Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חד משמעית הנהג בפיגו יצא זכאי, הוא התחיל להאיץ כאשר הוא ראה אותו משלים את הפניה שמאלה כאשר הוא בכלל רצה לעשות פרסה+לא בנתיב שלו.

פורסם (נערך)

הפיזו הבחין די מהר בביואיק שחתכה אותו, ובלם. באותו רגע הביואיק כבר מולו, על הנתיב נסיעה שלו. במצב הזה יש להתנהג לביואיק כאילו הייתה לפני הפיזו כל הזמן, בין אם ימשיך לפניה שמאלה או יעשה פרסה. אין איסור לפרסה בצומת המצולמת.

אחרי שהביואיק נכנסה לנתיב נסיעה של הפיזו, הפיזו עזב את הבלם ועבר לגז, רואים בבירור שהפיזו מאיצה באופן מוגזם, יחסית, לעבר הביואיק.

"חשבתי שהוא ימשיך שמאלה ולא פרסה" - לא ממש יעוזר לו.

כלל שאני חושב על זה יותר, ורואה את הסרטון במקביל, התמונה מתבהרת לי יותר. אייל, היית צריך לתת את הסירטון לנהג הביואיק.

עריכה אחרונה על ידי thenewguy
פורסם (נערך)

תגידו, אתם בסדר? אתם מצדיקים את נהג הביואיק?!

הוא נדחף מהנתיב של ישר בלבד ופנה שמאלה תוך כדי עבירה נוספת של אי מתן זכות קדימה למשתמשים בדרך הפונה שמאלה.

זה שהוא עוד עשה פרסה על נהג הפיג'ו המסכן, עוד עבירה (נהיגה בקלות ראש\דעת, נהיגה מסוכנת וכו'.. אייל בקיא בזה מן הסתם).

כשנהג הפיג'ו ראה שהביואיק כבר נכנס לפני, הוא השלים עם זה ופשוט עבר לגז כדי להמשיך בנסיעה,

הפרסה הזאת באה לו מהשמיים פתאום, הוא לא נתן גז בכוונה ע"מ להיכנס בו.

ראבק תתחילו לחשוב בהיגיון לפני שאתם מאשימים סתם נהגים או משתמשים פה שמעלים סרטונים וישר מקבלים מטר הערות מיותרות.

יש ביקורת ויש ביקורת בונה, רוב הביקורות פה אלו ביקורות לא בונות: "אתה אשם\דביל", "טסת על הכביש" וכו' במקום להסביר איפה הייתה הבעיה ואיפה המקום לשיפור בשפה פשוטה ועדינה.

הערה קטנה לאייל: תבדוק את התדר של חשמל בהגדרות המוביוס (artificial light frequency) ותוודא שזה על 50 הרץ.

רואים לפי הבהוב ברמזורים שהתדרים לא זהים.

באירופה (וישראל) התדר הוא 50 הרץ על 220 וולט, בארה"ב זה 60 הרץ על 110 וולט.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם (נערך)

לא, זה רק הבחורהחדש, שככל הנראה מטריל או לכל הפחות שכח מה תפקידו כנהג על הכביש. מקומו של נהג הביואיק (ושכמותו) לא על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
הערה קטנה לאייל: תבדוק את התדר של חשמל בהגדרות המוביוס (artificial light frequency) ותוודא שזה על 50 הרץ.

רואים לפי הבהוב ברמזורים שהתדרים לא זהים.

באירופה (וישראל) התדר הוא 50 הרץ על 220 וולט, בארה"ב זה 60 הרץ על 110 וולט.

תודה, לא הייתי מודע לזה בכלל.

שתי המצלמות באמת היו על 60 הרץ. שיניתי את ההגדרות עכשיו. שוב תודה. 8)

פורסם (נערך)
תגידו, אתם בסדר? אתם מצדיקים את נהג הביואיק?!

הוא נדחף מהנתיב של ישר בלבד ופנה שמאלה תוך כדי עבירה נוספת של אי מתן זכות קדימה למשתמשים בדרך הפונה שמאלה.

זה שהוא עוד עשה פרסה על נהג הפיג'ו המסכן, עוד עבירה (נהיגה בקלות ראש\דעת, נהיגה מסוכנת וכו'.. אייל בקיא בזה מן הסתם).

כשנהג הפיג'ו ראה שהביואיק כבר נכנס לפני, הוא השלים עם זה ופשוט עבר לגז כדי להמשיך בנסיעה,

הפרסה הזאת באה לו מהשמיים פתאום, הוא לא נתן גז בכוונה ע"מ להיכנס בו.

ראבק תתחילו לחשוב בהיגיון לפני שאתם מאשימים סתם נהגים או משתמשים פה שמעלים סרטונים וישר מקבלים מטר הערות מיותרות.

יש ביקורת ויש ביקורת בונה, רוב הביקורות פה אלו ביקורות לא בונות: "אתה אשם\דביל", "טסת על הכביש" וכו' במקום להסביר איפה הייתה הבעיה ואיפה המקום לשיפור בשפה פשוטה ועדינה.

מטריל? גיבורי מקלדת?

נופ, רק דעה. לא צריך לקטלג אותה במונחים לא רלוונטיים.

אם נהג הפיזו קיבל והשלים עם זה, הרי שמאותו רגע היה צריך לשמור מרחק, בעיקר כשמדובר באחד שלא שומר על חוקי התנועה ( =הביואיק).

אם היה שומר מרחק, הפרסה לא הייתה באה לו משמיים. הגיוני, לא?

זה לא שהביואיק חתך אותו ונכנס בפיזו במהלך ה"חתיכה". לא. פיזו בלם. הביואיק נכנס לנתיב. הביואיק בנתיב של הפיזו. הפיזו נתן גז ונכנס בביואיק.

רק כדי לחדד, אני לא מצדיק את הביואיק, שללא ספק עברה על חוקי התנועה, אבל את התאונה היה אפשר למנוע אם נהג הפיזו היה שומר מרחק אחרי שנדחפו לו לנתיב.

רגע,

או שאני טועה, והחוק בעצם מתיר לי להתנגש בכל מי שחותך אותי?

עריכה אחרונה על ידי thenewguy
פורסם

you've got it all wrong..

לגבי נהג הפג'ו, מעבר הרגל מהגז לדוושת הבלם (זיהוי הביואיק) וחזרה מהבלם לגז לאחרי שהוא ראה שהוא כבר נכנס לפניו ושוב חזרה לבלם.

כמה זמן אתה חושב שלוקח לבצע את הפעולה הזאת?

יש זמן תגובה, נכון שהוא לא שמר מרחק אבל אתה לא מסתכל על זה נכון.

אתן לך דוגמה ותנסה להשליך על המקרה שבסרטון, אוקי?

כביש בעל 2 נתיבים לכל כיוון, אתה נוהג בנתיב שלך ומדי פעם מסתכל לצדדים ובכל המראות והכל טוב ויפה.

רכב שנמצא בנתיב שלידך, בוא נגיד 5-10 מטרים לפנייך, פתאום נכנס לך לנתיב ובולם.

אתה נכנס בו ומעלה סרטון ומספר את מאורע פה.

אנשים, בעלי הבנה דומה לשלך, יתחילו להאשים אותך שלא שמרת מרחק.

אני ממש לא מעוניין להתחיל להתווכח פה וליצור שרשור ארוך ומיותר בתוך בשרשור הזה, זאת לא המטרה שלו.

אם תמשיך לנסות להתווכח ולתת עוד דעות, אשתדל לעצור את אצבעותיי מכתיבה ואתן למנוסים האחרים פה להסביר לך.

פורסם

thenewguy - זה שאתה החלטת/הנחת שבוצע ramming מכוון ע"י נהג הפיג'ו זו החלטה/הנחה שלך ושלך בלבד. צריך לקחת בחשבון את העובדה שמה שנראה מזווית המצלמה אינו משקף את מה שנהג הפיג'ו חווה בפועל, כמו-כן את הזמן שנדרש לו להגיב בכדי להמנע מכך. במאית השניה שלפני הפגיעה בספק רב אם נהג הפיג'ו יכל בכלל להבחין בכיוון אליו גלגלי הביואיק פנו והוא כנהג נורמטיבי לקח בחשבון את זה שנהג הביואיק נדחף לביצוע פניה שמאלה (מנתיב שמיועד לנוסעים ישר בלבד) ופה הסיפור מסתיים.

פורסם
you've got it all wrong..

לגבי נהג הפג'ו, מעבר הרגל מהגז לדוושת הבלם (זיהוי הביואיק) וחזרה מהבלם לגז לאחרי שהוא ראה שהוא כבר נכנס לפניו ושוב חזרה לבלם.

כמה זמן אתה חושב שלוקח לבצע את הפעולה הזאת?

יש זמן תגובה, נכון שהוא לא שמר מרחק אבל אתה לא מסתכל על זה נכון.

אתן לך דוגמה ותנסה להשליך על המקרה שבסרטון, אוקי?

כביש בעל 2 נתיבים לכל כיוון, אתה נוהג בנתיב שלך ומדי פעם מסתכל לצדדים ובכל המראות והכל טוב ויפה.

רכב שנמצא בנתיב שלידך, בוא נגיד 5-10 מטרים לפנייך, פתאום נכנס לך לנתיב ובולם.

אתה נכנס בו ומעלה סרטון ומספר את מאורע פה.

אנשים, בעלי הבנה דומה לשלך, יתחילו להאשים אותך שלא שמרת מרחק.

אני ממש לא מעוניין להתחיל להתווכח פה וליצור שרשור ארוך ומיותר בתוך בשרשור הזה, זאת לא המטרה שלו.

אם תמשיך לנסות להתווכח ולתת עוד דעות, אשתדל לעצור את אצבעותיי מכתיבה ואתן למנוסים האחרים פה להסביר לך.

תיארת סיטואציה שונה.

קודם כל, הפסקתי לספור את מספר הפעמים שחתכו אותי נהגים ובלמו מולי. למה? כי זה קורה לי כל יום. ולא פעם אחת. אולי אוהבים לעשות את זה למשאיות, לא יודע.

למה הסיטואציה שלך שונה? כי חסר אצלך הרגע שבו אני מזהה את הסטיה לנתיב שלי וכבר מגיב ע"י בלימה.

נחזור לסיטואציה האמיתי הנ"ל. שוב. הפיזו כבר בלם. הוא יצא מכלל סכנה. הביואיק כבר בנתיב שלו.

לא תגיד, אילו הפיזו היה מגיב מהר יותר ובולם חזק יותר, זה היה נמנע. הפיזו בלם! בלם מספיק כדי לתת לביואיק להיכנס! הביואיק בנתיב של הפיזו!!! הפיזו עזב את הבלם ונתן גז!! למה לעזוב את הבלמים ולעבור לגז כשמטר ממך יש כלי רכב???

אלפא, יש לך סיבה להאמין שמה שרשמתי הוא מעבר להנחה ו/או החלטה שלי?

לא יודע מה נהג הפיזו עשה בזמן שאירוע, אבל רואים בבירור שכשאורות הבלמים כבו, הביואיק כבר 4/5 בנתיב שמאלה. אין צורך להסתכל על גלגלי הביואיק. יש לו ביואיק מול הפנים.

אתה, כנהג מן השורה, היית פועל בדיוק כמו הפיזו, לדעתך?

פורסם

הדיון הזה סובב סביב האם turn the other cheek זה הדבר החכם לעשות או לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש כאן שני עבריינים, ולא אלה המסומנים בחץ אדום, אלא האופנוען והצלם אשר מתעקשים לעקוף מימין (והאופנוען גם לנסוע על האי המצוייר ולסטות דרכו לנתיב ההאצה).

כמובן שמן הראוי שהסוטים ימינה יבדקו במראה, אבל סה"כ בקטעים אלה לא הם העבריינים הראשיים.

והייתי מוסיף כמה חיצים למתנחלים השמאלנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...