Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השיטה ה"קנדית" פירושה פתיחה רחבה יותר של המראות כדי להקטין את החפיפה עם מראת הפנים. לרוב זה גורר פתיחה של המראה השמאלית כך שגוף הרכב לא נראה בה ופתיחת המראה הימנית עוד יותר החוצה.

כמו שאמרת, השיטה נותנת שדה ראיה רצוף של רכב עוקף וברוב המקרים, אגב, גם של דו גלגלי עוקף. עדיין, בשיטה קיימים שטחים מתים בקצה הנתיב הסמוך (עבור דו גלגלי) ובנתיב שמעבר לו גם עבור רכבים.

נכון שבעזרת בדיקת מראות תכופה (נגיד, 5-8 פעמים בדקה), הסטת מבט קלה הצדה ומעבר נתיב מדורג אפשר להיות מודע למיקומם של כל משתמשי הדרך מסביב - אך עדיין שדה הראיה כשלעצמו רחוק ממושלם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - שאלה לי אליך: מה אתה עושה כאשר אתה הישבן שלך מחליק 3 ס"מ קדימה על המושב. או כאשר אתה קצת מתמתח ומשנה תנוחה? או כאשר זזת קלות כדי להקל על כאב הגב?

התאוריות שלך נפלאות, אבל לא עומדות במבחן המציאות. כל תזוזה קלה של הנהג משנה את שדה הראיה, וגם המראות המכוונות בצורה מושלמת בתחילת הנסיעה כבר יהיו אופטימליות תוך כמה קילומטרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
השיטה ה"קנדית" פירושה פתיחה רחבה יותר של המראות כדי להקטין את החפיפה עם מראת הפנים. לרוב זה גורר פתיחה של המראה השמאלית כך שגוף הרכב לא נראה בה ופתיחת המראה הימנית עוד יותר החוצה.

כמו שאמרת, השיטה נותנת שדה ראיה רצוף של רכב עוקף וברוב המקרים, אגב, גם של דו גלגלי עוקף. עדיין, בשיטה קיימים שטחים מתים בקצה הנתיב הסמוך (עבור דו גלגלי) ובנתיב שמעבר לו גם עבור רכבים.

נכון שבעזרת בדיקת מראות תכופה (נגיד, 5-8 פעמים בדקה), הסטת מבט קלה הצדה ומעבר נתיב מדורג אפשר להיות מודע למיקומם של כל משתמשי הדרך מסביב - אך עדיין שדה הראיה כשלעצמו רחוק ממושלם.

מבחינתי זאת השיטה היחידה שבה לא מתים. יש שיטות אחרות שעדיפות על השיטה הזאת?

ובהחלט שהסתכלות תכופה במראות היא הכרחית על מנת להיות מודע לסביבה שלך (אבל 95% מהמידע אני משיג משמשה הקדמית והאחורית, במיוחד בנסיעות על כביש מהיר שאצלי מדובר ברוב הנסועה, ככה שהצוואר לא עובד קשה)

ואני מחזק את האמירה של הבחור השני. כל נסיעה יוצא לי לשחק קצת עם המראה המרכזית, עם מראות הצד הרבה פחות האמת. מה שכן, כשאני עוקף רכבים (רק משאיות. בשביש 6 כמעט כולם נוסעים על בערך 120. אני לעומת זאת מנסה לחסוך בדלק), הזזה מאוד קלה של הראש (כלומר לא רק סיבוב הצוואר כדי להסתכל אלא הטית הראש כדי להתקרב למראה) פותחת לחלוטין את שדה הראיה ככה שאין כבר שבב של שטח מת. כמובן שלא בו"ז

פורסם

התאוריות שלך נפלאות, אבל לא עומדות במבחן המציאות. כל תזוזה קלה של הנהג משנה את שדה הראיה, וגם המראות המכוונות בצורה מושלמת בתחילת הנסיעה כבר יהיו אופטימליות תוך כמה קילומטרים.

זו לא תיאוריה - זו מציאות. לא מעט חברי פורום מכוונים את מראותיהם כך ונהנים מיתרון של שדה ראיה מוגדל.

ועדיין ההערה שלך במקום, ולא חסרים עוד משתנים: נוסעים במושב האחורי שמסתירים את המראה הפנימית, רכב סמוך שמסתיר אופנוע שעומד לצאת לעקיפה - לא חסר.

זו בדיוק הסיבה שאמרתי שאף כיוון לא מושלם ולא יכול להיות מושלם ויש צורך באמצעי זהירות נוספים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בהנחה והרכב נכנס בצורה חוקית לתחנת הדלק, נוסע בתוכה במהירות הגיונית, כזו שלא מסכנת אף אחד וכו', ופשוט יוצא בחזרה לכביש בצורה חוקית, איפה העבירה כאן?

נראה לי שאני אצא לצלם גם את זה השבוע.

במקרה הספציפי של תחנת הסיירים רוב מי שנכנס לתחנה אחר כך יוצא ממנה לפקק ונוסע על השוליים כמה מאות מטרים.

גם יצא לי לעצור שם בשביל לתדלק ואנשים התחילו להתחרפן ולצפור אחד לשני כי זו פשוט חוצפה שאנשים עוצרים באמצע התחנה בשביל לתדלק, כשהמטרה של התחנה היא לאפשר להם לעבור את הפקק.

בשעות העומס גם המון נהגים משתמשים בנתיב הימני לפני התחנה "כאילו כדי להיכנס" ואז הם פשוט חותכים ברגע האחרון.

בימים האלה חם מדי אבל כשהטמפרטורות ירדו אני אראה לכם :)

פורסם

מבין, מסכים. מציק שחותכים דרך התחנה את הפקק, מרגיז שמשתמשים בנתיב הכניסה כדי להידחף, לא חוקי שנוסעים על השוליים.

אבל אשאל שוב, בהנחה והכניסה לתחנה נעשית בצורה חוקית, המעבר בתוכה נעשה בצורה חוקית, והיציאה וההשתלבות נעשות בצורה חוקית, כל זאת כדי לעקוף חלק קטן מאוד מהפקק, איפה העבירה כאן?

!AWDSOME

פורסם
מבין, מסכים. מציק שחותכים דרך התחנה את הפקק, מרגיז שמשתמשים בנתיב הכניסה כדי להידחף, לא חוקי שנוסעים על השוליים.

אבל אשאל שוב, בהנחה והכניסה לתחנה נעשית בצורה חוקית, המעבר בתוכה נעשה בצורה חוקית, והיציאה וההשתלבות נעשות בצורה חוקית, כל זאת כדי לעקוף חלק קטן מאוד מהפקק, איפה העבירה כאן?

אין שם עבירה. זה לא יפה אך לא מנוגד לחוק.

בסרטון הוא לא מתעד את הנכנסים לפקק אלא את אלה שבוחרים לעשות אח"כ רוורס בניגוד לכוון הנסיעה או עוברים על אי תנועה. כל אלה עבירות תנועה לכל דבר.

פורסם

שמת לב שגם אתה היית בכיוון של "לגנוב" את הרמזור?

אז מה לעשות ונתקלת במישהו שמכיר את הרמזור וחושב שזה ממש נחמד לזנק לכביש שנייה לפני הירוק.

מסקנה, בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם.

פורסם

הבחור משמאל התבלבל והסתכל על הרמזור הירוק למי שפונה ימינה ולחץ על הגז.

לא היתה פה מטרה לגנוב רמזור. נכנסתי לצומת בירוק מהבהב. לא היתה הגברת מהירות בעת שהרמזור התחלף מירוק רציף לירוק מהבהב. עם זאת הייתי יכול להאט קצת לפני שנכנסתי לצומת, זה נכון.

לא מנסה להיות חכם או צודק על הכביש.

פורסם
שמת לב שגם אתה היית בכיוון של "לגנוב" את הרמזור?

אז מה לעשות ונתקלת במישהו שמכיר את הרמזור וחושב שזה ממש נחמד לזנק לכביש שנייה לפני הירוק.

מסקנה, בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם.

לא מספיק עם ההערות המעצבנות האלו שרק מנסות לחפש איפה מעלה הסרטון טעה? נו באמת. הוא היה בסדר גמור.

פורסם (נערך)

אחד הדברים שאפשר ללמוד מהשרשור הוא כי רובנו עוורים לטעויות של עצמנו.

(לאו דווקא מהסרטון האחרון, בו הצלם בהחלט נהג כשורה. ירוק מהבהב הוא ירוק לכל דבר ועניין) /

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבחור בסרטון האחרון לא גנב שום רמזור ונהג כשורה. בנוסף, אם הוא היה בולם ועוצר אין לי צל של ספק שבאחת מהסיטואציות האלה מישהו יכנס בו מאחור.

צריכים להאט ולעצור במקרה כזה אך ורק אם הירוק המהבהב מופיע כשהנהג עדיין רחוק מהרמזור ולא יספיק לעבור בצומת לפני הצהוב.

פורסם
למה מספיק? איך אפשר להשתפר בלי ביקורת בונה?

בעיני זהו כל הטעם בשרשור.

בעד ביקורת בונה, כשצריך. נהיה פה טרנד לחפש נהגים על מה שאין.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...