Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלבים ותינוקות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן כבר ראיתי שאמרו שזה לא תקין, רוצה לחזק, כמו שאמרתי כלב תמיד צריך להבין שמקומו אחרון בשרשרת

יש לי גם חתול בבית, למשל פעם אחת כשהכלבה אכלה החתול בא להריח מה היא עושה, היא עשתה חצי סימן של נהמה

באותה שניה היא הועפה הצידה, הושמה במקום שלה וצפתה בחתול מריח את האוכל שלה רבע שעה

מאז היא לא מנסה אפילו לנהום על מישהו שמתקרב אליה לאוכל

כלב לא נוהם על אף אחד בשום מצב ואם הוא רק מראה סימן שכזה צריך לתת חיזוק שלילי על המקום.

היא כן משחקת עם החתול ויש קולות של משחק כולל נביחות, לא לבלבל בינהם, זה מותר ולגיטימי, קולות של דומיננטיות? NO WAY

פלג_, אם אני צריך לבחור גן, ויש אחד מבריק מצוחצך ומדוגם ואחד שפחות אבל עם 2 כלבים ו 4 חתולים, אני הולך על הגן עם החיות

זה לא עובד עם כל כלב. כשלאחי נולדה הבכורה הכלב שלו שהיה כבר בן 11 התחיל לאיים על התינוקת והתייעצות עם וטרינר ומאלף המסקנה של אנשי המקצוע היתה להוציא מייד את הכלב מהבית. הכלב עבר אליי עד למותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נולדתי לבית שהיה בו כלב.

בגדול, כלבים מזהים תינוק כמשהו שצריך להגן עליו, כמו גור קטן. תן לו להריח את התינוק בזהירות, וזהו. קשר אינסטנט.

רק כמו שאמרו, אל תשאיר את הכלב והתינוק ללא השגחה בקרבת זרים. זה עשוי להיגמר רע... לזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יגאל, יש עוד תרחיש שלא חשבת עליו - שלכלב יישבר הלב, ואני לא צוחק.

כבר ראיתי כלבים שפיתחו כל מיני מחלות בעקבות הולדת ילדים במשפחה והזנחת הכלב. מאפילפסיה ועד סרטן.

פלג, הרוק של הכלבים הוא חומר חיטוי נהדר ורובם המכריע של החיידקים שיכולים לגרום לנו למחלות מתים במגע עם הרוק שלהם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

האם יש לכלב צעצועים שהם שלו?

במידה וכן, איך הוא מגיב אם אתם לוקחים את הצעצועים האלה?

איך הכלב מגיב אם אתם מתקרבים/מכניסים יד לאוכל בזמן שהוא אוכל?

האמת היא שזה דוקא משהו שעבדנו עליו עם הכלב כבר מההתחלה, הייתה לנו מאלפת במשך 6 מפגשים והיא מאד המליצה להקפיד על זה. אני המון פעמים לוקח לו את האוכל באמצע ומאפשר לו לאכול רק עם "בתאבון". בכלל הוא לא אוכל בלי "בתאבון".

יש לו המון צעצועים והוא מגיב טוב כשאני לוקח לו, הוא יושב ומחכה שאחזיר לו.

מה כן בהנהגות רחוק ממושלם? קשה לי מאד להרחיק אותו מאנשים חדשים שבאים לבית.

הוא עדין מקבל את כולם בקפיצות ורק אחרי צעקה חמישית הוא מפסיק ומתיישב בצד.

אם יש לך טיפים לנושא הזה, אני יותר מאשר אשמח לשמוע :-P

לגבי הפריט מהבית חולים עם הריח של הילדה את זה כבר שמעתי מחבר בעבודה אז אני בהחלט אעשה את זה.

תודה!

בגדול, כלבים מזהים תינוק כמשהו שצריך להגן עליו, כמו גור קטן. תן לו להריח את התינוק בזהירות, וזהו. קשר אינסטנט.

רק כמו שאמרו, אל תשאיר את הכלב והתינוק ללא השגחה בקרבת זרים. זה עשוי להיגמר רע... לזרים.

אהבתי מאד, הלוואי שככה הכלב יקבל את הילדה הקטנה.

יגאל, יש עוד תרחיש שלא חשבת עליו - שלכלב יישבר הלב, ואני לא צוחק.

אני מניח אם ככה שהדרך היחידה למנוע את זה היא ע"י מתן תשומת לב לכלבלב. בסדר, נעשה מאמץ :)

פורסם

זה דווקא קל.

קודם כל, להפסיק לצעוק. צעקה צריכה לעבוד בפעם הראשונה וכשצריך, כשהופכים להיות "הצועק לכלבים" היא מאבדת את האפקטיביות לחלוטין.

צריך להבין, לכלב לא מסבירים, כלב מתנים (מלשון התנייה) ותמיד יותר קל ללמד התנהגות בטוב (חיזוקים חיוביים) מאשר ברע (עונשים/צעקות).

צרייך ליצור לכלב התנייה אחרת. למשל, מקום מרופד אליו הוא מאולף ללכת לפי פקודה ולהשאר. אח"כ מתנים אותו ללכת לשם בעקבות דפיקה/צלצול בדלת.

אני בטוח שתמצא באינטרנט את הרוטינה (אין לי כוח לכתוב הכל, זה המון מלל...).

בסוף הכלב הולך למקומו כשאורח מגיע, במקום לגשת לאורח.

אם תיקח מאלף למפגש/שניים הוא ילמד אותך, ואחרי שלומדים את הפרינציפ (תזמון התגמול, חזרה, התמדה) אפשר גם ללמד מלא דברים שונים ומשונים (לא שאני טורח, הכלבה שלי אפילו לתת יד לא יודעת...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כן אתה צודק, למעשה סיימתי לקרוא את הספר של סיזר מילאן ממש לפני כמה שבועות. לקחתי משם הרבה דברים, גם את הנושא של התנייה חיובית אני מבין טוב - פשוט צריך לעבוד על זה עוד (הרבה).

תודה.

פורסם

זה לא עניין של לעבוד "עוד" כמו שזה עניין של ללמד משהו ספיציפי באופן שיטתי ומדוייק.

אתה לא רוצה שהכלב ייגש לאורחים, הטמע בו התנייה ללכת למקום כל פעם שדופקים בדלת.

תעבוד על זה שיטתי, תגיע לתוצאה, וזה יישאר לכל החיים.

אין אפס.

פורסם
פלג, הרוק של הכלבים הוא חומר חיטוי נהדר ורובם המכריע של החיידקים שיכולים לגרום לנו למחלות מתים במגע עם הרוק שלהם.

רוק הוא לא חומר חיטוי, לא אצל כלבים, לא אצל בני אדם ולא בשום חיה אחרת.

ברוק יש אנזימים שעוזרים בהחלמת פצעים. זה הכל.

מעבר לזה, פה של בעל חיים, כולל שלנו, הוא אחד המקומות עם הכי הרבה חיידקים, כך שנקי והגייני זה לא.

זה כמובן לא הופך את עניין הליקוק למסוכן. המחלות הרלוונטיות שעוברות מכלבים לבני אדם הן כלבת (וכלב חולה לא ילקק אף אחד, מעבר לכך שצריך לדאוג שהכלב מחוסן), ופטריות עור שהן נדירות יחסית בכלבים וההדבקות בהן אצל בני אדם נדירה גם היא.

אין מניעה הגיינית בריאותית לגדל כלב ולבוא במגע עם כלבים מחוסנים ומטופלים, אלא אם אתה סובל מאלרגיה. להפך, מחקרים מראים שלילדים שגדלו עם כלבים יש מערכת חיסונית חזקה יותר.

כך שעניין הליקוק בפנים הוא תחושה אישית, יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא (כולל כאלה שמגדלים כלבים).

פורסם

אם אני צריך לבחור גן, ויש אחד מבריק מצוחצך ומדוגם ואחד שפחות אבל עם 2 כלבים ו 4 חתולים, אני הולך על הגן עם החיות

אמת לאמיתה. חשוב מאוד לחשוף ילד לחיות בתהליך ההתבגרות כך שידע להסתדר איתם... שלא יתגייס ויחזיק M16 אבל יקפוץ בכל פעם שהוא רואה איזה גור :wink: לנושא השרשור, כשאחותי הקטנה נולדה לא השכלנו להקדיש לכלב (הנקניק) שהיה לנו בזמנו (לפני 17 שנים) מספיק תשומת לב, והוא ברח... עקבותיו לא נראו עד עצם היום הזה :roll:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אז אתה טוען שהדעה הרווחת שברוק של כלב יש אנטיביוטיקה שגויה?

זו לא טענה, זו עובדה.

פורסם

מה כן בהנהגות רחוק ממושלם? קשה לי מאד להרחיק אותו מאנשים חדשים שבאים לבית.

נו אבל זה כל הכיף

אגב, סיפור משעשע: הכלבה שלי רכושנית משהו, וכשהיה אצלנו תינוק, וההורים שלי נתנו לו את כל תשומת הלב, היא נהמה / יללה / קפצה ומה לא. חוץ מלהתחיל לדבר ולשיר היא עשתה כל דבר אפשרי בשביל תשומת לב :D

הטענה לגבי הרוק נובעת כנראה מסיפור שברוק של כלב יש פחות חיידקים מרוק של אדם (זה אגדה אורבנית לא קטנה). מיותר לציין שזה לא נכון

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בדיוק מה שהיה איתי כשהייתי קטן,

הכלב המשפחתי (קוקר ספניאל) לא נתן לאף - מעבר לבני המשפחה - להתקרב אלי בכלל. איתי הוא היה מדהים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מאיפה הגיע המיתוס שרוק של כלבים הוא מחטא אין לי מושג. אולי מבעלי כלבים שניסו לשכנע את כולם שהליקוק הוא בריא.

לי אין בעיה שהכלבה שלי מללקת את הפנים, אבל זו לא סיבה להשלות את עצמי ואת העולם כאילו יש בזה משהו בריא.

אם רוק כלבים היה מחטא ואנטיביוטי, לא היו להם דלקות חניכיים וריח רע מהפה.

שאריות מזון עם סביבה לחה לא יכולים להיות בסיס לטיעון הגייני.

• תוכן חדש...