Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם זה בטוח לנסוע אחרי טייס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מטיף לך על מהירות ,אבל קצת מוזר לי .

אתה מדבר על שלוש דקות בעיר (נניח . על מה מדובר ? על הבתים הצמדים לק. נורדאו בנתניה ועל רח' קק"ל בבת ים ? אלה הכי קרובים בערים הללו פיזית.

נשארו לך 15 דקות.

איילון לבדו (גלילות-גלויות), על ממוצע של 160 פלוס מינוס , ארבע דקות .(או 5 מהרצליה) נשארת עם 11 (או 10).

איילון דרום (עד בת ים) 3 דקות לפחות.

נשארת עם 8 (או 7).

ירידה מכביש 2 לאיילון , בין אם הרצליה או גלילות - 2 דקות. נשארת עם 6 (או 5).

אתה רוצה הגיד לי שהגעת ב-6 דקות מנתניה דרום לגלילות (או 5 להרצליה) ? די בספק...

תשמע, אני לא רוצה להכנס לחישובים, אבל תוך 18 דקות על השעון הייתי בבית.

המיקום ההתחלתי שבו התחלתי למדוד היתה היציאה הכי דרומית של נתניה לכביש 2 ונקודת הסוף היתה צומת וולפסון.

לכן "איילון דרום (עד בת ים)" לקח לי הרבה פחות מ3 דקות.

המרחק שנסעתי היה טיפה מעל 40 ק"מ. 40 ק"מ ב 18 דקות נותן לנו מהירות ממוצעת של 133 קמ"ש.

שוב, אין לי כוח להכנס איתך לוויכוחים שהם באמת מיותרים, אבל 18 דקות הראה השעון. עובדה.

בכל אופן, לא ביקשתי את עצותיכם לגבי הסכנות של נסיעה במהירות כזו וכזו. התשובות שלכם היו מאוד לא עינייניות ולא עניתם על השאלה היחידה ששאלתי: האם זה עוזר בהגנה מול משטרת התנועה.

מצד שני, גרמתם לי להרהר שוב, בהאם אני שמרתי מספיק מרחק מאותו הרכב, והאם הייתי מרוכז בכל 200% בכביש, כי כמו ששמוליק אמר, תמיד יש דברים שמסיחים למאית השניה. ז"א שפעם הבאה, אני אחשוב פעמיים על נסיעה כזו. אז במובן הזה, תודה.

מצד שלישי, אפילו אם הייתי נוסע שם 120, עדיין הייתי מטרה טובה מאוד למשטרת התנועה האהובה עלינו כ"כ.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערב טוב...

קרה לי מיקרה שנסעתי 90 בכביש של 60 (באשדוד מהכניסה הדרומי לאזור התעשייה).

אחד במיצובישי החליט להדבק לי לתחת - בסופו של דבר הייתה שם ניידת, לא שמתי לב אליה וכניראה גם המיצובישי לא (הוא בטח ממש בטח בי) ועצרו את המיצובישי למרות שהייתי ראשון.

תסיק מסקנות...

נסיעה מהירה זה חוקי - כל עוד אין משטרה !!!

פורסם

הרי כל משטרת התנועה קוראים את הפורום בזה בשביל לתפוס עבריינים.

לפי זה.

אסור לעבור את ה 90 בכביש החוף ובחלק ממנו את ה 80.

ואם שניים טסים באותה מהירות הם ירדפו ויתפסו את מי שקרוב עלייהם(שזה אתה)

ההגיון היחידי זה שאם הבן אדם טס עם מגלה רדר ואז אתה יכול לסמוך על המגלה רדר שלו.

אם מדברים על הגיונית מה סביר לנהוג לא לפי החוק,בגרמניה אין הגבלת מהירות driving.gif

אייל

פורסם
פשוט רולטה רוסית! לא פחות ולא יותר. אין מה לומר אתה מסכן את עצמך ואחרים.

PRACTICE WHAT YOU PREACH

הפירפורים שלך הם מסוכנים לא פחות מנסיעה על 150 בכביש מהיר.

אז במקום להטיף למישהו אחר, תיישם את מה שאתה בעצמך אומר לעשות.

פליקס.

ROOONEEYY

פורסם

אני לא יודע מה אתה מזכיר פירפורים

אבל בוא תסביר לי מה מסוכן ב לעשות פירפורים במקום ללא אנשים ???

אל תשווה בכלל בן שני הדבריפ לפרפר זה משהו אחד ולנסוע על מהירות של 150 זה משהו שונה לגמרי !

פורסם

אני כ"כ אוהב איך שעכשיו כולם מיתממים.... אני מניאק, אם כל המטיפים למיניהם בחיים לא עברו את ה150 קמ"ש.

עריכה: וררררררררק לצורך הוויכוח: נגיד שזה היה 110 קמ"ש. אותו דבר מבחינת משטרת התנועה: עברתם על החוק.

פורסם

איש יקר.

אני אפתח בזה שאני מאחל לך חיים ארוכים - ואתה תצטרך את זה בקצב הזה...

ולפני שאתה לוקח סיכון (על החיים שלך..לפחות..) כדאי שתכיר את כל האפשרויות...

א. תלמד קצת פיסיקה. ותבין איזה כוח יש לרכב שנוסע 150.

ב. תבין איזה כמה זמן יקח לך להגיב בעת תקלה - ולא חסר תקלות :

1. מישהו יכנס לך לנתיב. - איזה אידיוט ב 90 קמ"ש..

2. תכנס לבור / מהמורה / כביש מחורץ שמע"ץ השאירו ממש מדרגה בכביש... לא חסר מזה..

3. מישהו יראה (זה שלפניך..) יראה שוטר - ידפוק ברקס...

ועוד כל מיני צרות רבות ומשונות..

ג. כמה כוח יופעל עליך כאשר תתנגש שבמשהו. (אח"כ תבדוק גם מה קורה לגוף האדם..בכוח כזה)

הקיצר..הנקודה שלי היא...

מהירות מופרזת (יחסית לדרך..ולא אל החוק) היא פשוט מסוכנת.

ואין לי בעיה שבשביל ה RUSH...שלך ..תקח על עצמך כמה סיכונים שאתה רוצה..

אבל אל תסכן אנשים אחרים בכביש.

ותן לי לבשר לך שלנסוע 150 אחרי מכונית אחרת במרחק כזה ששוטר לא יוכל ללזור עליך (כי הוא לא רואה את המספר) והמצלמה לא תספיק להטען..כנראה שזה קרוב מדי ...ומסוכן מדי.

וכשתקרה תקלה תהיה הסיבה אשר תהיה אתה פשוט תצטרך להתפלל לאלוהים כי לא תספיק לעשות כלום לא משנה כמה נהג טוב אתה ואיזה מכונית ספורט יש לך..

פורסם

סתם מאמר נחמד שקראתי...אם במהירות עסקינן..אז..

שהמהירות המקסימלית היא 60 קילומטר בשעה, ומחוג המהירות במכוניתך מורה על 65, לא נגרמות לך נקיפות מצפון מיוחדות. אפילו שוטר לא יעיר לנו על חריגת מהירות קלה כזו. אבל מחקרים חדישים מזהירים שאפילו חמישה קילומטרים לשעה מעל למותר עלולים להיות קטלניים.

מדענים מאוניברסיטת אדלאייד, אוסטרליה, חישבו את סיכויי מכונית להיות מעורבת בתאונה עם נפגעים בנסיעות במהירות שמעל ל-60 קמ"ש. נמצא שהסיכון מוכפל (!) כל 5 קמ"ש. כלומר נסיעה ב-70 קמ"ש מסוכנת פי שניים מנסיעה ב-65 קמ"ש, ופי ארבעה מנסיעה במהירות 60 קמ"ש.

מדוע בעצם ? ובכן, יש לכך כמה סיבות. זמן התגובה של הנהג, ההפרש בין רגע ההבחנה בסכנה לבין רגע התגובה יהיה שווה בכל מהירות, אך במהירות גבוהה יותר – המכונית תעבור מרחק רב יותר עד רגע תגובת הנהג.

אחר כך, כשהנהג יגיב וילחץ בחוזקה על הבלמים, המרחק שתעשה המכונית עד הבלימה המוחלטת יתארך משמעותית. הנוסחה היא , כש-d מסמל את מרחק הבלימה, V0 את המהירות ההתחלתית ו-a את תאוטת הבלימה. מתברר איפוא שמרחק הבלימה הוא פורפורציוני למהירות ההתחלתית בריבוע. מה שמגדיל באופן משמעותי את חשיבות המהירות ההתחלתית.

נניח ששתי מכוניות, האחת נעה במהירות 60 קמ"ש והשניה במהירות 65 קמ"ש, קרבות אל רוכב אופניים בשם סם.

חישוב שישקלל את הגורמים שהוזכרו לעיל ימצא שהמרחק שתעבור הראשונה לפני עצירתה הוא 38.9 מטרים, ואילו המרחק שתעבור השניה הוא 43.4 מטרים. אם סם רחוק 40 מטרים מהמכונית, זה מה שיעשה את ההבדל.

כשהמכונית תתנגש בסם היא תקנה לו את מהירותה שלה ותעשה זאת בזמן הדרוש לה כדי לעשות מרחק השווה לעוביו של סם, שעומד לערך על 20 סנטימטרים. אם המכונית שבה אנו עוסקים עדיין נוסעת במהירות 65 קמ"ש, היא תביא את סם למהירות כזאת בתוך 0.025 שניות, זאת אומרת, תגרום לו לתאוצה של 320 מ\ש2 . אם סם שוקל 50 קילוגרמים, או אז מדובר בכוח של לערך 1,600 ניוטון. (כוח שווה למסה כפול תאוצה).

גם מהירות החבטה וגם משך החבטה ישפיעו על התאוצה וכתוצאה מכך על הכוח המופעל על סם. ושני גורמים אלו ייקבעו על ידי המהירות ההתחלתית. התוצאה היא שהמהירות ההתחלתית תשפיע פעמיים. השפעתה היא ביחס ריבועי.

גורם נוסף שאין לשכוח אותו הוא יכולת התמרון של הנהג, שפוחתת משמעותית עם עליית המהירות. גם לכך יש סיבה פיזיקלית ברורה – החוק הראשון של ניוטון, חוק ההתמדה. כלומר, גוף נוטה להתמיד במסלולו. כדי לשנות את כיוונו, יש להפעיל עליו כוח, שגובר ככל שהכוח המכוונו למסלולו גדול. במהירות גבוהות יהיה צורך להפעיל כוח רב יותר על הגלגלים כדי להוציאם ממסלולם, והתוצאה עלולה להיות החלקה או התהפכות של הרכב

פורסם

כל מי שהתחיל לקלל על מהירות.

ברוב העולם המודרני המהירות המירבית יותר גבוהה מבארץ.

אז אם הוא עובר את המהירות המותרת הוא עובר על החוק,הוא לא עושה משהו מסוכן בצורה מיוחדת יחסית לשאר העולם.

נסיעה על 200 מסוכנת כמו לגור ברמת גן-יש סיכוי לחטוף סקאד.

הרבה יותר בטוחה מנסיעה בעיר באוטובוס.יש גם סיכוי לתאונה ויש יותר סיכוי לפיגוע.

אייל

פורסם
תשמע, אני לא רוצה להכנס לחישובים, אבל תוך 18 דקות על השעון הייתי בבית.

המיקום ההתחלתי שבו התחלתי למדוד היתה היציאה הכי דרומית של נתניה לכביש 2 ונקודת הסוף היתה צומת וולפסון.

לכן "איילון דרום (עד בת ים)" לקח לי הרבה פחות מ3 דקות.

המרחק שנסעתי היה טיפה מעל 40 ק"מ. 40 ק"מ ב 18 דקות נותן לנו מהירות ממוצעת של 133 קמ"ש.

שוב, אין לי כוח להכנס איתך לוויכוחים שהם באמת מיותרים, אבל 18 דקות הראה השעון. עובדה.

אה ,עכשיו מדובר על מדידה מנק' בכביש מהיר לנק' בכביש מהיר -מה שעושה את העניין להרבה יותר הגיוני (בחישוב גס ,ההגעה מהדלת בנתניה על הדלת בבת ים לקחה לך 10 דקות במקרה הטוב ,שזה תוספת של כ-40 אחוז לזמן ,מה שהופך את כל לוח הזמנים להגיוני הרבה יותר).

עדיין - מהירות ממוצעת של 133 קמ"ש נראית לי מוזרה משהו ,ב-ROAD RALLYE שהשתתפתי בו ,כדי לכסות 90 ק"מ בשעה אחת ,נהגנו על 40 קמ"ש ויותר (אופס ,נפלה לי הספרה 1 :wink: ) כל הדרך ,כדי לפצות על ההתעכבות ברמזורים.

גם אם ניקח בחשבון רמזור אחד בלבד (גלילות) ואפילו אם היה לך אור ירוק ,עדיין הורדת מהירות למשהו די איטי כדי לפנות ואח"כ לעלות לאיילון. וזה עוד לפני שמביאים בחשבון האטה בגלל נהגים אחרים.

בהנחה שאין לך אינטרס לייפות את הדברים -מהירות הנסיעה בקטעים בהם יכולת , הייתה קצת (או קצת הרבה) מעבר ל-140 שהזכירו כאן.

ולענייננו :

1. לא הייתי ממליץ על נסיעה צמודה לטייס אחר ,אלא בטווח בטחון מתאים. לא רק שאינך מכיר את כישוריו (כבר ראיתי כאלה שמאבדים שליטה. לך תתחמק מרכב מתעופף במהירויות הללו) , יש מצב שיש לו הגנות שלך אין (או ,גרוע מזה ,הוא נבהל והאט פתאום) , ואז אתה מוצא עצמך פתאום מול אורות בלימה מתקרבים במהירות...

2. לשוטר מותר לעצור יותר מרכב אחד בו זמנית .אם הוא חושד ששניכם עברתם עבירה , הוא יכול לעכב את שניכם ,או לפצל כוחות (בד"כ יש בניידת יותר משוטר/מתנדב אחד).

3. הרכב ה"טס" עשוי להיות וואסקאר. בד"כ לא זו שיטת הלכידה ,אך היא אפשרית.

4. ה-BEE החדשה יכולה אף היא להיות בעתיד מלכודת כזו (טרם מבצעית כרגע ,אבל לך תדע...).

5. לייזר - השימוש נדיר מאוד ,אך שוטר יכול למדוד גם רכב מתרחק (המהירות תופיע בסימן מינוס ,אך תהיה מדוייקת (במגבלות המכשיר והמפעיל), כלומר - אותך ,ולא את הרכב הראשון , ואז -כעבור ק"מ , תעצור אותך ניידת שנייה ...

6. במקרה של מולטנובה , עם מעט חוסר מזל דווקא אתה תחטוף את הצילום ולא הנהג הראשון.

בקיצור - זה נראה מפתה ,לעיתים זה עשוי לעזור ,אבל יש הרבה סיכונים.

פורסם

תודה רבה לRadarJedi על התשובה העיניינית הראשונה!

בקשר לזמנים, שאני לא מבין מה כ"כ לא נראה לך הגיוני בהם:

אני לא מייפה דברים, באמת שלא. יצאתי מהבית, נכנסתי לאוטו, ואחרי נסיעה של אולי חצי דקה הסתכלתי על השעון. אתה רוצה תאמין, אתה רוצה אל תאמין. אני מוכן לחזור על הניסוי בשבילך שוב :wink:

ההסתכלות השניה באה כשהחנתי את האוטו, באחת השכונות ליד צומת וולפסון (לא צריך להכנס יותר מדיי לפרטים, כן? :) ). 18 דקות עברו מאז. לא מדדתי עם סטופר. אני רק יודע ש160 נראו דיי הרבה זמן על הספידומטר. הנקודה היא: זה היה מהר. מהר מאוד. אני לא רואה טעם להכנס לדקויות.

פורסם
PRACTICE WHAT YOU PREACH

הפירפורים שלך הם מסוכנים לא פחות מנסיעה על 150 בכביש מהיר.

אז במקום להטיף למישהו אחר, תיישם את מה שאתה בעצמך אומר לעשות.

פליקס.

אני לא רואה שום סיבה למה לא לפרפר בכביש ריק ללא אנשים או בלילות כשאין כלב בכביש פרפור קטן לכמה מטרים ואז להעביר לשני ב40 50 קמ"ש.

אני מזמן גמרתי לפרפר ולו רק בגלל שהסבירו לי שזה שורף את הקלאץ מהר מאוד ואני אתקע ללא קלאץ ועם חוב של 700 עד 1000 שקל למוסכניק.

איך בכלל אתה מסוגל להשוות פירפור קטן (אפילו גדול) בכביש ריק מאנשים לנסיעה במהירות 150 קמ"ש שכל תזוזה קטנה של ההגה או בור או חתולה דרוסה יכול להפוך את האוטו כמו סביבון בגן ילדים שמאבד את שיווי המשקל!

לפני שאתה מבקש ממני לא "להטיף" לאחרים ולומר להם שזו לא רולטה רוסית, אז כדאי שתבדוק טוב טוב את עצמך! מה ציפית שנאמ לו? שזה בסדר? תנהג מאחרי נהגים שאתה לא מכיר כשהם על 160 ואתה על 150 כדי לא להתפס? או שנבקש ממנו בנימוס לרדת ל120?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

ומה עם לטוס אחרי טייס במרחק של כחצי ק"מ? הוא יאיט לפני מצלמה/יצטלם, נראה ונאיט/נעבור מול מצלמה מתה. הוא יאיט מול מלמ"ז, נאיט גם. הוא ידפוק ברקס פתאומי, יהיה לנו חצי ק"מ להאיט.

נשמע לי כמו רעיון לא רע, אם כבר לטוס.

(למען הרקורד, לא עברתי את ה120 קמ"ש חוץ מפעם אחת שבדקתי את שיא המכונית על כביש ריק)

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

רגע רגע לא הבנתי דבר אחד לגבי טיסה אחרי טייס, מי אמר שחייבים לנסוע אחריו?? אפשר לנסוע סמוך אליו זתומרת אם הכביש הוא 3 נתיבים, הוא טס על הנתיב השמאלי אז תיסע על הנתיב האמצעי כאשר אתה נותן לו להוביל אותך, הדבר לא מסכן אותך במקרה של בלימה פתאומית שלו...

אני חושב שגם במקרה כזה השוטר מכוון את המצלמה אליו, והוא לא יספיק לטעון את המצלמה מחדש אליך..

או שבמקום לשבור את הראש אני יחזור אליכם עם תשובה יותר מאוחר נשאל את גיסי (במשטרת תנועה),

אני יוציא ממנו הכל...אם יש לכם עוד דברים לשאול תשאלו אני יחזור עם תשובות....

Honda hornet 600

• תוכן חדש...