Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

כשניסיתי להפעיל את המזגן על חימום ברכב, לאחר המון המון זמן שלא הופעל (בימי החורף הקשים) - לא רק שהוא לא חימם, אלא שהוא השפריץ טיפות קרות בהתחלה.

האם זה קשור לחוסר שימוש, ושימוש מוגבר "יסדר" את הבעיה?

או שמא יתכן רדיאטור חימום פנימי תקול? היכן הוא ממוקם?

הרכב המדובר הינו רנו קליאו RSI.

תודה :)

פורסם
כשניסיתי להפעיל את המזגן על חימום ברכב, לאחר המון המון זמן שלא הופעל (בימי החורף הקשים) - לא רק שהוא לא חימם, אלא שהוא השפריץ טיפות קרות בהתחלה.
אם לא מדובר על אדים (שכן זה תקין) אלא על טיפות של ממש כנראה זה נוזל קירור שפורץ דרכו.

האם זה קשור לחוסר שימוש, ושימוש מוגבר "יסדר" את הבעיה?
ברוב הרכבים שיצא לי לפגוש נוזל הקירור עובר דרך רדיאטור החימום גם בלי קשר למצב המזגן. כך שהרדיאטור חימום עובד כל זמן שהמנוע דולק אך רק שתעביר את בורר המיזוג על חימום האוויר של המפוח ינותב אליו ומשם התוצאה ידועה.

או שמא יתכן רדיאטור חימום פנימי תקול?
יכול להיות גם שהוא מלא בלכלוך ודורש ניקוי. אך במידה ומדובר ברכב ישן כנראה שניקוי יחשוף דליפות ובכך לא יהיה מנוס מלהחליף את הרדיאטור או לעקוף אותו על מנת שמערכת הקירור תוכל לעבוד כמו שצריך מבלי קשר לדרישה שלך לחימום נעים בחורף.

היכן הוא ממוקם?
זאת הבעיה הכי גדולה של החלק "המעפן" הזה. הוא בדרך כלל ממוקם מאחורי הדשבורד וכדי להחליף אותו נדרש לפרק ממש את כל הדשבורד מהרכב. אני חוויתי את זה בחורף שעבר (סונטה שנת 2001) ורוב הכסף הלך על העבודה.
פורסם

נוזל קירור שפורץ דרכו?

סליחה על הבורות - נוזל הקירור שעובר ברדיאטור?

חשוב לציין שקרה מקרה בו הרכב נכנס בשיפוע לשלולית שהרטיבה את הרדיאטור כולו והוא העלה המון אדים - יכול להיות שזה פשר הטיפות?

חבל שלא יצא לי לבדוק את מצב החימום לפני המקרה...

בקשר למערכת הקירור - עובדת מעולה

פורסם

שלום ,

לפותח השרשור סליחה על ההתעלקות :wink: ,

שאלתי היא , אני לא משתמש במזגן לא חום ולא קור !

האם זה הורס משהו שאני לא מפעיל אותו ?

במידה וכן כל כמה זמן אני צריך להפעיל אותו ? {פעם בשבוע /בשבועיים?}

האוטו הוא פולקסווגן פאסאט 98.

יש גם כמן בקרת אקלים מעצבנת כזאת שכל פעם שמניעים את האוטו נדלק המזגן אוטומטי ,

אם אתה מכבה אותו ידנית אז הוא ידלק שוב אחרי הפסקה של כשעתיים.{זה כבר מעצבן שכל פעם צריך לכבות אותו :evil: }

תודה ושוב סליחה :wink:

גם לכם קרה שנתקעתם בלי דלק ? :roll::?

פורסם
חשוב לציין שקרה מקרה בו הרכב נכנס בשיפוע לשלולית שהרטיבה את הרדיאטור כולו והוא העלה המון אדים - יכול להיות שזה פשר הטיפות?
אין קשר בין הדברים.

נוזל קירור שפורץ דרכו?

סליחה על הבורות - נוזל הקירור שעובר ברדיאטור?

כדי לקרר את האוויר הנכנס לתא הנוסעים בחרו יצרני הרכב העממיים (בעשור וקצת האחרון) להשתמש במערכת מיזוג הכוללת: מדחס, מעבה ושאר חלקים נלווים. פתרון טוב אך מצד שני המערכת הזו מעמיסה על המנוע, מעמיסה על מערכת החשמל ומשפיעה באופן ישיר על משקל הרכב. בנוסף, עקב ריבוי רכיבים המערכת הזו בפונטציאל פחות אמינה ודורשת פעולות אחזקה רבות.

מנגד, מערכת החימום ברכב קיבלה פתרון יצירתי ופשוט יחסית. היצרנים הוסיפו עוד רדיאטור קטן למערכת קירור המנוע ומיקמו אותו בתוך יחידת מיזוג פנים הרכב (מפוח, מעברי אוויר וכד'). אותו רדיאטור מחובר לכל מערכת הקירור בנקודת היציאה של המנוע ועל כן נוזל קירור חם עובר בו, הרדיאטור מתלהט בהתאם לנוזל שעובר דרכו והאוויר שעובר דרך התא שבו ממוקם הרדיאטור מתחמם גם הוא. בכך בעצם אפשר גם לחמם את תא הנוסעים וגם להקטין את טמפ' נוזל הקירור בזכות "הארכת הדרך" וסירקולציה נוספת.

שאלתי היא , אני לא משתמש במזגן לא חום ולא קור !

האם זה הורס משהו שאני לא מפעיל אותו ?

במידה וכן כל כמה זמן אני צריך להפעיל אותו ? {פעם בשבוע /בשבועיים?}

האוטו הוא פולקסווגן פאסאט 98.

כל רכב ודרישות היצרן שלו. אצלי בספר רכב (יונדאי סונטה) לדוגמא כתוב שעליי להפעיל את מדחס המזגן לפחות 10 דקות בשבוע מבלי קשר לעונה וזה כנראה כדי לשמור על המדחס משומן ופעיל.

• תוכן חדש...