מברליין, קארים, שאק.

למעט מג'יק וג'ורדן, בשאר העמדות אפשר להחליף שחקנים מתוך הרביעייה ואף להוסיף עוד רבים (האקים, מקהייל, אייברסון, סטוקטון, קארל מלון ועוד ועוד), אבל לטעמי האישי - זו החמישיה הכי אטרקטיבית, אם רק היה אפשר...

ראסל ענק, אין ולא יכול להיות אפילו צל של ספק. נכון שהייתה לו קבוצה של תותחים סביבו, אבל הוא היה המוקד. השחקן היחיד שאני יכול לחשוב שמתקרב אליו מהפעילים כיום הוא טים דאנקן, אבל גם הוא מאד רחוק.

כתבתי בפוסט אחר על דאנקן, שאילו האדמירל היה צעיר בכמה שנים, היו לו מספר טבעות שמתקרב מאוד לראסל. מעט מאוד שנים עמדו לרשותו עוד שני כוכבים גדולים בקבוצה.

לגבי אישיות ומעורבות חברתית/מודל לחיקוי/מה שזה לא יהיה - לא חושב שזה מדד לשחקן ודי מוגזם לצפות את זה משחקן רק מפני שהוא מפורסם.

ברור לחלוטין, אבל רוב הכוכבים הם אגו-מניאקים לא קטנים (ע"ע ג'ורדן/קובי/שאק/צ'מברליין וכו'). ראסל היה גם (ואולי קודם כל) בן אדם וזה רק מוסיף לו נקודות בעיניי. בהחלט ייתכן שאם היה מנהל רומן עם העיתונאים, כמו אחרים רבים - ההילה שלו הייתה גדולה בהרבה.

פורסם

לא יכול להחליט לגבי החמישיה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה. אם לבחור רק מבין אלה שראיתי משחקים אז:

PG - מג'יק

SG - ג'ורדן

SF - בירד

PF - דאנקן

C - אולג'ואן

מה שכן, לאחר מחשבה עמוקה גם חמישיית האהודים השתנתה:

PG - טים הארדווי

SG - התשובה

SF - ביג שוט רוב

PF - דאנקן

C - סאבוניס

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ראיתי את הסדרה הזו. היא לא חידשה לי הרבה, כי על ראסל קראתי המון, אבל היא כן הזכירה לי את אחד השחקנים (סליחה, שחקן-מאמן) הטובים שהיו. השבוע יש על מייקל ג'ורדן.

באיזה ערוץ? :p

Opel Adam S 2017

פורסם

תמיד כשאני רואה משחקים כל כך ישנים אני תוהה איך היו השחקנים האלה אילו היו משחקים היום. שימו לב שהם פחות פיזיים, הרבה פחות מאסה ושרירים לעומת מה שיש היום. ביל ראסל רזה יחסית, האם היה מסתדר היום? עם שחקנים חזקים כמו דיוויד ווסט למשל. מה אתם אומרים?

פורסם

איך הם היו מסתדרים היום ? זו אינה השוואה הוגנת כ"כ.

לא בטוח שהיו מסתדרים במצבם בימיהם, מול שחקני ההווה.

אבל אם הם היו משחקים היום, אני בטוח שהיו עושים חדר כושר ומשקולות כמו שנהוג היום (ולא אז) והיו נראים דווקא לא רע.

alfa 156 2.5.

פורסם
תמיד כשאני רואה משחקים כל כך ישנים אני תוהה איך היו השחקנים האלה אילו היו משחקים היום. שימו לב שהם פחות פיזיים, הרבה פחות מאסה ושרירים לעומת מה שיש היום. ביל ראסל רזה יחסית, האם היה מסתדר היום? עם שחקנים חזקים כמו דיוויד ווסט למשל. מה אתם אומרים?

רזה יחסית?

הסתכלת על הוידאו שלו עם וילט צ'מברלין? ראית את היד של צ'מברלין? בערך אותו גודל כמו שאקיל, המפלץ האולטימטיבי.

ראסל עמד ראש בראש מול צ'מברלין (אני כבר לא מדבר על אחרים) בלי למצמץ בכלל.

ברור שהאימונים של היום מביאים את הכושר הפיזי לרמה שלא הייתה קיימת אז, אבל אם היית מביא אותם בקפסולת זמן לימינו, תוך זמן קצר הם היו משתלבים ומצטיינים גם היום.

פורסם

ואל תשכחו שחלק ניכר מהשחקנים היום משתמשים בתוספי תזונה וחומרים שעוזרים להם בכל מיני דרכים. אלה דברים שכמעט ולא היו באותה התקופה. אפשר להגיד שהספורט דאז היה טהור.

היום כל פוטנציאל קטן מוקף מגיל 10 ב15 מאמנים, תזונאים ושאר ירקות. פעם היית לומד בשכונה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...