Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי לאחרונה שמעתי מוכר בחנות ממליץ ללקוח לקנות מגבים מסיליקון...שמעתם על זה? זה מומלץ?? (לטענתו הם יותר עמידים)

2-שמתי לב שברכב שלי בבוקר מצבאים אדים על כל החלונות... ולאחרים אין את הבעיה הזאת... (לאנטיס 97) יש לכם מושג ממה זה נובע?? והאם יש חומר שמונע את התופעה..? (ניסיתי חומר פשוט שמוכרים באוטו דיפו ..לא עזר..) או שאולי לא השתמשתי בו בצורה נכונה...

פורסם

בעניין המגבים, השקעתי לפני 3 שנים כ-100 ש"ח במגבים של "flex" (ואני לא טיפוס בכלל שמושפע ומשקיע 100 ש"ח על מגבים)והאמת היה שווה: הם מחזיקים יותר, יש פחות רעש גם בעבודה שלהם וגם פחות רעש של רוח, הם יציבים ועושים עבודה טובה.

בעניין האדים: "תמיד הדשא של השכן ירוק יותר" יכול להיות שאתה גר באיזור מסויים שזה משפיע, יכול להיות שהרכב שלך ישן יותר והבידוד לא משהו.

טיפ להתפטר מהאדים מהר: תפעיל את המזגן (גם אם הרכב קר) על חימום + מדחס (A\C) ותראה כמה מהר הם יעלמו...

ותכבה את המדחס רק אחרי לפחות 5 דקות. ואז תפעיל במידת הצורך את המפשיר האדים האחורי (על מנת לא ליצור עומס של המדחס והמפשיר על המערכת תפעיל כל אחד בנפרד)

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

מגבי סיליקון זה כיביכול הדור הבא,אני קניתי עכשיו לפנדה והם באמת שקטים יותר,מקווה שגם יהיו עמידים יותר,סך הכול ההבדל לא גדול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בעניין המגבים, השקעתי לפני 3 שנים כ-100 ש"ח במגבים של "flex" (ואני לא טיפוס בכלל שמושפע ומשקיע 100 ש"ח על מגבים)והאמת היה שווה: הם מחזיקים יותר, יש פחות רעש גם בעבודה שלהם וגם פחות רעש של רוח, הם יציבים ועושים עבודה טובה.

בעניין האדים: "תמיד הדשא של השכן ירוק יותר" יכול להיות שאתה גר באיזור מסויים שזה משפיע, יכול להיות שהרכב שלך ישן יותר והבידוד לא משהו.

טיפ להתפטר מהאדים מהר: תפעיל את המזגן (גם אם הרכב קר) על חימום + מדחס (A\C) ותראה כמה מהר הם יעלמו...

ותכבה את המדחס רק אחרי לפחות 5 דקות. ואז תפעיל במידת הצורך את המפשיר האדים האחורי (על מנת לא ליצור עומס של המדחס והמפשיר על המערכת תפעיל כל אחד בנפרד)

אם אני מפעיל חימום אין מצב שאני רואה משהו בשמשה הקדמית...משום מה אצלי רק בקירור האדים מופשרים בתוך הרכב

פורסם

בעניין האדים לי זה נשמע כמו חור ברדיאטור חימום

אני יסביר

כמו שאתה אומר כשאתה מפעיל את מפשיר על חימום אתה לא יכול לראות כלום

אז מה שקורה זה שיש התזה אפילו הכי קטנה ברדיאטור חימום ופשוט המים מתאדים וכשאתה מפעיל את המאוורר האדים עפים לחלון

תעשה כמה בדיקות:

1. במידה ויש לך נוזל קירור ברדיאטור (לא מים רגילים) תפתח את המיכל תריח אותם ותיכנס לאוטו כשהוא מונע טיפה בטורים בעמידה ותראה אם יש את אותו ריח

2. תעשה מעקב אם אתה מעבד מים אפילו קצת

3.תעמוד עם הרכב מונע כשהמנוע חם בטורים קצת גבוהים ותנסה לראות אם יוצאים אדיי חום מהפתחים של המזגן מבלי להפעיל את המאוורר

פורסם

"בעניין האדים לי זה נשמע כמו חור ברדיאטור חימום" - אין סיכוי, אלא אם כן יש לו מים בתא נהג / חוסר מים גם ברדיאטור / או מיכל עיבוי.

אם אין חוסר מים, אז אין חור ברדיאטור חימום - יכול להיות שיש סתימה - וזה כבר סיפור אחר.

חימום + ac = קירור - למה? מדחס מייצר קור, עם מדחס דולק אין אפשרות לייצר חום!

ופותח השרשור צודק!

כשהוא מפעיל את המזגן על חום הוא יוצר יותר אדים, מה שצריך לעשות זה להפעיל על קור, ולאחר שהאדים נעלמים רק אז להעביר לחום.

פורסם
"בעניין האדים לי זה נשמע כמו חור ברדיאטור חימום" - אין סיכוי, אלא אם כן יש לו מים בתא נהג / חוסר מים גם ברדיאטור / או מיכל עיבוי.

אם אין חוסר מים, אז אין חור ברדיאטור חימום - יכול להיות שיש סתימה - וזה כבר סיפור אחר.

חימום + ac = קירור - למה? מדחס מייצר קור, עם מדחס דולק אין אפשרות לייצר חום!

ופותח השרשור צודק!

כשהוא מפעיל את המזגן על חום הוא יוצר יותר אדים, מה שצריך לעשות זה להפעיל על קור, ולאחר שהאדים נעלמים רק אז להעביר לחום.

קודם כל שים לב לבדיקות שאמרתי לו לעשות

במידה ויש נזילה בצורת התזה לאולם הוא לא יראה מים בתא נהג כי המים יתאדו מהחום של הרדיאטור

אני אומר את זה מניסיון וכשהלחץ ירד מהמערכת כלומר שהאוטו כבוי וקר כבר לא תיהיה התזה

בקיצור לא תמיד יהיה סימנים של מים בתוך האוטו

בקשר לחוסר מים יהיה תמיד אבל לא מחייב ברמה שאפשרי לעקוב אחרייה ביום אחד או בשבוע

ליטר אחד של מים יכול לייצר 1700 ליטר אידוי זה אומר למה שהוא מתאר מספיק שהוא יזרוק 0.001 ליטר מים בשביל תוצאה של 1.7 אידוי שזה יום שלם של אדים ביחס לגודל תא הנוסעים

וכן שמפשירים אדים חשוב להדליק את המדחס (AC) והחימום ביחד(במידה והוא תקין) ה-(ACׂ) מייבש את השמשה והחימום מחמם אותה לאדי קור חיצוניים

פורסם

בהקשר למגבים, לא רואה צורך בהשקעה של 100 ש"ח אם כי בהנחה שהם טובים באמת ל3 שנים אז אין מה להפסיד.

ולגבי האדים, עשו כאן לדעתי תורה שלמה, זה מידי פשוט לאחר כמה בדיקות שערכתי, הפשרת האדים הטובה ביותר זה מזגן קירור אל עבר השמשות. עובד בשניות!!!

חורף בריא, ונסיעה בטוחה.

פורסם

הסיליקון לא יקרים,סך הכול אזור ה50-70 שקל,כמובן לא מקורי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...