Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור על מעשה שקרא ביום שישי . (סליחה שהוא יצא קצת ארוך)

יום חמישי בצהריים מדיע לאותו ומנסה להניע , אין תגובה . (מודה באשמה , כבר הרגשתי שהמצבר הולך למות לפני , מה לעשות המצבר יוצר ב 9/2008).

בעקבות עודף דברים לעשות , הוחלט על דחייה של הטיפול בתקלה ליום שישי בבוקר (יום חופש).

יום חמישי בערב מזמין את החברת חילוץ לבוקר , קובעים זמנים (ומקווים בלב שיגיעו הפעם בזמן).

יום שישי בבוקר , בשעה מוקדמת מהצפוי , טלפון מחברת החילוץ להודיע שמגיעים לבדוק את התקלה . (יש הגיעו מוקדם ובזמנים שמסרו , כנראה שהצעקות בפעם האחרונה עזרו) .

מגיע רכב שירות , בודק את המצבר (אין מתח) , מחבר כבלים לרכב ומניע , יופי הכל עובד . צועק לאישה שתוריד את הילד ליום טיול עם אבא (חופש , צריכים לתפעל את הילד קצת) ונוסעים להחליף מצבר .

נוסעים לאזור דרום ת"א (גר בגבול גבעתיים תל אביב) , מגיעים לאזור המוסכים ומוצאים את המקום .

ביום לפני עשיתי בדיקה קצת למצוא מקום להחלי. את המצבר וראיתי מקום ב"א שמפרסם מצברים במחיר הגיוני (אזור 400 ש"ח).

מגיע אליו , שואל אותו לגבי המצבר , הוא אומר בבקשה , מוציא מצבר מהמחסן וכבר פה אני מרגיש שיהיה "שמח" .

מבקש לבדוק את המצבר לפני שהוא מתקין אותו , הבן אדם עושה לי פרצוף "חמוץ" , מתעלם מהפרצוף ובודק את המצבר . מרים את המצבר ומרגיש שהוא קל מידיי (בוא נמסור את זה ככה , הבן שלי בן ה4 הצליח להרים אותו ) , מסתכל על המצבר ורואה שהוא מיוצר בטורקיה .

שואל את הבן אדם אם יש מצבר אמיתי ולא חיקוי , מוסר שיש אבל בתוספת מחיר , שואל כמה , מוסר 499 ש"ח , אומר לעצמי מחיר סביר , מבקש לראות את המצבר , האדם מוציא לי מצבר של VOLTA , מסתכל על המצבר , נראה חדש , מסתכל על תאריך היצור , ואומר לי לעצמי זה לא יתכן , המצבר יוצר בתאריך 10/2010 (כלומר מצבר בין שנתיים) , שואל את אדם עם הוא רציני , עונה לי , מה אתה דואג , יש אחריות של 12 חודש, אם תהיה תקלה תקבל מצבר חדש .

אומר לו שלא מתאים לקבל מצבר שיחזיק לי שנה ואז בדיוק יומיים אחרי סוף התאריך ואני יקנה מצבר חדש .

אומר לי "שלא תדאג , יהיה בסדר" (משפט הפלא) . אני שואל , יש לך אולי מצבר אחר וטוב, אומר בטח , לפני שהוא מביא שואל מה המחיר של המצבר , הוא אומר לי , יש לי מצבר של "שנאפ" , עולה 799 ש"ח.

אומר לו תודה רבה ויוצא (בעצבים על הזמן שהוא בזבז לי ) .

מעבר לכביש רואה שלט של חשמלאי רכב , אומר לעצמי כמה גרוע יכול להיות , מגיע אליו .

הוא אומר לי בוא נבדוק .

בודק ורואה שהמצבר לא עובד יותר , טעינה תקינה (הקודם אפילו לא חשב על לבדוק את הנושא) , שואל כמה עולה מצבר חדש , הוא מוסר לי שהמצבר הוא של "שנאפ" והוא עולה 700 ש"ח אבל יש 15%הנחה. (בחשבון פשוט יותר זול ממה שהקודם אמר לי ) .

מסתכ על המצבר שהוא הביא , מצבר שיוצר בתאריך 7/2012 .

אומר לו תתקין . , בסוף אחרי בדיקה של קצר שהוא בדק על הדבר (כבר הגענו לחשמלאי אז למה לא לבדוק דברים נוספים) יצא תשלום של 694 ש"ח על מצבר חדש ועל תיקון תקלה ברכב .

מוסר ההשכל של הסיפור הארוך :

לא כולם מנסים לדפוק אותנו וחשוב מאוד לבדוק לפני שקונים .

שיהיה לנו שבוע טוב

פורסם

נחמד לגמרי שנפלת על בן אדם נחמד. שונא את האנשים שמביאים לך פרצוף חמוץ כשאלה שואל אותם לעשות משהו לבקשתך, הרי אתה משלם על כך, וגם לא מעט!

Opel Adam S 2017

פורסם

על איזה גודל מצבר מדובר?

המחירים שציינת נשמעים גבוהים למדי. ואני אישית חושב שוורטה מטורקיה עדיף על שנפ / וולטה.

:turn-l:
פורסם

גם 700 זה יקר, זה המחיר הרשמי. יש מרכזי מכירה שמתגאים בשנפ במחיר של 500-520 בבת-ים ובראשון לציון (וככה"נ בעוד הרבה מקומות). מצברים שמחזיקים מנסיונם של חברים קרוב ל-4 שנים. אני לצערי קניתי שם רק את המצבר האחרון, כבר נפלתי עם ורטה שקניתי בזול (380) כי מיהרתי והחזיק פחות משלוש שנים.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

המחיר הוא כולל את התיקון של התקלה שנמצאה אצלי ברכב (החלון חשמל בצד הנוסע הפסיק לעבוד והתברר שאחד החוטים נקרע והיה צריך להחליף חוט).

מדובר על 20 חודשי אחריות ומצבר של 60 אמפר.

(מסכים שקצת יקר אבל אחרי העצבים של הקודם כבר לא היה לי כח להמשיך לחפש)

פורסם
והמחיר נראה לי גם לי קצת גבוה - בחיפה לוקחים 550 שח על שנפ עם אחריות לשנה

אוקיי, נגיד וזה נכון, כמה כבר הוא היה חוסך במידה והוא היה נוסע מהמרכז לחיפה ובחזרה? דלק גם עולה כסף.

נחמד לגמרי שנפלת על בן אדם נחמד. שונא את האנשים שמביאים לך פרצוף חמוץ כשאלה שואל אותם לעשות משהו לבקשתך, הרי אתה משלם על כך, וגם לא מעט!

לא בהכרח, מצברים עולים גם לא מעט לעסק עצמו. זה לא שהעסק קונה מצבר מהיבואן ב X שקלים ומוכר אותו פי 3. ברוב המקרים זה אפילו גם לא פי 2. לפעמים יוצא שאתה, הלקוח מרוויח יותר מאשר בית העסק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...