Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר בחירות - טייק III

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

162 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו
    • קדימה
      0
    • העבודה
    • חרדים (ש"ס/יהדות התורה)
    • מרצ
    • רשימות ערביות (רע"מ-תע"ל/חד"ש)
      0
    • הבית היהודי/האיחוד הלאומי
    • יש עתיד
    • עם שלם
    • עוצמה לישראל
    • אחר (נא לפרט בגוף השרשור)

פוסטים מומלצים

פורסם

בית משפט תפקידו לשמור על החוק, אני שונא את זועבי בדיוק כמוך, אבל חוקית, אין הרבה הבדל בינה לבן ארי.

ומי שמצביע ביבי הוא עיוור לדעתי, כמו גם מי שמצביע לבנט, אין עתיד, אין עבודה ותנועה אחורה. כי אף אחת מהמפלגות הגדולות לא שווה מנדט אחד. פשוט אין להן מה להציע לציבור הישראלי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש גבול בין דעה קיצונית ככל שתהיה ובין סיוע לאויב.

כל מי שמצקצק לטובתה היום היה הראשון שתמך בהוצאה של מפלגת כך מחוץ לחוק.

אף מדינה בעולם לא הייתה נותנת לארכיפאשיסטים לפעול בגלוי כנגדה.

חנין זועבי מייצגת 17% מתושבי המדינה. ברוב המדינות אין 17% של אוכלוסיה מנוכרת עד עויינת.

אם היה סיוע ממשי לאוייב, זה היה מטופל על ידי המשטרה והשב"כ (כמו ח"כ בשארה לפניה). עד אז, תרצה או לא, היא נציגת האוכלוסיה שלה וככזו אי אפשר למחוק אותה מהשיח הציבורי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מבדיל בין זועבי ושאר חברי הכנסת (שגם ככה אין בינם ותרומה וציבור הערבי ישראלי שום דבר).

אדון עזמי בשארה הנכבד לא נפסל מלרוץ לכנסת בשנת 2006 למרות שהיו עדויות של השב"כ שהוא מסייע לאויבים.

חנין זועבי השתתפפה במשט של ארגון טירור זו עובדה.

אם יש כאן דמוקרטיה היא צריכה להתבסס על שלטון העם ולא על שלטון בתי המשפט.

פורסם

גם לינץ' זה סוג של שלטון עם. ובלי קשר, יש לי הרגשה שכשיהיה כאן שלטון עם אמיתי, אתה לא תאהב את מה שתראה. סתם תחושה שלי, אולי אני טועה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני בעד לפסול את חנין זועבי, ומנגד גם את מיכאל בן-ארי וכל מפלגה אחרת שחרתה על דגלה את התמיכה בנוער הגבעות, מבצעי תג מחיר ושאר שייגעצים.

אם חבורת המתנחבלים ממשיכה את מסע הבחירות שלה באין מפריע, שיתנו גם לזועבי להמשיך.

אני אוהב גם את זה וגם את זה באותה מידה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ושמר, עם כל הכבוד לדעותיך, אשמח אם תפסיק עם ההכללות הגורפות והמתנשאות שלך על המצביע הישראלי, ותחדל לקרוא למי שלא שותף להשקפת עולמך רדוד.

למרות שלא כיוונתי אליך או באופן כולל, אלא ספציפית לגבי שני הדברים עליהם כתבתי, אתה רק מוכיח את נכונות הדברים.

כתבתי על ההתקפות כנגד בית המשפט, שאינן תלויות אישיות כזו או אחרת (שמאלנית או ימנית) אלא מכוונות כנגד כל החלטה אשר אינה תואמת את השקפת העולם של נוער הגבעות ושולחיהם.

כתבתי גם על ש"ס - המציירת עצמה כמצילת השכבות החלשות, בעוד שבפועל היא מטפחת אותן בשקדנות ומנציחה את הבערות, העוני והמסכנות.

הרדידות מתייחסת לאלה שחוזרים ללא טיפת מחשבה על המנטרות השקריות בשני הנושאים. אתה חושב שלחזרה האוטומטית אחרי אלה שמפיצים את השיטנה יש עומק כלשהו? אני טוען שאפילו החוף בטנטורה פחות רדוד.

פורסם

אתה טועה. אתה מתכוון לעריצות הרוב. בדמוקרטיה יש גם הגנה על זכויות המיעוט.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אשמח לדעת איך החלטה שלא לפסול את זועבי היא "החלטה שאינה תואמת את השקפת העולם של נוער הגבעות ושולחיהם"?

שאני בניגוד אליך מבסס את מה שאני אומר בנתונים ש-70% מהעם תומכים בה?

לבית המשפט העליון זה שני עשורים יש נטייה שמאל קיצונית מובהקת זו עובדה שאתה חולק עליה?

ברור שלך כואבת התקפה על בית המשפט העליון, שכן הוא מייצג נתח זעום ביותר בעם אותו נתח שאתה משתייך אליו.

אני מחכה לבחירתו של נתניהו לראש ממשלה, מאחר והתמיכה שלי בו נשענת על נתונים והשוואה לראשי ממשלות קודמים, ואתה במשך כל הת'רד, מבסס את טיעוניך על שנאה יוקדת ועל מחדלים מקום המדינה.

אני לא חושב שנתניהו הוא ראש ממשלה כזה גדול כמו שאני בטוח שהאלטרנטיבות כאן גרועות פי אלף.

פורסם

שאני בניגוד אליך מבסס את מה שאני אומר בנתונים ש-70% מהעם תומכים בה?

לבית המשפט העליון זה שני עשורים יש נטייה שמאל קיצונית מובהקת זו עובדה שאתה חולק עליה?

ברור שלך כואבת התקפה על בית המשפט העליון, שכן הוא מייצג נתח זעום ביותר בעם אותו נתח שאתה משתייך אליו.

הצגת דברים כ-עובדה אינה הופכת אותם לכאלה. אשר גרוניס מונה על דעת ובעידוד מוחלט של רוה"מ ושר המשפטים נאמן.

נועם סולברג הינו מתנחל, ונבחר לתפקיד גם בשל (לא רק) היותו כזה (לא שזה פסול, אבל בהתחשב באחוז המתנחלים בקרב כלל אזרחי ישראל (פחות מ-8 אחוז), זה ייצוג הולם מאוד.

הממשלה (להזכירך, ממשלת ימין בכ-30 מתוך 35 השנים האחרונות) היא זו המעורבת בבחירת שופטים, כך שלטעון שה"מאפייה השמאלנית" שולטת בבג"צ זה מצוץ מהאצבע.

העליון בטח לא מייצג אותי יותר מאשר אותך וגם אם נניח לרגע שהרוב בעם יצביע למפלגות ימין - גם אנשי הימין לא חולמים על יותר מ-60 אחוז מהקולות, שזה רוב, אבל לא הופך את השמאל ל"נתח זעום".

על כך שבג"צ מהווה כתובת לאנשים כמו מרזל/בן-גביר/בן-ארי בבואם לבקש עריכת הפגנה באום-אל-פאחם - על זה אתה לא מלין...

בקיצור - הדה-לגיטימציה שמפלגות הימין (וביבי, גם בגלל זה אני כ"כ נגדו) עושות למפלגות השמאל - זו שטיפת המוח עליה אני מדבר והרדידות של חלק עצום ממצביעי הימין מתבטאת בזה.

כאשר אתה מכנה כמעט חצי מהעם בשם "בוגדים" - זה לא ויכוח פוליטי, אלא מסע שיסוי.

פורסם

אתה מתכוון בעצם לתיקון החוק כך שזועבי לא תוכל לרוץ לכנסת. לשופטים אין יכולת לפסוק מה צודק או מה נכון. הם מחליטים לפי החוק, ואם כבר צריך להאשים את הכנסת ולא את השופטים.

בודאי לא התכוונת לכך, אבל המשפט הזה איפיין את משטר סטאלין כשהמונח "שלטון העם" היה בשימוש נרחב אך משמעותו היתה דיקטטורה נוראית.

יהודה

פורסם
70% מהאזרחים בישראל חושבים שמקומה של זועבי מחוץ לכנסת.

זועבי היא דוגמא לדחליל, או לסדין אדום שמרגיז את השור בכוונה שיתנפל על הסדין שאינו כלל אויב שלו.

המפלגות עם הרבה כשלים שמגמדים את מעט מאוד ההישגים. לכן המפלגות מלבות שנאה נגד הסדין האדום, ואנו מגיבים כמו השור ונלחמים בסדין האדום במקום בבעיות הכואבות שלנו.

כל מפלגה משתמשת בסדין אדום שלה: ש"ס נגד הרוסים הלבנים, הקיצונים מהימין נגד זועבי, הקיצונים מהשמאל נגד המתנחלים וכו'.

מי זו בכלל זועבי? היא סתם יתוש מזמזם ומעצבן. במקרה הגרוע היא מטרד. האם לא עדיף לנו קודם כל לפעול לתיקון הבעיות האמיתיות והגדולות שלנו?

בעיות לדוגמא: שחיתות (ליברמן,דרעי,אולמרט,פואד), טייקונים שמקבלים מתנות מהמדינה ( השר לנדאו נתן בחינם מאגר אחסון לגז של תשובה), התחבורה הציבורית על הפנים, אבסורד כמו תשלום אגרה על טלויזיה גם אם אין טלויזיה, יוקר המחיה, יוקר הדירות, הדואר על הפנים ועוד הרבה.

רפי קישון מדבר במעריב על אביו אפריים קישון :

אבא חי כביכול אורח חיים בורגני, אבל בנשמתו הוא היה אנרכיסט. הוא לא ראה את השלטון כחבורה מכובדת של אנשים נבונים וחכמים שרוצים לעזור לעם, אלא כחבורה של אנשים בינוניים המתנהלים בין שלומיאליות לבין נוכלות ורמאות שמשימתם העיקרית לנסות להיאחז בקרנות השלטון ולייצר מיסים חדשים שיוכלו לגבות מהעם כדי לממן את כל הטעויות שהם עושים ואת בזבוז כספי הציבור מטעמם. את זה אני אומר גם בשמי וגם בשם אבי, ואני בטוח שאבא היה תומך במאבק החברתי שמתנהל היום"

רק שינוי שיטת הבחירות יביא בעקבותיו טיפול אמת בבעיות הכואבות שלנו.

יהודה

פורסם
לא הבנתי , למה שינוי שיטת הבחירות יביא לשינוי לטובה?

חלק א- הנתק בין הפוליטיקאי ובין הבוחרים.

כי היום יש נתק בין הפוליטיקאי ( ח"כ, ראש ממשלה) והבוחרים. לפוליטיקאים לא ממש איכפת מה טוב או רע לציבור כי הם נבחרים ע"י מרכז הליכוד או הסדר דומה. לקראת הבחירות מנופפים בסדין אדום (כמו זועבי) ואנו מתרכזים בדחליל הזה ולא בבעיות החשובות. בבחירות עצמם אנו בוחרים רשימה , ולאחר הבחירות מתברר שהח"כים ברשימה לא שמים עלינו. דוגמא קיצונית היא כשמצנע רץ לבחירות בראשות העבודה, וכמה חודשים אח"כ הוא נפלט החוצה וקיבלנו את פואד וברק. כלומר הצביעו לכיוון אחד וקיבלו משהו אחר לגמרי.

כאשר הבחירות יהיו אישיות, הח"כ יתרכז בלהיות פופולרי אצל הבוחרים שלו. אם יפעל לטובת הטייקונים (פואד, שמלוב ברקוביץ) , יזכרו לו זאת ביום הבחירות, והוא לא יבחר מחדש. בחירות אישיות יכולות להיות:

1. איזוריות (הח"כ נבחר באיזור שלו)

2. הרשימה היא ארצית (כמו היום) אבל מצביעים למועמד מסוים ולא דווקא לרשימה. מתוך הרשימה יבחרו ח"כ עם הרבה קולות.

דוגמא חלקית: בבחירות לעיריה, פעם בחרו רשימה בלבד, ומועצת העיר בחרה את ראש העיר. התברר שהשיטה הנוכחית של בחירות אישיות לראש העיר הרבה יותר טובה , ואף אחד לא מציע לחזור לשיטה הקודמת.

דוגמא נוספת: מצב דומה היה בצרפת עד 1958, שנת עליתו של דה-גול לשלטון. דה גול (לא בדיוק מאוהבינו) ידע שאת העם אינו יכול לשנות, אבל לשנות את השיטה הוא כן יכול- שיטה שתיתן יציבות וכוח למי שנבחר, והשיטה החדשה פעלה טוב בצרפת

יהודה

פורסם
לא הבנתי , למה שינוי שיטת הבחירות יביא לשינוי לטובה?

חלק ב'- הממשלה שנבחרת - לא מושלת שהרי אינה יציבה ותלויה במפלגות קטנות.

כיום ראש ממשלה בקושי מתפקד. כל הזמן עליו לרצות מפלגות קטנות וקבוצות כוח, כי אחרת הקואליציה תתפרק ויתקימו בחירות חדשות.

איך לחזק את הממשלה כך שתוכל לפעול לפי רצון הבוחרים:

הנשיא הצרפתי דה-גול יסד שיטת בחירות עם סיבוב שני. הסיבוב השני חשוב במיוחד כי עולים אליו רק 2 המועמדים הפופולרים, שלרוב הם שמאל מתון או ימין מתון. לכן הפרלמנט מורכב ברובו מאנשים מתונים, עם היציבות הנלוית לכך. הצרפתים בוחרים כך גם את הנשיא, העיריות, מושלי מחוזות ןעןד.

כיום קל להפיל ממשלה בארץ. מספיק רוב מקרי והממשלה נופלת. כדי להקשות על המפלגות הקטנות לסחוט את ראש הממשלה, יש להקשות על הפלת הממשלה, למשל ע"י הצבת מינימום של 70 חברי כנסת שיצביעו נגד הממשלה ובנוסף חיבים להציג ממשלה אלטרנטיבית כתנאי להפלת הממשלה הקימת.

כתוצאה ראש הממשלה לא יצטרך לשחד כל הזמן את המפלגות הקטנות בקואליציה, מה שקורה היום.

יהודה

• תוכן חדש...