Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ידידה טובה שלי צריכה לבחור רכב ליסינג תוך יום ואים לה אפשרות לנסיעת מבחן

האופציות שלה הם : , מאזדה 3 , טויטאה קורולה , יונדאי I35 או סקודה אוקטובה, פורד פוקוס

המדובר ברווקה שלמעט 2 נסיעות בחודש לחיפה גרה ועובדת בת"א

מה דעתכם ?

תודה על העזרה

פורסם

לדעתי לשיקול יש להכניס רק את ה יונדאי I35 , הסקודה אוקטביה והפורד פוקוס

כאשר הפוקוס שמוצעת גם בגרסת האצ'באק קצרה יותר, מקבלת כאן יתרון משמעותי לרווקה החונה בתל אביב

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לברר אפשרות לרכב יותר קטן - לחסכון בדלק ולנוחיות חניה לא ליד הבית\עבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הטויוטה קורולה והמאזדה 3 הן מכוניות טובות. מאוד אפילו... אבל הן כבר מיושנות ביחס למתחרות הצעירות יותר (פוקוס, I35/I30 וכו') ולא מהוות להן תחרות אמיתית. בכל הקשור לצריכת דלק, נוחות, מרווח, עידון ואבזור הן שייכות לדור אחד אחורה בסגמנט. לכן הייתי מוריד אותן מהרשימה.

הסקודה אוקטביה מצוינת גם היא, אבל היא גם לא צעירה (בדומה למאזדה ולטויוטה) וזה מורגש. מבחינת אבזור היא די נחותה וגם מבחינת בטיחות. אם אני זוכר נכון היא קיבלה ציון של 4 כוכבים במבחן הריסוק האירופי, לעומת כל השאר ברשימה הזאת שזכו בציון מקסימלי של 5 כוכבים. הסקודה מציעה את התא מטען הכי גדול והכי שימושי ונוח מבין המתחרות. הנסיעה קצת נוקשה, אבל בסך הכל די נוחה, בידוד הרעשים טוב, המרווח מצוין, המנוע והגיר טובים מאד ומספקים צריכת דלק נמוכה יחסית לצד ביצועים טובים. למרות כל זה וגם בגלל שמדובר ברווקה שלא הכי צריכה מרווח ותא מטען גדול, לא הייתי ממליץ עליה.

כך שנשארנו עם הI35 והפוקוס. הI35 מרווחת יותר, גדולה יותר, מרגישה הרבה יותר אוורירית בתא הנוסעים, תא המטען שלה גדול יותר ושימושי יותר מאשר זה שנמצא בפוקוס, הגיר שלה פועל בצורה חלקה יותר והביצועים גם כן טובים. לרעה נגיד שבידוד הרעשים מעט פחות טוב, הנדסת אנוש לוקה בחסר (למשל יציאות המזגן שממוקמות במקומות מוזרים), התנהגות הכביש צפויה ובטוחה, אבל נופלת בהרבה מזו של הפוקוס ונותנת בעיקר תת היגוי ונדנודים בפניות, הנוחות לא מרשימה והיא מתנדנדת בכבישים מהירים ומתרסקת על בורות ושיבושים, האיכות בתא הנוסעים טובה ברובה, אבל עדיין יש פלסטיקים זולים ומיושנים ההגה קל מדי ולא ברור (כמו רוב דגמי יונדאי/קיה) והבלמים די חלשים.

הפוקוס לפי דעתי מוצלחת יותר. היא מאוד מהנה לנהיגה ודינאמית יותר, איכות תא הנוסעים טובה בהרבה, הנדסת האנוש טובה ברובה למרות הריבוי במתגים, הנסיעה שקטה יותר, ההגה חד, ברור בתגובותיו וגם די מתקשר, הביצועים דומים לאלה של היונדאי, אבל מושגים בצורה טובה יותר בנסיעה מנהלתית-רגילה, שדה הראייה טוב יותר והאבזור עשיר. מהצד הרע חייב לציין את הגיר הרובוטי שטוב ביחס לגירים רובוטיים אחרים, אבל עדיין חובט ורועד במהירויות נמוכות והוא לא נוח כמו הגיר האוטומטי הרגיל שנמצא ביונדאי, המרווח פחות טוב ותא המטען מצחיק (חוץ מבגרסאת הסטיישן). עוד חיסרון זה שהאמינות עדיין לא בטוחה בעיקר מצד הגיר,.

אני הייתי הולך על הפוקוס. גם כי היא לפי דעתי טובה יותר וגם כי האמינות לא אמורה להפריע (רכב ליסינג...). בשביל רווקה הייתי ממליץ ללכת על גרסאת ה5 דלתות. בנוסף, הייתי בודק גם את היונדאי I30 החדשה, שזו האחות ההאצ'בקית והאירופאית של הI35. שלדעתי גם הרבה יותר מוצלחת ממנה.

פורסם

בעקרון אם השימוש הצפוי הוא כמו שכתבת הייתי ממליץ לה לוותר על רכב הליסינג בכלל. (כי לא נראה שהיא נוסעת הרבה)

אם בכל זאת היא מתעקשת - הייתי הולך על הפוקוס 5 דלתות ואם לא עליה אז דווקא על המאזדה 3.

ה-i35 נראית לא מגודלת מדי למשתמשת יחידה, והקורולה - סתם אוטו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום

מסתבר שלא מציעים את ה I35 אלא את ה I30

אז הבחירה היא בין I30 לפוקוס כאשר דלק וחנייה לא מהווה שיקול אבל נוחות נסיעה וגודל תא מטען כן

תודה רבה לעוזרים

פורסם

ליונדאי תא מטען גדול יותר.

מבחינת נוחות שתיהן לא מצטיינות אבל היונדאי נוקשה יותר ופחות נוחה מהפוקוס.

חוץ מזה הביצועים מאוד דומים אבל פעולת המנוע/גיר חלקה יותר ביונדאי, המרווח דומה ותאי הנוסעים שניהם איכותיים. הבחירה היא עניין של טעם ובעייתי מאוד שאין לה אפשרות להתרשם מהן בעצמה.

פורסם

רווקה בלי ילדים שלגודל והמרחב הפנימי אין משמעות, היתי הולך על היונדאי או המאזדה. לפוקוס יש יתרון בנסיעות הארוכות שהיא צריכה לעשות לחיפה אבל הגיר שלה לא מוצלח בתנועה עירונית איטית ואתה אומר שרוב הזמן היא בתוך תל אביב. הקורולה נוחה אבל גדולה מדי לתוך העיר או לנהג יחיד. לאוקטביה יש יתרון בשימושיות בזכות תא המטען הענק והמנוע הנמרץ אבל לנהגת יחידה בלי ילדים וכו' זה פחות בא לידי ביטוי. בסך הכל ה-3 והיונדאי פשוטות ועושות את העבודה בעיר. היא יכולה להסתפק בסופר מיני שתקל עליה את התנועה והחניה בתוך העיר ומספיק בשביל לנסוע פעמים בחודש לחיפה. למה היא צריכה משפחתית קומפקטית?!

פורסם

לאשתי היתה לפני שנתיים בחירה בין מאזדה 3 לבין i30 קצרה. בגלל תא המטען היא בחרה ב-3, וסה"כ לטעמנו הרכב לא נוח ושותה הרבה מאוד דלק (בשימוש עירוני ברובו בין 7-8 קמ"ל, לעומת כ-10 מ"ל ל-SX4 שלי). א עוד היה שיקול של הובלת כל המשפחה ברכב, שקול שהולך ונעשה שולי עם התבגרות הילדים. בפעם הבאה היא תנסה לקבל סופרמיני או שנשקול מעבר לרכישת רכב פרטי וקבלת הוצאות רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...